QUOTE(Vilokee @ 2013 03 22, 22:06)
Matinimosi planas kai mieliagrybis užpuola, bet perskaičius, tai tinka ir šeip sveikai maitinantis. 
Venkite cukraus ir kitų saldžių produktų, tačiau gera žinia yra ta, kad išimtį galuima daryti juodajam šokoladui. Keletas vaisių per dieną - nieko baisaus, tačiau atminkite, kad vaisiai, ypač saldūs, savyje turi natūralius cukrus, skatinančius mieliagrybių augimą, o neretai turi ir puvinius. Atsisakykite koncentruotų vaisių sulčių, sirupo, saldumynų, sausainių, medaus. Nevartokite gaiviųjų gėrimų, nes juose yra daug saldiklių.
Cukrų keiskite stevija, sveiku natūraliu saldikliu. Jos galite vartoti tiek, kiek norite.
Patariama maistą gaminti su nerafinuotu aliejumi, gerti daug vandens, valgyti šviežias, šaldytas, virtas ar žalias daržoves, kuriose gausu ląstelienos, mėsą, paukštieną, kiaušinius, riešutus, grūdus. Labai gerai tinka maistas, prisotintas polinesočiųjų riebalų rūgščių: riebios žuvys, linų sėmenys, nerafinuoti alyvų, linų sėmenų, kanapių aliejus, avokadai.
Ir candida, ir mielės, ir valgomieji grybai yra grybai. Todėl esant mieliagrybių infekcijai, gali būti padidėjęs organizmo jautrumas visų rūšių grybams. Galimos net alergijos. Neretai dėl to patariama atsisakyti mielinių gaminių. Tačiau iš tiesų tik alaus mielės ir sūrio pelėsis savo sudėtimi šiek tiek panašūs į mieliagrybius, sukeliančius infekciją. Pelėsinio sūrio ir pelėsinio saliamio geriau atsisakyti. Taip pat įdėmiai žiūrėkite, ar jūsų vartojamas maistas nepradėjo pelėti. Kartais taupios šeimininkės, pastebėjusios, kad pradėjo pelėti duona, nupjauna tą jos dalį, ant kurios pelėsis aiškiai matosi, o likusią dalį sunaudoja maistui. Reikia žinoti, kad pelėsis būna pasklidęs daug plačiau, jo plika akimi nematomi siūlai paprastai būna išsidraikę po visą nebešviežios duonos gabalą.
Venkite produktų, į kurių gamybos procesą įeina rūgimas (vynas, actas, sojos pafažas, majonezas).
Alkoholiniai gėrimai turi nemažai cukraus, kuris maitina mieles ir sukelia stresą tokiems organams kaip kepenys. Taip pat naikina mūsų organizmo gerąsias bakterijas, padedančias kovoti su grybelių infekcijomis, silpnina imunitetą.
Naudokite priemones, nakinančias mieliagrybius. Naudokite gydytojo paskirtus vaistus.
Stipriomis grybelį naikinačiomis savybėmis pasižymi česnakas. Tyrimai parodė, kad jame esanti medžiaga alicinas gali sustabdyti mieliagrybį, pažeisdamas jo ląstelės sienelės struktūrą ir vientisumą.
Prieskoninio augalo raudonėlio (Oreganum vulgare) sudėtyje esantis fenolis karvakrolis slopina grybelių augimą.
Naudokite probiotikus. Probiotikai išvertus iš graikų kalbos reiškia "kuriantys gyvybę". Tai gyvi mikroorganizmai, darantys teigiamą poveikį žmogaus organizmui. Vartojamuose probiotikų produktuose daugiausia yra dviejų grupių bakterijų: pieno rūgšties bakterijų (Lactobacillen) ir bifidobakterijų (Bifidobacterium). Jų natūraliai yra paprastuose rauginto pieno produktuose, tokiuose kaip jogurtas ar kefyras, arba vartokite probiotikus sausąja forma (vaistinius preparatus). Svarbu pasirinkti tokį probiotiką, kurio gerosios bakterijos nesuradomos skrandyje ir gali pasiekti žarnyną. Ten jie pradeda daugintis, gerindami mikroflorą. Vartoti probiotikus būtina kartu su maistu.
Stiprinkite imunitetą. Vartokite vitaminą C ir kitus antioksidantus. Natūralus antioksidantų šaltinis šviežios, ekologiškai augintos daržovės ir nesladžios uogos. Tinka selenas (jo yra braziliškuose riešutuose) kartu su vitaminu E. Galima naudoti propolį.
Pasirūpinkite, kad jūsų maiste netrūktų mikroelementų, ypač cinko ir seleno, nes jų trūkumas leidžia išsikeroti mieliagrybiams. Chromas padeda kontroliuoti cukraus kiekį kraujuje.
Mažinkite organizmą sekinantį krūvį, venkite alergenų maiste, mažinkite stresą, sportuokite.

Venkite cukraus ir kitų saldžių produktų, tačiau gera žinia yra ta, kad išimtį galuima daryti juodajam šokoladui. Keletas vaisių per dieną - nieko baisaus, tačiau atminkite, kad vaisiai, ypač saldūs, savyje turi natūralius cukrus, skatinančius mieliagrybių augimą, o neretai turi ir puvinius. Atsisakykite koncentruotų vaisių sulčių, sirupo, saldumynų, sausainių, medaus. Nevartokite gaiviųjų gėrimų, nes juose yra daug saldiklių.
Cukrų keiskite stevija, sveiku natūraliu saldikliu. Jos galite vartoti tiek, kiek norite.
Patariama maistą gaminti su nerafinuotu aliejumi, gerti daug vandens, valgyti šviežias, šaldytas, virtas ar žalias daržoves, kuriose gausu ląstelienos, mėsą, paukštieną, kiaušinius, riešutus, grūdus. Labai gerai tinka maistas, prisotintas polinesočiųjų riebalų rūgščių: riebios žuvys, linų sėmenys, nerafinuoti alyvų, linų sėmenų, kanapių aliejus, avokadai.
Ir candida, ir mielės, ir valgomieji grybai yra grybai. Todėl esant mieliagrybių infekcijai, gali būti padidėjęs organizmo jautrumas visų rūšių grybams. Galimos net alergijos. Neretai dėl to patariama atsisakyti mielinių gaminių. Tačiau iš tiesų tik alaus mielės ir sūrio pelėsis savo sudėtimi šiek tiek panašūs į mieliagrybius, sukeliančius infekciją. Pelėsinio sūrio ir pelėsinio saliamio geriau atsisakyti. Taip pat įdėmiai žiūrėkite, ar jūsų vartojamas maistas nepradėjo pelėti. Kartais taupios šeimininkės, pastebėjusios, kad pradėjo pelėti duona, nupjauna tą jos dalį, ant kurios pelėsis aiškiai matosi, o likusią dalį sunaudoja maistui. Reikia žinoti, kad pelėsis būna pasklidęs daug plačiau, jo plika akimi nematomi siūlai paprastai būna išsidraikę po visą nebešviežios duonos gabalą.
Venkite produktų, į kurių gamybos procesą įeina rūgimas (vynas, actas, sojos pafažas, majonezas).
Alkoholiniai gėrimai turi nemažai cukraus, kuris maitina mieles ir sukelia stresą tokiems organams kaip kepenys. Taip pat naikina mūsų organizmo gerąsias bakterijas, padedančias kovoti su grybelių infekcijomis, silpnina imunitetą.
Naudokite priemones, nakinančias mieliagrybius. Naudokite gydytojo paskirtus vaistus.
Stipriomis grybelį naikinačiomis savybėmis pasižymi česnakas. Tyrimai parodė, kad jame esanti medžiaga alicinas gali sustabdyti mieliagrybį, pažeisdamas jo ląstelės sienelės struktūrą ir vientisumą.
Prieskoninio augalo raudonėlio (Oreganum vulgare) sudėtyje esantis fenolis karvakrolis slopina grybelių augimą.
Naudokite probiotikus. Probiotikai išvertus iš graikų kalbos reiškia "kuriantys gyvybę". Tai gyvi mikroorganizmai, darantys teigiamą poveikį žmogaus organizmui. Vartojamuose probiotikų produktuose daugiausia yra dviejų grupių bakterijų: pieno rūgšties bakterijų (Lactobacillen) ir bifidobakterijų (Bifidobacterium). Jų natūraliai yra paprastuose rauginto pieno produktuose, tokiuose kaip jogurtas ar kefyras, arba vartokite probiotikus sausąja forma (vaistinius preparatus). Svarbu pasirinkti tokį probiotiką, kurio gerosios bakterijos nesuradomos skrandyje ir gali pasiekti žarnyną. Ten jie pradeda daugintis, gerindami mikroflorą. Vartoti probiotikus būtina kartu su maistu.
Stiprinkite imunitetą. Vartokite vitaminą C ir kitus antioksidantus. Natūralus antioksidantų šaltinis šviežios, ekologiškai augintos daržovės ir nesladžios uogos. Tinka selenas (jo yra braziliškuose riešutuose) kartu su vitaminu E. Galima naudoti propolį.
Pasirūpinkite, kad jūsų maiste netrūktų mikroelementų, ypač cinko ir seleno, nes jų trūkumas leidžia išsikeroti mieliagrybiams. Chromas padeda kontroliuoti cukraus kiekį kraujuje.
Mažinkite organizmą sekinantį krūvį, venkite alergenų maiste, mažinkite stresą, sportuokite.
Mūsų visa šeimyna- tiek mano,tiek MB mėgsta vartot raudonėlį,MB tėvukai net auginasi raudonėlį.