Vaiko gimtadieniui padariau toki parsiuka, beje labai skanus mesos idaras, tai dabar karts nuo karto tai darausi mesa pietums
"Parselis"
1 kg. kiaulienos kumpio,
200 ml. granatu sulciu.,
svogunas,
2 kg. bulviu.,
3 kiausiniai
50 g. sviesto
maltu pipiru
raudonelio arba mairuno
aliejaus kepti
Bulves isvirkite ir sugruskite, kiausinius isplakite, trecdali plakinio atidekite, o likusius imaisykite i bulviu kose. Svoguna susmulkinkite, ikaitinkite keptuvej alieju , mesa supjaustykite mazais gabalelias. Pirmiausiai dedame kept mesa, jai apkepus deti svogunus, druska prieskonius ir supilti sultis. Viska troskinkite kol nebeliks sulciu. Tada i skarda tieskite kepimo popieriu, kreskite ant skardos vidurio bulviu koses dali, ant bulviu koses per viduriuka mesa, o ant virsaus likusia kose. Suformuokite parseli: snukuti, kojytes ir t.t Aptepkite istirpinto sviesto ir likusio kiausinio plakiniu ir dekite i orkaite kol graziai pagels.