Labas, vis paskaitau čia, bet vis nesiryžtu ką nors parašyti...
Ir mano mylimukui įtaria autizmą ir net jau diagnozę nori rašyti - vidutinio sunkumo autizmas

Bet aš vis dar tuo negaliu patikėti...

Aš jau kažkiek bandau susitaikyti su šia diegnoze, o va vyras, tėvai ir kiti artimieji sako, kad be reikalo darau vaiką ligoniu

JUK JIS DAR MAŽIUKAS! Daug kas taip sako...
Na, mažiukas, tai mažiukas, bet jam jau 2,5 metukų. O susikalbėti negalime, daug ko nesupranta, labai jautrus permainoms, hiperaktyvus, pastovūs "ožiai ir ožiai", verksmai, klyksmai...
Tačiau vaikas būna ir linksmas, ir labai meilus, ir paprašius "duok bučiuką" - pabučiuoja man į lūpas, taip saldžiai saldžiai, suspaudęs lūpytes

Ir į akutes pasižiūri, ir į šypseną savo šypsena atsako

Tik va nešaukia "MAMA"

kartais sako "mama, mama", bet be joko tikslo, lyg nesąmoningai...
Ar jūsų vaikučiai kalba savo kalba? Maniškis ja kalba nuo maždaug 1,5 metų. Pastoviai kažką aiškina, gestikuliuoja, mojuoja rankytėmis...Iš pradžių galvojau - na, puiku, pagaliau vaikas kalbės. Bet jau va metai praėjo ir jokio progreso...

Taip ir tebešneka "leliukiškai", jokio prasmingo žodžio neįmanoma toje "šnektoje" įsiklausyti
Kartais paprašo "gelti" ir rodo į Neptūno butelį. Tada jau man džiaugsmo pilna širdis

Kartais atsineša batus, sako "bati, bati". Tada irgi širdis pilna laimės

Bet tai būna nekasdien. Ir dar pora žodelių: kaka, lelia, tete. Viskas

Blogiausia, kad ne tik, kad nepasako, bet ir nesupranta mano kalbos.
Mes lankomės Lopšelio g. Kaune raidos centre vieną mėnesį. Negaliu sau atleisti, kad nenuvežiau jo ten prieš metus, nors negerų įtarimų buvo labai daug. Ech, vis tas aplinkinių pasakymas, "jis dar mažiukas"...Na, bet yra taip, kaip yra.
Bandom griebti nors dabar jautį už ragų ir skiriu vaikui dėmesio kuo daugiau. Vienas iš pasiekimų per mėnesį - pradėjo dėlioti dėliones, mažiau isterijos priepuolių, kai paduodu kokį lavinamąjį žaisliuką (jis jų nemėgsta, bet pratinamės). Pradėjo klausyti, ką sakau: va dėl kačiuką čia, va dėk tigriuką čia ir pan. Seniau tik susinervindavo ir visos dėlionės detalės pasklisdavo po kambarį
Prisiskaičiau apie tą begliutenę-bekazeininę dietą. Kadangi pati esu medikė, yra tekę dar studijų metu lyg biochemiją studijuojant užtikti, kad autuizmui ji gali padėti. Bet atsimenu lyg per miglą, kur apie tai girdėjau. O va internete informacijos apstu. Manau, kad tikrai nieko blogo ją išbandyti. Mes jau bandom. Tik būtinai reikia duoti Ca-Mg preparatų. Aš saviškiui duodu Osteocare skystį (mums jį ir ortopedė rekomenduoja gerti). Dar žuvų taukai būtini. Būtinai dar ir geležies ir vitaminų kokį preparatą paieškosiu. Tiesa, mano vaikiui kuo toliau tuo labiau pradėjo berti pilvuką, krūtinę, kojytes, rankytes. Tad dar ir alergija pradeda ryškėti. Todėl ši dieta tik į naudą bus. Greit eisim pas pediatrę-alergologę. Pasiklausiu, kokia jos nuomonė, apie šią dietą.