Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko ožiukai

QUOTE(reniuks @ 2009 05 27, 18:53)
Parasykit, mamos, savo pvz. ka darytumet ,jei jusu vaikas butu taip elgesis. Man tikrai idomu, nuosirdziai.

didelių isterijų atveju "pabėgdavau" parūkyt blush2.gif kol surūkydavau, vaikas išsirėkdavo, išsitrypdavo, paskui galima būdavo bendraut žmogiškai.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 05 27, 19:35)
Sąmoningai pasirinkau anksti nesodinti ant puoduko. Dabar dedu tik miegui, dieną pasiprašo arba padaro pati. Nedarau iš to tragedijos. Neturiu tikslo vos sėdėt išmokusį vaiką sodint ant puoduko. Mano manymu, yra kur kas svarbesnių vaiko raidai dalykų. Be to, pradėti draugauti su puoduku geriausia 18-24 mėn, kada vaikas jau sąmoningai suvokia, ką ir kodėl jis daro.

O dabar tavo vaikas dar samoningai nesuvokia,kad dedi miegui dar pampersa?Tai jeigu jaukalba labai protoingais sakiniais,turetu suvokti,kad ir nakti reikia keltis ant puoduko,ar tu tingi keltis biggrin.gif ?
Atsakyti
[quote=mylimuke,2009 05 27, 19:35]
O su vaiku? Jis ima pavyzdį iš tėvų.
man atrodo, kad musu vaikai ir tie kartais protingesni uz tave. tokio zmogaus dar nebuvau sutikus savo gyvenime. ar tau butina viskam priesintis? reiketu pagalvot dar karta pries rasant.
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2009 05 27, 16:45)
aha, norim to ar nenorim, bet visas gyvenimas susideda iš normų ir taisyklių... tik tas "reikia" dažnai ir yra vienas sunkiausiai išmokstamų dalykų smile.gif

bet privaloma ismokti. Nes matai, kai kurie vaikai kazkada buvo taip lepinami, kad suauge nesuvokia zodzio reikia. jiems noriu yra svarbiau uz reikia ir ziuri tokiom akim i tave, tipo kad kaip gali buti kitaip biggrin.gif

QUOTE(mylimuke @ 2009 05 27, 18:35)
Be to, pradėti draugauti su puoduku geriausia 18-24 mėn, kada vaikas jau sąmoningai suvokia, ką ir kodėl jis daro.

per daug teorijos prisiskaicius ir tiek...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 05 27, 13:40)
vaikas atspindi bendra situacija seimoje, tevu santykius...
skaudu, kai del savo problemu tevai baudzia vaikus...

atsitiktinai skaiciau tavo kita tema...

taip ir galvojau kad neverta rasyt, nes viska beda bus numesta tam, ka rasiau kitur. doh.gif dabar taip iseina visu kitu mamu vaikai siaip oziuojasi, charakteris sunkus, o mano pipiras jau tik del to, kad seimoje bedu turime anot jusu? mano seimoje tokios problemos nebuvo visa gyvenima, o mazasis su charakteriu jau nuo pat gimimo. be to kuri seima be problemu? idealai cia visi palike? ziurekit ir "idealiu" seimu vaikai su tomis paciomis problemomis susiduria. esu ne viena macius. ai, tiek to, kaip nors su mazuoju mudu susitarsim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ssiimmaa: 28 gegužės 2009 - 08:58
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 05 28, 09:56)
taip ir galvojau kad neverta rasyt, nes viska beda bus numesta tam, ka rasiau kitur.  doh.gif dabar taip iseina visu kitu mamu vaikai siaip oziuojasi, charakteris sunkus, o mano pipiras jau tik del to, kad seimoje bedu turime anot jusu? mano seimoje tokios problemos nebuvo visa gyvenima, o mazasis su charakteriu jau nuo pat gimimo. be to kuri seima be problemu? idealai cia visi palike? ziurekit ir "idealiu" seimu vaikai su tomis paciomis problemomis susiduria. esu ne viena macius. ai, tiek to, kaip nors su mazuoju mudu susitarsim.

supranti, visu pirma, nera nei "idealiu seimu", nei "idealiu mamu", nei "idealiu vaiku". dauguma yra tiesiog normalus vidutinybes, su savo stambesnem ir smulkesnem problemomis. bausti vaika, kai seimoje yra akivaizdziu priezasciu jo nerimui ir agresijai - labai neteisinga vaiko atzvilgiu. zinoma, kad ne viskas siame amziaus tarpsnyje priklauso nuo auklejimo ir neabejoju, kad rasi bendra kalba su maziumi - juk tu jo mama ir ji labai myli. ir vis delto, tau dabar labai svarbu uztikrinti jam sauguma ir ramybe...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 05 28, 10:32)
supranti, visu pirma, nera nei "idealiu seimu", nei "idealiu mamu", nei "idealiu vaiku". dauguma yra tiesiog normalus vidutinybes, su savo stambesnem ir smulkesnem problemomis. bausti vaika, kai seimoje yra akivaizdziu priezasciu jo nerimui ir agresijai - labai neteisinga vaiko atzvilgiu. zinoma, kad ne viskas siame amziaus tarpsnyje priklauso nuo auklejimo ir neabejoju, kad rasi bendra kalba su maziumi - juk tu jo mama ir ji labai myli. ir vis delto, tau dabar labai svarbu uztikrinti jam sauguma ir ramybe...

siuo metu kiek tai mano jegose stengiuosi tai daryti. ir bausti vaiko nebaudziu, jei musasi - uzsidengiu veida rankomis, ir vaidunu kad verkiu. iskart ateina paglostyti. arba bent jau nebesimusa, stovi lupa patempes, supranta kad kaltas bet vis dar supykusi vaidina. namie kaip nors dar susitariam. sunkiausia man kai viesoj vietoj pradeda isterikuoti. kai pirkom batus pvz - ir kas sugalvojo tokia nesamone kaip batu parduotuveje prideti daaaaaaaug zailsu doh.gif ir dar pobrangiu. susirinkes visus traktorius klykia kad ispakuociau, o as batus tuo tarpu bandau matuoti. nu kosmaras kazkoks, zmones skersai ziuri.. jei ne aplinkiniai kazkaip ir as ramiau reaguociau, stengiuosi tiesiog nekreipti demesio, na rekia tegu rekia, o as toliau ta bata maunu smile.gif tik va aplinkiniu zvilgsniai, atrodo taip ir galvoja cia kas per mama su nuosavu vaiku nesusitvarko vaje vaje doh.gif tuoj dar kokia geradare teta ateina pakalbinti, pamokyti vaika. o jis tik dar labiau ima klykti. zinau kad kai uzeina oziukai geriau i ji arba nekreipti demesio, arba kaip nors man vienai su juo susitarti, bet va tos gera norincios tetos tuoj puola kalbinti o tada jau nieks nebepadeda. doh.gif vakar va labai sauniai apsipirkom abudu. parduotuveje vis kalbinau ji kad reikia pirkti to, reikia to, ir viska leidau jam paciam i vezima deti. as paduodu o jis meta. tai kas kas nevisada pataiko ir duona nuskrenda kelis metrus i sali biggrin.gif vaikas stengiasi. kaip premija gavo issirinkt skanumyna - varskytes pasieme. o kad taip visi tie apsipirkimai tokie butu. su teciu kazkaip kai einam buna daugiau triuksmo, nes zino, kad tetis nesicackins ir nupirks ar kokia masina ar sokolada kad tik jis nerektu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ssiimmaa: 28 gegužės 2009 - 09:48
ssiimmaa, jau praeiviu ir visokiu bobuliu, tai maziausias reikalas, ka tavo vaikas daro... gi ne i ju terba lenda. del ju nuomones maziausiai reikia galva sukt - svarbiausias tokiose situacijose tavo vaikas, tik tu zinai, kodel jis pyksta, ir kaip ji nuramint...

o stai rekianciam batu nematuociau. del vienos banalios priezasties - negali normaliai patikrint, ar viskas gerai, ar niekur nespaudzia, netrina. tokiu atveju paprasciausiai imciau vaika ir eitume lauk. geriau jau nutaikyt kita diena ir su gera nuotaika issimatuot, be rysio butu netinkamus batus nusipirkti.

saviskiams apskritai issigudrinau batus be ju pirkt - daugmaz zinau dydzius, nuperku, namie ramiai issimatuoja, pavaiksto po kambari, apziuriu pedutes, ar niekur nespaudzia. jei netinka - nesu pakeist.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 05 28, 14:40)
saviskiams apskritai issigudrinau batus be ju pirkt - daugmaz zinau dydzius, nuperku, namie ramiai issimatuoja, pavaiksto po kambari, apziuriu pedutes, ar niekur nespaudzia. jei netinka - nesu pakeist.

ir as kita syki taip darysiu, nes su tais batais tragedija kazkokia kai matuotis reikia doh.gif va ir nupirkom tada siek tiek per didelius. nors namie kai vaiksciojo sake nespaudzia, kojyte nekrenta lauk... na zodziu namie jau jam tie batai patiko ir tiko, kad ir siek tiek prie pirstuku vietos yra. gerai kad jau tuoj reiks pirkti atviresnius, tai sitie bus pats tas rudeniui.
Atsakyti
visi mes turim savo nuotaikas, vena diena bunam irzlesni,kita diena lengviau sukalbamesni - taip ir vaikai. buna kad nera nuotaikos, viskuo neitinki, nusivedi i parduotuve isrinkti dukrai suknele o ji viena leidzia pasimatuoti o antos ne..prededa siausti, rekauti ir ka padarysi...padedu tas sukneles i vieta ir numoju ranka- ateisim kita diena kai bus nuotaika geresne smile.gif tas pats buna kai reikia isirinkti kepure doh.gif ir pirmo karto retai kada isirenkam kepure biggrin.gif

taip ir su tais batais jums..juk niekur tie batai nepabegs, galima pamatuoti kita diena biggrin.gif
Atsakyti
pas mus kai pradeda reikalas krypti link kepurės ar batų pirkimo, visos dienos vienodos pasidaro... su rūbais net nežaidžiu, perku be jos, bet ir tuo viskas nesibaigia, nes ir namuose lygiai taip pat net pamatuoti naujo daikto ramiai kol kas neįmanoma

išeitį radau tik tokią, kad tada naują rūbą ar batus padedu kur nors kambaryje matomoje vietoje, ir kokią savaitę jiems ten prabuvus, kai pasidaro daugiau mažiau "savi", jau galima bandyti rengti, bet ir tai dažniausiai jau tik einant į lauką, nes eina visada noriai, tad pradėjus daug visko "gero" pasakoti ir greitai rengti pavyksta "užkalbėti"
paskui apsipranta ir po kokio 2-3 karto su tuo daiktu viskas ok

Atsakyti
Maniskis bernuzelis labai megsta pasioziuoti. Uzejom i juvelyriniu dirbiniu parduotuve,su masinyte pradejo vazineti ant vitrinu,pasakiau as,pasake pardaveja,kad negalima vazineti,o jis specialiai-neklauso. Tai apsisukau ir isejau is parduotuves,apsilankysiu kada jis bus darzely... smile.gif
As tai nekreipiu demesio i pasalinius zmones,kaip vaikas oziuojasi. Dar vienas dedukas sako,dirzo dirzo reikia....nusisuku ir nueinu. Tegu savo anukus aukleja...
Atsakyti