QUOTE(uzniukas @ 2009 06 02, 16:56)
Va dabar prašom šią vietą plačiau

naudojat kur? sviestiniui kremui?
Ir gal galėtumėt parašyt sviestinio kremo receptą, tinkantį papuošimui - dzibavimui , būtent Jūsų išbandytą ir naudojamą
Aga, ta cukru naudoju sviestiniam...
Del kremo receptu, tai itin megiamus turiu du. Dzibavimui man labai patinka RiMami idetasis Miseles plikytas sviestinis kremas. Nukopijuoju RiMami recepto vertima:
MISELES PLIKYTAS SVIESTINIS-BALTYMŲ KREMAS
(Italian Meringue Buttercream)
4 baltymai
1/2 a. š. vyno akmens (arba ~1as citrinu sulciu -- past.)
10 + 3 v. š. cukraus
1/4 st. vandens
1,5 st. (~340 g) sviesto.
Iš 10 v. š. cukraus ir vandens išvirti sirupą (238 F). Baltymus išplakti su vyno akmeniu, palaipsniui suberiant 3 v. š. cukraus. Supilti karštą sirupą į baltymus, plakant juos lėtu greičiu. Po to pačiu didžiausiu greičiu išplakti juos, kol taps blizgantys. Sviestas turi būti minkštas, bet šaltas. Toliau plakant baltymus, nedidelėmis porcijomis įmaišyti sviestą. Kažkuriame etape pasirodys, kad nuo jo atsiskyrė vanduo, bet taip tik atrodo ir reikia toliau plakti. Man tai užtrunka ~10 min. Po to masė tampa lygi ir tinkamos puošimui konsistencijos. Įbėrus 2 v. š. kakavos miltelių, aš gaunu šokoladinį kremą.
Vyno akmuo:
"Tai rūgštis, parduodama baltų miltelių pavidalu, padedanti plakant stabilizuoti baltymus. Ją galima pakeisti bet kokia kita natūralia rūgštimi. Pvz., citrinų sulčių aš dėčiau ~1 a. š. ant 4 baltymų".
Kitas mano megstamas yra itin paprastas... man patinka, kad juo galima itin graziai sulygint torta (jis tvirtas), tad ji dazniausiai naudoju po mase. Beje, jis labai greit ir be vargo paruosiamas, tad puikiai gelbeja, kai reikia sulygint didelius tortus
200 g sviesto, 200 g cukraus pudros, saukstas romo ar amareto (ar kitokio megstamo aromato alkoholio; ar, jei megstate dirbtinius aromatus, galima deti ju); 1 kiausinio trynys (pagal situacija galima deti 2).
Minksta sviesta sukti iki baltumo, dalimis supilti cukraus pudra. Ikulti tryni, issukt iki purumo, tada supilt aromatines medziagas ir ismaisyt. Viskas
QUOTE(Povila$ @ 2009 06 02, 18:04)
Pasiklydome, arba užmiršom kur esam...
Man tuo tarpu atrodo, kad parasiau kazka aktualaus zmonems, kuriuos tai domina, tokioje vietoje, kur apie tai kalbama. Tai susije su papuosimais, tad, mano galva, viskas logiska. Tuo tarpu po ivairias kitas temas siame forume nevaikstau ir net neisivaizduoju, kokiu ju yra (ir kazkaip nejauciu del to sazines grauzaties). Paaiskint ta galiu tuo, kad mano pomegis yra tortu kepimas, o ne tupejimas forumuose, tad stengiuosi kuo maziau laisvo laiko praleist prie kompo

(net ir sia tema sekant yra ka veikt).
Trumpai tariant, jei noriu pasakyti kazka, kas susije su tortu puosimu, rasau tai cia; o jei tai liecia kazka kita -- nerasau is viso. Siuo atveju zinute buvo susijusi su tortu puosimu ir skirta tuo besidomintiems zmonems...
... Ai, net ir visa tai parasius norisi pridurt -- gyvenkim paprasciau...