Mintis buvo beprotiska.Mums reikia kudikio! Nezinau kada ir kuriam is musu pirmam ji kilo.Gal tai net nebuvo mintis,gal tai musu kudikio siela beldesi i musu sirdis...Kojos pacios nese i leliuku rubeliu skyrius,akys pacios krypo i vezimelius.Vis dazniau pagaudavom save aptariant koki vezimeli pirktumem,koki varda idetumem... Gal todel musu spindulelis po sirdele isitaise iskart,kai tik pakvietem...Sedejau vonioje ant grindu,ziurejau i dvi juosteles.Krete drebulys,papsejo asaros-is laimes! 9 menesiai +10 dienu.Lygiai tiek jau augi mano pilvuke.Pavargau... Nestumas buvo sunkus:pilvas milziniskas,viska tempe,skaudejo,svaigo galva,pykino,ede remuo...Jau nebeilgai,jau tuoj susitiksim! Juk siandien Velykos! O ryt turiu atvykt i ligonine-bet kokiu atveju susitiksim

! Nuo ryto kazkaip keistai jauciuosi-lyg po truputi vandenys begtu.O gal ir nevandenys.Gal iki rytojaus istrauksiu.Vaziuojam pas draugus marguciu valgyt.Visi kelia sampano taures uz sekminga mano gimdyma rytoj,o as kazkaip nervuotis pradedu,kad gal jau nebereikia laukt,juk jei ten vandenys,tai negerai laukt.Skambinames i ligonine-liepia atvykt. Keista-vaziuoju gimdyt,o nieko neskauda,taip ramu,MB salia,vakaras siltas...Ligoninej ,priesgimdyminiam skyriuj,duoda lova,pajungia prie sirdutes matavimo aparatu...Valanda,dvi,trys,keturios...Patalpos temperatura maziausiai 30 laipsniu,man silpna,uz medziagines pertvaros jau visa valanda saremiauja angliuke-keikiasi,kolioja savo vaikucio teti ir seseles,klykia...Jaunute,gal 18... Pagaliau ja isveza i gimdykla.Uf,man palengveja.Musu leliukui viskas gerai,lauksim rytojaus.Mane palieka ligoninej,MB issiuncia namo. Gal miegu,gal ne. Kazin kas sugalvojo taip uzkaitint palatas? Nuo 8 ryto as vel prijungta prie sirdutes matavimo aparatu.Ateina MB. Puse 11 pagaliau susvirkscia skatinamosios zele.Neilgai trukus prasideda saremiai. PAGALIAU! Taip laukiau! Jau greit, maziuk! Atnesa kamuoli. Taip daug lengviau istvert saremius! Ateina akusere,pasakau,kad saremiai jau kas 2 min. Pasakius,kad tuoj grys,iseina. Negryzta... MB jau nervinasi,as raminu-juk ne laukuose,uz keliu zingsniu seseliu postas,jei gimdysiu-pasauksim ka nors. Kenciu...2 valandas. Visas 2 valandas saremiai kas dvi minutes,bet jauciu,kad saremiui prasidejus mazylis tiesiog lipa i virsu.Nesuprantu,kas darosi,kodel maziukas neina zemyn? As jau issekusi,svaigsta galva,pykina.Ateina akusere,patikrina.Kaklelis atsidares....2 cm!!!!!!!!! Vos neapsiverkiu. Greiciausiai nuo streso dingsta saremiai

. Akusere liepia eit pasivaiksciot ,palaipiot laiptais

Isslenku i koridoriu,cia bent oro yra! Jau nebesuprantu-skauda visa kuna,be jokiu pertrauku. Negaliu paeit,sedam ant foteliu.Jau 9 vakaro,MB siulo eit atsigult.Nenoriu.Nenoriu i ta karsti,nenoriu tu akuseriu... Gryztam. Ateina akusere is gimdymo skyriaus,liepia eit kartu. Pagaliau!!!!! Pagaliau atveda i erdvia,maloniai vesia gimdymo palata,pasiulo patogiai isitaisyti,uzpildo dokumentus,pasnekam apie nuskausminima.Sakau,kad bandysiu gimdyt be ju. Sugryzta reguliarus saremiai.Visu stiprumu! Siaubingai pykina,MB laksto su bliudeliais. Akusere pasiulo pradurt vandenis.Sutinku,bet nebeprireikia-netrukus jie plysta.Leliukas apsikakojes vandenyse,stresuoja.

Nebeturiu jegu kentet-prasau duju.Nepadeda...Galva apsvaigo,o skausmas toks pat. Po kiek laiko akusere pasiulo petidino.Jau su viskuo sutinku

,tiek to mano pasiryzimo gimdyt be nuskausminamuju

. Suleidzia. Truputi lengviau,lengviau,lengviau...... Tarp saremiu uzsnustu... Atsijungiu.. beveik valandai....Mane purto,atsigaunu,vel atsijungiu,atsigaunu,skausmas plesia visa kuna,stumiu.... Kazkas netaip...jauciu. Tikrina.Atsidarymas 9 cm.,maziukas nosyte i pasauli braunasi. Atlekia dar vienas daktaras,vel tikrina... Dieve,kas sugalvojo tikrint,kai stumiu vaika!!!!! Viskas plaukia..Manes jau gal trecia kart klausia ar sutinku ,kad darytu cezari,nes mazylio sirdele stoja. Tarpe tarp saremiu drebancia ranka raitau parasa. Matau,kaip MB rengiasi melynais rubais,mane veza i operacine. Daug daktaru.Visi prisistato,pries ka nors darydami-istato kateterius i plastakas,paima kraujo,uzmauna kojines nuo venu trombozes,leidzia vaistus i stubura,atitveria pilvuka sirma... Nebejauciu skausmo! Laikau MB ranka. Keistas jausmas-stumdo,stumdo ir staiga kunas taip palengveja! Balandzio 14-a 3 val.21 min.Berniukas! Su 4 kart aplink kuneli apsivijusia virkstele. Pakelia i virsu...Neverkia.Tik placiai atsimerkes stebi pasauli, i kuri atejo.Byra dziaugsmo asaros...Nera pasaulyje didesnes laimes,kaip laikyt ant ranku savo kudiki.Nenustoju dekot likimui,kad leido dar kart ibrist i ta pacia upe. Kunkuliuojancia didziausia meile Motinystes upe...