Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kelių metukų vaiką leisti i darželį?

QUOTE(ciuke @ 2009 05 07, 09:27)
Man atrodo geriausiai yra leisti nuo 3 metuku

as irgi tokios nuomuones kaip tu 4u.gif
Atsakyti
Mano nuomone, kad ne anksčiau, kaip nuo trejų metukų. Nestik nuo tokio amžiaus vaikas save pradeda suvokti kaip atskirą individą nuo mamos. Ir šiaip, toks vaikas jau yra savarankiškesnis. O tos mamos, kurios atiduoda vaikus į darželį nuo 1,5 ir anksčiau tik tam, kad "išmoktų bendrauti su kitais", tai visiškai nesuvokia, kokią skriaudą ir žalą daro savo mažyliams verysad.gif jei būtų galimybė, tai visiškai nevesčiau vaiko į darželį, nes tkrai nemanau, kad ten išmoksta kažą tokio, ko vaikass negali išmokti būdamas namuose g.gif
Atsakyti
as ir tokios nuomones kad nuo 3 metuku,tada jau vaikas buna ugtelejas ,o 1,5metukams vaikui dar labai reikalinga mama
Atsakyti
Aš manau, kad vyresnį nei 2,5m jau vertėtų leisti į darželį. Bet visi vaikai skirtingi, tad manau vienos teisybės čia nėra. Maniškis jau eina po truputį į darželį, buvo taip pat maminukas, bet darželyje per kelias savaites išmoko kelių dalykų. Aišku, dar labai trumpai lanko darželį, dažnai serga, bet manau vaikui reikia taip pat pamatyti, kad kartais būna ir kitaip nei namuose. g.gif
Atsakyti
mano bahuras eis i darzeli nuo 2m 2men, nes man vaiko gaila laikyti namuose. Jis labai nori bendrauti su bendraamziais, o mes gyvename privaciame sektoriuje ir cia salia nera jo amziaus vaiku verysad.gif todel nuo kito men bandysime eiti i darzeli, paziuresim kaip ten seksis smile.gif
Atsakyti
As galvoju pradeti leisti nuo 1m ir 3men,ne reikia grysti i darba,bet leisiu tik 2 dienas,nes as dirbsiu tik 2 dienas,nezinau kaip bus,bet labai bijau ir pergyvenu,dar nebuvau niekam palikusi visai dienai savo mazyles,o jai kelias valandas palieku tai skuodziu namo kaip kulka.
Atsakyti
Mes nuo dvieju metu pradejom... daug sirgo, praejusi ziema buvo labai sunki mums... tai paskui ir ejom ir nejom... jei ne ligos, viskas ten tam darzeli gerai, ir ugdymas ir savarankiskumo ismoksta vaikas, as tik uz darzeli. mes pripratom lengvai,nors siaip irgi retai su kazkuo kitu, o ne su manimi palikdavau, gal kad aukletojos geros pasitaike, tai kartais ryte atejus nespeju tapkyciu apmauti blink.gif , basa lekia i grupe pas vaikus ir aukletoja biggrin.gif
o vakare atsigulus dar pasakoja, ka nuveike per diena, kol ant puses zodzio uzmiega doh.gif
Atsakyti
Eisim nuo trijų metų, užrašiau nuo dviejų, bet manau, kad per anksti.
Atsakyti
butu galimybe leisciau tik nuo 3 metuku, bet teks nuo 2 verysad.gif
Atsakyti
pasiskaitinejau temele, nes man irgi aktuali tema. as planuoju saviske leisti i darzeli 3 dienas per savaite po pusdieni (5 val.) planuojam eiti nuo lapkricio menesio, kai jau bus 2 metukai ir 1 menuo. siaip ji irgi labai prisirisusi, dar niekada nebuvom issiskyre ilgiau nei 2 valandom blush2.gif , tai nezinau kaip jai bus, bet man jau dabar labai neramu smile.gif bijau ir isivaizduoti, kaip ji ten be manes, bet tai jau mano problema, ne vaiko doh.gif o noriu leisti, kad bendrautu su vaikais, mokintusi angliskai (gyvenam ne lietuvoje, namie tik lietuviu ir tecio kalba girdi, angliskai tik televizoriu girdi siek tiek ir parke kur). Nes nuo 4 jau privaloma keliauti i paruosiama mokykline grupe. Aisku, dirbti jau nebus kaip, nes per mazai laiko ji darzelyje bus, bet jei viskas seksis gerai, po keliu menesiu laika prailginsim. Del ligu... vat as ju irgi bijau, dabar tai labai sveika, neserga visai, net slogos nezinom kas yra smile.gif Tikiuosi, kad cia kontrole geresne ir serganciu vaiku neleidzia i darzeli, o kad Lietuvoje aukletojos tycia sargdina vaikus, tai cia is vis virsune, nuzmogejimas kazkoks blink.gif
Atsakyti
QUOTE(premium @ 2009 07 14, 18:59)
o kad Lietuvoje aukletojos tycia sargdina vaikus, tai cia is vis virsune, nuzmogejimas kazkoks blink.gif
Ir iš kur gi, gerbiamoji, tokios žinios, negyvenant Lietuvoje? g.gif

Dėl priežiūros "gerumo" skirtumai tokie:
ten (įtariu, Anglijoj) snargliotų vaikų į įstaigą nepriima, nes mama arba auklė gali pasėdėti su vaiku namie;
čia, Lietuvoje, mamos, užsiknisę darbuose po keliolika valandų, nelabai išgali samdytis auklių, o gavę nedarbindumo lapelį vaiko slaugai būna išėstos iš darbo... unsure.gif Todėl darželiai priversti taikstytis su "vietinėmis" sąlygomis, o ne tomis, kurios egzistuoja "kažkur anapus". tongue.gif

Beje, pasidomėkite, kokias išmokas iš SoDros dabar gauna sergantieji bei kiti nedarbingieji...

Mielos mamos, visų jūsų būgštavimai dėl vaikučių adaptacijos visiškai suprantami ir pateisinami. Tik nepradėkit nepagrįstai nerimauti dėl dalykų, kurių nėra!

Atsiprašau, kad truputį ne į temą blush2.gif
Atsakyti
Sunus pradejo eiti i darzeli triju metuku ir dukryte eis taip pat.
Atsakyti