Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko ožiukai

QUOTE(asta29 @ 2009 05 25, 09:47)
Taigi smagiausia, kad vaikas po kelių minučių atėjo kaip niekur nieko ir taip buvo išspręstas konfliktas.

pirma, tai nesuprantu, kam ta vaika per prievarta sukuoti. nuosirdziai nesuprantu.
o antra, vaikui sunku gyventi, kai mama tik svecias...
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 05 24, 19:23)

todel kad cia yra tevu ir vaiku santykio aiskinimasis, ir nereikia kad svetimos akys matytu.tada vaikas pries kitus jausis pazemintas.na cia mano nuomone
Atsakyti

Ponia tobulybe,kur mano pasisakymuose,radote,kad skundziuosi savo blogu vaiku(informuoju, mano vaikas nera blogas,o turi,kaip ir visi sio amziaus vaikai oziukus)?ar,kad jauciuosi savo vaiko auka?ar dar kazkokiu nesamoniu,apie kurias snekate?Mano vaikas yra nuostabus,pats nuostabiausias man.
o jums neatrodo,kad is paprasto kito zmogaus pasisakymo,toki burbula ispuciat?ir,kad pati megstate dakurti,kad dar ir ta daro,ir ana,ir dar ta padarytu,ar padarys.Ir nereikia pulti zmoniu savo klausimu lavina,nes vis tie patys klausimai pas jus kartojasi. O kodel darote taip,o ne anaip,o kodel manote,taip,o ne anaip.O todel,kad ne visi su jumis cia linke sutikti,o Jus tai be galo erzina.Rasete,kad gerbiate kitu nuomone,bet ne veiksmus,kur ta jusu pagarba pasireiskia???
Beje, galetumete kitaip savo klausima suformuluoti:Kodel nedarote,taip kaip as?,juk as tokia tobula mama,o visos kitos tik isterikes, bukos ir nemylincios savo vaiku.
Patinka provokuoti zmones,va jums ir atsakas i jusu provokacijas.
[/quote]

drinks_cheers.gif thumbup.gif 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(reniuks @ 2009 05 23, 18:23)
Na perskaiciau Mylimukes pasisakymus ivairiose temose ir priejau tik vienos isvados, kad nuostabesnes , kantresnes ir supratingesnes mamos nerasite visame pasaulyje  doh.gif . Tik neradau vienos , aiskios auklejimo koncepsijos. Ji, tai be galo kantri ir supratinga, arba bekompromisu tvarko esama padeti.Veliau paaiskinsiu kaip.Pati jokiu patarimu niekada neklausia, dalyvauja forume tik , kad pamokyt kitas. Tiksliau tariant leidzia beveik visom pasijust kokios jos netinkamos mamos verysad.gif . Kaip mus visas kamuoja nepasitikejimas savimi, kaip nesugebam aukleti vaiko, kaip pavydime ir t.t Net neisiskaito i nuomone, ka noreta pasakyti vienu ar kitu atveju. Tuoj ima pilt savo pastebejimus ,ir gink die, jus jai dar papriestarausit, tai gausit tiek bylos kiek nusikaltes vaikas.
  Na , o apibendrinant siulau Mylimukei nebeskaityt daugiau knygu, o parasyti savo. Garantuoju taps bestseleriu Lietuvoje. Nes tiek daug nieko neismanciu mamu aplink jus. Trys pagrindines mintys , kurias isskirsiu, is ivairiu temu, pagal jusu auklejimo pricipus:
1.Kaip atpratinti vaika nuo ciulptuko? Jusu atsakymas- Kokie dar klausimai neduodi ir viskas.
2. Kai vaikas oziuojasi parduotuveje ar sveciuose! Patarimas-Bekit kuo greiciau lauk is parduotuves, ir stenkites su vaiku i ja neit (nueisit, kai vaikui bus 18, o jei taip ir nespejot nieko nusipirkt,tai prekiu sarasiuka palikt kasininkei. Po darbo ji prekes pristatys jum pati) ir gink dieve neveskit vaiko ten kur daug  ivairiu pagundu.
3.Jei vaikas pradejo oziuotis sveciuosi ta pati taktika. Kojas i rankas ir namo. Auginkit vaika vakume, sterilioje aplinkoje ir siukstu nebarkit. Laukit, kol svetimi zmones perspes,jei ka daro ne taip.
Zinoma nenoriu pasakyt, kad ji rase vien nesamones. Bet budas, kuriuo si mamyte pratusi reikst savo nuomone, man tiesiog nepriimtinas. Nors ir labai issimokslinusi esat, bent taip manot.  Supratimas, tolerancija, vidine inteligencija, sie principai daro zmogu grazu ir kaip jus pati sakot civilizuota. O jusu ,bukas "as viska zinau" principas, man tik kelia juoka. Ir nebijokit, niekas jum cia nieko nepavydi. Ateityje ismokite ne tik perskaityti, bet ir isgirsti ka zmones nori pasakyti.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif biggrin.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 05 25, 11:58)
pirma, tai nesuprantu, kam ta vaika per prievarta sukuoti. nuosirdziai nesuprantu.
o antra, vaikui sunku gyventi, kai mama tik svecias...

Mano atveju mama tik svečias ne dėl savo nenoro būti su vaiku ir patikėkit nėra taip lengva savo vaiką matyti ne kiekvieną dieną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo asta29: 25 gegužės 2009 - 14:09
QUOTE(asta29 @ 2009 05 25, 14:57)
Oi tik nereikia pradėti moralizuoti. Ne visada aplinkybės yra tokios, kad gali su savo vaiku kiekvieną dieną būti. Kol ji buvo maža, 2 metus su niekuo nepalikdavau, jei nebuvo mirtino reikalo (toks reikalas buvo gal porą kartų per visą tą laiką). Dėja dabar situacija yra tokia kokia yra.
Ir tai ka aš jum parašiau čia, dabar jau žinoma gailiuosi, nes žiūrių ne į tą tėmelę pataikiau, kur žmonės bendrauja, čia iš tiesu tik pamokslavimų rasti galima, tai nėra paprasta situacija ir nusileidžiu aš savo vaikui pakankamai daug. Čia buvo situacija, kuomet vaikas tikrina, kur yra leistinos elgesio ribos, žiūri kiek ir ko gali reikalauti. Kiekviena iš mūsų puikiai pažįsta savo vaiką ir žino kada nusileisti galima, o kada ne.

drinks_cheers.gif Visiskai teisingai, kartais reikia daryti ta, ka reikia, nori to vaikas ar ne, tuo labiau, matau, mergyte jau nera maza, ir moka manipuliuoti mama, o tuo labiau mociute. Sekmes varant oziukus 4u.gif
pas mus panasei vyksta su persirengimu, nenori rengtis, klykia, nepaleisi juk nuogos... yra reikalas rengtis, ir viskas. apsirengiam, ir palieku ja ramybeje nusiraminti
Atsakyti
QUOTE(asta29 @ 2009 05 25, 14:57)
Mano atveju mama tik svečias ne dėl savo nenoro būti su vaiku ir patikėkit nėra taip lengva savo vaiką matyti ne kiekvieną dieną.

visiskai tikiu 4u.gif

rasiau todel, kad issiskyrimas su mama gali buti "sunkaus" vaiko elgesio priezastis: atskirta nuo mamos mazyle patiria tikra jausmu sumaisti, ji myli mama ir ilgisi, o kartu - pyksta, kad yra palikta, ir bijo, kad gali mamos nepamatyti. todel ir susitikusi su mama gali elgtis "isteriskai", nors, pvz., budama su mociute dazniausiai rami ir linksma...

tau paciai nelengva ne kasdiena matyti vaikeli, bet budama suaugusi, tu gali planuoti savo laika ir zinai, kada su ja susitiksi, o mazas vaikas dar sunkiai suvokia laiko tekme. tai ne "oziukai" - tai vaiko jausmai, ir niekur ju "varyti" nereikia... tereikia suprasti dukryte ir ja uzjausti... svelnumu ir meile daug daugiau pasieksi.

ka darysi, kai gims antrasis vaikelis?

QUOTE(Rrasytia @ 2009 05 25, 15:11)
nepaleisi juk nuogos...

o kodel ne? i lauka, zinoma, nuogos neisleisi, bet namuose juk gali pabuti ir taip... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 25 gegužės 2009 - 14:27
QUOTE(ragnez @ 2009 05 25, 16:23)
neabejoju  4u.gif
rasiau todel, kad issiskyrimas su mama gali buti "sunkaus" vaiko elgesio priezastis: atskirta nuo mamos mazyle patiria tikra jausmu sumaisti, ji myli mama ir ilgisi, o kartu - pyksta, kad yra palikta, ir bijo, kad gali mamos nepamatyti. todel ir susitikusi su mama gali elgtis "isteriskai", nors, pvz., budama su mociute dazniausiai rami ir linksma...

tau paciai nelengva ne kasdiena matyti vaikeli, bet budama suaugusi, tu gali planuoti savo laika ir zinai, kada su ja susitiksi, o mazas vaikas dar sunkiai suvokia laiko tekme.

ka darysi, kai gims antrasis vaikelis?

Na manau pirmus porą metu bus tikrai paprasta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(asta29 @ 2009 05 25, 15:26)
Na manau pirmus porą metu bus tikrai paprasta  biggrin.gif

kas paprasta? g.gif
man atrodo, mudvi nesusikalbejom.
Atsakyti
Paprasta, nes aš busiu namuose su savo vaikais ir galėsiu pati juos prižiūrėti. Net ir tokiu atveju jei mažoji negalės eiti į darželi taip, kaip yra šiemet. Taip, taip, žinau, ka ateis laikas, kai turėsiu išspręsti analogišką problemą su antru žirniuku savo. Bet čia vėl yra ir bus viskas priklausomai nuo aplinkybių. (tai nereiškia, kad vešiu pas močiūtę abi (u) smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(Rrasytia @ 2009 05 25, 15:11)
drinks_cheers.gif  Visiskai teisingai, kartais reikia daryti ta, ka reikia, nori to vaikas ar ne, tuo labiau, matau, mergyte jau nera maza, ir moka manipuliuoti mama, o tuo labiau mociute. Sekmes varant oziukus 4u.gif
pas mus panasei vyksta su persirengimu, nenori rengtis, klykia, nepaleisi juk nuogos... yra reikalas rengtis, ir viskas. apsirengiam, ir palieku ja ramybeje nusiraminti

Pas mus tokia pat situacija... tik rengtis ir oziukai apsirodo doh.gif Rekia, lykia... ant grindu ktenta ir t.t. unsure.gif
Kartais palieku iesiog su maikute lakstyt... po kiek laiko vėl pradedam bendrauti... Karta papirkau , kad duosiu saldaine, tai "migom" apsienge... Bet pastoviai gi taip nepapirkinesi doh.gif ... dar viena problema atsiras rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kicule: 25 gegužės 2009 - 15:15
Tai vat, as is pradziu irgi paleisdavau, nu ir tegu, bet dar dazneja, ir vel visko taip, nenorejo i vonia - vistiek kisau, dabar jau is vonios nenori doh.gif
Reikia kaip sakant lenkt medi kol jaunas smile.gif jei viska leisiu, tai paskuj isvis nesusisnekesiu jauciu. Tiesiog reikia daryti taip kaip reikia nepaisant noru, aisku irgi su saiku
Atsakyti
QUOTE(Rrasytia @ 2009 05 25, 16:40)

Reikia kaip sakant lenkt medi kol jaunas smile.gif  jei viska leisiu, tai paskuj isvis nesusisnekesiu jauciu.

jo, ir iki pilnametystes lakstys nuoga, susi velusi ir nesipraususi drinks_cheers.gif
Atsakyti