Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 45

QUOTE(Vitaliux 31 @ 2009 05 25, 17:20)
Greičiausiai su vejos sėkla buvo priemaišų,pas mane irgi tokios pat piktžolės sudygo po vejos pasėjimo,aš galvojau gal su žeme atsivežė,bet pas draugę kitam rajone,sudygo ir tokia pat ''veja'' doh.gif

Įkišiu ir aš savo trigrašį. Mes pievelę sėjom ekologiškai, t.y., nenaudojom chemijos piktžolėm naikint. Aišku, nors porą kartų išrinkom šaknis, jų vis tiek pridygo. Dauguma piktžolių nupjautos nebeatželia, įskaitant ir tas muminuko nuotraukoje. Tai chemijos neprireiks smile.gif Tiesa, pienės ir asiūkliai sunkiai įveikiami, geriausiai - iškast. Mes bandėm raundapu tepliot (tokiu akvareliniu šepetėliu lotuliukas.gif ), bet asiūklio neima.
O kad būčiau žinojus receptą su garstyčiom... tikrai liuks dalykas turėtų būti.

Tiesa, o rododendrams kokiu santykiu maišyt tą citrinos rūgštį su vandeniu? Kiek pripilt reiktų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 25 gegužės 2009 - 22:58
QUOTE(kice @ 2009 05 25, 18:24)
Labai patinka man rododendrai, bet nesodinu - gaila butu nukankinti toki grazu augaliuka.. smile.gif

kokia sadiste tongue.gif ... kam tu ji kankintum biggrin.gif ? o kas pas tave auga ?
ten foto buvo rododendras, bet ne vienas - du ar trys salia.
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2009 05 25, 07:46)
Klausimukas: turiu tokia "uzsispyrusia"viendiene, antri metai ji nenori manes pradziuginti savo ziedais, nors ohoho koks krumas isbujojo, ale , kad bergzdzias. Gal sakau jau nieko gero nereikia tiketis ir daryti jai RAUS. Per daug gera vieta ji man uzima...ka daryyyt, viskas jusu rankose

nors mano knygoj raso, kad viendiene ''labai lengvai persodinamas augalas'' - nieko panasaus. persodinama tai aisku, nesunkiai,bet...
as persodinejau savo viendienes [ankstyvosios pas mane], ir ka?
viena nezydejo du metus, tik siemet treciaisias pumpurus iskele, kita antraisiais metais jau jau parodys keleta ziedeliu..
dar manau, reikia laiku persodinti g.gif kokiu - nepasakysiu lotuliukas.gif

palik ramybej savo viendiene, o pavasari zeliant nepamirsk patresti. 4u.gif

QUOTE(vida777 @ 2009 05 25, 10:26)
ar kartais tavo juka nebuvo perzydejusi  g.gif , tada is jos nieko nebesitikek, lauk vaiku...

ne, nezydejo tikrai.
siandien skroteles vidury pamaciau gaivia zaluma thumbup.gif - manau, viskas bus gerai.

QUOTE(juju @ 2009 05 25, 18:31)

o žiemai jas reikia iškasti ar ne

didziasias margutes iskasti vasarai kas du-tris metus reiketu, nes kitaip ima nebezydet...
as tai kasiu kas du metus, nes mano praktikoj treciaisias metain ziiedu zenkliai sumazeja.

t.y. jos nuzydi, palaukiam, kol nugels lapai, iskasam birzeli, laikom sausai per vasara, rudeni sodinam.
Atsakyti
QUOTE(BabyGrite @ 2009 05 25, 13:40)

Gazus dazeliai, bet jau sitoje nuotraukoje tai man tvora uzkliuvo g.gif kalejimas schmoll.gif Ar kad vandalai neperliptu i darzelio teritorija? g.gif
Atsakyti
Cia nuo vandalu tokia tvora ir salia mokyklos yra biznio ir industrijos parkas smile.gif
O teritorija mokykla nuomojasi keliems metams,tai ir nelabai gali ka daryti su ta tvora,aplamai kai pries pora metu isikeleme i sia mokykla teritorija buvo tragiska,buten sitoje vietoje buvo baisus kalnas grunto,skaldos ir visokio slamsto,tai siemet sulygino traktoriukas ir pradejome apzeldinti ir puosti seritorija smile.gif Kita dauguma tvoros aplink mokykla yra ispiesta,tai su laiku ir sia papuosime piesiniais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BabyGrite: 26 gegužės 2009 - 00:21
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 25, 21:38)
ir šilauoges palaistau citrinos rūgšties tirpalu, auginu kaip ir rododendrus - pilni krūmai žiedų, dabar lauksim uogų  bigsmile.gif

Gal gali patikslinti receptą 4u.gif Kiek šaukštų į litrą dedi? Ir dar klausimas, kadangi aš prie tinginių blush2.gif ar būtų galima citrinos rūgšties miltelius tiesiog paberti palei krūmus, kaip kad beriam lėtai tirpstančias trąšas, o jie pamažu nuo drėgmės ištirptų? Kad nereikėtų laistytuvo tąsyti blush2.gif

Ir dar pasitikslinu: čia tinka visiem rūgščiamėgiam - magnolijos, azalijos, rododendrai, hortenzijos?

Ai, ir dar kaip dažnai laistai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 05 26, 09:07)
Gal gali patikslinti receptą 4u.gif Kiek šaukštų į litrą dedi? Ir dar klausimas, kadangi aš prie tinginių  blush2.gif ar būtų galima citrinos rūgšties miltelius tiesiog paberti palei krūmus, kaip kad beriam lėtai tirpstančias trąšas, o jie pamažu nuo drėgmės ištirptų? Kad nereikėtų laistytuvo tąsyti blush2.gif

Ir dar pasitikslinu: čia tinka visiem rūgščiamėgiam - magnolijos, azalijos, rododendrai, hortenzijos?

Ai, ir dar kaip dažnai laistai? 4u.gif

pradėsiu nuo antro galo:
*kada jau reiktų palaistyti, pasitikslinu su dirvos pH matuokliu ( senukuose yra pirkti);

*taip, tinka visiems rūgščiamėgiams wink.gif. paprastai laistau pavasarį, išėjus įšalui ir po keliadienio lietaus;

*nea, tiesiog paberti negerai. Kibire tirpinant tenka gerai pamaišyt ar kiek šiltesnį vandenį naudot - greičiau ištirpsta. Gryni rūgšties kritalai ar skysta rūgštis per daug didelės koncentracijos;

* į 9 litrų turimą kibirą vandens - 50ml kristalų. Jei švarus vanduo, tai dar ir kišu pirštą paragauti - turi jaustis rūgštus skonis.
Sode herbicidus, insekticidus, trąšas ar augimo stimuliatorius labai patogu pamatuoti - pažymėtos talpos, o citrinos rūgšties kristalams naudojamas išskirtinai 50ml 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 26 gegužės 2009 - 08:41
Sveikos drauges,
ar priimsit atgal sese palaidune blush2.gif smile.gif Jau turbut N+M temu praleidau - eisiu paskaitineti smile.gif
Bet kad cia nesirodziau nereiskia kad nieko nedariau kieme biggrin.gif

Ka Knifofija grazaus siemet mugej tures? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2009 05 26, 09:49)

Jau nieko netures, nes kas geriausia jau uzsakyta tongue.gif Si savaitgali ji sveciuosis su visais augalais Vilniui
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 05 25, 21:50)
nors mano knygoj raso, kad viendiene ''labai lengvai persodinamas augalas'' - nieko panasaus. persodinama tai aisku, nesunkiai,bet...
as persodinejau savo viendienes [ankstyvosios pas mane],  ir ka?
viena nezydejo du metus, tik siemet treciaisias pumpurus iskele, kita antraisiais metais jau jau parodys keleta ziedeliu..
dar manau, reikia laiku persodinti g.gif kokiu -  nepasakysiu lotuliukas.gif

Nori parodysiu vienadienę (taviškę), kuri pernai po iškasimo n laiko gulėjo maišelyje nepasodinta (man labai gėda blush2.gif ), o pavasarį migravo mažiausiai 5 kartus? g.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 05 26, 00:50)

palik ramybej savo viendiene, o pavasari zeliant nepamirsk patresti. 4u.gif
ne, nezydejo tikrai.

Aciu 4u.gif geriau paliko, kad ne man vienai blogai biggrin.gif Jei rimtai, tai tikiuosi, kad ji bent i trecius metus nustos ant manes pykusi ir parodys ka turi, o svarbiausia,tai net nzn.kokios spalvos ziedus ji slepia, nes turejau pirkti kazkokius ypatingus, nes geltona ir morkava jau turiu rolleyes.gif Vnz.erzina visa ta situacija, bet as kantri-islauksiu
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2009 05 26, 08:49)
Sveikos drauges,
ar priimsit atgal sese palaidune  blush2.gif smile.gif Jau turbut N+M  temu praleidau - eisiu paskaitineti smile.gif
Bet kad cia nesirodziau nereiskia kad nieko nedariau kieme  biggrin.gif

Turėsiu turėsiu šio to. Astilbių žemaūgių ir diktonų atvešiu ir dar visokių makaliukų prikasiau.
user posted image
Aukštis 12-15 cm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 26 gegužės 2009 - 09:07