Įkraunama...
Įkraunama...

DŽS - dirgliosios žarnos sindromas

Sveika, moony smile.gif man zinok lygiai tas pats jausmas kaip tu ir aprasei... esu uzsieny del to pas gydytojus iki vasaros neturiu galimybes kreiptis... dar kai buvau lietuvoj, man padare rektoskopija ir nieko nerado tai liepe selenu gert i rlaisvinamuosius dave forlax... sake cia del itampos ir panasiai... bet man kaip ir pagerejo, dbr vel tas pats... baigiu sau vezi nusistatyt, todel labai psichika vaziuoja... gal tu jau uvai pas gydytoja? ka sake?
Atsakyti
sveiki matau dauk prisijungusiu prie sio sindromo senai cia besilankiau g.gif jau kokie 1,5 metu,aktyvi buvau sioj temoj ,sergu jau 4 metai geriu depresija gydomus vaistus ,bet matyt ji nepagydoma si DŽS. unsure.gif
Atsakyti
sveiki visi, man buvo dzs.o daktarai pas ka benueidavau nieko nerasdavo, sveikas zmogus atejo ligu ieskot, bet as taip nesjauciau. jauciausi baisiai.
negalejau is namu iseit niekur, arba eidavau nevalgiusi, vaistu prigerusi, nes atrodydavo kad pilva kutent padeda ir tuoj reiks begt i tuoleta.
man buvo ne tik dzs, bet kartu ir nerimo priepoliai, kurie trugdavo apie 15 minuciu.
sirdis dauzydavosi, atrodydavo kad tuoj mirsiu. tie priepoliai uzeidavo bet kur, gatvej, namie, troleibuse, nesvarbu. kankyne ne gyvenimas. verysad.gif
verkiau kiekviena diena, nes sunku buvo, galvojau kada viskas baigsis, ar visa gyvenima reikes taip nugyvent. tik namai, iseit kurnors bijai, pilvo skausmai ir t.t.
geriau raminamus xanax ir ir nuo skrandzio ir visokius kitus vaistus isbandziau, bet niekas nepadejo.
tada nusprendziau atsisakyt keliu produktu nuo kuriu as blogaiusei jausdavausi. bent jau taip maniau, kad ju pavartojus man pasidardavo negera .
tai buvo cigaretes, kava, visi limonadai ir tuo labiau cocacolos. biggrin.gif ju nevartoju kokius 3metus. daug prikemsu ivairaus maisto tik kai zinau kad niekur nereiks vaziuot, blush2.gif alkoholi geriu ivairu ir labai megstu raudona vyna tongue.gif . ir man tas dzs aprimo ir net labai, dabar pilva suka tik tada kai reikia eit pvz i pokalbi del darbo arba zinau kad labai toli reikes vaziuot pvz i uzsieni.
vaistu isskyrus vitaminus visai jokiu nebevartoju jau 3metai, bet juos dar nesiojuosi nes nzn ar tai visam praejo ar ne, paprasciausei as nzn ar nuo dzs galima pasveikt, bet man pagerejo ir tikiuosi pasveiksiu.
labai padeda geros mintys, kai nesinori niekur eit pagalvoji, kad ten bus linksma, visi draugai, seni geri laikai ir geri prisiminimai. o sypsena ir geros emocijos taip pat prisideda prie gydymo mirksiukas.gif
tiesiog norejau pasipasakoti, gal kuri taip pat pajautet kad nuo kaikuriu maisto produkru prasciau jauciates, pabandykit ju atsisakyti, blogiau nebus, bet kada galesit gryst prie to maisto, o gal pasijausit geriau ir visai nebenoresit. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eeglle21: 13 vasario 2011 - 12:51
eeglle21
norėjau paklausti, o kaip prisiverti kur nors išeiti papramogauti ir į keliones? nes aš tai jau niekur nebenoriu.. nors man rimtai labai nieko nebūna, kartais šiaip nemaloni savijauta apima ir tiek... bet vis tiek išsisukinėju ir niekur nenoriu išeit iš namų. tik darbas-namai-darbas.. na dar kartais kur nors kai su automobiliu smile.gif tada jaučiuos saugiau:)
Atsakyti
verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eeglle2: 16 vasario 2011 - 17:18
o as nesijauciu su automobiliu saugi, as negaliu su draugu niekur isvaziuot, man toks jausmas kad pilva tuoj susuks, va tada tai tikrai nesaugiai jauciuosi blush2.gif biggrin.gif
bet zinau, kad jei sedesiu namuose ir nieko nedarysiu tai tikrai nepasveiksiu.
as stengiuosi su juo bent kur nors netoli isvaziuoti, kad galeciau pasakyti, stai ir neatsitiko nieko baisaus, tada ir kita karta nebuna taip baisu man isvaziuoti, nes galvoju kad ta diena man patiko.
o buvo man baisus laikai, bet kai pagalvoju kokia buvau pries visas tas dzs ir kokia dabar tai dar tikrai nepasveikau, bet tikrai labai noriu pasveikti ir viska padarysiu jei daktarai negali niekuo padeti.
as manau tai yra, nemoku net paaiskinti, kaskas su zmogaus pasamone, jei zmogus nebesijaucia saugus tose situacijose, kuriose seniau labai gerai jausdavosi.
reikia ir labai daug ramybes, as labai daug laiko prabuvau namuose, arba eidavau visur viena, daug galvodavau. man kazkaip ramiau buvo vienai, o dabar jau ir su draugais geriau jauciuosi. as tada galvoju, jei nieko neatsitiko isejus vienai tai nieko neatsitiks jei ir su draugais iseisiu.
jei jautiesi saugi su automobiliu vaziuodama tai stenkis vazineti kuo daugiau tik nepamirsk saves gerai nusiteikti, galvok kad koks grazus, oras kaip gerai kad isejau prasivazineti ar pasivaiscioti, kad nieko blogo neatsitiko tik prasiblaskei o tas i nauda ir manau tikrai jausiesi geriau.
nes si liga labai daug nervu atima, ne tik nervu bet ir draugu. verysad.gif
Atsakyti
aš pati tai nevairuoju, bijau :/ saugi jaučiuos tik kai su draugu išvažiuoju, tada žinau, jei kas ir nutiktų vis tiek kur nors nuvežtų arba sustotų pakelėj, jei ne mieste tuo metu.. bet niekada dar nieko blogo nebuvo nutikę, kad reikėtų sustoti smile.gif
apsilankiau pas psichoterapeutę dėl šios problemos. Kadangi terapija ilga procedūra, tai manau teks lankytis kad sau padėčiau. Iš esmės viskas gyvenime susiję, ir tą DŽS sukelia tam tikri tavo išgyvenimai, ar emocijos ir t.t. o tuo sišgyvenimus ir emocijas sueklia tavo asmenybe, kuri jau iš seniau susformavusi. Taigi psichoterapija labai padeda pažinti save. Na čia man taip paaiškino, taigi ateityje tikiuosi rezultatų smile.gif
Atsakyti
tikiuosi pades smile.gif ir laukiam tavo pasakojimu kaip sekesi pas psichoterapeute, gal ka idomaus papasakosi blush2.gif mirksiukas.gif
man labai padejo vien tas kad atsisakiau kavos, tas kofeinas kazka sukelia organizmui verysad.gif
Atsakyti
Sveikos mergytes 4u.gif jungiuos ir as prie jusu smile.gif grizau siandien su sita diagnoze is daktares, nors irgi abejotinai parase, nes jokio viduriavimo as neturiu tik skausmai ivairiose pilvo vietose ir padidejas gal kiek viduriu putimas doh.gif as issisukau nuo visu endoskopiniu tyrimu nes dariausi kompiuterine tomografija ir echoskopijas, bet manau rimta liga butu mate smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif as vis dar taip pat.... bet pradejau mazinti savo AD, kuriuos geriu nuo sio sindromo... ziuresiu kaip seksis man toliau, nebenoriu tiek chemijos i savo organizma kisti verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi prie jusu 4u.gif
Oi, kaip pazistama man viskas doh.gif Kol namuose esu ar darbe-sveikut sveikutele, tik isedu i automobili, pasidarau ligonis didziausias doh.gif O viskas prasidejo pries 3,5 metu, kai laukiausi trecio vaiko, susuko man pilva, o sedejau kamstyje swoon.gif Nei palikti masinos ir nubegti i gretima degaline/parduotuve, nei apsisukti ir ivaziuoti ten, kur yra wc, nei toliau vaziuoti, nes kamstis... Zodziu, sedejau visa pamelusi kamstyje ir meldziausi, kad jis pajudetu. Jis pajudejo, as saugiai savo viduriu turini nugabenau i artimiausios parduotuves wc, bet mano nervinei sistemai ivyko luzis-bijau dabar sesti uz vairo doh.gif Uzmiestyje-dar dar, nes jauciuosi rami, jog pilna pakeles krumu, bet mieste... Net raudonas sviesoforo signalas mane jau veikia, ima sukti vidurius. Jei reikia vaziuoti i uzsieni, nevalgau ir net negeriu 10 valandu pries isvykima bei visos keliones metu. Pati kelione tada normali buna, nors jei privaziuoju Varsuva, tai is niekur nieko vidurius suka.
Ne jauna mergaite esu, suprantu, kad cia dalykas saviitaiginis, raminu save ties kiekvienu raudonu sviesoforu, kad viskas gerai, kad esu sveika, bet vis tiek sunkiai man sekasi verysad.gif
Vaistu jokiu negeriu, nes nesergu jokiom depresijom, atvirksciai, esu optimiste ir dziaugiuosi gyvenimu. Ismeciau ir pproduktus, kurie, itariau, mane erzina, bet niekas nesikeicia, kiekvienas rytas ir vakaras man pilnas siaubo. doh.gif
Atsakyti
užjaučiu "sena pazistama"
man tai šis jausmas ateina bet kada bendraujant su žmonėmis, svetimose vietose, vairuoti irgi negaliu, jaučiu nuolatinį nerimą. Irgi buvo vieną kartą panaši nelaimė ir po to įvyko lūžis, kai žarnynas sujautrėjęs.
Kaip bebūtų, tai vis tiek susiję su asmeninėmis savybėmis, baimėmis ir t.t. vaikštau pas psichoterapeutę, tikiuosi pagelbės susitvarkyti su savo nerimu r jausmais, įgyti pasitikėjimo savimi ir t.t. smile.gif ši problema tikrai tik saviįtaiga.. man irgi nėra jokių depresijų.. na gal kiek atsirado tik dėl šios problemos, o ne atvirkščiai.
Atsakyti