QUOTE(BRAŠKĖ68 @ 2009 07 18, 12:57)

o aš vakar skambinau į sodrą tel -870070080 ir paklausiau , jei vaikui 8 metai ir aš negaliu dirbti nes jis turi neįgaluma tik su priežiūra ir man stažas neina , kaip pasirūpinti stažu ir soc. draudimu ?
tai ir paaiškino
1. galiu mokėtis į ligonių kasas , bet tada bus draudimas gydymui
2. sodroj galiu sudaryt savanoriška sutartį ir pati mokėtis 180 litų , tada eis ir darbo stažas, bus ir pencija ir bus draudimas gydymui
per 10 metų daug kas keitėsi, nes pati buvau sodroj pavasarį tai irgi nieko konkretaus nepasakė , o šituo numeriu paaiškino normaliai .nes aš suinteresuota turėt nors 15 metų darbo stažą
Sakau dar karta sodra nezino ka veikia darbo birza,o darbo birza nezino ka veikia sodra 2 istaigos visiskai nesusisnekancios tarpusavyje ir stumdo nuo saves tokius zmogelius kaip mes

geguzes menesi buvau ligoniu kasose ir prasitesiau savo soc.draudima be jokiu problemu

ir taip gydausi jau 13.5metu! soc draudimo knygutej galutiniam lape idetas stampas kad auginu neigaliuka ir polikliniku registraturoj ji parodai jei papraso.viskas.jokio MOKEJIMO ligoniu kasom NEBUVO.
Kas liecia staza taip:
1.arba moki pati tuos 180lt (o jiem sitas laaabai paranku ypac dabar kai sodroj toookia skyle

)
2.arba stovi darbo birzoj ir tau eina tas stazas be jokiu imoku sodrai
O konkretaus nieko nepasako todel kad jie patys nezino visos sistemos mamu augunanciu neigaliukus

pazystama buvo pries kelias savaites sodroj del tokio pacio klausimo (pensijos) tai konsultante skambinosi prie jos i ministerija ir klause kas kaip. ir ka.nieko konkretaus jai neatsake net ministerijoj dirbanti