Įkraunama...
Įkraunama...

Saldus receptai su nuotraukom 17 tema

QUOTE(M&V @ 2009 06 13, 17:25)
nepamirsk parasyti kaip sekesi? mirksiukas.gif



QUOTE(daividija @ 2009 06 13, 17:28)
laikom kumscius 4u.gif

negaliu patiketi savo akim-GAVOSI thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
sokiai.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 06 13, 13:41)
Atnesu labai skanu plikytos teslos braskini torta wub.gif


oi daividija, pačiu laiku parodei tortuką bigsmile.gif aš nusipirkau mascarponės ir būčiau darius paprastą tortą su braškėm, o čia su plikytos tešlos lakštais bus superinis bigsmile.gif 4u.gif aš lakštus tiesiai dėsiu ant silikoninio paklotėlio, ten iškart su diametrais viskas thumbup.gif
tik noriu paklaust, kaži palaikius per naktį ne perdaug sudrėks, t.y. neištiž tue lakštai g.gif labai nemėgstu perdrėgno biskvito, ar ištižusių sausainių pyraguose schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo davija: 13 birželio 2009 - 16:48
“Dieviškoji moka”

user posted image

user posted image


Rudam biskvitui:

Biskvitui(darome is puse normos, beto beto puse podelio miltų pakeičiame puse podelio šokoladu):

10 kiausiniu.
375 gr miltų(tris stiklines po 275ml )
450 gr cukraus(dvi stiklines po 275ml)

Rududu kremui: (darom dvigubą porciją)

400 g. gero sviesto
1 indelis Rududu(400g)
2 ne pilnos stiklines labai stiprios pupeliu kavos ( galima deti ir su tirsciais ir be ju ).

Morengui su riesutais:

5 kiausiniu baltymai
1 stikline cukraus
1/2 vyno akmens ( as dejau tiek citrinos rugsteles) arbatinio saukstelio
2/3 stiklines pakeptu lazdyno riesutu ( maltu)

Taip pat reikes aviečių uogienės.

Ir 1 didelio indelio greitineles(as naudojau 36 procentų žemaitijos).

1 stiklines razinų.
Puse stiklines brendzio:

Šviesiam biskvitui:

4 kiaušiniai
100 g cukraus
75 g miltų
(šiaip jai kitą kartą darysiu darysiu pagal savo biskvitą, lb jau mazai jo gaunas...).

Rudo ir balto biskvitų ruošimas: (paruošiame vieną paskui kitą)

1.Kiaušinius išplakame su cukrumu, pokol mase pabaltes ir padides mazdaug 3 kartus, plakame apie 15 min didziausiu greičiu.
2. Nustatome orkaite iki 175C. 1h 10 min.
3. Miltus per sieteli sijojame į plakinį ir IŠLĖTO maišome mediniu šaukštu, pokol išsijosime visus miltus, tada dar 10 min maišome, kad išsimaišyti visi miltai ir neliktu miltų gumulėlių. Kartoju VISKA DAROME IŠ LĖTO.
4. Kai išmaišome supilame i froma kurios dugna išklojome kepimo popieriumi(šonu niekuo nereikia tepti).
5. Kepame kažkur 45 min, ar iškepes patikriname mediniu pagaliuku, tešla prie jos turi nelipti.
Peiliu pravažiuojame per kraštus ir išimame iš formos

Atvesiname ir ruda biskvitą ir supjaustome į 3 dalis, balto nepjaustome.


Morengosu riešutais ruošimas:
Baitimus gerai isplakame ,pilame po pora saukstu cukraus ir vis plakame , kitus du saukstus cukraus pilame tik tada , kai anas jau istirpes, taip supilame beveik visą cukrų,, o su paskutinių supilame ir smulkintus riešutus.

Pagal tortine nusibrežiame 2 apskritimus ir džioviname apie 3 h 100C pradarytoje 5 -7 cm orkaiteje, siaip cipsiukas rekomenduoja su vejeliu rezima, bet tada as to dar nezinojau, nors viskas gavosi gerai wink.gif isjungiame ir paliekame orkaiteja, kad dar pakeptų.

Razinų paruošimas:
Razinas mirkome brendyje praskiestame puse stiklines vandens.

Rududu kremas:


Visi produktai turi buti ( butinai !!!!) kambario temperaturos ( netgi kondencuota galima palaikyti arciau vyrykles ).

Sviesta mikseriu paplakti , jis turi truputi padideti ir pasvieseti .
Tada deti po sauksta Rududu ( vis plakant) , sudeti visa .
To sauksta vis plakant pilti kuno temperaturos kava .
Daly kremo pasiliekame aptepti tortui (mazdaug pusę). O kitą sumaišome razinas.


Greitinėlė:

Šaltą greitinėle išplakame su šaukštų cukraus. (Tortas ir taip bus saldus). Į greitinele įmaišome pusę razinų.

Sulieti biskvitas:

Likusį brendį dar praskiedžame stikline vandes ir įdedame 2 šaukštus cukraus.


Tepame tortą:

Rudą biskvitą suliejame , tepame avečių uogienę. Dedame šviesų biskvitą suliejame tepame rududu krema, uždedame morengą.. Tepame greitinėlę, dedame rudą biskvitą , suliejame. Tepame rududu kremą ir uždedame morengą, tepmae likusį rududu , ir uogienę. Suliejame šokoladinį biskvitą ir, tada uždedame viršutįnį torto sluoksnį. Puošiame su likusiu rududu ir pagal savo fantazija wink.gif

(siaip galiete pertepimus vietomis sukeissti, nes nuo greitineles truputi suskisteja morengas smile.gif )

Sekmes gaminant smile.gif


Atsakyti
o stai ir mano pirmieji plykitiniai user posted image

tesla:
stikline vandens
stikline miltu
druskos
100g sviesto
4kiausiniai

glaistas:
100g juodojo sokolado
siek tiek pienuko
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2009 06 13, 14:47)
oi daividija, pačiu laiku parodei tortuką bigsmile.gif aš nusipirkau mascarponės ir būčiau darius paprastą tortą su braškėm, o čia su plikytos tešlos lakštais bus superinis bigsmile.gif  4u.gif aš lakštus tiesiai dėsiu ant silikoninio paklotėlio, ten iškart su diametrais viskas thumbup.gif
tik noriu paklaust, kaži palaikius per naktį ne perdaug sudrėks, t.y. neištiž tue lakštai g.gif labai nemėgstu perdrėgno biskvito, ar ištižusių sausainių pyraguose schmoll.gif


Tikrai neistis,as per nakti laikiau mirksiukas.gif Tik kremo storai netepk,as per storai sutepiau,maniau isigers,bet ne,man biski per daug jo ten buvo,bet braskes viska kompensavo thumbup.gif
QUOTE(Domi95 @ 2009 06 13, 15:05)
“Dieviškoji moka”


Tikrai dieviskai atrodo,jau toks apetitnas pjuvis wub.gif

QUOTE(*B.A* @ 2009 06 13, 15:13)
o stai ir mano pirmieji plykitiniai [img]

Saunu,kad pavyko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 06 13, 13:41)

o popieriu tepei sviestu, ar tiesiog uztepei mase ir viskas?
bijau kad po to atkrapstyti neis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sikste @ 2009 06 13, 17:52)
QUOTE(daividija @ 2009 06 13, 13:41)

o popieriu tepei sviestu, ar tiesiog uztepei mase ir viskas?
bijau kad po to atkrapstyti neis lotuliukas.gif

Niekuo netepiau,labai graziai atsoko,jau net kepdami pakilo nuo popieriaus.
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 06 13, 21:53)


Nu zinai atrodo wub.gif eina sau, gerai, kad nors braskiu dabar namie yra, o tai prisistatyciau
hihihi.gif

Domi95 skaniai atrodo irgi wub.gif , bet darbo ytariu doh.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 13 birželio 2009 - 21:09
QUOTE(Domi95 @ 2009 06 13, 17:05)
“Dieviškoji moka”

pjuvis nuostabus, o papuosimas koks grazus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 06 13, 12:41)
Atnesu labai skanu plikytos teslos braskini torta wub.gif



Oho, tobulai atrodo, įsivaizduoju koks skanumynas wub.gif Braškių sezonas yra gėris biggrin.gif Šiandien stovėjau tsovėjau parduotuvėje prie mascarponės ir masčiau ar pirkti ar ne, padariau klaidą, nepirkau verysad.gif
QUOTE(jurguliux @ 2009 06 13, 15:50)
Kakavinis obulių pyragas  4u.gif



O kaip skonis obuolių su kakava? Ar skanu? Labai neįprastas derinukas ax.gif
QUOTE(Domi95 @ 2009 06 13, 17:05)
“Dieviškoji moka”



O jau kaip norėčiau, kaip man patiktų, tikrai dieviškas tortas wub.gif bet jau darbo prie jo, turbūt niekada nesiryšiu tokiam doh.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 06 13, 17:28)
jurguliux,pyragas labai skaniai atrodo,niekada nekepiau obuoliniu su kakava g.gif


QUOTE(Vaiiva @ 2009 06 13, 22:53)
O kaip skonis obuolių su kakava? Ar skanu? Labai neįprastas derinukas  ax.gif


čia su ta kakava buvo eiliniai mano pabandymai biggrin.gif
bet nesigiriant, skonis laaabai puikus buvo, labai skaniai valgėsi rolleyes.gif tikrai lpyragas liko išgirtas visų svečių, kurie jau ne bet ka valgo biggrin.gif

sekantis bandymas: su braškėmis ir kakava rolleyes.gif

QUOTE(Domi95 @ 2009 06 13, 18:05)
“Dieviškoji moka”

wub.gif na tikrai dieviškoji

Atsakyti
kai iskvirti kondencuota piena snikersui?
Atsakyti