Įkraunama...
Įkraunama...

Duphaston'as

QUOTE(Vitalija01 @ 2010 03 07, 17:20)
Mano gydytoja tai prieš Duphaton vaistų vartojimą iki 12 sav., sako iki 12 sav. jokių vaistų vartoti negalima, tik gerti folinę rūgštį. Kažin kodėl jokių vaisyų negalima vartoti, o kitoms išrašo tokius vaistus gerti?  g.gif

Netiesa. As, jei tam tikru vaistu nevartociau tai arba persileiciau, arba butu rizika pagimdyti protiskai nesveika vaikeli. Negalima taip apibendrinti. Vaistai vartojami is reikalo.

QUOTE(PADRUZKE @ 2010 03 15, 13:28)
Labas,as pries tai turejau 2 persieidimus,tai nutariau pries vel bandant nueiti pas gydytoja,tai jis man daug netikrines israse duphaston nuo 15 ciklo dienos iki 25.As dar paklausiau ar jis nepakekenks pastojus,ta gydytojas sake kad jis tik padeda issaugoti nestuma ,jei ypac truksta progesterono.Nu ir rezultatai po pirmo bandymo-as nescia,tik vel maudzia pilva ir nezinau po kiek gerti vaistu,nes daktaras bus tik po 2 sav.(as ne lietuvoje,tai pas kita gydytoja nera galimybiu nueiti).Gal kas zino,man tik maudzia pilva ,bet nekraujuoju,gal uzteks 1 tabletes?????????????O del svorio tai man jis labai auga nuo duphaston.

Patarimas- gerk po tiek, kiek israse gydytojas, o kai sugris, tada pasiklausk. Nekeisk dozes savavaliskai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2010 04 17, 18:49)
Netiesa. As, jei tam tikru vaistu nevartociau tai arba persileiciau, arba butu rizika pagimdyti protiskai nesveika vaikeli. Negalima taip apibendrinti. Vaistai vartojami is reikalo.
Patarimas- gerk po tiek, kiek israse gydytojas, o kai sugris, tada pasiklausk. Nekeisk dozes savavaliskai  4u.gif

Sveikos, paskaitinejau jusu pokalbius ir labai nuliudau bei susinervinau. Man 11 savaite, gydytoja apie Duphaston nieko neuzsimine, o buvo ir patepliojimas 8-9 sav ir pamaudzia pilvuko apacia daznokai... Dar ir folines rugsties nepaskyre. Geriu tik vitaminus nesciosioms Elevit (juose yra kazkiek tos folines rugsties, bet nzn ar jos tiek ir pakanka) ir magnį +B6. Kuris irgi supratau turi per maža doze magnio ir nera labai gerai isisavinamas. Labai bijau ar viskas gerai, nes paskaicius foruma pradejo labiau mausti pilvuko apacia verysad.gif o pas gydytoja eisiu tik antradieni... gal anksciau isiprasyti? O kokie tyrimai galetu parodyti ar viskas ten gerai? ar uztektu echoskopo?
Atsakyti
QUOTE(oncee @ 2010 05 05, 10:08)
Sveikos, paskaitinejau jusu pokalbius ir labai nuliudau bei susinervinau. Man 11 savaite, gydytoja apie Duphaston nieko neuzsimine, o buvo ir patepliojimas 8-9 sav ir pamaudzia pilvuko apacia daznokai... Dar ir folines rugsties nepaskyre. Geriu tik vitaminus nesciosioms Elevit (juose yra kazkiek tos folines rugsties, bet nzn ar jos tiek ir pakanka) ir magnį +B6. Kuris irgi supratau turi per maža doze magnio ir nera labai gerai isisavinamas. Labai bijau ar viskas gerai, nes paskaicius foruma pradejo labiau mausti pilvuko apacia  verysad.gif  o pas gydytoja eisiu tik antradieni... gal anksciau isiprasyti? O kokie tyrimai galetu parodyti ar viskas ten gerai? ar uztektu echoskopo?

Butinai eik kuo greiciau pas gydytoja, turi paziuret echoskopu ar viskas gerai, nelauk iki paskutinio, nes jei kas negerai tai gali lasaline pastatyt, kuri viska sutvarko jei nevelu buna. Gali buti, kad geltonkuni reikia pastiprinti, uztai skiria ta duphastona. Sakau dar karta nelauk ir eik pas gydytoja, ir issiklausinek visko nebijok, tam ji ir yra gydytoja, kad tau viska atsakytu
Atsakyti
Labas rytas,

noriu pasidalinti savo asmeniniais pastebejimais... man nestumo pradzioje su normaliom isskyrom pasirodydavo ir rausvu-rusvu priemaisu, tai tada apsilankius privaciai israse duphaston'o. Pradejus gerti man jau visos isskyros pasidare rusvos-rausvos. Tada apsilankiau valstybineje ir pasake, kad jokiu duphaston'u negerti, taip pat negerti magnio, nes jis skiriamas esant meslungiui, o pamaudenimu pilvo apacioje neveikia, nes tai ne tie raumenys (isilginiai/skersiniai... kazkas tokio?). Taigi po truputi meciau gerti duphaston'a ir visi tepliojimai baigesi... cia gal todel, kad pries ji paskiriant neatliko jokiu tyrimu ir man jo visai nereikejo g.gif
Atsakyti
Bet ar gali buti kazkas negerai, jei netepa? maudimas irgi neritmiskas, kartais pamaudia ir praeina. Bet turbut ir turi nescioji "kazka" jausti, nes vistiek gi tempiasi viskas. Gal tas maudimas (nestiprus) turi buti? Gal blogai, jei nieko nejauti, nebent nejautra smile.gif Paskambinau gydytojai, ji nuramino ir sake, kad nera ko nerimauti, nebent pradetu tepti... Ir dar sake, kad tikrai ne visom ji skiria. Jei nera persileidimo rizikos ir neduoda, nes cia vaistas, o ne vitaminas ir dar neaisku kokie salutiniai pozymiai bus 2-3 kartoj. As kol kas rami smile.gif Ir del folio nuramino, kad ji dazniausiai skiria pries pastojima, jei kas planuoja smile.gif o jei neplanuoji... Kadangi as is savo "gydytojos" isejau ir susiradau nauja smile.gif tai ji net ir vitaminu sake nebutina gerti, jei viskas gerai. Dar pabendravau su keliom pazistamom, kurios negere jokiu duphastonu ir jokiu foliniu bei vitaminu ir pagimde sveikus mazylius. Tik kalci atitinkamom savaitem prie raciono pridejo smile.gif Jei viskas gerai ir gerai jauciates tikrai neverta hormonais save nuodyti. Na nebent yra kazkokios problemytes. Labai svarbu teigiamos emocijos ir mintys! Mazylis viska jaucia!
Atsakyti
Galiu pasakyt, kad kiekvienai skirtingai juk nesam klonai, kad visiems viskas tas pats butu. As duphastona geriau nes turejau pries tai du persileidimus ir gydytoja pasake jie galejo ivykti nes geltonkunis nepakankamai gamino hormonu, o duphastonas ir yra tas preparatas kuris stiprina geltonkuni is kurio vaisius semiasi visu medziagu, po to jau apie 14 savaite pradeda viska imti is placentos, tad duphastonas ir skiriamas iki 14 savaites (dazniausiai) ir isskyros tikrai nieko bendro neturi su duphastonu. Del Magnio ar folios ar vitaminu tik viena galiu pasakyt, vasara sutinku kad galima ju ir negerti nes galima viska gauti is gamtos, bet mielos busimos mamos pagalvokit kiek gi jus gaunat vitaminu is pirktiniu (dirbtinai augintu) vaisiu, darzoviu ar tos pacios mesos i kuria privaro tokiu dalyku kad ji ilgai negestu, mano giminaite dirba maisto pramoneje, patikekit kaip mes save nuodijam to net nezinodami. Tad vitaminai tikrai nepakenks ypac tokie kaip folios ar magnis, juk jie ir nervinei sistemai padeda ir kraujotakai, nepamirskite kad vaikiukas nuo siol viska ims is jusu.
Papildyta:
Tiesa ir manau, kad tai mitas jog jei gersi vitaminus tai vaikas gims arba per didelis, arba alergiskas. Pries 11 metu gimdziau pirmaji vaika, visa nestuma geriau vitaminus, tad gime labai grazi mergaite, nei jokiu alergiju, nei dar kazko. mistika ka sneka apie vitaminus aisku reik paziuret kas i ju sudeti ieina. Tiesa pasirodo besilaukianciai moteriai yra labai didelis trukumas magnio kurio is maisto nelabai ir gausi, tad pasiskaitinekit literaturos apie visus vitaminus ir pacios spreskite
Atsakyti
Gal ne i tema smile.gif Man liko 12 duphaston tableciu. Gal kam reikia? Atiduodu nemokamai. Vilnius. I AZ.
Atsakyti
Daktare del tepimo israse Duphaston tabletes, reikejo vartoti ryte ir vakare, per savo ziopluma vakar vakare pamirsau isgerti tablete, isgeriau tik siandien ryte, tai dabar vel pradejo teplioti, kairi sona skauda, nezinau ka daryti? Gal kam taip buvo? Patarkite ka... Mums 7 savaites, girdejau kad Duphaston issaukia menesines, ar galejo 1 praleista tablete pakenkti?
Atsakyti
QUOTE(Jolancik @ 2010 06 04, 14:48)
Daktare del tepimo israse Duphaston tabletes, reikejo vartoti ryte ir vakare, per savo ziopluma vakar vakare pamirsau isgerti tablete, isgeriau tik siandien ryte, tai dabar vel pradejo teplioti, kairi sona skauda, nezinau ka daryti? Gal kam taip buvo? Patarkite ka... Mums 7 savaites, girdejau kad Duphaston issaukia menesines, ar galejo 1 praleista tablete pakenkti?

o nenori pasiskambinti gydytojai?
kazi ar galejo pakenkti, juk laiko tarpas tarp 2 isgertu tableciu ne toks ir didelis.o tu 1 tab/diena geri?
Atsakyti
QUOTE(ixchel @ 2010 06 04, 14:54)
o nenori pasiskambinti gydytojai?
kazi ar galejo pakenkti, juk laiko tarpas tarp 2 isgertu tableciu ne toks ir didelis.o tu 1 tab/diena geri?

Na geriu 1 ryte ir vakare 1, tai butent ta vakare ir pamirsau, deja daktare telefonu nekonsultuoja doh.gif
Atsakyti
sveikutes...gal galit man paaiskinti,per kiek laiko atsiranda menesines po ju vartojimo????nuo 15 cd iki 23 cd geriau,db yra 31 cd...menesiniu dar nera,nors mano ciklodiena 31...krutys skausmingos...
Atsakyti
Man liepe is pradziu nestuke.gif gerti po 2 tabletes dufastono (tyrimu nedare), nes tepliojo rudai. Pries geras pora savaiteliu gydytoja liepe sumazinti iki 1 tabletes- nvos tik pradedu mazint (geriu per para 1.5tab), iskart teplioja doh.gif Bet jau kelios dienos bandau gerti 2 kartus po puse, tai siandien antra diena, kai maziau teplioja (jau ne rudai, o sviesiai rusvai). Ir sake iki 12 savaiciu gert.... Bet jei teplios, kas tada? Baisu nutraukt butu g.gif
Atsakyti