Įkraunama...
Įkraunama...

Ieva

Labai gražus vardas. Dukrytę taip ir pavadinčiau. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radastelė: 01 birželio 2014 - 19:15
Kai mes savo vaika taip pavadinom lyg ir nedaug tu ievu buvo,bet dabar tikrai ant kiekvieno kampo, nors manau tas vardas visais laikais buvo ir bus populiarus.
Atsakyti
O kaip snekamojoje kalboje kirciuojate Íeva ar Ievà?
Atsakyti
QUOTE(werda @ 2020 01 18, 23:42)
O kaip snekamojoje kalboje kirciuojate Íeva ar Ievà?

Iẽva.
Ar girdėjote, kad šnekamojoje kalboje kas nors taip kirčiuotų vardus, kaip, kad Ievà?... Turbūt, tik per žniasklaidos kanalus ir galima išgirsti, bet tai bendrinė kalba.
Atsakyti

Na, bet viešumoje, oficialesnėje aplinkoje, turbūt, tokių vardų turėtojos save pristato taisyklingai. O dažnai būna, kad aplinkiniai vadina netaisyklingai, o vardo savininkės visada savo vardą taria kaip priklauso:)

Kitos apskritai net nežino, kad gali būti kirčiuojamos Ievà. 
Taip pavadinome savo dukrą, ir namie mums visada ji bus Iëva, bet viešumoje ( dar trūksta praktikos, nes mažytė😅)reikės pasistengt taisyklingai kirčiuoti, nors ir sunku, kad ji pati suprastų ir sugebėtų, kai reikia, save pristatyti taisyklingai.

Atsakyti
QUOTE(werda @ 2020 04 10, 01:28)
<p>Na, bet viešumoje, oficialesnėje aplinkoje, turbūt, tokių vardų turėtojos save pristato taisyklingai. O dažnai būna, kad aplinkiniai vadina netaisyklingai, o vardo savininkės visada savo vardą taria kaip priklauso:)</p><p></p><p>Kitos apskritai net nežino, kad gali būti kirčiuojamos Ievà. 
Taip pavadinome savo dukrą, ir namie mums visada ji bus Iëva, bet viešumoje ( dar trūksta praktikos, nes mažytė😅)reikės pasistengt taisyklingai kirčiuoti, nors ir sunku, kad ji pati suprastų ir sugebėtų, kai reikia, save pristatyti taisyklingai.</p>

Kam tas piaras viešumai? Taisyklingai namuose tarkite, taisyklingai ir prisistatys.
Atsakyti

Pati sau prieštaraujate, bet gražios dienos Jums.

Atsakyti
QUOTE(werda @ 2020 04 20, 11:26)
<p>Pati sau prieštaraujate, bet gražios dienos Jums.</p>

Jei vardą viešumoje mokote tarti vienaip, namuose kitaip, labai tikėtina, kad piaro mokymas liečia ir kitas gyvenimo sritis. Štai ir visa prieštara.
Atsakyti

Nesivelsiu į jūsų bereikšmes diskusijas, savo įžvalgas pasilikte sau, jūsų pastebėjimai tikriausiai is pačios gyvenimo paimti ;) Pati aiškiai paminėjote: yra buitinė kalba ir oficiali. Ypatingai namuose, tėvų dauguma savo vaikų vardus kirčiuoja ne taip, kaip reikėtų. 

Žmogus turi žinoti, kaip jo vardas taisyklingai kirčiuojamas, nors ne visi ir ne visada tą vardą kirčiuos taisyklingai. Dauguma žmonių net nesusimąsto pusę amžiaus nugyvenę, jog jie savo vardus kirčiuoja ne taip, nes aplinkoje ne visi kalba taisyklinga kalba.O ir patys vardo savininkai, kurių vardai gali būti iškraipomi su kirčiavimu, labai dažnai kirčiuoja savo vardus pagal situaciją, nors ir žino, jog netaisyklinga.

Atsakyti
Nesivelsiu į jūsų bereikšmes diskusijas, bet bla bla bla.
Kad netikiu, jog šitas piaras geras, tavo gyvenime nieko nereiškia. Ramybės.
Atsakyti