Įkraunama...
Įkraunama...

Šiai dienai neturim nė cento.. ar yra tokių?

Pas mus šeimoje šiandien susiklosčius situacija, kaip ir pas daugelį šeimų, vyras dirba statybų sektoriuje, atlyginimo realiai nėra nuo lapkričio mėn, (na išmokėjo kelis akrtus po 800 lt) gyvenam iš mano gaunamų pinigų iš vaiko, kaip ir visi turim bankinius įsipareigojimus, santaupos praktiškai jau išleistos, dabar sumažina išmokas, pas vyrą atlyginimo, kaip nėra, ir nelabai yra kur išeiti ir susirasti, kokį gerą apmokamą darbą.
Mažają, į darželį priims tik nuo 2010 rugsėjo, aukliai pinigų neturiu, grįžti į darbą ir gi neturiu kur, ir ką daryt?
Mamoms grąžins 2012-2014.o bankai kai atims butus tai jų jau tikrai negražins.
Atsakyti
QUOTE(celo.fanai @ 2009 06 19, 11:57)
duokit man tuos 2800 į rankas, būsiu labai laiminga.

Duodu jums 2800lt i rankas 4 asmenims, taciau prisiimkite banko baskola ( manau vidutine siuo metu) 1300 lt. Susimokekite komunalinius nusipirkite pavalgyti ir melskites kad nesusirgtumete. Oi vaiku poreikius dar pamirsau.

Kodel prisirisate prie pinigu sumos???
Jei as gyvenciau viena, ir netureciau JOKIU isipareigojimu bankams, as tp laikyciau save turtuole...

Isivaizduokite situacija, kai abu zmones kokius 5 metus sekmingai uzdirbinejo po 4-5t. Ju ir poreikiai visai kt buvo, ju ir isipareigojimai kt. Vyras netenka darbo, zmona ggauna 2800lt...
Atsakyti
QUOTE(celo.fanai @ 2009 06 19, 12:57)
o kad žmonės makles daro, tai jau viskas tvarkoj, pateisinama??

Tai kad gaudo jau tas kurios labai susikelia,viena draugė susikėlė iki 5000 lt už kažkokį projrktą,vežimus čiut ne kas mėnesį keitė,o dabar įkliuvo,ir nieko šiuo metu nebegauna ax.gif
Atsakyti
QUOTE(viilda @ 2009 06 19, 12:59)
Tai kad gaudo jau tas kurios labai susikelia,viena draugė susikėlė iki 5000 lt už kažkokį projrktą,vežimus čiut ne kas mėnesį keitė,o dabar įkliuvo,ir nieko šiuo metu nebegauna ax.gif

Ne mamas gaudyti reikia, o issireikalauti, kad seimo nariai, kurie pritare sioms istatymo pataisoms, atsakytu finansiskai. Gal tada pries priimdami istatymus, gerai pagalvos.
Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2009 06 19, 13:55)
Jei as gyvenciau viena, ir netureciau JOKIU isipareigojimu bankams, as tp laikyciau save turtuole...

gyvenu ne viena, įsipareigojimų turiu. tiesiog užsikabinau už to, kad sakėte, jog pateisinate mamas, susikėlusias išmokas. tikrai nenoriu nei įžeisti, nei kaip nors kitaip suvaryti. persiprašau, jei taip pasijautėt.
Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2009 06 19, 13:55)
Isivaizduokite situacija, kai abu zmones kokius 5 metus sekmingai uzdirbinejo po 4-5t. Ju ir poreikiai visai kt buvo, ju ir isipareigojimai kt. Vyras netenka darbo, zmona ggauna 2800lt...

Tame ir esmė, kad jums subjektyviai toks pablogėjimas yra skausmingas, nes jūs esat įpratę prie daug didesnių pajamų. Tačiau objektyviai vertinant padėtis nėra labai bloga. Badauti neteks. Bet jūsų situacijoj tai galit grįžti į darbą ir uždirbti tiek, kiek seniau, o vyras pabūtų su vaikais.
Man asmeniškai svarbiausia šiuo laikotarpiu, kad būtų ką valgyti, kad būtų pinigų susimokėti mokesčiams, nuomai (nes jei jai neturėsim, teks kraustytis į kitą miestą, mesti mokslus ir pan.). O vat kelionių, didelių pramogų, didelių pirkinių teks atsisakyti. Bet aš nematau čia didelės tragedijos. Pradžioj nervinaus, dabar jau prisitaikiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lock: 19 birželio 2009 - 13:18
QUOTE(Lock @ 2009 06 19, 13:15)
Tame ir esmė, kad jums subjektyviai toks pablogėjimas yra skausmingas, nes jūs esat įpratę prie daug didesnių pajamų. Tačiau objektyviai vertinant padėtis nėra labai bloga. Badauti neteks. Bet jūsų situacijoj tai galit grįžti į darbą ir uždirbti tiek, kiek seniau, o vyras pabūtų su vaikais.
Man asmeniškai svarbiausia šiuo laikotarpiu, kad būtų ką valgyti, kad būtų pinigų susimokėti mokesčiams, nuomai (nes jei jai neturėsim, teks kraustytis į kitą miestą, mesti mokslus ir pan.). O vat kelionių, didelių pramogų, didelių pirkinių teks atsisakyti. Bet aš nematau čia didelės tragedijos. Pradžioj nervinaus, dabar jau prisitaikiau.

Na aciu dievui, kad mums tas pablogejimas labai nesijaus, nes musu paskola nera didele tik 420 lt. Tai mes tikrai isgyvensime. Taciau aplink mus kruva draugu, kurie tikrai ir mokesi ir sieke karjeros saziningai, ir uzdirbo pelnytai nemazas pajamas. (cia tos nemazos 4-5t mano broliui, kuris dirba airijoje atrodo netgi labai juokingos).
Jie tikedamiesi ir toliau NORMALIAI gyventi, paeme paskola bustui, "pasigamino" leliuka ir va tau, vyras staiga be darbo, o moters pajamos bus apkarpytos iki 2800 lt .
Jei vaikiuka maitina misineliais tai gryzti i darba moteriai visai realu, taciau jei maitina MP. Daug pazystate tolerantisku darbdaviu kurie isleis moteri pazindyti savo kudiki? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(celo.fanai @ 2009 06 19, 13:14)
gyvenu ne viena, įsipareigojimų turiu. tiesiog užsikabinau už to, kad sakėte, jog pateisinate mamas, susikėlusias išmokas. tikrai nenoriu nei įžeisti, nei kaip nors kitaip suvaryti. persiprašau, jei taip pasijautėt.

Zinokit tikrai pateisinu. Galbut per tuos 20 nepriklausomybes metu mane valdzios cinizmas tiek atbukino, kad tokie dalykai manes nei piktina, nei stebina.
Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2009 06 19, 14:47)
Na aciu dievui, kad mums tas pablogejimas labai nesijaus, nes musu paskola nera didele tik 420 lt. Tai mes tikrai isgyvensime. Taciau aplink mus kruva draugu, kurie tikrai ir mokesi ir sieke karjeros saziningai, ir uzdirbo pelnytai nemazas pajamas. (cia tos nemazos 4-5t mano broliui, kuris dirba airijoje atrodo netgi labai juokingos).
Jie tikedamiesi ir toliau NORMALIAI gyventi, paeme paskola bustui, "pasigamino" leliuka ir va tau, vyras staiga be darbo, o moters pajamos bus apkarpytos iki 2800 lt .
Jei vaikiuka  maitina misineliais tai gryzti i darba moteriai visai realu, taciau jei maitina MP. Daug pazystate tolerantisku darbdaviu kurie isleis moteri pazindyti savo kudiki? biggrin.gif
Papildyta:
Zinokit tikrai pateisinu.  Galbut per tuos 20 nepriklausomybes metu mane valdzios cinizmas tiek atbukino, kad tokie dalykai manes nei piktina, nei stebina.

O aš nepateisinu. Jei kelis metus uždirbdavo abu po 4-5 t. per mėn., viso apie 8-10 000, tai reikėjo prisikaupti pinigų rezervo tiek, kad pusmetį mamytė galėtų su žindomu leliuku namuose pabūti, o po pusmečio galima jau ir žindomą namuose palikti su bedarbiu tėčiu, tarpai tarp maitinimų jau gana reti ir galima viską suderinti. Bet kai žmonės trumparegiai, gyvena šia diena, negalvoja apie ateitį, tai taip ir gaunasi.

Reikia visuomet gyventi taupiai ir protingai, su rezervu. Ši krizė gera pamoka, kad dabar nusvilę žmonės ateity nebekartotų tokių klaidų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamutas: 19 birželio 2009 - 14:53
QUOTE(mamutas @ 2009 06 19, 14:51)
O aš nepateisinu. Jei kelis metus uždirbdavo abu po 4-5 t. per mėn., viso apie 8-10 000, tai reikėjo prisikaupti pinigų rezervo tiek, kad pusmetį mamytė galėtų su žindomu leliuku namuose pabūti, o po pusmečio galima jau ir žindomą namuose palikti su bedarbiu tėčiu, tarpai tarp maitinimų jau gana reti ir galima viską suderinti. Bet kai žmonės trumparegiai, gyvena šia diena, negalvoja apie ateitį, tai taip ir gaunasi.

Reikia visuomet gyventi taupiai ir protingai, su rezervu. Ši krizė gera pamoka, kad dabar nusvilę žmonės ateity nebekartotų tokių klaidų.

Šiaip jau tą rezervą žmonės gal panaudojo būsto pradiniam įnašui, taip kad nereikia taip jau vienareikšmiškai pamokslauti....
Atsakyti
klausant pokalbiu realiam gyvenime, susidaro ispudis, kad labiausiai verkia tos, kurios nebesugebes nusipirkti madingiausiu bateliu ar geresnes masinos.. tos, kurios iprate neskaiciuot ir nelabai zino, ka reiskia taupymas.
Tos, kurios ir iki siol gyvendavo nuo-iki ne loja, o suka galvas kaip reikes isgyventi ir prisitaikyti prie pasikeitusios padeties. Ir isgyvens 4u.gif .
Kazkodel eilini karta ieskoma tik kaip kuo greiciau ka nors apkaltint. Idomu butu kokius galus jus "karpytunete" valdzioje atsidure. Visiems vis tiek niekada neuzteks. Nemanau kad ir valdzios vyrai neturi sirdziu, zmonu, vaiku, tevu.. Na, su sazine gal kartais sunkiau....
Atsakyti
QUOTE(vaivira @ 2009 06 19, 16:45)
Šiaip jau tą rezervą žmonės gal panaudojo būsto pradiniam įnašui, taip kad nereikia taip jau vienareikšmiškai pamokslauti....

Blogai panaudojo, aišku visokių yra žmonių, visaip mąstančių, bet uždirbant tiek daug (per mėn 10 000 per abu tėvus), neturėti nieko atsidėjus juodai dienai ir neišgyventi pusmečio sunkmečio (Kol vaikui sueis bent 6 mėn. ir mama galės pradėti dirbti ir vėl uždirbti tuos 5 000) - man kažkas nelogiško.

Apkaltinti kažką abstraktų (valstybė, bankas ar pan.) lengviausia, žmonės nenori pripažinti, kad patys atsakingi už savo veiksmus ir turi galvoti, kaip gyventi savo gyvenimus, o ne pasidoti bandos jausmui bėgti pirkti butus, namus, paskui vėl su banda susikelti motinystės išmokas, o paskui kaltinti visą pasaulį tik ne save nepasisekus aferai.
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2009 06 19, 18:27)
Blogai panaudojo, aišku visokių yra žmonių, visaip mąstančių, bet uždirbant tiek daug (per mėn 10 000 per abu tėvus), neturėti nieko atsidėjus juodai dienai ir neišgyventi pusmečio sunkmečio (Kol vaikui sueis bent 6 mėn. ir mama galės pradėti dirbti ir vėl uždirbti tuos 5 000) - man kažkas nelogiško.

As nezinau, kas turetu atsitikti, kad as savo 5 menesiu leliuka palikciau auklei, ar i koki lopseli atiduociau... doh.gif todel puikiai suprantu, kad mamos nori pabuti su savo mazyliais iki 2 metuku, nori matyti ju sypsenas, pirmuosiuos garsus, judesius... ne visi gi "is tingejimo" po keliu menesiu i darbus negrizta doh.gif
Atsakyti