Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(cibute2 @ 2009 05 21, 21:50)
Labutis! Gelbekite! Man dukrytes padovanojo nediduke orchideja, as jai nupirkau tokiu trasu, patresiau... Tai dabar ir nesupratau, ar cia sutapimas, ar dar kazkas, mano gelytes apatiniai lapai eme gelsti, lyg ir juodi taskiukai atsirado... Nenoriu, kad gelyte visai nusibaigtu, patarkit prasau!!!! cry.gif
user posted image

Hm... g.gif As manyciau, kad, jei ja turite dar visai neseniai, galbut jusu gelyte sureagavo i pasikeitusiais salygas. As visas pirktas orchidejas iskarto nunesu nuprausti po karstu dusu, sako, lengviau adaptuojasi naujuose namuose.
Galbut nudeginot saknis trasomis: treset "ant sausu saknu", per striprus tirpalas - tokiu atveju reiketu substrata praplauti, gelyte pastacius velgi po siltu dusu.
Tiesa, is savo patirties galiu pasakyti, kad jei mano orchidejoms kas nepatinka, jos pirmiausiai tai parodo savo ziedais, ne lapais, - krenta pumpurai, vysta ziedai ir pan.
Kitas variantas, jei uzpuole liga, bet su orchiu ligomis as asmeniskai (tfu tfu tfu) dar nesu susidurusi, tad patarti - nelabai... g.gif
Gal kas mane pataisys ar tures daugiau minciu kaip pagelbeti...
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2009 05 21, 14:44)
dar galima i balkona katleja ir zygopetaluma. saviskiu dendr , vandos, odontoglosumu, katleju  i vidu  nenesioju. phaleanopsiam nakties temp turetu buti ne zemesne nei 15C.

Aciu labai uz info 4u.gif Gelytes diena paliejau,patresiau ir sutupdziau balkone smile.gif Tikiuosi joms patiks,palikau ir nakciai smile.gif
O vat ydomu...kaip su raibuolem?Galima ar ne?
Atsakyti
QUOTE(cibute2 @ 2009 05 21, 21:50)
Labutis! Gelbekite! Man dukrytes padovanojo nediduke orchideja, as jai nupirkau tokiu trasu, patresiau... Tai dabar ir nesupratau, ar cia sutapimas, ar dar kazkas, mano gelytes apatiniai lapai eme gelsti, lyg ir juodi taskiukai atsirado... Nenoriu, kad gelyte visai nusibaigtu, patarkit prasau!!!! cry.gif
user posted image

kartais orchidejos numeta pirmutini lapa, kartais du. nugelsta ir nukrenta. taciau jei atsirado juodu tasku-tai jau gali buti liga, ypac jei lapai keiciasi lb greit, nes kai falenopsis siaip atsikrato paskutiniu lapu, jie vysta dazniausiai labai ilgai. nuo trasu neturetu irgi buti juodu tasku. mano diagnoze butu-liga. bet kokia, tai neismanau. o jus pabandykit persodint, o persodinimo metu apziuret ir sutvarkyt saknis 4u.gif
Atsakyti
Dekui atsakiusioms i mano klausymuka! 4u.gif Pasinaudosiu jusu patrimais, aciu!
Atsakyti
Sveikutės.
Ir pas mane kieme šventė assa.gif mano viena orhyte jau vakar žiedu mane nudžiugini ir lapą gražų išleido,kita dar tik lapuką leidžia o šakelės tik nosiukas matosi ir kažko labai jau senai išlindęs ir toliau nelenda g.gif o dar kita visai net pailsėti nespėjo ir jau vėl naują šakelė su žiedeliais leidžia yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif

Taip norėjau pasidžiaugti,tai pirma dar ir ne į tą temą parašiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 05 21, 22:18)
Aciu labai uz info  4u.gif  Gelytes diena paliejau,patresiau ir sutupdziau balkone  smile.gif  Tikiuosi joms patiks,palikau ir nakciai smile.gif
O vat ydomu...kaip su raibuolem?Galima ar ne?

raibuoles panašiai kaip ir phaleanopsiai, megsta silciau. saviskes nesiu kai bus tikrai siltos naktys.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif vel noriu Jusu nuomones apie sia gelyte 4u.gif kaip ivertintumet bukle.. ? g.gif (saknis.. )ir dar zinau, kad nepersodinet jos be reikalo nes jautri persodinimui ar taip?
man ja atidave auginti.. as pirma karta su tokia susiduriu..pas mane vien falikai, tad su ja man jauciu vargelis bus.. reiks pasieskoti info kaip deramai priziureti biggrin.gif aciu.

http://www.ipix.lt/desc/94498506/
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2009 05 22, 11:26)
raibuoles panašiai kaip ir phaleanopsiai, megsta silciau. saviskes nesiu kai bus tikrai siltos naktys.

O daugiažiedės raibuolės, leidžiančios vieną žiedą po kito, kada nustoja žydėti? g.gif
dar klausimas ne apie daugiažiedes - mano dvi raibuolės nužydėjo, dabar jau pailsėjusios leidžia skroteles naujas. Tai,kaip supratau, žydės naujosios skrotelės, kai subręs, o senas palikti kartu, kad augalas geriau jaustųsi? Jos nunykti net nežada biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Esu gavusi dovanu mazyte orchyte wub.gif apziurejau, kad ji isodinta i kiminus ir jei gerai nuziurejau i pjuvenas blink.gif ir saknys lyg juoduot, ruduot eme unsure.gif gelyte zydinti dabar yra. Noreciau as ja persodinti i substrata, bet ar galima zydincia? Ar laukti kol prazydes ( ar belaukiant nenumirs)? ACIU!!!

Prie to pacio gal galit atsakyti kaip daznai galima karsta dusa orchytem daryti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 05 22, 13:32)
O daugiažiedės raibuolės, leidžiančios vieną žiedą po kito, kada nustoja žydėti?  g.gif
dar klausimas ne apie daugiažiedes - mano dvi raibuolės nužydėjo, dabar jau pailsėjusios leidžia skroteles naujas. Tai,kaip supratau, žydės naujosios skrotelės, kai subręs, o senas palikti kartu, kad augalas geriau jaustųsi? Jos nunykti net nežada  biggrin.gif

Skaičiau,kad daugiažiedės jei viskas tinka-žydi 7-8mėn. žiedų vienas paskui kitą gali būti iki 85 bigsmile.gif O ta senoji skrotelė nunyksta pamažu,per kelis metus...Senas pataria palikti ir persodinant prie jaunų g.gif čia gal kaip mama?? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rokinuke @ 2009 05 22, 09:10)
kartais orchidejos numeta pirmutini lapa, kartais du. nugelsta ir nukrenta. taciau jei atsirado juodu tasku-tai jau gali buti liga, ypac jei lapai keiciasi lb greit, nes kai falenopsis siaip atsikrato paskutiniu lapu, jie vysta dazniausiai labai ilgai. nuo trasu neturetu irgi buti juodu tasku. mano diagnoze butu-liga. bet kokia, tai neismanau. o jus pabandykit persodint, o persodinimo metu apziuret ir sutvarkyt saknis 4u.gif

Su sita liga itariu phalenopsiu prisipirkom. As tai labai grazia karvyte besigalauojancia turiu. Itariu nepavyks jos isgelbet. Irgi sita juoduliu liga uzpuolusi sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 05 22, 15:48)
Su sita liga itariu phalenopsiu prisipirkom. As tai labai grazia karvyte besigalauojancia turiu. Itariu nepavyks jos isgelbet. Irgi sita juoduliu liga uzpuolusi sad.gif

rusu kazkokiam tinklalapyje skaiciau,kad reikia tuos lapus pasalinti,kol dar liga neisplito.As tuo domejausi,nes taip pat turejau tokia problema.Liga gali neprogresuoti,jei nebus per daug dregmes,tai taip gali ir buti kuri laika,juodu demiu nei daugeti,nei mazeti.Taip buvo mano orchytei.Bet po to as ant jos supykau,kad ji nerodo jokiu zenklu ir isnesiau i balkona,o ten dar buvo vesu ir gana dregna.Tai liga tuoj persimete i visus lapus ir lapai nugelto ,ir nukrito.Dabar as ja persodinau(kazkada rasiau,kad yra trys saknys ir ne vieno lapo)ir laukiu,kas is to iseis.Tai gavosi jau kaip eksperimentas g.gif
Atsakyti