Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai - 4

QUOTE(zazaza @ 2009 05 15, 21:01)
ai gal kas kam patinka, man visai nieko toks valdiskas maistas, neisranki as, skanu visokie virti kotletai  biggrin.gif  nors girdejau kaip viena mergina kalbejo telefonu , kazkam pasakojo koks bjaurus maistas  biggrin.gif as pries kelis menesius Antakalnio vaiku ligoninej gulejau su vaiku, tai va ten koks maistas  doh.gif  fui... VRC simta kartu skaniau

gal - bet ten kai gulejom tuo metu - visi buvom pakraupe maitinimu - IKI matyt pelnus turejo - nes visi ten ir maitinosi lotuliukas.gif
Atsakyti
tai gal tikrai pagerejo maitinimas, nes dabar ko vaikai nesuvalgydavo tai mamos suvalgydavo biggrin.gif
nors mes ne visada pietu sulaukdavom, kartais uzsiemimai baigdavosi 11 val ir lekdavom namo, gal ten gulint pastoviai ir igristu tas maistas, eiciau i IKI, o mes po pietu namini maista valgydavom

o kada gulejot?
Atsakyti
QUOTE(zazaza @ 2009 05 15, 20:11)
sveika, tu tik nesinervuok taip, viskas tik i gera  4u.gif
mes pries pora savaiciu grizom is VRC, jei jus vilnieciai tai galesit nuo pietu namo vaziuot, o ryte 8 - 8.30 vel atvaziuot, o jei ne vilnieciai tai ten tikrai nebus liudna, pilnas skyrius jaunu mamyciu ir teveliu, susidraugauja visi, linksma  drinks_cheers.gif

ka reikia pasiimti - pirmai dienai valgyt turekit, nes neduos nieko, ten yra virtuve, joje yra mikrobange, arbatinukas, 2 saldytuvai, televizorius  biggrin.gif  turekit puodeli savo, nes neduoda, rubu, ranksluosti
patalyne ten duoda

ai dar turekit siuntima daktares, be siuntimo neguldys, dar vaiko gimimo liudijima

del maitinimo, tai visai neblogai maitina palyginus su kitom ligoninem, mano vaikas tai viska valge ir daug (matyt namie as taip skaniai nepagaminu, nes namie tiek nevalgo  lotuliukas.gif ), o tevai jeigu nori gali issipirkti maitinima sau, kazkiek per savaite sumoki ir gauni pusrycius, pietus, vakariene, naktipiecius

nezinau ka dar parasyt, jei turi dar klausimu klausk  mirksiukas.gif

aciu 4u.gif
siaip mes is vilniaus, bet kazkodel mus ne i dienos stacionara o guldo, bandysiu tartis, kad isleistu po pietu namo.
o idomumo delei, gal kas pirkotes ta maista? suaugusiam? kiek kainuoja savaitei? nes pamascius, nei vyras po 14val darbo gales atvaziuot, nei stoves prie plytos kad man valgomo atvezt. jei mus tikrai guldo, tai man gal labiau apsimoketu issipirkt maista *aisku jei nekainuoja 100lt savaitei)...
o ka emet pirmai dienai valgyt vaikui?
siuntima jau turim (kad papult i sia ligonine man reikejo viso labo 3 siuntimu biggrin.gif ) gimimo liudijimas irgi atidetas, daiktelius susiruosiau kazkiek, po truputi kraunemes daiktelisu. o sakykit i palata savo tv galima ?
Atsakyti
QUOTE(kazachka @ 2009 05 15, 22:33)
aciu 4u.gif
siaip mes is vilniaus, bet kazkodel mus ne i dienos stacionara o guldo, bandysiu tartis, kad isleistu po pietu namo.
o idomumo delei, gal kas pirkotes ta maista? suaugusiam? kiek kainuoja savaitei? nes pamascius, nei vyras po 14val darbo gales atvaziuot, nei stoves prie plytos kad man valgomo atvezt. jei mus tikrai guldo, tai man gal labiau apsimoketu issipirkt maista *aisku jei nekainuoja 100lt savaitei)...
o ka emet pirmai dienai valgyt vaikui?
siuntima jau turim (kad papult i sia ligonine man reikejo viso labo 3 siuntimu biggrin.gif ) gimimo liudijimas irgi atidetas, daiktelius susiruosiau kazkiek, po truputi kraunemes daiktelisu. o sakykit i palata savo tv galima ?

tai ten skirias tuo - kad gausit palata, lova ir uzsiemimu daugiau, jei bus ir popietiniu - galesit pietu pamiegot, maitinimas bus mirksiukas.gif , bet viska baige - vistiek galesit namo keliaut 4u.gif

del maitinimo - tikrai neskubek issipirkinet - ten galima bet kada - susimki ir ant rytojaus jau valgai - bet prma paragauk ka duoda, o iki visai netoli ir smagu ten nueit - nes siaip pabosta tais kridoriais trintis, noris i kiema iseit - tai nors koks tikslas yra - ten galima nusipirkt nuo misrainiu iki cepelinu, kugelo, vedaru, picos, keptos zuvies, plovo, saltibarsiu - visko bigsmile.gif (ir tikrai skaniau nei VRC) o ir kaina mazesne, kai gulejau (rugseji) - berods buvo 8 lt/dienai

nei tv, nei arbatinio palatoje negalesit turet - nes ten ner razeciu, telefona leidzia kraut tik nakties metu - iskisus i koridoriu laida blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 05 15, 23:09)
nei tv, nei arbatinio palatoje negalesit turet - nes ten ner razeciu, telefona leidzia kraut tik nakties metu - iskisus i koridoriu laida blush2.gif

kai kuriose palatose yra, mano palatoj buvo kelios razetes, turejo moteris arbatinuka, nierkas nieko nesake mirksiukas.gif bet telika tai nezinau ar leistu turet, nemaciau kad pas ka butu

Kazachka, mus irgi gulde ne i dienos stacionara, bet ten pirma diena parasai prasyma skyriau vedejai, kad nori kasdien po vakarienes ir savaitgaliais namo ir gali vazinet
mums po pietu nebebudavo uzsiemimu, tai ko ten sedet, 11-13 mes jau iseidavom visada
o pirma diena tai tik daktare apziurejo, paklausinejo ir viskas, buvom laisvi, jokiu uzsiemimu nebuvo, 10 val vaziavom namo
Atsakyti
Na mano vaikas VRC gaminto maisto nevalgo visai. Pernai gulėjom nevalgė, šiemet irgi tas pats. Man tai atrodo, kad maitina ten visai nieko. Bet kadangi jis nevalgo tai lakstom ir pirkinėjamės. O šiaip tai maniškiui ten labai patinka, net namo savaitgaliui važiuoti nenori. Po užsėmimų lekiam pasivaikščioti.
Atsakyti
Sveikos mamytes,norejau paklaust del maitinimo VRC.Mes praeitais metais kai gulejom tai dave ir man ir vaikui,tada maiziukui buvo 11men.Gavom abu valgyt,tai kiek suprantu jau nebeduoda dabar mamos ten?ar kaip?dabar maziukui jau 2m.Kai gulim ligoninese visur duoda abiem su vaiku.Nes sunkus neigalumaas.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2009 05 15, 19:54)
Nedarykit iš autisto nesveiko NT, nes čia bus tas pats, kas aš savo katiną laikyčiau nesveiku šunimi. Įdomu, ar jam galima pritaikyti kokį gydymą, kad būtų bent išoriškai panašesnis į kitus šunis?
user posted image
Papildyta:

Čia tai man patiko, geras palyginimas, bet kvaila būtų tikėtis, kad aš nenorėsiu, kad mano vaikas mokėtų skaityti, rašyti ir skaičiuoti (bent jau tiek, apie aukštus mokslus aš nesvajoju) kaip jam išaiškint, kad jis privalo mokytis (būtent privalo nes visi mes turim ne tik teises, bet ir pareigas), kad ir kaip norėtūsi tik žaisti?

P.S. O katinas tai superinis! thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 17 gegužės 2009 - 14:47
Cezi, vat ir as negaliu nenoreti. Ka daryt... toks jau charakteris mano. doh.gif
Noriu! Ir padarysiu viska ka tik galesiu.
Jei reikes vesiu i Rusija vaika, jei cia nebus rezultatu. Nesiruosiu sedet isjungus televizorius, ne del to, kad man norisi ziureti, o del to, kad padesiu savo vaikui ismokti reaguoti i aplinka adekvaciai, padarysiu viska, jei reikes buta parduosiu...
Atsakyti
Dar straipsnis tiems kurie domisi
Atsakyti
Nanuk,
gal teko kur skaityti, KAIP tie sunkieji metalai isvaromi is organizmo? Kur Amerikoje daro tyrimus, zinau, tik gal galima tai padaryti ir kur nors arciau?

Aciu uz straipsnio nuoroda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 05 17, 16:03)
...Nesiruosiu sedet isjungus televizorius, ne del to, kad man norisi ziureti, o del to, kad padesiu savo vaikui ismokti reaguoti i aplinka adekvaciai...

Sadizmo būdu? doh.gif Ar bent nutuokiat kas dėsis vaiko galvoje, kai prievartausite būti triukšmingoje aplinkoje? Jis gi ne šiaip sau nemėgsta triukšmo, jam biologiškai sunku jį pakelti.
Jau esu sakiusi - autistiškas elgesys autistui ne koks ydingas hobi.
Gal šitas filmukas padės susivokti geriau:
http://www.cbc.ca/na...y_autistic.html

4u.gif
Atsakyti