Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 6

QUOTE(GinteZZ @ 2010 02 19, 20:19)

Aš irgi turiu vieną kolegą, augina 2 ramutėliausias pasaulyje mergytes ir vis palygina su mano "dinamitiniu užtaisu", kad čia viskas nuo auklėjimo priklauso smile.gif Nagi tegul galvoja sau taip žmogus, negi gaila smile.gif

aš tai nebekreipiu dėmesio, o jei vis tiek varo tada pasiūlau savo vaika paauklėti dviem savaitėm, sakau nugi pasiimkite ir tada pažiūrėkite
Atsakyti
sveikos mergaites, visai netycia cia uzsukau ir radau labai dideliu panasumu su savo dickio elgesiu unsure.gif as niekada jo i jokius raidos centrus nevedziau, nemaniau kad jis hiperaktyvus, o maziukas budamas buvo labai imlus viskam ,skaite anksti, zinojo saliu sostines, monetas ir pan. dalykus, kaip kokia vaiksciuojanti enciklopedija smile.gif o bet taciau viskas pasikeite kai pradejom lankyti mokykla, atsirado nenoras ten eiti, nesimoke ir iki siol nesimoko, jam dabar greit 13 metu, amzinas priestaravimas ir pamoku neruosimas, nepritampa prie bendraamziu, oi galeciau cia vardinti ilgai, zodziu tikrai radau mamu pasisakymus kurie atitinka su mano vaiko elgesiu pilnai unsure.gif mes einam dabar pas psichologe, bandom kalbetis, jam diagnozavo depresija... zodziu seniau verkiau kasdiena kai reikdavo ji priversti ruosti pamokas, bet pavargau...nezinau bet kalu dabar i galva kad mokosi tik sau, jam bus blogai ateity doh.gif nebezinau ka daryt, siaip vaikas geras, nesikeikia, neatsikalbineja grubiai, piktybiskai nekenkia, bet turim problemu ir mes... kaip manot ar cia irgi tas hiperaktyvumas kaltas? unsure.gif

tiesa jis dar ir nevalgo jokio normalaus maisto, ji nuo jo pykina, jam smirda unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liusii: 19 vasario 2010 - 23:08
QUOTE(Laima.g @ 2010 02 19, 18:50)
va užpernai jau buvau išsiuntus į šaulių karinę stovyklą, tai jam super buvo, tik kad savaitę vieną, tai labai trumpai, o pernai niekaip neįkalbėjau, iš pradžių lyg ir norėjo, o paskui pasakė ne, ir viskas, o buvau rezervavus vietą... Ačiū mergaitės, jūs tikrai man daug padedat, kai jaučiuosi beviltiškai, kartais gal aš ir per daug emocionaliai išsireiškiu... šiaip tikrai dar nebesergu aš depresija, nes neturiu kada, ir tų dienų būna kartais ir gerų ( jei pastebėjot, tai rašau tik tada dažniausiai, kai beviltiškai jaučiuosi, o kai viskas lyg ir nieko, neturiu kada prie kompo prisėst). Vis kalbamės, diskutuojam mes su juo, dirbam iš peties, nes būdavo visko, ir miegodavo su peiliu po pagalve ir gąsdino kad nusižudys... Aš tik kartais neturiu žmogaus, su kuriuo galėčiau savo emocijas išlieti, tai kai viskas susikaupia,... Kažkaip savaime taip išeina, o dar kai namuose kažkas baisaus įvyksta, tai tada kažkokia apatija užpuola. Kartais pagalvoju, kad turėčiau mesti darbą, nes jau tokio krūvio nebepakeliu, gerklę kasdien skauda, nuo tų visų kalbų po kelias valandas... O su vaikų ir paauglių psichologe tai bendrauju kartais, bet kad daugiau nieko ir negirdžiu, tik va viską čia neblogai tvarkausi... Iš tikro tai nedaug pritarimo sulaukiu iš tėvų pusės, visi kaip susitarę dėsto, kad kaip ten galima su vaiku nesusitvarkyt, kodėl tu jo taip ar kitaip nebaudi... ir t.t. tai su vyru tenka dviem viską iškęsti, tai va kai visi pradeda važiuoti, tai ir būna sunkios dienos. Atrodo viską stengiesi daryti, o visi gi su tokiais pamokslais, tipo supranta kaip vaikus auklėti, bet nė VIENAS NETURI TOKIO VAIKO...

Laima, žinai, man atrodo, kad čia ne tu, o čia aš rašiau unsure.gif jaučiuosi lygiai taip pat, ir lygiai taip pat gyvenu. Gal tas tave paguos, kad tu esi ne viena.
Žinai, kaip sako: "jei serga vaikas, vadinasi serga visa šeima". Taip, mes visi ligoti. Toks gyvenimas...

O visi pamokymai, patarimai.... žinai... kartais norisi įkišti galvą į smėlį ir rėkti... Tai TIK teorija. Gyvenime yra visiškai kitaip. Pliusai, minusai, dienotvarkės, skatinimų sistema- niekas neveikia. Penkiolika metų tiktai taip ir ne kitaip. Ir neturi teisės pavargti, neturi teisės nuleisti rankų...

Kol mažesnis buvo buvo lengviau. Dabar dar ir paauglystė savo daro. O pas maniškį ir diagnozių krūvos doh.gif

QUOTE(Liusii @ 2010 02 19, 23:06)
o maziukas budamas buvo labai imlus viskam ,skaite anksti, zinojo saliu sostines, monetas ir pan. dalykus, kaip kokia vaiksciuojanti enciklopedija  smile.gif

tiesa jis dar ir nevalgo jokio normalaus maisto, ji nuo jo pykina, jam smirda  unsure.gif

Negaliu nustatinėt diagnozių internetu biggrin.gif

bet, maniškis, būdamas mažiukas, irgi žinojo sostines, prezidentus, žemėlapį. Intelekto lygis buvo aukštas. O dabar.... dabar daugybos lentelės nesugeba (nenori?) išmokti. Ir intelektp lygis krito žemiau vidutinio.

Maistui visada buvo labai išrankus. Dabar, jau keli metai yra vegetaras, o prieš keletą mėnesių ir pieno produktų atsisakė. Smirda.
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2010 02 20, 01:37)

bet, maniškis, būdamas mažiukas, irgi žinojo sostines, prezidentus, žemėlapį. Intelekto lygis buvo aukštas. O dabar.... dabar daugybos lentelės nesugeba (nenori?) išmokti. Ir intelektp lygis krito žemiau vidutinio.

Maistui visada buvo labai išrankus. Dabar, jau keli metai yra vegetaras, o prieš keletą mėnesių ir pieno produktų atsisakė. Smirda.

nu zinot jusu vaikas tiksliai kaip ir mano bigsmile.gif kas liecia intelekto lygi tai matau kad sugebetu jei noretu, bet va nenori... nei daugybos lenteles, nei dar kazko nesimoko, o kai grizta pamoku neruosia nes atseit negirdejo ka uzdave doh.gif sakiau eisiu tada ir as uzrasinesiu gal tada geda bus doh.gif o del maisto tai rigi smirda doh.gif
Atsakyti
Vario, o tu ir nenorek, kad jis noretu gerai mokytis. Is kur jis turi tureti motyvacija? Mums sunku, o ka kalbeti apie vaikus. Juk mano vaikas turi vienas klaseje mokytis. Pagalvoju, o ar istverciau as taip?
Pasiskaityk internete apie ismokta bejegiskuma ir viskas bus aisku.
Mane taip pat uzkniso tos nuolatines metodikos. Jos veikia, bet tik neuzsitvirtina elgesys.
Na, bet as manau, kad kai isimyles, tada ir vargai pasibaigs. Juk mano vyras hiperaktyvus, jaunystes draugai tokiu baiku pripasakojo, kol manes nesurado. O tada nebebuvo laiko toms baikoms. Na va, pagaliau zinau, kad vyresnelis (20 m.) myli, jauciasi nerealiai. Seniau tik padraugaudavo su merginom, mylejo tik save, o dabar yra uzkibes vaikinas.
Labai ji erzina jaunesnysis brolis, jo elgesys. Sakydavo, kad jis toks nebuvo ir kad nepasakociau. Tai as sumaniau viena diena ju remeliuose pakeisti nuotraukas, kur jie dviese apsikabine, zaidzia, per naujuosius (teigiamos nuotaikos prisiminimai) ir.... radau jo nuotrauka 3 kl. rugsejo 1 d. Jis ten toks ... As ja padejau i remeli. Kai jis pamate... Paseles, kaip ir brolis tepasake.
Kai yra labai blogai, kazkas ateina ir padeda. Tai burejos Vaivos skaitytos knygos fraze. Viskas bus gerai. Mes dar parodysim...
O siap man reikia poilsio juodai:)
Roga, esi maladec. As taip pat saves skriausti nebeleidziu, na, isskyrus mokykla. Dabar is vis uzvemiu, o kiek krizes metu jusu biudzetas nukentejo, kiek siuo metu pas jus pinigineje pinigu. veliau pasakau, kad man tai skaudziausia tema ir jei su manim nori bendrauti, teks sios temos neliesti, nes padeti negali niekuo ir todel tai yra neetiska. Juo labiau, kad mano vaikas stengiasi buti mandagus. Ti va, vyrui liezuvi reiketu nupjauti. Kai tik sutinka nauja zmogu, tuoj pokalbi nuo vaiku pradeda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aukseklaipeda: 20 vasario 2010 - 00:35
QUOTE(aukseklaipeda @ 2010 02 20, 00:26)
Vario, o tu ir nenorek, kad jis noretu gerai mokytis. Is kur jis turi tureti motyvacija? Mums sunku, o ka kalbeti apie vaikus. Juk mano vaikas turi vienas klaseje mokytis. Pagalvoju, o ar istverciau as taip?
Pasiskaityk internete apie ismokta bejegiskuma ir viskas bus aisku.

Oi, mieloji, nuo šito beviltiškumo jausmo aš jį ir išvežiau iš Lietuvos. Nuo amžinų patyčų, paniekos. Nes, niekaip negalėjau suprasti, kaip jis gali TIEK daug ištverti. Motyvacijos pas jį nebuvo jokios, savivertė labai žema, tik apie savižudybę tekalbėjo.
Dabar viskas gerai. Klasėje (jis specialią tokiems vaikams lanko)- trys mokiniai ir trys mokytojai. Motyvacija didžiulė - į mokyklą jis eina su dideliu noru, nes sergantį negaliu namie išlaikyti. Savivertė labai aukšta (juos ten psichologai pastoviai stebi). Apie patyčias jokios kalbos net nėra.
Nepamiršk, kad aš Švedijoj, o tai geriausia šalis vaikams augti.
Bet. maniškis turi Aspergerį dar. Ir ADHD yra tik šalia visko. Plius žemas intelekto lygis, o tai jau irgi diagnozė.
Kai buvo mažesnis, į jo visus keistumus, ar "nusikalbėjimus", buvo galima žiūrėti su humoru- va, koks vaikas įdomus, dabar, kai penkiolika ant nosies, kai ūsai želia- jo "sparnuotos" frazės ir vaikiški poelgiai kelia ašaras. O kur dar spotaniškumas ir kitos bėdos.

Jei atvirai, maniškio atsisakė ir vaikinukas kuris buvo mums skirtas (12 val. per mėn) ir šeima, kuri kartą per mėnesį jį pasiimdavo savaitgaliui. Žmonės dirbę tą darbą, su tokiais vaikučiais visą gyvenimą mums pareiškė didžiulę užuojautą, bet... atsisakė. Nesusitvarko niekas su maniškiu. Be pagalbos neliksim, suras naujus žmones, tiesiog, beviltiškumo jausmas apėmė. Būtume LT- nebeturėčiau sūnaus.
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2010 02 20, 01:26)
Roga, esi maladec. As taip pat saves skriausti nebeleidziu, na, isskyrus mokykla.

mokykla iš vis vos nepaliko karo stovykla, anglų mokytoja visiškai nuprotėjo, pasakė eikit muštis iš klasės, jei vaikis mano netaip pasisuka pastaba, jei pasirašo vertima virš angliškų žodžių išbara. jau atrodo savo vaikį įkišu nors kiek motyvacijos ji sugriauna su kaupu, vaikis mokosi tik su asaromis ir svajoja kai baigs ketvirta klase ką pasakys tai mokytojai, kiek tvers mano vaikis nebežinau. tuoj bus susirinkimas ir jau mano nervai ant ribos, pagulėsiu namie gal iki tada pasveiksiu ir ramiai eisiu kalbėtis.
beviltiškumas toks jausmas jau įsiskverbes į vidų. bet per ašaras eini į priekį, o kas daugiau tai padarys verysad.gif

QUOTE(vario @ 2010 02 20, 10:00)
Oi, mieloji, nuo šito beviltiškumo jausmo aš jį ir išvežiau iš Lietuvos. Nuo amžinų patyčų, paniekos. Nes, niekaip negalėjau suprasti, kaip jis gali TIEK daug ištverti. Motyvacijos pas jį nebuvo jokios, savivertė labai žema, tik apie savižudybę tekalbėjo.
Dabar viskas gerai. Klasėje (jis specialią tokiems vaikams lanko)- trys mokiniai ir trys mokytojai. Motyvacija didžiulė - į mokyklą jis eina su dideliu noru, nes sergantį negaliu namie išlaikyti.  Savivertė labai aukšta (juos ten psichologai pastoviai stebi). Apie patyčias jokios kalbos net nėra.
Nepamiršk, kad aš Švedijoj, o tai geriausia šalis vaikams augti.
Bet. maniškis turi Aspergerį dar. Ir ADHD yra tik šalia visko. Plius žemas intelekto lygis, o tai jau irgi diagnozė.
Kai buvo mažesnis, į jo visus keistumus, ar "nusikalbėjimus", buvo galima žiūrėti su humoru- va, koks vaikas įdomus, dabar, kai penkiolika ant nosies, kai ūsai želia- jo "sparnuotos" frazės ir vaikiški poelgiai kelia ašaras. O kur dar spotaniškumas ir kitos bėdos.

Jei atvirai, maniškio atsisakė ir vaikinukas kuris buvo mums skirtas (12 val. per mėn) ir šeima, kuri kartą per mėnesį jį pasiimdavo savaitgaliui. Žmonės dirbę tą darbą, su tokiais vaikučiais visą gyvenimą mums pareiškė didžiulę užuojautą, bet... atsisakė.  Nesusitvarko niekas su maniškiu. Be pagalbos neliksim, suras naujus žmones, tiesiog, beviltiškumo jausmas apėmė. Būtume LT- nebeturėčiau sūnaus.

tavo dičkis kalba apie savižudybe o mano mažius taip galvoja, pavasaris mums iš vis pavojingas metas. jau kartais kai kalbi su juo akys stulpu ir jaučiu kaip jam sunku.
vat lietuvoje nuvaro vaikus visiškai, ne tik vaikai yra baisus bet ir suaaugę.
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2010 02 20, 00:37)
Laima, žinai, man atrodo, kad čia ne tu, o čia aš rašiau  unsure.gif  jaučiuosi lygiai taip pat, ir lygiai taip pat gyvenu. Gal tas tave paguos, kad tu esi ne viena.
Žinai, kaip sako: "jei serga vaikas, vadinasi serga visa šeima". Taip, mes visi ligoti. Toks gyvenimas...

O visi pamokymai, patarimai.... žinai... kartais norisi įkišti galvą į smėlį ir rėkti... Tai TIK teorija. Gyvenime yra visiškai kitaip. Pliusai, minusai, dienotvarkės, skatinimų sistema- niekas neveikia. Penkiolika metų tiktai taip ir ne kitaip. Ir neturi teisės pavargti, neturi teisės nuleisti rankų...

Kol mažesnis buvo buvo lengviau. Dabar dar ir paauglystė savo daro. O pas maniškį ir diagnozių krūvos  doh.gif
Negaliu nustatinėt diagnozių internetu  biggrin.gif

Ačiū už palaikymą. Tikrai gera žinoti, kad ne viena esi tokia pasaulyje, ir kad kažkas supranta šias problemas.
Labai faina, kad kažką pastebit, padedat patarimais, tikrai stengiuosi kiekvieną nuomonę įsiskaityti ir suprasti.
O šiandien tainorėjau pasidžiaugti su jumis kartu. Truputėlį anksčiau grįžau iš darbo, vyras išvyko į darbą, o vaikai smile.gif smile.gif smile.gif Jie abu kaip susitarę liko mieste- vienas pas pusseserę, o kitas - pas močiutę... Kol kas nusiskundimų negirdėjau, arba man specialiai neskambina... Bet vis tiek kaip faina thumbup.gif Poilsis nerealus, nereikia niekur važiuoti, o namuose tokia ramybė, gal pirmą kartą taip jaučiuosi... biggrin.gif
Papildyta:
Tiesa, visą savaitę mano katytė taip keistai miaukia mane pamačius, ir kai vakare einu miegoti, visada atsigula man ant krūtinės... Nežinau kodėl, bet mane ji tikrai ramina...
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2010 02 20, 21:13)
Ačiū už palaikymą. Tikrai gera žinoti, kad ne viena esi tokia pasaulyje, ir kad kažkas supranta šias problemas.
Labai faina, kad kažką pastebit, padedat patarimais, tikrai stengiuosi kiekvieną nuomonę įsiskaityti ir suprasti.
O šiandien tainorėjau pasidžiaugti su jumis kartu. Truputėlį anksčiau grįžau iš darbo, vyras išvyko į darbą, o vaikai smile.gif  smile.gif  smile.gif Jie abu kaip susitarę liko mieste- vienas pas pusseserę, o kitas - pas močiutę... Kol kas nusiskundimų negirdėjau, arba man specialiai neskambina... Bet vis tiek kaip faina thumbup.gif  Poilsis nerealus, nereikia niekur važiuoti, o namuose tokia ramybė, gal pirmą kartą taip jaučiuosi... biggrin.gif
Papildyta:
Tiesa, visą savaitę mano katytė taip keistai miaukia mane pamačius, ir kai vakare einu miegoti, visada atsigula man ant krūtinės... Nežinau kodėl, bet mane ji tikrai ramina...

svarbiausia, kad radai nors minute poilsiui ir kad nors kiek gavai poilsio 4u.gif

gyvūnai visada jaučia, kas yra negerai ir jie ramina. 4u.gif
Atsakyti
vario..uzuojauta, delto, kad pagalbininkai atsisake..tokie momentai labai skaudus verysad.gif nors as juos minimaliai esu patyrusi, bet bent truputi galiu isivaizduoti, kaip jautiesi
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2010 02 24, 11:22)

su gimtadieniu tave drauguže bigsmile.gif
Eik gyvenimo saulės sutikti
Neški šypseną, laimę kartu
Tegul niekas nedrįsta sutrypti
Kas svajonėse buvo brangu.
Eik, šypsokis, kaip saulė
Šildys šypsena širdis visų.
Tegul šviečia vien laimė pasauly
Tegul būna be galo šviesu.

user posted image