QUOTE(maugle @ 2009 05 27, 13:22)
Isties sunku atskirti gryna hiperaktyvuma nuo autizmo; pagrindinis kriterijus pagal psichiatrus ir neurologus - autistu sutrikusi kalba, o hiperaktyvus vaikai dazniausiai kalba daug, bet nemoka klausytis.
Maniskis irgi hiperaktyvus.... bet turi autizmo bruozu. Diagnoze iki siol nepatikslinta..... nors gydytojai zodziu sako "kazkas is autizmo spektro", bet rastu to nefiksuoja.
Maniskis irgi hiperaktyvus.... bet turi autizmo bruozu. Diagnoze iki siol nepatikslinta..... nors gydytojai zodziu sako "kazkas is autizmo spektro", bet rastu to nefiksuoja.
O kiek taviskiui dabar? Kaip su kalba?
maniskis manes mama net nevadina. Turbut isties autistiskas jis pas mane vaikas.

Bet beveik kasdiena sutinku keistu vaiku... Dieve, nejau tiek padidejes autizmo skaicius. Sian va mergyte seneles irgi neklause. Ta sako: einam namo. O ji net neziuri i jos puse... nekalba beveik nieko. Senele: einam paziuresim kur mama, ji laukia. O ji toliau sau zaidzia. Man maniskis net komunikabilesnis pasirode. Jis prie tos mergytes vis ejo, sypsojosi, norejo su ja kartu rata sukti (ten toks aiksteleje yra), nuo kalniuko ciuoze paskui ja... o ji su juo nenorejo sukti to rato, pyko kai jis prie jos priedavo...
Na, kad jis pas mane autistic child tai faktas.

Papasakok apie saviski koks jis buvo 2 metu? Koks dabar yra?
Jei netingi aisku.