Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(jolaxus @ 2009 07 02, 13:52)
spės dar išleisti, tik ar tikrai tau reikai jų daugintis? nes prie krūmo prilipusių įsišaknyjusių daigelių palikti nerekomenduojama kitiems metams, dėl to ir skaboma, kad krūmas laisvas nuo "vaikų" liktų ir nesilptų, kauptų jėgas kitiems metams, o įsišakniję daigiukai atskiriami ir sodinami jau į kitą vietą, kad vėl augtų savarankiškais krūmais.

Nu dabar visai nebesuprantu,o tai tada kaip man ju prisidauginti? Siemet gavau daigu,bet labai mazai,kitiems metams noreciau tureti daugiau.
O del neravetu braskiu,tai galiu tik tiek pasisakyti,giminaiciai neraveja braskiu jau 3metai,o derliaus tiek kad aprupina mane,uosviene,sau pilnas kameras prikisa,ir dar labai daug parduoda.Bet niekiap nesuprantu kaip tos braskes ten auga pievoj g.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpocka @ 2009 07 03, 13:49)
Nu dabar visai nebesuprantu,o tai tada kaip man ju prisidauginti? Siemet gavau daigu,bet labai mazai,kitiems metams noreciau tureti daugiau.
O del neravetu braskiu,tai galiu tik tiek pasisakyti,giminaiciai neraveja braskiu jau 3metai,o derliaus tiek kad aprupina mane,uosviene,sau pilnas kameras prikisa,ir dar labai daug parduoda.Bet niekiap nesuprantu kaip tos braskes ten auga pievoj  g.gif

jei reikia pasidauginti, tai leisk ūsams augti ir kabintis. Man todėl kilo abejonių ar nori daugintis, kad pasakei, jog kaimynė liepė skabyti, maniau su kaimyne jau buvai aptarusi kokiu atveju ką daryti ir skabyti ji liepė jei nenori daugintis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 07 03, 12:57)
jei reikia pasidauginti, tai leisk ūsams augti ir kabintis. Man todėl kilo abejonių ar nori daugintis, kad pasakei, jog kaimynė liepė skabyti, maniau su kaimyne jau buvai aptarusi kokiu atveju ką daryti ir skabyti ji liepė jei nenori daugintis smile.gif

Ne ne,ji nieko nesake,tik tauks nuskyne usa ir sako skabyk lauk. Nu tai as ir klausau. O dabar niekiap nebesumasciau kaip reikia padauginti.
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Tai pirmi metai pasodintas augalas aisku butu stipresnis kitiems metams jei jam nereiketu auginti usu,bet as irgi dauginsiu is savu,tai mano palikti visi usai nuo pat pradziu.
Atsakyti
Sveikos mergytes perskaiciau jusu temuke nuo pradzios iki galo. Siemet pirmi metai kaip turim soda. Norim atsisodinti savo braskyna. Norejau paklausti kada reiketu sodinti naujus daigelius?Ar pries tai reikia patresti dirva? Ar tiktu sodinti braskes i ta pacia vieta ar reikia sodinti jas i kita vieta? Parsau patarkit pradziamokslei.
Atsakyti
QUOTE(neringulyte @ 2009 07 07, 15:55)
Sveikos mergytes perskaiciau jusu temuke nuo pradzios iki galo. Siemet pirmi metai kaip turim soda. Norim atsisodinti savo braskyna. Norejau paklausti kada reiketu sodinti naujus daigelius?Ar pries tai reikia patresti dirva? Ar tiktu sodinti braskes i ta pacia vieta ar reikia sodinti jas i kita vieta? Parsau patarkit pradziamokslei.

geriausiai sodinti apie rugpjūtį rugsėjį, kad jos spėtų normaliai įsišaknyti iki žiemos ir neiššaltų. Į tą pačią vietą tikrai nesodink, nes ten jau ir maistinės medžiagos išnaudotos ir kenkėjai gali slypėti, taigi rinkis naują vietą ir kiek prisimenu, netinka sodinti po bulvių. Pasigooglink pagal frazę "braškės priešsėlis" tikrai rasi po ko geriausia sodinti ir kaip tai daryti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 07 07, 21:02)
geriausiai sodinti apie rugpjūtį rugsėjį, kad jos spėtų normaliai įsišaknyti iki žiemos ir neiššaltų. Į tą pačią vietą tikrai nesodink, nes ten jau ir maistinės medžiagos išnaudotos ir kenkėjai gali slypėti, taigi rinkis naują vietą ir kiek prisimenu, netinka sodinti po bulvių. Pasigooglink pagal frazę "braškės priešsėlis" tikrai rasi po ko geriausia sodinti ir kaip tai daryti mirksiukas.gif

aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 07 03, 13:52)
Tai pirmi metai pasodintas augalas aisku butu stipresnis kitiems metams jei jam nereiketu auginti usu,bet as irgi dauginsiu is savu,tai mano palikti visi usai nuo pat pradziu.

pas mus irgi, nors musu braskes yra maisytos su zemoginiu veisliu, nera mazos, bet ne tokios dideles kaip buna braskes tikros, o mazesnes , skonis labai panasus i zemogias, visos labi labai saldzios, net jai ir nevisai raudonos, siais metais labai daug isaugo bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
Mano dar graziai remantantines uogas mezga,bet tie lietus jau supude uogas. ax.gif
Atsakyti
O ar nupjaunat braškiu lapus ,po derliaus ,jie pas mane nebegražūs schmoll.gif
Atsakyti
Sito gerai nezinau,as tik apipjaustau,visai nenupjaunu.
Atsakyti
pas mane dar yra zaliu uogu ale kai taip lyja jos puna net neprisirpusios doh.gif pas mane is 3 lysviu nebuvo uogu.kaip manot ar jas palikt ir kitamet tiketis,kad bus ar raut lauk.nes as nelabai turesiu kuo uzsodinti tas 3 lysves
Atsakyti