Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas viešose vietose

Apklausa: Ar maitinate viešose vietose? (580 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Eureka @ 2010 10 23, 21:44)
Taip, aš tikrai nežinau apie maitinimą, jau 1,2 metai!  lotuliukas.gif Jūs, matyt, mažai užsienyje buvus, skirtingai nei aš.  bigsmile.gif
Jei žmogus gerbia kitus, tai vadinasi jis nieko neišmano apie žindymą?  lotuliukas.gif  Tikriausiai jums labai keistai skamba, kad žindanti moteris gali gerbti kitų nuomonę ir dėl to gali prisidengti? Aš tiesiog žinau, kad kiti žmonės ateina atsipalaiduoti, pabendrauti į kavinę ir jie visai nenusiteikę žiūrėti į tam tikrus vaizdus. Tai, ką jie mato namuose, pvz. maitinančią žmoną, nebūtinai jie taip pat bus nusiteikę žiūrėti į svetimą žindančią moterį-tai juos labai trikdo, nes, anot jų, žindymas-tai labai subtilus dalykas. Ir keista man, kad moterys sugalvoja dar svečiuose per balių prie stalo pažindyti, nes nesugebėdamos pasitraukti kur atokiau, o paskui stebisi, kodėl proceso pradžioje pusė svečių, ypač vyrų,  išeina parūkyti į balkoną.  biggrin.gif
Ir, kaip čia kažkas sakė, kad matė užsienietę su apnuoginta krūtinę ir žindančią. Pasakyčiau, tai nepagarba iš jos pusės mūsų visuomenei, reikėjo jai prieš tai pasidomėti, kas pas jus priimta, o kas ne. Aš, kai važiuoju į užsienį, pasidomiu, kas pas juos priimta, nes gerbiu jų požiūrį, tradicijas ir t.t.
O nenoras sėdėti tarp 4 sienų, tai nieko nereiškia, kad negalima niekur vaikščioti ir pasisėdėti. Tiesiog, reikia mokėti viską susiorganizuoti ir apgalvoti. Tie, kurie to nemoka, tikriausiai jiems tikrai labai sunku.
Beje, linkiu gerai pailsėti, nes žiūriu visai neprisimenate, kas ir ką parašė prieš tai.  4u.gif

Gerai, nenoriu gincytis smile.gif Jei maitinate, tai zinote, kad ne tiek ir matosi. Su savo pavyzdziais puolate i krastutinumus. Aisku, kad sveciuose uz bendro stalo maitinti nepadoru. Juk galima i kita kambari iseiti smile.gif Taip pat visur galima rasti atokesne vietele smile.gif Bet jei mano vaikas kavineje praalko, neturejau kitos iseities. Aisku, kai dabar dukrelei jau 4 men. galiu planuoti maitinimus, bet 1 men. vaikas ir dar per tokius karscius neprognozuojamas smile.gif Su spec. liemenukais tikrai nieko nesimato smile.gif O uzsienis skirtingas buna smile.gif Turkijoje ar Egipte as tikrai nemaitinciau viesai smile.gif Bet Danijoje, Norvegijoje ne viena karta ir kavyneje, ir parduotuveje maciau maitinancias. Taip pat Italijoje ne viena karta teko regeti maitinancias.
Atsakyti
Ai, nežinau, užsieniečių, ypač Š. Europos, gyvenimo būdas man nepriimtinas kai kuriais aspektais. Ai, nesiplėsiu. Jau kurį momentą maniau, kad nuo jų "kultūros" mūsų prezidentūros sienos sugrius. lotuliukas.gif
O dėl vaikščiojimo, tai nežinau, aš iš principo nevaikštau ten, kur nėra mamos ir vaikų kambarių. Juk ten spec. sudarytos sąlygos ir pamaitinti kūdikį, ir pervystyti, ir pabūti ramesnėje aplinkoje ir t.t. Na, ir ką daryti, jei vaikui atsitiks "avarija"? Juk nepatogu vežime kuistis ar kur nors ant suoliuko. Save gerbiantys ir mamas su kūdikiais pramogų ir prekybos centrai turi įsirengę tokius kambarius.
O dar dėl įvažiavimų su vežimais į pardotuvę... Aš tyčia neinu ten, kur nėra specialių takelių vežimams ir nieko neprarandu tikrai. Tikrai nepalikinėsiu vežimo, ypač su vaiku, vieno. Ne aš turiu taikytis prie jų, o jie turi taikytis prie pirkėjų.
Na, bet aš čia nukrypau. cool.gif
Atsakyti
Na as manau jai jau mama zindo tai jau zindo. Kazkaip to nesureiksminciau pamaciusiusi schmoll.gif Taciau pati niekad nezindyciau viesoje vietoje ax.gif
Atsakyti
Na nzn, man tas vaizdas nera primtinas...
Bet ka daryti, kai Lietuvoje nera pakankamai isvystytas motinos ir vaiko poreikiu patenkinimas. Nors teko nekart matyti Megoje viesai ant suoliuko maitinancias mamas, o juk yra ir spec kambarys tam irengtas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(shokoladas123 @ 2010 10 27, 19:42)
Na nzn, man tas vaizdas nera primtinas...
Bet ka daryti, kai Lietuvoje nera pakankamai isvystytas motinos ir vaiko poreikiu patenkinimas. Nors teko nekart matyti Megoje viesai ant suoliuko maitinancias mamas, o juk yra ir spec kambarys tam irengtas.  4u.gif

Yra, bet labai dažnai tie kambariai būna užimti. Kartą, kai mano mergytė dar mažiukė buvo, maitinausi ją Akropolio mamos ir vaiko kambary. Išeinam iš jo - o ten dar trys mamos stovi ir laukia eilėje doh.gif Tai gerai, jei vaikutis kantrus, o jei ne ir valgyti nori čia ir dabar?
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2010 10 26, 13:58)
Ai, nežinau, užsieniečių, ypač Š. Europos, gyvenimo būdas man nepriimtinas kai kuriais aspektais. Ai, nesiplėsiu. Jau kurį momentą maniau, kad nuo jų "kultūros" mūsų prezidentūros sienos sugrius.  lotuliukas.gif
O dėl vaikščiojimo, tai nežinau, aš iš principo nevaikštau ten, kur nėra mamos ir vaikų kambarių. Juk ten spec. sudarytos sąlygos ir pamaitinti kūdikį, ir pervystyti, ir pabūti ramesnėje aplinkoje ir t.t. Na, ir ką daryti, jei vaikui atsitiks "avarija"? Juk nepatogu vežime kuistis ar kur nors ant suoliuko. Save gerbiantys ir mamas su kūdikiais pramogų ir prekybos centrai  turi įsirengę tokius kambarius.
O dar dėl įvažiavimų su vežimais į pardotuvę... Aš tyčia neinu ten, kur nėra specialių takelių vežimams ir nieko neprarandu tikrai. Tikrai nepalikinėsiu vežimo, ypač su vaiku, vieno.  Ne aš turiu taikytis prie jų, o jie turi taikytis prie pirkėjų.
Na, bet aš čia nukrypau.  cool.gif

O jus pasivaikscioti su mazu vaiku einate tik i prekybos centrus?
Kai buvo siltas oras, as vaika daznai pamaitindavau lauke ant suoliuko. Tada jau mieganti idedavau i vezimuka, ir miegodavo jis puikiai.
As vertinu pasivaiksciojimus gamtoje, su vaiku i prekybos centrus uzsuku labai retai, i maza parduotuve, ar turgu nueinam....
O vaika maitinti nera nieko gedingo, manau cia yra grazu. Ir kol pacios mamos galvos, kad tai nepriimtina, musu visuomene ir toliau manys, kad krutine skirta vyrui tik paciupineti.
Atsakyti
QUOTE(Raskila-vyde @ 2010 10 28, 11:13)
O jus pasivaikscioti su mazu vaiku einate tik i prekybos centrus?
Kai buvo siltas oras, as vaika daznai pamaitindavau lauke ant suoliuko. Tada jau mieganti idedavau i vezimuka, ir miegodavo jis puikiai.
As vertinu pasivaiksciojimus gamtoje, su vaiku i prekybos centrus uzsuku labai retai, i maza parduotuve, ar turgu nueinam....
O vaika maitinti nera nieko gedingo, manau cia yra grazu. Ir kol pacios mamos galvos, kad tai nepriimtina, musu visuomene ir toliau manys, kad krutine skirta vyrui tik paciupineti.

O jūs kitų nenorite paklausti, kodėl į kavines vaikšto prasiblaškyti? tongue.gif
O kodėl galvojate, kad aš į parką nevaikštau, o tik į prekybos centrus? lotuliukas.gif Mano parkas šalia namų, tad nuo pirmų savaičių eidavome ten, kai pavalgydavome namuose ir pasikeisdavome pampį. Niekada alkani ar su pilnu pampiu neišeidavome. Man patinka organizuotumas. Beje, vyrai dažnai lankosi tame parke. Yra pastovių "klientų". Tai nepatikėsite,aišku, jie taip ir taikosi praeiti pro žindančią mamytę. smile.gif Ir tada irgi žindytumėte? smile.gif Jiems gal tikrai įdomu pasižiūrėti. O aš nemėgstu spogsančių.
O mažos parduotuvės ir turgus man nepatinka-nėra, kur apsisukti.
O šiaip, daug laiko praleidžiu namuose, nes turiu, ką veikti: reikia ir apsitvarkyti, ir valgyti padaryti visai šeimynai, ir apsiskalbti ir t.t. O tai, žinokite, užima laiko, ypač, kai daroma viskas kokybiškai. O tos, kurios neturi ką veikti namie, gal ir vaikšto visą dieną lauke. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 28 spalio 2010 - 11:14
O, beje, Raskila-vyde, ką veiksite, kai orai visiškai subjurs ir kelias savaites nesitaisys? Ar, pvz., žiemą, kai labai žemai nukris temperatūra ir ilgai nešils orai? Ar tada nesusigundysite eit į didelius prekybos centrus tarp šurmulio pabūti ir apsipirkti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2010 10 28, 09:46)
Yra, bet labai dažnai tie kambariai būna užimti. Kartą, kai mano mergytė dar mažiukė buvo, maitinausi ją Akropolio mamos ir vaiko kambary. Išeinam iš jo - o ten dar trys mamos stovi ir laukia eilėje doh.gif Tai gerai, jei vaikutis kantrus, o jei ne ir valgyti nori čia ir dabar?

Teko ir man eiluteje pastoveti... doh.gif
Dabar jau einu i invalidu tualeta, kuris daznai buna greta ir ten pasikeiciam sauskelnes... Zinoma, butu labai nejauku jei isejus isvysciau laukianti pire duru neigalu zmogu. unsure.gif
Atsakyti
Na kaip ir sakiau nematau tame procese nieko gedingo. Stai tie, kurie ruko ir po to meta nuoruka ant saligatvio ar dar kokia bjaurybe daranti tikrai reiketu gedyti. Vaiko ir mamos kambariai tikrai daznai buna uzimti. Bet prekybos centruose as retai ir maitinu. Kai sia vasara taip buvo kartsa, tai dukrele prasesi atsigerti beveik kas pusvalandi. Tai tekdavo ne viena karta parkelyje ant suoliuko maitinti. O lauko kavineje nebuvo kur detis. Kas nori tegui kisa buteli smile.gif Manyciau, kad svarbiau iseiti su vaiku pasivaiksciuoti, o ne namu darbus kokybiskai atlikti smile.gif As kokybiskai auginu vaika, o namu ruosos darbai kaip jau iseina smile.gif Mes einame 3 valandom i lauka pasivaiksciuoti, nes balkone nemiega, ir dar 1 karta i savaite einame i baseina ir 4 kartus dirbame namuose. Todel apie namu ruosos darbu kokybiskuma patylesiu smile.gif Bet nesigailiu del to
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti