Įkraunama...
Įkraunama...

DŽS - dirgliosios žarnos sindromas

Jei su pilvu blogai,vadinas tikrai ne viskas gerai tavo gyvenime... galimai tavo pasamone universiteto aplinka traktuoja,kaip mokykla,ji juk nesupranta,kad tai jau visai kita edukacine istaiga..Pasamone,skirtingai nuo samones logiskai nemasto,ji tik kaupia patirti ir visa patirti panaudoja,kad tave apsaugot...Apskritai,pasamoneje slypi padedantis mums isgyventi intelektas.Pvz pasijaudinai pirmame kurse,kaip tave priims naujoj vietoj,nauji zmones,kaip seksis bendraut,mokytis ir gavo pasamone signala,kad "pavojus".Na ir padare tau meskos paslauga,sukeldama tokius simptomus,noredama apsaugot tave nuo aplinkos,zmoniu...Kitaip tariant juos atbaidyt nuo taves...smile.gif Visu organu veikla valdo pasamone!!! tai,kad manymas,jog tavo gyvenimas nuostabus-dar vienas pasamones blokas,bandant tave apsaugot nuo skausmingos tikroves. Siaip cia reik profesionalo,kad viska issiaiskintu
Atsakyti
visas sitas teorijas as zinau :DVISI "PROFESIONALAI" sako ta pati per ta pati - nieko naujo. nieks negali duoti konkreciu patarimu- ryte atsikeles darai taip ir taip, valgai ta ir ana ir pan. gilintis i save beprasmiska.....reikia keisti gyvenima kardinaliai
Atsakyti
QUOTE(Ergoproxy @ 2012 09 02, 10:35)
visas sitas teorijas as zinau :DVISI "PROFESIONALAI" sako ta pati per ta pati - nieko naujo. nieks negali duoti konkreciu patarimu- ryte atsikeles darai taip ir taip, valgai ta ir ana ir pan. gilintis i save beprasmiska.....reikia keisti gyvenima kardinaliai

Visas teorija tu zinai,bet nesupranti apie ka kalba...smile.gif uchhhhh,na ir uzsispyrusi tu Ergoproxy...Kaip tu isivaizduoji pasakyma-"kardinaliai keisti gyvenima"?Tu gal tikiesi is gydytoju gauti laimingo gyvenimo recepta?smile.gif) O dar geriau,kad gydytojai uz tave ir virskintu,ir i paskaitas vaiksciotu...Suprask,kad atsakingi esam kiekvienas uz save,ir uz savo sveikata patys esam atsakingi.Zmones ir aplinkybes niekada nepasikeis,gali pasikeisti tik tavo,mano,musu poziuris i juos...Juk visa pasauli suvokiame per savo samone,per savo isitikinimus...Vienam zmogui tas pats dalykas gali atrodyti,kaip "muse",kitam kaip "dramblys".Vienas is nesekmes nedarys problemos ir vertins tai,kaip naudinga patirti,o kitas ziauriai susinervins ir ilgai plaks save,kokis jis nevykelis,nemoksa ir t.t.
Pirmiausiai koncentruotis reikia ne i maista,o i savo emocijas...Pradet mylet save.Vel norisi pacituot biblija-"eik pirma susitaikyk su savo priesu,paskui galesi sest prie stalo".Padarykit eksperimenta ta pati maista suvalgykit blogai nusiteike,kamuojami nerimo,liudesio,pykcio ir t.t.,ir kuomet esat gerai nusiteike,kai jums sekasi,jauciates mylimi,jauciates svarbus,palaikomi artimuju...
Na,bet tai,ka rasau,tikiu,daliai is jusu atsoka,kaip zirniai nuo sienos.Viskam savo laikas ir vieta...Kazkas jau arteja link finisho,kazkas dar kelyje...
Atsakyti
Gerbiama For ever visi Jusu komentarai skamba labai sektantiskai biggrin.gif NA manau jei zmogau, kreipiesi i daugybe gydytoju- tai bent vienas kitas galetu patarti pvz> ka valgyti.....Galu gale juk ju darbas padeti zmonem....
Atsakyti
O man patinka For ever filosofija.. smile.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif gavau gera juoko doze...tik gal malonekit sukonkretinti...kuriai sektai mane priskirtumet... thumbup.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
Dabar net svarstau,ar tik neikurus man sektos ir tapus jos lydere...kas prisijungtu? lotuliukas.gif ir pavadinima jau sugalvojau...vadintusi-"galva skauda-uzpakaly lengviau" drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ergoproxy @ 2012 08 29, 12:26)
Jūsų siūlomas maistas būtų visai skanus ir labai naudingas, tačiau gydytoja sakė, kad vartojant vaisius ir daržoves yra užburtas ratas, nors jie sveiki ir naudingi, tačiau nuo jų dar labiau pučia pilvą. Taip pat vis dar nežinau ir nepastebėjau, kaip geriau maitintis: 3 kartus dienoje didelėm, ar 5 bet mažom porcijom. kaip manote?

Žinai, ką aš valgau kai man būna paūmėjimai? Tik daržoves ir vaisius. Geriau daržoves, tačiau nuo jų šiek tiek trūksta kalorijų. Žinai, ką aš valgau kai viduriuoju? Obuolius. Ir geriu obuolių sultis. Viduriavimas greičiau baigiasi. Kai man būna visiškai blogai ir jokie vaisiai ir daržovės nepadeda, tai dieną praleidžiu su arbata.

Kam tau reikia, kad gydytojai pasakytų ką valgyt? Gi turi dar prieš akis daug daug laiko. Imk ir eksperimentuok. Ir suprasi, kas tau gerai, kas blogai.

Gali pabandyt. Atsikelk ryte, pasidaryk lėkštę salotų, prisispausk daržovių sulčių. Dėl sotumo į salotas būtinai įsidėk avokado (turi būti minkštas, prinokintas), kitaip labai greitai norėsi valgyt. Daugiau nieko virto ir gyvulinio nevalgyk, kad tikrai galėtum suprasti ar tau geriau, ar ne. Jeigu ką, gali taip porą rytų. Nuo daržovių pradžioje gali skysti viduriai būt, valytis, bet nieko tokio jeigu daugiau negu 7-8 kartus nekakosi.

Kitą rytą atsikelk ir prisivalgyk įprasto maisto, dešrelių, sumuštinių ir pan.
Na ir pažiūrėk, nuo ko labiau pučia.
Na gali dar kokį vieną rytą prisivalgyt šviežių obuolių (ne iš maksimų) eksperimentui.

Mano mama amžinai skųsdavosi, kad jai nuo obuolių pučia pilvą. Tipo gali suvalgyt tik vieną obuolį, ne daugiau. O aš jai patariau privalgyt obuolių, kiek jinai nori, pusvalandį palaukt ir tada valgyt kitą maistą. Nu ir ką... Jai visiškai nepūtė pilvo. Nes jinai amžinai obuolius valgo tada kai prisikemša pilną pilvą mėsos ar dar kokio tai maisto.

Man asmeniškai labiausiai susierzina pilvas nuo pieno. Žiauriai blogai. Lygiai taip pat blogai ir nuo grietinės, grietinėles.
Atsakyti
For ever-siais laikais daug sektų - dievo-motinos kultas ? biggrin.gif Jahovoms? na bet cia papokštavimui ne į temą, džiūgu jeigu Jūsų filosofija jums padeda(mano nuomone tai kalbėjimas iš tuščio į kiaurą)....

Žydinti gėle - jei viduriuoji mažiau nei 7, 8 kartus tai normalu ? Galbūt Jūsų patarimai ir veiksmingi -sėdint namie...bet tai visiškai negali galioti universitete ar darbe.....nes viduriavimas gali užklupti netikėtai,kaip ir putimas....deja nei obuolių, nei taip mėgstamų kriaušių visai negaliu valgyti.... Suprantu -esu jauna,galiu eksperimentuoti..bet toks jausmas kad per eksperimentus dar labiau pabloginu situaciją....Žinau, kaltas mano amžinas pesimizmas ir saviitaiga.. bei baimė...bet...kaip teigti, kad viskas bus gerai, kai to viduje nejaučiu nežinau....
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2012 09 03, 23:24)

Man asmeniškai labiausiai susierzina pilvas nuo pieno. Žiauriai blogai. Lygiai taip pat blogai ir nuo grietinės, grietinėles.

Man irgi jau gana seniai pasake kad yra DZS. Bet tik pirma karta radau sia temą. O pieno produktų visiškai atsisakiau (nors nepilnai, nes labai jau skanu pvz. karšti sumuštiniai su fermentiniu sūriu ir pan.) nes yra dar toks dalykas kaip laktozės netoleravimas. Pasidariau namini testa ir dabar jau nevartoju.
Atsakyti
QUOTE(palmal @ 2012 09 05, 22:29)
Man irgi jau gana seniai pasake kad yra DZS. Bet tik pirma karta radau sia temą. O pieno produktų visiškai atsisakiau (nors nepilnai, nes labai jau skanu pvz. karšti sumuštiniai su fermentiniu sūriu ir pan.) nes yra dar toks dalykas kaip laktozės netoleravimas. Pasidariau namini testa ir dabar jau nevartoju.

QUOTE(zydinti_gele @ 2012 09 03, 23:24)

Man irgi jau gana seniai pasake kad yra DZS. Bet tik pirma karta radau sia temą. O pieno produktų visiškai atsisakiau (nors nepilnai, nes labai jau skanu pvz. karšti sumuštiniai su fermentiniu sūriu ir pan.) Yra dar toks dalykas kaip laktozės netoleravimas. Maždaug 30 procentu baltaodžių ir 80 procentų juodaodžių netoleruoja Laktozės. Pasidariau namini testa ir dabar jau nevartoju. Tiesa yra vaistu nuošito netoleravo. Pas mus gal ir nelabai, bet man iš Vokietijos parvežė, tai išgeri kapsulę ar dvi ir gali vartoti pieno produktus. Aš pati nelabai žinau kas tinka, kas ne, bet daržovių ir vaisių beveik nevartoju. Bet jūs turit pasitikrinti dėl laktozės, gal būt pieno produktai netinka ir tik paaštrina DŽS.
Atsakyti
o tai kokie produktai sudaro Jūsų racioną? o kas yra tas "naminis"testas?
Atsakyti
Sveiki:) as dar is savo pozicijos,noriu ikelt viena nuoroda.Joje puikiai aprasyta viskas,ka anksciau esu issakiusi.Gal kai kam taps aiskiau,kad psichologija yra glaudziai susijusi tiek su religija,tiek su filosofija...smile.gif
Puiku,kad domites sveika gyvensena,kruopsciai renkates savo raciona,bet nepamirskit ir psicho-higienos. smile.gif

http://psichika.eu/b...naujoko-nerima/ neblogas blogas,kuri verta karts nuo karto pasiskaitinet wink.gif Gero savaitgalio!:)*
Atsakyti