Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

Sveikos agurkėlių augintojos.Nors pati agurkus auginu jau ne pirmi metai, bet įdomu, kokią veislę augina kitos mamos, kaip jos prižiūri ir t.t.Lauksiu bendraminčiu.
Aš pati esu ištikima tik Rodničok agurkėliams .... thumbup.gif
Atsakyti
Labas,
Pagaliau tema apie mano mėgstamiausias daržoves thumbup.gif . Tik kad va augintoja iš manęs nelabai kokia. Esu auginusi Monika veislę, ankstyvi, tačiau vaisiai ilgoki. Šiemet sėjau karnišonų, daigiukai jau visai ne maži, gal net savaitgalį persodinsiu į nuolatinę vietą šiltnamyje. O Radnyčok taip pat mano mylima veislė. Galvoju, kad susodinti daigus tiesiai į dirvą ir nedengti plėvele. Ką manot ar būtų gerai?
Atsakyti
QUOTE(Jūržolė @ 2009 05 22, 09:16)
Labas,
Pagaliau tema apie mano mėgstamiausias daržoves thumbup.gif . Tik kad va augintoja iš manęs nelabai kokia. Esu auginusi Monika veislę, ankstyvi, tačiau vaisiai ilgoki. Šiemet sėjau karnišonų, daigiukai jau visai ne maži, gal net savaitgalį persodinsiu į nuolatinę vietą šiltnamyje. O Radnyčok taip pat mano mylima veislė. Galvoju, kad susodinti daigus tiesiai į dirvą ir nedengti plėvele. Ką manot ar būtų gerai?

Jau laisvai gali sodinti į dirvą lauke.Na, mano agurkėliai visada auga šiltnamyje, bet kartais kiek teko girdėti iš kaimynu, tai lauke derlius būna geresnis nei šiltnamyje.Šalnų jau nebus, tai agurkėliai gali keliauti į lauką.....
Atsakyti
Aš ilgą laiką augindavau Rodničiok,bet praėjusiais metais pasėjau Kornišon ir įsitikinau,kad naujos veislės geresnės. Rodničiokai atvėsus orams tuoj pat nugelto ir sirgt pradėjo , ošituos kasdien skynėm dar ilgai,beto ir konservuoti maži skanesni. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rozarka @ 2009 05 22, 09:45)
Aš ilgą laiką augindavau Rodničiok,bet praėjusiais metais pasėjau Kornišon  ir įsitikinau,kad naujos veislės geresnės. Rodničiokai atvėsus orams tuoj pat nugelto ir sirgt pradėjo , ošituos kasdien skynėm dar ilgai,beto ir konservuoti maži skanesni. thumbup.gif

O augindavai šilnamyje ar lauke?
Atsakyti
Man labai patinka ilgavaisiai agurkai, pasisodinu 3-4 daigus ir visą vasarą perteklius garantuotas smile.gif Augindavau seniau "Marfą", šiemet šitos veislės sėklų neturėjo, tai pasiūlė "Orion" Žiūrėsiu, kas gausis su ta g.gif
O lauke pasisėjau "Kraf", dar turiu "Santline", sakė, geri g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūržolė @ 2009 05 22, 11:54)
O augindavai šilnamyje ar lauke?

Lauke, šiltnamyje Libella
Atsakyti
Aš irgi kasmet pasisodinu keli ilgavaisius agurkus šiltnamyje,kol užauga trumpieji valgome ilgavaisius. mirksiukas.gif Jau dabar matau keli peržydėjo ir formuojasi agurkiukai.Bet kokie būna kvapnūs iš šiltnamio ilgavaisiai agurkai su parduotuvės nepalyginsi. mirksiukas.gif Dar pirmenybę be Radničioko iš senų veislių teikiu-Libelai. g.gif
Šiemet pasisėjau ir iš daigų pasisodinau baltų agurkų.Tik dabar nežinau pavadinimo,sėkla-vokiška. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūržolė @ 2009 05 22, 07:16)
Labas,

Tik Lauke auginu visada - derlius zymiai gausesnis, geresnis, o pernai netgi agurka as greiciau nuskyniau lauke, negu mama siltnamyje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2009 05 22, 10:27)
Tik Lauke auginu visada - derlius zymiai gausesnis, geresnis, o pernai netgi agurka as greiciau nuskyniau lauke, negu mama siltnamyje smile.gif

Įtikinot, dumiu šiandien į turgelį ir nupirksiu keletą Radnyčiok, dar turiu užaugintus 6 Karnišonų daigus, ir rytoj sodinsiu lauke.
Atsakyti
nu ir aš laukiu savaitgalio labai jau, kad galėčiau lėkt turgun užsipirkt daigų ir sodint agurkus thumbup.gif o sakot nebedenkt jau plėvele? g.gif
Atsakyti
QUOTE(undine @ 2009 05 22, 13:06)
nu ir aš laukiu savaitgalio labai jau, kad galėčiau lėkt turgun užsipirkt daigų ir sodint agurkus  thumbup.gif  o sakot nebedenkt jau plėvele?  g.gif

Lauke pasėtus po lankais laikau iki žydėjimo, nes geriau ir greičiau užauga.Ojeigu sodinsi daigus ,tai būtinai laikyk pridengtus
Atsakyti