Įkraunama...
Įkraunama...

NLP

Mes cia biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(wahaha @ 2007 05 23, 21:50)

nea, cia jusu nera lotuliukas.gif
Atsakyti
perskaičiau visą temą..iš pradžių pagalvojau kad tas NLP tai čia su kompiuteriais susiję lotuliukas.gif vėliau man buvo panašu vos ne kaip į sektą lotuliukas.gif .. dabar taip pasimetusi ar čia geras ar blogas dalykas. vieno baiminuosi ar nebus taip kad išmoksiu aš tų visų gudrybių bet paskui pati net nepajusiu kai imsiu su artimaisiais ir draugais bendrauti taip, kad paskui nenusvilčiau?? blink.gif bet vistik žadu susipažinti ir ieškoti O.Lapino knygos bibliotekoje. ooo ir dar įdomu būt sužinot. ar ne NLP metodą naudoja reklama???
Atsakyti
Keliu temą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2005 09 06, 22:22)
skeptiškai galima tik tada, jei kažkuo netikima (savaime suprantama..) arba kol kas nėra realiai įsitikinta, jog išmanymas duos naudos.

O aš save kad ir laikau daugely sričių skeptike, bet nemėgstu vieno skeptikų bruožo...nu kaip galima įsitikinti, jei neišmanai. Va jei žinai, ir vertini skeptiškai, tuomet man labai įdomu būtų išgirsti tokio žmogaus nuomonę. Norint, kad išmanymas duotų naudos ar neduotų nugis reikia ir išmanyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2007 11 06, 17:06)
O aš save kad ir laikau daugely sričių skeptike, bet nemėgstu vieno skeptikų bruožo...nu kaip galima įsitikinti, jei neišmanai. Va jei žinai, ir vertini skeptiškai, tuomet man labai įdomu būtų išgirsti tokio žmogaus nuomonę. Norint, kad išmanymas duotų naudos ar neduotų nugis reikia ir išmanyti  smile.gif

Daznai skeptiskas poziuris i tam tikra dalyka atsiranda is patirties i panasius dalykus. Gal blogai issireiskiau, bet pvz. moteriske, nusivylusi vieno sampuno reklama, skeptiskai gali vertinti ir kita reklamuojama sampuna, nors ji neismano is tikro ar sis sampunas bus geras ar blogas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2007 11 06, 17:45)
Daznai skeptiskas poziuris i tam tikra dalyka atsiranda is patirties i panasius dalykus. Gal blogai issireiskiau, bet pvz. moteriske, nusivylusi vieno sampuno reklama, skeptiskai gali vertinti ir kita reklamuojama sampuna, nors ji neismano is tikro ar sis sampunas bus geras ar blogas  rolleyes.gif

Teisingai, panašius, ir jei ji, nusivylusi vienu, nesitrinks galvos visai, tai ... doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LuciFerus @ 2007 05 22, 09:41)
Ar priimsite į diskusiją tėvelį , sertifikuotą NLP trenerį ?

Va, kas mane visada atmuša nuo tokių dalykų, kad tai vadinbama kažkokiu sportu, bėk greičiau, šok aukščiau ir dar dopingas...
man buvo tikrai įdomu paskaityti šią diskusiją. Aš ne naivi, tad esu tikra, kad žmogus ir programuojamas ir koduojamas (ir užkoduojamas doh.gif biggrin.gif ), kad yra sistema ir ji veikia (ir kaip kažkas pasakojo "žinau, kad taikai sistemą, ale bet kas siutina labiausiai, tai net ne taio, o tai, kad mane vis tiek veža"). Bet ar neatsiranda jausmas, kad save vairuoji kaip mašina (ir kitus...) va būtent mąstymo aš nematau, matau formules, kodus, šifrus ir t.t.
Viename mano mėgstamame spektaklyje buvo frazė "užpili ant manęs citrinos rūgšties ir žiūri, ką darysiu"...
Aš nesusipažinus su šia sistema (nors mano vyras buvo tokio pobūdžio seminare ir, tiesa pasakius grįžo laimingas (bet zombis), energetinė iškrova buvo milžiniška (po to merdėjo savaitę - buvo othadniakas ), todėl norėdama daltyvauti net pagal savo taisykles noriu susipažinti, bet..ar gali man kas nors atsakyti į klausimą, kam to reikia? Meilėj sakė visos - ne. Vaikų auklėjime praverčia...(bet ten praverčia ir paprastenės teorijos), ir Meilė...
Kad gautum darbą? Ar tai pagrindinis tikslas?
Kad bendrautum su žmonėm...bet ar tai bendravimas, jei tu tiesiog jį surūšiuoji į tris berods lentynas? Ką jūs vadinat bendravimu?
Suprantat, žinoma diskusija yra kitokia, jei visi pasikaustę, bet jei jau pasikaustę, tai jie iš tų žinių rėmų (nes žinios uždeda ir rėmus...) išlipti ir nebegali kartais...
Jei tu esi drovus, tai gal verta paklaust savęs, kodėl tau Dievulis tokią savybę atseikėjo, o ne įrankiu jį valdyti (gal kalbu banaliai..., bet...), drovumas niekur nedingsta, man kažkaip kiek beskaityčiau, atrodo, kad tai išroinis gydymas, bet juk "liga" lieka viduj?...
Žinoma, kam šiene voiliotis ir jį nešioti mėtant, jei galima sistemingai...bet tada tu - traktorius.
Papildyta:
QUOTE(jbs @ 2006 12 14, 20:31)
Kas čia dar per reiškinys? Nei tai NSO, nei tai LPL  unsure.gif  unsure.gif

Kuo daugiau galvoju tuo labiau manau, kad jomajo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2005 09 08, 13:41)
ypač padeda tiems, kurie neturi drąsos ir vidinio ryžto pabandyti kažko siekti, kuriems reikia išmokti peržengti save ir išmokti žmogui pasiūlyti (pvz. vadybininkams)..

Jaučiu aš čia pati su savim pabendrausiu čia biggrin.gif , bet jūs kaip studijavusi psichologiją man pasakykit, ar tikrai žmogus turėtų peržengti per save, ar vis tik turėtų pabandyti suvokti, išsiaiškinti, iš kur tai jame (na kaip čia pasakyti, na iki šaknų prisikasti, o ne vaisius perdažyti, kad jie apelsinais atrodytų doh.gif (o aš matyt ta, kur su vaizdiniais, nes viską palyginimas varau - vizualizuoju doh.gif biggrin.gif ), gaila, kad treneris išėjo unsure.gif
Ir dar, kodėl psichologas turi savo kabinetą, priėmimo valandas, diplomą, rašo straipnius, o šitoj sferoj... tai magija bendravimo, tai sertifikatai trenerio, nu mane tai taip atmuša, kad doh.gif (o tai juk turbūt laikoma geru prekės pardavimu? g.gif )
Papildyta:
QUOTE(LuciFerus @ 2007 05 22, 11:21)
Todėl savo prigimtimi manipuliacija yra savimanipuliacija. Todėl jei Jūs nusprendėtie, kad galite sau leisti tiek pamanipuliuoti savimi ir Jums tai priimtina, tai tokia manipuliacija yra ekologiška, bent jau Jūsų atžvilgiu.

Man vis tik atrodo, kad tai kertinis akmuo...ar man patinka pripažinti, kad aš - traktorius? Aš tikiu, kad aš žmogus, ir gyvenu (mąstau), ir ne tik esu schema (pasikartosiu čia aš mąstymo nematau, priežastinės grandys), ir ne tik galvoju, bet tikiu, ir esu nenuspėjamas (naivu?...), ir tebūnie dar ne vienas fiasko mano gyvenime...
O vis tik padiskutuosiu su savim biggrin.gif , gal galima diskutuoti neįsigilinus į konkrečiai šitą NLP, o pažiūrėti į šį reiškinį kaip pavyzdį tokio tipo "mokymų".
Papildyta:
QUOTE(LuciFerus @ 2007 05 22, 11:21)
NLP tai instrumentas kaip kuo greičiau suprast ko man reikia iš jo , o jam iš manęs, ir kaip kuo greičiau įvykdyti mainus su kuo didesne nauda sau, žinoma nepamirštant naudos jam.

Ai, gal aš geriau būsiu Piteris Penas, negi Kalblys...
Papildyta:
QUOTE(safarikids @ 2005 09 06, 22:06)
Rašiau "ir", ne lygybės ženklą. Aš nieko apie NLP neišmanau, be to - esu skeptikė nail.gif .

Aš palaikau jūsų nuomonę visoje diskusijoje... 4u.gif
Niekas neabejoja, kad kablys yra geras instrumentas, aš tik abejoju kablio kaipo tokio reikalingumu man (čia vertybinis dalykas, prioritetų skalė ir t.t....gal aš ir bendrauju ne itin, ir darbo nerandu, galima mane kaimo Abeliu vadinti (nors net pasakose trečiam broliui Jonui sekasi už vis labiausiai (stereotipai, reikia perprogramuoti biggrin.gif ), bet...aš tikiu ), tačiau nu nenoriu it koks daktaras viską instrumentais...
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2005 09 09, 14:23)
o jau posto ilgumas doh.gif

Pažiūrėkit į mano ir papasakokit dar biggrin.gif , nes ...nes jūs dar neužsiangažavusi, todėl įdomu ax.gif , nes tas Liuciferis (o jau nikas cool.gif ) tai treneris, taip ir kvepia treningais...(nu nepriima mano protas taip pateiktos info nors tu ką doh.gif (ir kokia gi čia aš, ir kodėl man taip g.gif )
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2005 09 09, 14:23)
Tarkime žmogaus prašoma:
- Prisimink savo ankstyvą vaikystę.
Jis bando prisiminti, o jo klausiama:
- Kokioje erdvės vietoje yra tas prisiminimas?
Žmogus klausia:
- Kur aš save matau?
Jam patikslinama:
- Ne, kur yra tas vaizdinys?
Žmogus pagalvoja ir atsako:
- Na, kažkur kairėje.
- Arti ar toli?
-..
ir t.t.

Sakykit, bet blaiviai mąstančiam žmogui ar nėra sunku įrodyti, kad prisiminimas turi erdvinę vietą doh.gif g.gif ?
Ir dar, man regis, jei manęs primygtinai klaustų, kur mano prisiminimas, tai aš norom nenorom atsakyčiau, kad viduj ar dar kur (kairėj...), nes jei protingas žmogus (...) klausia, kur, tai vadinasi turi būti vieta (nors va tas vadinasi ir kelia man daug abejonių...) (pasidomėjus galima gal kokią smegenų dalį, už atmintį atsakingą rasti (nors aš atsakyčiau širdyje rolleyes.gif ), bet kad kairėje, yra išgalvotas atsakymas į išgalvotą klausimą, tuomet iš atsakymų suformuojamas pasaulėvaizdis (niekas nebekvestionuoja klausimų...) (suprogramavus iš anksto reikšmes ... (ir pirmyn į darbą (sėkmingą...))
Papildyta:
Gerai, einu skaityti, nors....aš esu poveikiui pasiduodantis žmogus, bijau, kad užsivesiu kaip tas traktorius, ir nebeliks many mano Piterip Peno...
Papildyta:
Va šalia šio puslapio eina reklama ""parduok sultonui lėlę" pardavimu guru" (o jau tas guru, tai net keiktis norisi...), tai gal galiu pasidomėti, ar tai ne iš tos sferos?...
Sultonui nereikia tos lėlės, ir kas čia gero, jei jūs ją jam parduosit...parodysit ,kad gerai įvaldėt instrumentą?...na net ruonius į krepšį kamuolius mėtyt išmoko (o Javtoko baudų - ne biggrin.gif ), ale bet man Javtoko krepšinį žiūrėti vis tiek įdomiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 06 lapkričio 2007 - 22:36
norako,

suprantu tavo pasipiktinimą, mintis, kad aplink vaikšto zombiai, įvaldę galingą "manipuliavimo" sistemą, tikrai verčia suklusti, baisėtis ir nenorom imi saugotis "kodavimo", "šifravimo", nuskaitymo ir pan, mintis, kad kiekvienam žingsnyje gali tapti manipuliatoriaus auka tikrai nedžiugina ir norisi protestuoti, bet, žinai, kaip lengviausia nugalėti priešą? ogi jo paties ginklu

noriu truputi pakomentuoti tavo postą, išsakyti kilusias mintis

QUOTE(norako @ 2007 11 06, 23:22)
Bet ar neatsiranda jausmas, kad save vairuoji kaip mašina (ir kitus...) va būtent mąstymo aš nematau, matau formules, kodus, šifrus ir t.t.

geras palyginimas su mašina, kodėl gi nevairuoti savęs kaip mašinos? ax.gif tu valdai savo judėjimo trajektoriją, tau reikia į dešinę, pasuki vairą, reikia sulėtinti, atleidi "gazą" ir mažini pavarą, ir taip vairuoji ramiai link savo gyvenimo tikslų ax.gif jei nevaldysi savo mašinos, toli nenuvažiuosi,
be abejonės, tavo judėjimas keliu koreguoja ir kitų mašinų judėjimą, bet jos taip pat važiuoja į savo tikslą, ir nuvažiuos, jei visi eismo dalyviai įskaitant tave laikysis saugaus eismo taisyklių

Viename mano mėgstamame spektaklyje buvo frazė "užpili ant manęs citrinos rūgšties ir žiūri, ką darysiu"...

norako, nepyk, bet argi ne taip pat tu pasieilgei parašiusi tokį postą į žmonių, besidominčių NLP, temą; bet juk tavo ketinimai nebuvo blogi, ar ne taip?

Aš nesusipažinus su šia sistema (nors mano vyras buvo tokio pobūdžio seminare ir, tiesa pasakius grįžo laimingas (bet zombis), energetinė iškrova buvo milžiniška (po to merdėjo savaitę - buvo othadniakas ), todėl norėdama daltyvauti net pagal savo taisykles noriu susipažinti, bet..

kai aš įsimyliu darausi panaši į zombį, nieko nematau, nieko negirdžiu, einu ten kur veda biggrin.gif ; ir po egzaminų sesijos būnu kaip zombis, ir po sunkios darbo dienos - kaip zombis... bet kokia intensyvi protinė ar fizinė veikla suryja mūsų energiją, ir tada reikia othadniako, kad jėgos atsistatytų

ar gali man kas nors atsakyti į klausimą...
1. kam to reikia? Meilėj sakė visos - ne.
2. Vaikų auklėjime praverčia...(bet ten praverčia ir paprastenės teorijos), ir Meilė...
3. Kad gautum darbą? Ar tai pagrindinis tikslas?
4. Kad bendrautum su žmonėm...bet ar tai bendravimas, jei tu tiesiog jį surūšiuoji į tris berods lentynas? Ką jūs vadinat bendravimu?

1. aš sakau, kad meilėj irgi reikia; viena iš pagrindinių NLP tezių sako: "pasisakymo esmė yra jo sukelta reakcija"; kiek šeimyninių konfliktų būtų išvengta, jei prieš išsižiojant, kad mestelėti ką nors grubaus savo antrai pusei, tiesiog prisimintume šią taisyklę smile.gif juk dažniausiai tikrai nenorime įžeisti, gal tiesiog diena buvo sunki, gal akimirkos pyktis dėl pasimetusių raktų ir panašiai, ir štai reakcija - šeimyninis skandalas;
2. tai, kad ši teorija taip pat visai paprasta, ir neprasta, neprastesnė už kitas ax.gif
3. darbas vieniems yra ne pagrindinis tikslas, kitiems - pagrindinis, svarbu tik tai, kad tai yra tikslas, ir jo kryptingai siekiame, pasitelkdami pagalbines priemones, tai padeda išvengti nevaldomos mašinos sindromo (išradau naują sindromą biggrin.gif )
4. norako, o kas yra bendravimas? ką vadini bendravimu?

Suprantat, žinoma diskusija yra kitokia, jei visi pasikaustę, bet jei jau pasikaustę, tai jie iš tų žinių rėmų (nes žinios uždeda ir rėmus...) išlipti ir nebegali kartais...
Jei tu esi drovus, tai gal verta paklaust savęs, kodėl tau Dievulis tokią savybę atseikėjo, o ne įrankiu jį valdyti (gal kalbu banaliai..., bet...), drovumas niekur nedingsta, man kažkaip kiek beskaityčiau, atrodo, kad tai išroinis gydymas, bet juk "liga" lieka viduj?...

o ką duos atsakymas į klausimą "kodėl Dievulis tokią savybę atseikėjo?"
ir kodėl Dievulis? gal tai tik neefektyvaus tėvų auklėjimo rezultatas?
neieškok atsakymo "kodėl?", ieškok atsakymo "kaip?"

žiūrėjau neseniai dokumentinį apie visiškai paralyžuotą žmogų, kurį daktarai buvo "nurašę", jei jis būtų galvojęs "kodėl? už ką?", vietoj to, kad "kaip?", tikriausiai nebūtų nugyvenęs gražaus gyvenimo ant kojų smile.gif

ir kur gi "viduje" lieka ta liga? man atrodo, kad tai gydymas iš vidaus, darbas su savo pasąmone..

ar tikrai žmogus turėtų peržengti per save, ar vis tik turėtų pabandyti suvokti, išsiaiškinti, iš kur tai jame (na kaip čia pasakyti, na iki šaknų prisikasti, o ne vaisius perdažyti, kad jie apelsinais atrodytų   

tu teisi, visada reikia rauti su šaknimi, ir vienas iš būdų padėsiantis tai padaryti yra NLP metodika, ir jokiu būdu nereikia stengtis peržengti per save, kaip sakė mano buvusi auklėtoja "aukščiau bambos neiššoksi" biggrin.gif

Ir dar, kodėl psichologas turi savo kabinetą, priėmimo valandas, diplomą, rašo straipnius, o šitoj sferoj... tai magija bendravimo, tai sertifikatai trenerio, nu mane tai taip atmuša, kad  (o tai juk turbūt laikoma geru prekės pardavimu? )

greičiausiai taip ir yra smile.gif efektyvus prekės pardavimas; na, bet juk tai nenuliamia prekės kokybės, ar ne? lygiai taip pat kaip ir psichologo darbo kokybės nenuliamia kabinetas, priėmimo valandos (nebent jis naktimis priiminėja), diplomas ir parašytų straipsnių gausa...aš manau ax.gif

Aš tikiu, kad aš žmogus, ir gyvenu (mąstau), ir ne tik esu schema (pasikartosiu čia aš mąstymo nematau, priežastinės grandys), ir ne tik galvoju, bet tikiu, ir esu nenuspėjamas (naivu?...), ir tebūnie dar ne vienas fiasko mano gyvenime...

bet ištikrųjų puiku jaustis žmogumi 4u.gif su savo pasiekimais ir nuopoliais, laimėmis ir nelaimėmis, džiaugsmais ir vargais, savo tikėjimu, savo vertybėmis, ir panašiai...bet ar tikrai žmogus esi nenuspėjamas? pasakysiu iš savo patirties, kai pradėjau domėtis, kas darosi mano galvoje, aiškintis, kame tos visos "šaknys", kol mano mašiniukas lėkė nevaldomas gyvenimo greitkeliu (eh, gražiai parašiau tongue.gif ) ir nepradėjau sklaidyti panašią literatūrą, mano elgesys buvo labai nuspėjamas, ir labai nustebau suvokusi, kad esu vaikšiojanti auklėjimo programų ir visuomenės stereotipų iškamša...tai mano patirtis, bet tikiuosi tavoji yra kitokia, ir tu moki būti nenuspėjama mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(nicorrette @ 2007 11 07, 02:00)
kol mano mašiniukas lėkė nevaldomas gyvenimo greitkeliu (eh, gražiai parašiau  tongue.gif )
ir labai nustebau suvokusi, kad esu vaikšiojanti auklėjimo programų ir visuomenės stereotipų iškamša...
ai mano patirtis, bet tikiuosi tavoji yra kitokia, ir tu moki būti nenuspėjama  mirksiukas.gif

Ačiū už ilgą ir įdomu atsakymą, panagrinėsiu jį, kai turėsiu laiko (beje, atėjau skaityti temos be nuostatos, todėl nepykau, perėjau kelias emocines bangas šito reikalo atžvilgiu (kaip ir visų kitų...) (o gal ir pykstu...kaskart kai gyvenimas parod, įrodo, primena, kad esi mašina...tada norisi į skyrelį religija...), bet...Jūs irgi vizualikė (atrodo taip vadinasi, jei tęsiat mano pvz su mašina? smile.gif )
Aš pradėjau nuo to, kad žinau, jog esu kažkas panašaus į tai "vaikšiojanti auklėjimo programų ir visuomenės stereotipų iškamša" (nesu naivi...), bet...aš tikiu, kad vis tik esu ir dar kažkas daugiau (bet aš pasislėpsiu tikėjimo sferoj...).
Taip...visi yra ir nenuspėjami (tai logika, atsitiktinumo dėsnis), ar skaitėt fantastiką (mokslinę?))
Dar kartą ačiū.

Papildyta:
QUOTE(nicorrette @ 2007 11 07, 02:00)
1 žmogumi  4u.gif su savo pasiekimais ir nuopoliais, laimėmis ir nelaimėmis, džiaugsmais ir vargais, savo tikėjimu, savo vertybėmis, ir panašiai...
2 bet ar tikrai žmogus esi nenuspėjamas?
3 pasakysiu iš savo patirties,  kai pradėjau domėtis, kas darosi mano galvoje, aiškintis, kame tos visos "šaknys", kol mano mašiniukas lėkė nevaldomas gyvenimo greitkeliu (eh, gražiai parašiau  tongue.gif ) ir nepradėjau sklaidyti panašią literatūrą, mano elgesys buvo labai nuspėjamas, ir labai nustebau suvokusi, kad esu vaikšiojanti auklėjimo programų ir visuomenės stereotipų iškamša...tai mano patirtis, bet tikiuosi tavoji yra kitokia, ir tu moki būti nenuspėjama  mirksiukas.gif

1 Jūs- toks žmogus?
2 Ar tik tai kelia abejonių? taip, kartais esi nenuspėjamas. (ar tik tai turiu sau paneigti?)
3 O kas jūs dabar? (kas pasikeitė? likto ta pati iškamša, tik valdoma (sužinojus, kad esi iškamša na gal ir lengviau ją valdyti...), bet ar niekad nekilo noras surasti kažką daugiau savy negu išakamšą?
Klausimai emociškai neutralus (nepykstu, man tikrai įdomu, net labai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 07 lapkričio 2007 - 09:20
QUOTE(norako @ 2007 11 07, 09:18)
o gal ir pykstu...kaskart kai gyvenimas parod, įrodo, primena, kad esi mašina...tada norisi į skyrelį religija...), bet...Jūs irgi vizualikė (atrodo taip vadinasi, jei tęsiat mano pvz su mašina?  smile.gif )
Aš pradėjau nuo to, kad žinau, jog esu kažkas panašaus į tai "vaikšiojanti auklėjimo programų ir visuomenės stereotipų iškamša" (nesu naivi...), bet...aš tikiu, kad vis tik esu ir dar kažkas daugiau (bet aš pasislėpsiu tikėjimo sferoj...).
Taip...visi yra ir nenuspėjami (tai logika, atsitiktinumo dėsnis), ar skaitėt fantastiką (mokslinę?))

aš - kinestetikė, viską jaučiu savo kailiu biggrin.gif
tau labai labai pasisekė, jei esi vizualikė, nes mokėjimas vizualizuoti - tai jau pusė darbo bet kokios norimos sekmės link mirksiukas.gif
dar viena nuostabi NLP tezė - teritorija nėra žemėlapis, tai reiškia, kad visi žmonės skirtingi, visi turi savo individualų suvokimą, tik jam vienam būdingą filtrą, pro kurį praeinanti informacija iš išorės, apdorojama ir pateikiama apmąstymui, o tai reiškia, kad jei matai, jog gyvenimas tau rodo kažką, na, kaip sakai, kad esi mašina, tai nebūtinai tą jisai ir rodo ax.gif tiesiog taip tu suvokei informaciją, kuri praėjo per tavo filtrą (auklėjimo, patirties, kažkada padarytų išvadų, nuostatų ir pan.) , ir jei kitas žmogus tą patį dalyką mato kitaip, tai nereiškia, kad jis yra neteisus, tiesiog jis turi kitokį filtrą;

tikėjimas yra labai geras dalykas, bet turi nedidelį trūkumą - palieka vietos abejonei, kažkurioj NLP knygelės skaičiau, kad, jei labai nori kažkuo tikėti, bet vis tik jauti tokį nenumaldomą abejonės balselį, tiesiog pakeisk žodį "tikiu" į žodį "žinau" ax.gif čia šiaip, pamąstymai; ir ištikrųjų puiku, jei žinai, jog esi kažkas daugiau, bet argi nenorėtum sužinoti KAS daugiau?

o kas yra priskiriama mokslinei fantastikai? neseniai nuėjau į knygyną su sąrašu knygų, kurias uždavė perskaityti jogos mokytojas, ieškojau tų knygų prie sporto, paskui prie ezoterikos, paprašiau pardavėjos padėti atrasti, ji pažiūrėjo į sąrašą ir sako: "tai, kad jūs ne ten ieškot, reikia ieškoti fantastikos skyriuje" biggrin.gif likau nelabai supratusi..

QUOTE(norako @ 2007 11 07, 09:18)
1 Jūs- toks žmogus?
2 Ar tik tai kelia abejonių? taip, kartais esi nenuspėjamas. (ar tik tai turiu sau paneigti?)
3 O kas jūs dabar? (kas pasikeitė? likto ta pati iškamša, tik valdoma (sužinojus, kad esi iškamša na gal ir lengviau ją valdyti...), bet ar niekad nekilo noras surasti kažką daugiau savy negu išakamšą?
Klausimai emociškai neutralus (nepykstu, man tikrai įdomu, net labai)

1.aš toks žmogus, ir tikrai nepažįstu nei vieno, kuris toks nėra ax.gif
2. norako, aš tikrai nenoriu kažkuo įtikinti, nenoriu sukelti abejonių, kad esi kitokia, nei manai esanti, tikrai ne; bet tavo ankstesniame poste įžvelgiau truputį baimės dėl nežinomybės, ir norėjau, kad tiesiog pamatytum, jog galima žiūrėti kitu kampu, ir matyti visai kitokį vaizdą; kaip stovėdama priešais namą tu matai plokščią namą, o paėjusi truputį į šoną jau matai, kad jis nėra plokščias, jis trimatis;
3.pasikeitė viskas smile.gif tikrai tikrai; galėčiau pasakoti ir pasakoti, kiek daug naujų įdomių nuostabių dalykų atradau pradėjusi žvelgti plačiau; negaliu sakyti, kad tai tik NLP dėka, ir negaliu sakyti, kad esu ją įvaldžiusi, tikrai ne, bet ši metodika, buvos vienas iš pirmųjų žingsnių;

tai tiek ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nicorrette @ 2007 11 07, 15:14)
bet argi nenorėtum sužinoti KAS daugiau?

Va būtent, kokiu būdu, keliu, kokiu įrankiu, savo kūno dalim, mintim jausmu tai darote jūs?
Labai įdomu, ačiū, kad atsakėt, gerai sudėtą tekstą dienivu skaityti (tad aš ir akustikė ? rolleyes.gif ), o va kas tas lytėjimas (kaip jūs sakėt kinestetikė?), kas tai per žmonės? Jei turit laiko, padarykit gerą darbą mirksiukas.gif , papasakokit daugiau, man įdomu (nors ir skeptikė, noriu žinoti asmeniškai, kad daryčiau išvadas), bet netruiu laiko, pasitikiu atsitiktinumu, jei atėjau čia (o čia nelabai kam trukdom, jau senokai nieko nevyksta ax.gif ), ir jūs man atsakėt, prašau jūsų, parašykit daugiau, vienas žmogus - aš bus dėkingas.
Papildyta:
QUOTE(nicorrette @ 2007 11 07, 15:14)
"tai, kad jūs ne ten ieškot, reikia ieškoti fantastikos skyriuje"  biggrin.gif likau nelabai supratusi..

biggrin.gif
taip, bet kalbėjau apie mokslinę fantastiką todėl, kad daug literatūros apie dalykus, susijusius su schemom, programom, kodais, mašinom bendraja to žodžio prasme. Ir ...ir kone visur gale atsiduodama Dievo apvaizdai, mašinos genda, kodai nebeveikia, po p neseka q ir t.t. ir pan. Daugelis žymių mokslininkų rašė mokslinę fantastiką, nes už žodžio fantastika manau galėjo paslėti savo nerimą dėl pasaulio užsiprogramavimo, ir vietoj to, kad lavint ir skatint tai toliau, jie norėjo pasakyti, kad nieko nežinoma, kad žmogus - tai paslaptis visų pirma, o ne robotas, nu bet ir man matyt nevalia plėstis doh.gif biggrin.gif
labai laukiu jūsų istorijos apie save 4u.gif ir, jei galima, literatūros nuorodų, kurias rekomenduotumėt jūs, jei galima, visų pirma kokių straipsnių gal, kad susipažinčiau. (Kas savaitę turiu "naują arkliuką", šiuos savaitės - šis, ar padėsit man rolleyes.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 07 lapkričio 2007 - 14:31