Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgaliukų mamyčių plepaliukai :)

QUOTE(Medute28 @ 2009 07 16, 20:47)
na tu man pasakyk, ką per mėnesį pakeis tos 15 sauskelnių? trims dienoms maksimum...mes bellos parsivežę iš lenkų pusę vagono, dar Norfoj su gera nuolaida prigriebiau tai pusė balkono užkrauta biggrin.gif žinok Andrėjai labai tinka jie, ir nešunta vaikas ir neberia smile.gif

O ka dabar tik 15 i menesi duoda? unsure.gif anksciau 30 pamperiu duodavo i menesi.negi ir cia jau taupyt pradejo unsure.gif

Laba diena 4u.gif
Atsakyti
Laba

Dabar duoda irgi 30, bet galima 15 pampersu ir 15 vystyklu. As ir manau kad jei duoda reikia imti, man kai netiko Happy, radau juos kam atiduoti.
Atsakyti
as isvis jokiu negaunu. sako ligoniu kasos kazko nesutvarke.
man tai pagelbedavo tie 30vnt. mums i diena iseina 3 sauskelnes,kartais 2. tai susitaupo truputi. o cia jau nebegaunu jokiu.
migle nemoka pasiprasyti ant puoduko,tai as ja vis karts nuo karto sodinu. jei pagaunu,kada tai padaro.
dabar jau plika dupcia guli. ant puodo daznai sedi. tikiuosi kaipnors prades prasytis.

o as nesigediju,jei priklauso sauskelnes,o kogi nepaimti. drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(audratum @ 2009 07 16, 18:34)
4u.gif sveikos,ne pas mus sanatoriju nera. vaziuojam i reabilitacijos centra vaziuojam ten net atostogu nera tai varom kiekviena diena. norejom samdyti privacia, bet neurologas patare taip nedaryti, nes vaikiui bus blogai tai nusprendem leisti i baseina juk irgi terapija. o maniskis irgi sedi vezime gerai kaip tikras vyras, stotis nori, stove stovi.kalbeti pradejo. tai va einam i prieki pobiski. thumbup.gif

labukas
saunu ,kad jau pradedate kalbeti. maniske nieko nesneka. sako ir nesnekes. pas ja deformavosi gomurys,zandikauliai. bet tikiuosi,kad mama,pasakys smile.gif
Atsakyti
sveikos likimo draugės 4u.gif
noriu paklausti ar yra jūsų tarpe tokių kaip aš , vaikutis su sunkia negalia , bet slauga nepriklauso , gyvenam ne didmiestyje , taip kad dirbti neišeina , susirūpinau o kaip su tuo mano stažu ir soc. garantijom kai vaikui bus 8metai. gavau pasiūlyma sudaryti sodroj sutartį ir mokėtis pačiai kas mėnesį po 180 litų , tai eis darbo stažas ir galėsiu sirgti mirksiukas.gif , gal kas yra taip susitvarkę? norėčiau dirbti , bet raidos centras toli , vežu kasdien pirmyn atgal ryte ir vakare tai susidaro 140km , būtų gerai gavus darbo nors pusei etato, ir atvežus vaiką nereiktų grįžti atgal namo , bet bijau , o jei suges mašina , o jei žiema užpustys ..... doh.gif irt.t.
Atsakyti
QUOTE(Medute28 @ 2009 07 15, 12:34)
jei laikai už rankučių,ji stojasi, ir sėstis mėgina, ropoti nori, bet nesigauna, kojas prigraukia, orankomis nieko nedaro, ir tada guli, subinė iškelta ir pyksta biggrin.gif na, miega ir Andrėja sunkiai, malasi daug, bet čia taip visad buvo  g.gif
Laba visoms, karšta, bet kava padeda, ačiū, GREK  mirksiukas.gif  4u.gif

Tai suanuole mergyte thumbup.gif Manoji tai net is vietos nepajuda ir net nebando. nu kur vandys, kad dar vartytis nemoka doh.gif

Su miegeliu mums irgi nuo pat gimimo taip, tik nuo kokiu 6 menesiu dar biski pablogejo verysad.gif Kiek as vienam angliskam forume sutikau tevu, kuriu vaikai turi mikrocefalija, tai visi tokie nemiegaliai doh.gif tokia moteriske zinau, tai jai jau 50 ir vis vien nemiega doh.gif Bet kas keisciausia, kad visi tie "mikrocefaliukai" su skirtingais genetiniais sindromais (nes mikrocefalija pati viena neatsiranda, ukelejas dazniausiai yra koks genetinis sindromas) unsure.gif
Atsakyti
Laba smile.gif
laikykites mergaitės, turim būti stiprios, nes vaikai turi matyti pavyzdį...
Andrėja ir nesivarto, bet tai tą tai aną pamėgina smile.gif
Braske, kad mano dukrytė maža, ir turi slaugą, tai net negaliu pasakyti sad.gif
mes lekiam į gamtą smile.gif gero vakaro
Atsakyti
QUOTE(BRAŠKĖ68 @ 2009 07 17, 17:48)
sveikos likimo draugės  4u.gif
noriu paklausti ar yra jūsų tarpe tokių kaip aš , vaikutis su sunkia negalia , bet slauga nepriklauso , gyvenam ne didmiestyje , taip kad dirbti neišeina , susirūpinau o kaip su tuo mano stažu ir soc. garantijom kai vaikui bus 8metai. gavau pasiūlyma sudaryti sodroj sutartį ir mokėtis pačiai kas mėnesį po 180 litų , tai eis darbo stažas ir galėsiu sirgti mirksiukas.gif  , gal kas yra taip susitvarkę? norėčiau dirbti , bet raidos centras toli , vežu kasdien pirmyn atgal ryte ir vakare tai susidaro 140km , būtų gerai gavus darbo nors pusei etato, ir atvežus vaiką nereiktų grįžti atgal namo , bet bijau , o jei suges mašina , o jei žiema užpustys ..... doh.gif  irt.t.

Ka reiskia galesiu sirgt? smile.gif as turiu tik prieziura,buvau sodroj gal pries kokius 10m aiskintis kaip ir kas del mano busimos pensijos,tai buvau informuota,kad tom kurios turi slauga stazas eina atomatiskai o mums su prieziura ne,mes turim arba dirbt arba stovet darbo birzoj doh.gif nuejus i darbo birza jie man aiskina kad stazas mano eina nesvarbu kad turiu tik prieziura blink.gif doh.gif zodziu kiek istaigu tiek nuomoniu doh.gif o kas del sirgimu tai soc,sveikatos draudima turiu,tk ligoniu kasose reik nueit ir prasitesinet kas 2 metus kaip ir vaiko invaliduma doh.gif
Atsakyti
QUOTE(joolita @ 2009 07 17, 15:02)
as isvis jokiu negaunu. sako ligoniu kasos kazko nesutvarke.
man tai pagelbedavo tie 30vnt. mums i diena iseina 3 sauskelnes,kartais 2.  tai susitaupo truputi. o cia jau nebegaunu jokiu.
migle nemoka pasiprasyti ant puoduko,tai as ja vis karts nuo karto sodinu. jei pagaunu,kada tai padaro.
dabar jau plika dupcia guli. ant puodo daznai sedi.  tikiuosi kaipnors prades prasytis.

o as nesigediju,jei priklauso sauskelnes,o kogi nepaimti. drinks_cheers.gif
Papildyta:

labukas
saunu ,kad jau pradedate kalbeti. maniske nieko nesneka. sako ir nesnekes. pas ja deformavosi gomurys,zandikauliai. bet tikiuosi,kad mama,pasakys smile.gif

atleisk uz klausima, o kaip ji valgo, ar kramto pati?
Atsakyti
QUOTE(Ramunka:) @ 2009 07 17, 19:32)
Ka reiskia galesiu sirgt?  smile.gif as turiu tik prieziura,buvau sodroj gal pries kokius 10m aiskintis kaip ir kas del mano busimos pensijos,tai buvau informuota,

g.gif o aš vakar skambinau į sodrą tel -870070080 ir paklausiau , jei vaikui 8 metai ir aš negaliu dirbti nes jis turi neįgaluma tik su priežiūra ir man stažas neina , kaip pasirūpinti stažu ir soc. draudimu ?
tai ir paaiškino
1. galiu mokėtis į ligonių kasas , bet tada bus draudimas gydymui
2. sodroj galiu sudaryt savanoriška sutartį ir pati mokėtis 180 litų , tada eis ir darbo stažas, bus ir pencija ir bus draudimas gydymui mirksiukas.gif
per 10 metų daug kas keitėsi, nes pati buvau sodroj pavasarį tai irgi nieko konkretaus nepasakė , o šituo numeriu paaiškino normaliai .nes aš suinteresuota turėt nors 15 metų darbo stažą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(BRAŠKĖ68 @ 2009 07 18, 12:57)
g.gif o aš vakar skambinau į sodrą tel -870070080 ir paklausiau , jei vaikui 8 metai ir aš negaliu dirbti nes jis turi neįgaluma tik su priežiūra ir man stažas neina , kaip pasirūpinti stažu ir soc. draudimu ?
tai ir paaiškino
1. galiu mokėtis į ligonių kasas , bet tada bus draudimas gydymui
2. sodroj galiu sudaryt savanoriška sutartį ir pati mokėtis 180 litų , tada eis ir darbo stažas, bus ir pencija ir bus draudimas gydymui mirksiukas.gif
per 10 metų daug kas keitėsi,  nes pati buvau sodroj pavasarį tai irgi nieko konkretaus nepasakė , o šituo numeriu paaiškino normaliai .nes aš suinteresuota turėt nors 15 metų darbo stažą rolleyes.gif

Sakau dar karta sodra nezino ka veikia darbo birza,o darbo birza nezino ka veikia sodra 2 istaigos visiskai nesusisnekancios tarpusavyje ir stumdo nuo saves tokius zmogelius kaip mes doh.gif geguzes menesi buvau ligoniu kasose ir prasitesiau savo soc.draudima be jokiu problemu cool.gif ir taip gydausi jau 13.5metu! soc draudimo knygutej galutiniam lape idetas stampas kad auginu neigaliuka ir polikliniku registraturoj ji parodai jei papraso.viskas.jokio MOKEJIMO ligoniu kasom NEBUVO.
Kas liecia staza taip:
1.arba moki pati tuos 180lt (o jiem sitas laaabai paranku ypac dabar kai sodroj toookia skyle cool.gif )
2.arba stovi darbo birzoj ir tau eina tas stazas be jokiu imoku sodrai cool.gif
O konkretaus nieko nepasako todel kad jie patys nezino visos sistemos mamu augunanciu neigaliukus doh.gif pazystama buvo pries kelias savaites sodroj del tokio pacio klausimo (pensijos) tai konsultante skambinosi prie jos i ministerija ir klause kas kaip. ir ka.nieko konkretaus jai neatsake net ministerijoj dirbanti blink.gif doh.gif
Atsakyti
sveikutes, ziuriu motereles sunku jums toj musu Lietuvelei su vaikuciais neigaliukais. as verkiu sededama svetimoj saly esu visiskai viena vis pagalvoju gal grizti namo, bet kaip matau tai tik svajone... su maniskiu sunku butu verstis ir dar atsisakyti ka turim cia. pampersus mes gaunam kas du menesiuis po pusantros dezes tai kazkur keturiolika poku. kartais net net neisnaudojam tai pasefuoju savobroliene is LT ji kaip tik turi maze ismiera mazdaug ta pati jei pinigelei susitaupo, o man ar gaila juk vistiek nei cento nemoku. sunku ir man svetur, bet ka tik nepadarysi del savoangelelio. saunu medute, kad taviske vartosi. maniskis tinginukas kai miegojo su manim didelei lovoj nesivarte pakrebzdedavo nakty ir asapverstavau, o dabar pripratinau miegoti savoj lovelej tai ir vartosi ir rankeles iskelia i virsu kai zaidzia su zaislu pakabintu virsuj smagu ir as galiu pailseti, o dar toks karstis pas mus virs40 laipniu. matau, kad klydau maziau gaileti reikia, reik versti dirbti, mankstintis kartais ir per asaras gaila, bet reikia tik taip galima paseikti geru rezultatu tad pirmyn... smile.gif
Atsakyti
Audratum, O kur jus gyvenat? As tai UK smile.gif
Atsakyti