Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo/daržo kenkėjai

QUOTE(Venta9 @ 2014 04 04, 22:28)
Ar cia spraksiai? Gal kokiu zemiu atsivezet naujai, nes jie nesiveisia kulturingoje zemeje, jie megsta rugscia piktzoleta varputeta dirva. O siltnamis tai neyoks gi.

Kiek skaitinejau info,ko gero,kad cia jie. Pirstu palietus kaip kokios spyruokles pradeda raitytis. Zemiu naujai is kazkokiu lauku neveziau, pernai pavasari komposta papylus buvau,dar meslu tresiau,daugiau kaip ir nieko.Koks veiksmu planas butu kovojant su jais? Gal zeme kazkiek nukasti?Kalkiu barstyti?Siandien pelenu puskibiri isbarsciau.
Dar klausimas,jei ju neiseis isnaikint,nenues paskui pomidoru ir papriku daigu?
Atsakyti
QUOTE(Krištiš @ 2014 04 04, 23:18)
Kiek skaitinejau info,ko gero,kad cia jie. Pirstu palietus kaip kokios spyruokles pradeda raitytis. Zemiu naujai is kazkokiu lauku neveziau, pernai pavasari komposta papylus buvau,dar meslu tresiau,daugiau kaip ir nieko.Koks veiksmu planas butu kovojant su jais? Gal zeme kazkiek nukasti?Kalkiu barstyti?Siandien pelenu puskibiri isbarsciau.
Dar klausimas,jei ju neiseis isnaikint,nenues paskui pomidoru ir papriku daigu?

Nieko patart negaliu, nes pas mane ju buvo tik sukasus pieva ir per pora metu dingo, nes kalkinau ir gerai isravejau piktzoles. Ai dar jie megsta bulves, kazkur skaiciau, kad supjauscius riekelem padeliot i zeme negyliai o po keliu dienu surinkt. Bandykit ta daryt dabar kol nera pomidoru
Dar karta perskaiciau jusu posta, gal ne spraksiai, nes tie tai kietoki ir daugiau oranziniai-geltoni nei pilki ir neprisimenu kad raitytusi. O pas jus jie ploni ir ilgi? Gall is meslo jie?O jeigu palaistyt su previkuru visa zeme, nebijokit, cia ne kokia baisi chemija, pasiskaitykit apie ji. O kai pylet komposta SAVO JUK, nesimate tu kirmelyciu? Daugiau kolkas nieko nezinau ka patart.
Atsakyti
Dekui,kad atrasot,Venta9 4u.gif
kai pyliau komposta,nieko panasaus nepastebejau,kad butu kirmeliu.Tiesa,per ziema buvo like zoles mulco toks kaip sienas voliojosi ir mamos patarimu,kad greiciau sudygtu salotos,palaisciau karstu vandeniu,gal tas paskatino is kiausiniu ristis bjaurybes.
dariau siandien siltnaminiu gyviu 'ineventorizacija':
user posted image
Sitie ir niokoja mano paseli.Jie dabar kokio cm dydzio tvirtoki tokie.Perkasinejau siltnami,radau ir keleta oranziniu,tie,kur tikrai spraksiai.Sakau,gal cia dar labai jaunos lervos..Vakar bulviu pakaisiojau arciau ridiku,bet nepasakyciau,kad labai jau domino,samburio apie bulviu gabaliukus nebuvo.
Zodziu taip,veiksmu planas nr1-atsiveziau is uosvio tris vistas ir paleidau i siltnami lotuliukas.gif po keleto valandu perkasiau sakem siltnami,radau bjaurybiu,bet jau taip pakenciamai,surinkti neuztrukau.Tai arba sulese vistos didziaja dali,arba kirmeles issigande pasislepe giliau biggrin.gif
O giliau pakasus atradau dar ir sita geri doh.gif kas cia tokie?
user posted image
plius oranziniu,plonu kaip siula,s ilgu simtakoju nemazai radau ir dar kazkokiu i spirale susisukusiu padaru.Irgi panasu,kad is simtakoju serijos
Dieve dieve,neturejau niekad tokio galvos skausmo su siltnamiu.
Ryt reikes keliauti kokio preparato nusipirkti. o tas Previcur daugiau siaip nuo ligu,nei nuo kenkeju,kaip suprantu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krištiš: 06 balandžio 2014 - 16:30
Oi, Dievuliau, kokios bjaurybes, nematytos man. Tos antros gal panasesnes i grambuolius.
Lieka tik rinkti , gal daugiau nebeissiris, bet is kur, negi is to mulcio g.gif Chemija tai nelabai, juk sodinsit pomidorus, bet jei neisnaikinsit ju tai ir pomidorus surys. Dar variantas , su verdanciu vandeniu laistyti visa siltnami ir vis perkasinet ir bandyt ta mulcia (gal isnest ir sudegint).
Pagalvojau, kad sustresuociau pamacius pas save tokias ''grozybes'', ir nezinociau ka daryt.Gal kas pamates nuotraukas patars daugiau ka.
Linkiu jums sekmes kovoje su tuom baisuoklem.
Atsakyti
QUOTE(Krištiš @ 2014 04 06, 16:29)
Dekui,kad atrasot,Venta9 4u.gif
kai pyliau komposta,nieko panasaus nepastebejau,kad butu kirmeliu.Tiesa,per ziema buvo like zoles mulco toks kaip sienas voliojosi ir mamos patarimu,kad greiciau sudygtu salotos,palaisciau karstu vandeniu,gal tas paskatino is kiausiniu ristis bjaurybes.
dariau siandien siltnaminiu gyviu 'ineventorizacija':

Sitie ir niokoja mano paseli.Jie dabar kokio cm dydzio tvirtoki tokie.Perkasinejau siltnami,radau ir keleta oranziniu,tie,kur tikrai spraksiai.Sakau,gal cia dar labai jaunos lervos..Vakar bulviu pakaisiojau arciau ridiku,bet nepasakyciau,kad labai jau domino,samburio apie bulviu gabaliukus nebuvo.
Zodziu taip,veiksmu planas nr1-atsiveziau is uosvio tris vistas ir paleidau i siltnami lotuliukas.gif po keleto valandu perkasiau sakem siltnami,radau bjaurybiu,bet jau taip pakenciamai,surinkti neuztrukau.Tai arba sulese vistos didziaja dali,arba kirmeles issigande pasislepe giliau biggrin.gif
O giliau pakasus atradau dar ir sita geri doh.gif kas cia tokie?

plius oranziniu,plonu kaip siula,s ilgu simtakoju nemazai radau ir dar kazkokiu i spirale susisukusiu padaru.Irgi panasu,kad is simtakoju serijos
Dieve dieve,neturejau niekad tokio galvos skausmo su siltnamiu.
Ryt reikes keliauti kokio preparato nusipirkti. o tas Previcur daugiau siaip nuo ligu,nei nuo kenkeju,kaip suprantu?

Grazumelis. Jeigu dar giliau pakasit, gal ir drakonu rasit... lotuliukas.gif
Sakyciau, cia jau tikrai previcuras nepades... Sakyciau, reikia trotilo puskilio arba heksogeno.... manau, tikrai padetu... lotuliukas.gif
Atsakyti
Vaizdeliai tai tikrai.... doh.gif tokia gausa...
Tos pirmosios kirmėlytės man rodos bus juodvabalių lervos, o antrosios panašios į grambuolių. Ir vienos ir kitos naikina augalus, bet vištoms turėtų būti tiesiog puota - jos labai maistingos... Tai sakyčiau išsinuomokit tas vištas gal ilgesnaim laikui smile.gif Tada ir nesinuodysit, ir bus visapusė nauda...
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 04 07, 10:17)
Vaizdeliai tai tikrai....  doh.gif tokia gausa...
Tos pirmosios kirmėlytės man rodos bus juodvabalių lervos, o antrosios panašios į grambuolių. Ir vienos ir kitos naikina augalus, bet vištoms turėtų būti tiesiog puota - jos labai maistingos... Tai sakyčiau išsinuomokit tas vištas gal ilgesnaim laikui  smile.gif  Tada ir nesinuodysit, ir bus visapusė nauda...

Jo, ožka - geriausias sodininkas, višta- geriausias daržininkas. lotuliukas.gif
Turekit abi, tai nebus nei sodo, nei darzo... lotuliukas.gif
Atsakyti
Nesinori juoktis, jei žmogui bėda. Vežant iš ilgalaikių pievų žemes parsivežama sprakšių, o komposto ir mėšlo krūvose būna karkvabalių lervų karalija.
Jei neužtenka kantrybės ar nėra vištų, galima palaistyti žemę bet kokiu insekticidu. Paprastai dauguma jų, išskyrus Actarą, šaknimis į viršų nepakyla.. Jei jau chemija yra toks didelis baubas, galima šį reikalą sutvarkyti pilant verdantį vandenį, yra dar tokios trąšos su kalcio cianamidu. Tik nežinau, ar jos leidžiamos naudoti mėgėjams g.gif
Atsakyti
Dekui uz pagalba ir juoko doze.Protarpiais vis krizenau apie ta drakona,giliau tunanti,pagalvojus lotuliukas.gif (jei drakona vadintume grambuolio lervas,tai tada jo,radau biggrin.gif). Ko gero atsizegnosiu meslo visam laikui..

vistos is mano kurorto pargryzo namo,darsyk su lopeta perkasiau sitnami,randu dar kur giliau pasislepusias,kaip kurioj vietoj tai po kelis vienetus/kastuvui.Kaip ir nebedaug,palyginus,kas buvo.Zalioj stotelej isiule Decio.Gal vis tik sulaistysiu zeme,o seti salotas gal geriau po keleto dienu vertetu?

Cia nuotraukoj kirmelynas surinktas i indelius,vien kastuvu atvertus tiek nebudavo:)
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 04 07, 18:20)
Nesinori juoktis, jei žmogui bėda. Vežant iš ilgalaikių pievų žemes parsivežama sprakšių, o komposto ir mėšlo krūvose būna karkvabalių lervų karalija.
Jei neužtenka kantrybės ar nėra vištų, galima palaistyti žemę bet kokiu insekticidu. Paprastai dauguma jų, išskyrus Actarą, šaknimis į viršų nepakyla.. Jei jau chemija yra toks didelis baubas, galima šį reikalą sutvarkyti pilant verdantį vandenį, yra dar tokios trąšos su kalcio cianamidu. Tik nežinau, ar jos leidžiamos naudoti mėgėjams g.gif

Na, laistyti zeme insekticidais, mano galva - ne kokia mintis. Manau, kad žus ne tik sprakšiai ir karkvabaliai, bet ir daugelis kitų gyvų organizmų, kurie žemėje atlieka itin svarbų vaidmenį ardant organines medžiagas. Mikrofauna organines medžiagas verčia neorganinėm, kurias naudoja augalai. Palaisčius karštu vandeniu (dezinfekcija) ar insekticidais, dirvą paverčiame gruntu.
Atsakyti
Antroj nuotraukoj man atrodo uodo lerva. Ir nedaug jau like iki gimimo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivasen: 07 balandžio 2014 - 21:04
QUOTE(daivasen @ 2014 04 07, 21:03)
Antroj nuotraukoj man atrodo uodo lerva. Ir nedaug jau like iki gimimo...

Issiristu Fukusimos paveiktas uodas. blink.gif
Uodo truklio lervos raudonos, plonos ir gyvena vandenyje. Kas zvejoja - zino...
Atsakyti