Braškinis tiramisu
kadangi keliose parduotuvėse kaip tyčia neradau pirkti damų pirštelių, teko kepti biskvitą (kuo netgi labai džiaugiuosi, nes torto skonis nuo to tik geresnis).
Biskvitui:
4 kiaušiniai
150ml cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
100 ml miltų
50 ml krakmolo.
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius persijoti, įmaišyti į kiaušinių-cukraus masę. Kepti 225 C temperatūroje apie 10 min.
Atvėsusį supjaustyti kubeliais, pagaliukais ar kaip patinka.
Kremui:
500g maskarponės sūrio
500 ml plakamosios grietinėlės
cukraus
Kremui grietinėlę išplakti su cukrumi, po to įmaišyti maskarponę.
Sulaistymui:
1/2 puodelio stiprios tirpios kavos
Papuošimui:
Braškės, kepintos migdolų plokštelės, kakava
Pusę biskvito gabaliukų dėti į atsidarančią torto formą, sulaistyti kava, dėti dalį kremo, užbarstyti kakavos, dėti sluoksnį pjaustytų braškių, vėl šiek tiek kremo, likusius biskvitus, kuriuos vėl sulaistyti kava, likusį kremą. Laikyti šaldytuve (aš per naktį palaikiau). Po to puošti pagal pageidavimus.