Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietija. Pramogos vaikams.

Velykinems atostogoms skrisime i Berlyna. Gal galite parekomenduoti kokia idomia atrakcija vaikams? Legolendas dar nedirbs (nieko tokio, mes ji velesniam laikui suplanave). Skaiciau, kad Berlyne yra didziausias Europoje Zoosodas bei didziausias akvariumas.

Gal dar kokiu idomybiu vaikams? rolleyes.gif
Atsakyti
Jei bus graži diena, planuok, kad zoosode visą vieną dieną praleisi, tikrai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Jei vaikai nelabai mažučiai, gal verta ir į Berlyno TV bokštą juos pakelti g.gif ten irgi įspūdinga smile.gif Ir man dar labai patiko Berlyno erotikos muziejus, bet čia jau ne 2.gif
Atsakyti
naujajame radisson sas viesbutyje yra aquadrom'as - kazkas panasaus i akvariuma, tik pateikta viskas kiek kitaip. eiles ten - milziniskos (bent jau tuo metu, kai buvau, tai teko ilgai stoveti). viso pasivaiksciojimo pabaigoje keliesi liftu, kuris yra imontuotas i vandens pilna kolba. keistas jausmas, kai aplink tave plaukioja zuvys arba lyg ore kabo naras, valantis kolbos sienas.

nueikite i IMAX SONY CENTER kino teatra, esanti potsdamo aiksteje. filma reiketu rinktis pagal vaiku amziu. Hounted Castle - kazkoks nerealiai fainas. ziurejau 5 kartus. muzika faina, efektai ziauriai geri. beje, tai filmas augesniems vaikams.

zoosodas yra tikrai fainas - ir dar prie jo esantis akvariumas. sita mirk gyvenk butina pamatyti. beje, vienas be kito nepalieka tokio didelio ispudzio, kaip abu kartu smile.gif

TV bokstas - kaip cia pasakius. faina, bet vaikams labai didelio ispudzio nepaliko. jiems kur kas labiau patiko plaukimas berlyno kanalais ir - nepatikesit, bet tokia tiesa - Pergamono muziejus! nors, aisku, viskas priklauso nuo vaiku.

norge, negaliu, sunervinai iki begalybes. as jau kliedziu, kaip noriu i berlyna... taip seniai buvau... sad.gif
Atsakyti
Berlyno zoologijos sodas lab didelis, 2.gif -puiki pramoga,tik siemet Velykos lab anksti,net kovo pab...bus dar persalta! As jau minejau,pries 6m Berlyne buvau,truputi perdidelis laiko tarpas issamesnei informacijai,bet prisiminimai tikrai geri yra islike! Verta viesnages! thumbup.gif
Jei 2.gif jau didesni ir interesai daugiau "legoland" krypsta,tai Vokietijoje pan parku yra apstu! Siemet mano dukterecia is LT lankesi Heide parke Soltau(tarp Hamburgo-Hanoverio),lab patiko! Ten randasi auksciausias Free-down bokstas Europoje - 103m! Danijos "legoland" dar pranoksta musiski,nes jis tik kokie 5m veikia,truksta dar to darnumo ir zalumos!
I Hamburga taip pat atvaziuoja 4k supynes,kaip tik per svVelykas ir bus,"Dom" vadinasi...Hamburgas istisus metus alsuoja pramogomis,uzimtu lab daug vietos jas visas bent trumpai pamineti,reiktu nusipirkti "miesto vadova",pasiziureti ko noretusi,o va tada galima bus i konkrecius klausimus atsakyti!
Vasara siulyciau - "jos palydu svente" miesto centre,trunkancia net 4d(galima prisitaikyti) rugpjucio pab. Turime mes ir "Planten un Blömen" parke -muzikinius fontanus (kaip Prachoje,tik nemokamai laugh.gif ),kanalais plaukiojant (2 upes miesto centre yra)galima su vakariniu Hamburgu susipazinti - neisblestantys ispudziai,uosto svente buna geguzes pradz,o ir "love parade" nuo praitu metu i Hamburga perkele cool.gif ...zodziu ivairoviu pakalnes! Vaikams lab patinka musu viesos vaiku zaidimo aiksteles! Planetariumas,televizijos bokstas ir t.t.
Atsakyti
Pabandysiu ‚pagundyti’ Hamburgu, nors jau Aura gana issamiai parase biggrin.gif.

Hamburgas tikrai labai grazus miestas. Jame gyvena daugiau kaip 1,7mil. zmoniu. Ar zinote, kad Hamburge daugiau kanalu nei Venecijoje ? Be abejo, organizuojamos eksursijos laiveliais po tuos kanalus (kaina apie 10euru), galima uzsisakyti pasiplaukiojima su sventine vakariene. Kitas siulomas pasiplaukiojimas –uosto kruizas, nes Hamburgas – vienas didziausiu uostu prie upes (Elbes).Taciau labai smagu pasivaikscioti po Hamburga. Mano megiamiausi marsrutai nuo Fishmarkt (zuvu turgaus) per Altona balkona (atsiveria nuostabus vaizdas i upe) iki Blankenese (milionieriu rajonas, beja Hamburgas vienas is miestu, apgyvendines daugiausia milionieriu) arba nuo Blankenese paupiu iki pat Wedel (nuostabi gamta, grazus vaizdai). Kitas marsrutas – nuo centro, per Planten und Blomen parka iki uosto, ir po to per uosta, pro Speicherstadt (senoviniai pastatai, siuo metu ten veikia keliatas tikrai vertu demesio muzieju ir parodu) sugrizti atgal i centra.Dar vienas ‘topinis’ marsrutas – pasivaikscioti apie du paciame miesto centre esancius ezerus. Nors tenka nueiti apie 10km, bet tikrai verta thumbup.gif .
Jei vaziuotumet siltu metu laiku – butinai aplankykite botanikos soda (lankomas nemokamai). Daugybe augalu is ivairiausiu pasaulio kampeliu, galima ‘isbandyti’ savo zinias spejant pagal kvapus, zieves gabalelius augalu pavadinimus.
Na, o ankstu kiekvieno sekmadienio ryta visus nemiegancius kviecia zymusis Hamburgo Fishmarkt. Paprastai yra sakoma: ‘Is vakaro nueik i Reepebahn (raudonuju zibintu rajonas, siulantis tikrai ne vien tik intymias paslaugas, bet ir daugybe restoranu, kinoteatru, teatru, muzieju, siuo metu galima aplankyti Abba miuzikla, zodziu tikra atrakcija turistams biggrin.gif), o paryciais trauk i Fishmarkt’. Taip ir daro dauguma turistu laugh.gif laugh.gif laugh.gif .
Maziesiems turistams taip pat yra kas veikti, nuolat vyksta ivairiausi renginiai. Bet bent mano dukters labiausiai pamegtas ‘marsrutas’ – Hamburgo zoologijos sodas. Tikrai nenusivilsite! Minetame Planten und Blomen parke yra kelios saunios zaidimu aiksteles tiek visai maziukams, tiek vyresniems vaikams, kaip Aura jau minejo, keturis kartus metuose i Hamburga atvyksta gana didelis Luna parkas.
Beja, cia verta atvykti ir pries Kaledas. Jau nuo lapkricio pabaigos organizuojamos Kaledines muges, miestas suziba daugybe lempu lepmuciu, visas miestas tarsi atgyja. Tikrai labai smagi atmosfera.
Tai va kiek prirasiau, bet cia tik maza dalis to ka galima cia aplankyti. Atvaziuokite!



Atsakyti
Matroskinai, būk žmogus, parašyk jei žinai kokią vietelę nelabai brangią bet ir neprastą nakvynei Berlyne. Planuojam keliom dienom liepos gale. Bandysim suderinti ir poilsį ir naudą- juk išpardavimai. O gal išduotum ir gerų vietelių apsipirkimui?
Atsakyti
Labai norim nuvaziuoti i Fantasialand biggrin.gif - vokietijoje (jei gerai miesta parasysiu KIOLN) GAl kas buvot? g.gif
Atsakyti
Buvau tris kartus . Jis ne Kiolne o truputi už jo - miestelis jei gerai atsimenu Briuge . Man laaabai , laaaabai patiko . Jei kas konkrečiau domina prašau klausti .
Atsakyti
Sveiki,

O ten suaugusiam fainai, ar vaikams? ir kiek mokejot uz iejima (sako kad ten susimoki, ir visa diena po visus atrakcijonus gali "varyneti")
Kur nakvojot (ar toli reikejo vaziuoti), ir ar skridot ar vaziavot masiniuke?
Na va klausimu kalnai
bigsmile.gif
Atsakyti
Ten visiems faina ir suaugusiems ir vaikams . Už įėjimą susimoki ir gali kaifuoti visą dieną . Bilietas kiek atsimenu apie 70Lt , vaikai iki 120cm ūgio eina nemokamai . Patarčiau važiuoti iš pačio ryto , nes visą dienelę turėsi ten ką veikti . Dėl apsigyvenimo nieko negaliu pasakyti , nes mes gyvemom pas seserį Leverkuzene .
Atsakyti
smile.gif Vat kaip kam. Man, tarkim, Phantasialand visai nepaliko teigiamo įspūdžio. Trūko veiklos. Nusivyliau žiauriai kičine Berlyno sienos kopija (pavadinčiau "parodija"), bokšte, kuriame šaudo katapulta, užgesina šviesas - taigi pusės įsoūdžio nėra. Kinų šou irgi kažko trūko. Tik nereikia suprasti, kad viskas ten yra blogai smile.gif Tiesiog turiu su kuo palyginti. Šiaip jeigu neturite didelio pareikalavimo adrenalinui - parkas tikrai įdomus. Verta į jį nuvažiuoti per Šviesų festivalį, kuris vyksta spalio mėn.

O dėl bilietų kainų. Šiaip tame parke reikia žiūrėti, gal įtaikysit į "Kombi - Ticket"? Nes paprasti bilietai kainuoja 26,50 EUR suaugusiems ir 23 EUR vaikams.
Atsakyti
Aha, tikrai kaip kam mirksiukas.gif Aš pvz. neesu ekstremalių pojūčių mėgėja, tai man šitas parkas vienas iš gražesnių ( Po Heide parko ir Europos parko )
Labai graži aplinka, o tas bokštas su katapulta tai man net pats tas buvo, nes kažkur teko atviram ore katapultuotis - galiu pasakyt tvirtai - paskutinis kartas schmoll.gif
Adrenalino mėgėjui gal ir mažai ekstrymo, bet jei tai jūsų pirmas parkas - bus tikrai thumbup.gif ypač mažesniems vaikams
Atsakyti