Įkraunama...
Įkraunama...

Marijampolietės gėlininkės

Sveikutes,
Esu ka tik pradedanti gelininke,labai myliu geles ypac lauko,pamaciau,kad kitu miestu mamytes esa susikure temukes,tai nusprendziau sukurti ir as.Butu malonu pabendrauti,pasidalinti ispudziais,patirtimi apie savo augalus.Kvieciu visas marijampolietes plepeti cia mirksiukas.gif dalinkimes patarimais!
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aga: 01 spalio 2009 - 20:35
nagi negi nera tokiu mamyciu? verysad.gif
Atsakyti
negi nenori nieks paplepeti,pasidalinti savo patirtim auginant gelytes?user posted image
Atsakyti
sveika, as taip pat esu marijampoliete ir 3 metai kaip pradedanti lotuliukas.gif manau kad dauguma marijampolieciu sedi tiesiog aplinkos skyrelyje ar panasiai
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2009 06 23, 08:23)
sveika, as taip pat esu marijampoliete ir 3 metai kaip pradedanti  lotuliukas.gif  manau kad dauguma marijampolieciu sedi tiesiog aplinkos skyrelyje ar panasiai

sveikute,pagaliau kas nors prisijunge,labai malonu drinks_cheers.gif kaip sekasi su augaliukais? mirksiukas.gif
Atsakyti
oi su augalais pas mane sudetinga...nieko neturiu doh.gif musu sklypas didelis 25 arai tik siemet padare tvpros pamata tai turiu aiskias sklypo ribas ir galiu jau kazka galvoti. zolyte turejau tik kiemo vidineje puseje tai dabar su vyru kaip kokie negrai arem ir va kita savaite planuojam uzseti zolyte ir likusiame plote ir siaip sakiau uzsiimsiu senosios zolytes prieziura nes pavasary del nestumo nieko nedariau netresiau nes bijojau kad nebutu alergija nuo trasu...tai dabar ji pas mane baisi g.gif o gelynus as megstu tik pati ju dar neturiu, planuoju po zolytes sudygimo pasiruosti plotus kitu metu geliu sodinimui, sakiau per ziema pasiziurinesiu ko noriu ir kur ka sodinsiu. kaip supratai gelininke esu tikrai pradedanti lotuliukas.gif o pas tave ar aplinka jau sutvarkyta, ar didelis sklypas????
Atsakyti
Na mamukai prisijungsiu ir as. Nors ir ne visai marijampolietė bet is marijampoles apskrities. As kambarines geles tai jau auginu kokie 5 metai, o lauke pradejau tik praejusi rudeni ir tai pirmi augalai buvo braskes, o jau siemet prisisejau geliu, jau ir susisodinau dauguma. Taipat zolyte tik pasejo pries menesi tai jau grazei sudygus, bet nera tvoros dar tai as ir negaliu labai kazka planuoti.
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2009 06 24, 14:28)
Na mamukai prisijungsiu ir as. Nors ir ne visai marijampolietė bet is marijampoles apskrities. As kambarines geles tai jau auginu kokie 5 metai, o lauke pradejau tik praejusi rudeni ir tai pirmi augalai buvo braskes, o jau siemet prisisejau geliu, jau ir susisodinau dauguma. Taipat zolyte tik pasejo pries menesi tai jau grazei sudygus, bet nera tvoros dar tai as ir negaliu labai kazka planuoti.

junkis junkis thumbup.gif
na namie as neauginu geliu nors esu pasidaiginusi keleta...as net nepamenu kokie pas mane pirmi augalai lotuliukas.gif kiek pamenu kai isikelem i nama norejau visko nes is prigimties jauciu silpnybe zemes darbams (dar dirbdama po darbo skubedavau namo kad tik rankas ikisciau i zeme o zoles pjovimas grieztai tik mano darbas lotuliukas.gif net budama nestuke.gif jo nepatikejau vyrui), tai tas viskas duvo ir darzo siek tiek ir siltnamis ir keletas geliu...o paskui viska taip apleidau kad siaubas. tai dabar is patirties zinau, kad geriau daryti po viena darba ir iki galo...tai siemet pasibaigsiu iki galo darza ir du gelynu plotus.
planuoju i lenkus veliau vaziuoti augalu dekoratyviniu apsiziureti, nes pernai ten pirkau ir tikrai pigu, o siemet kaimynai sake yra ten kazkoks didziulis augalu turgus...tai sake super visko daug ir pigu
Papildyta:
na aisku galit imesti savo kokia fotke aplinkos... ax.gif man labai patinka pravaziuyoti koki kvartala ir pavarvinti seile kur graziai aplinka buna sutvarkyta
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2009 06 24, 13:53)
oi su augalais pas mane sudetinga...nieko neturiu  doh.gif  musu sklypas didelis 25 arai tik siemet padare tvpros pamata tai turiu aiskias sklypo ribas ir galiu jau kazka galvoti. zolyte turejau tik kiemo vidineje puseje tai dabar su vyru kaip kokie negrai arem ir va kita savaite planuojam uzseti zolyte ir likusiame plote ir siaip sakiau uzsiimsiu senosios zolytes prieziura nes pavasary del nestumo nieko nedariau netresiau nes bijojau kad nebutu alergija nuo trasu...tai dabar ji pas mane baisi  g.gif  o gelynus as megstu tik pati ju dar neturiu, planuoju po zolytes sudygimo pasiruosti plotus kitu metu geliu sodinimui, sakiau per ziema pasiziurinesiu ko noriu ir kur ka sodinsiu. kaip supratai gelininke esu tikrai pradedanti  lotuliukas.gif  o pas tave ar aplinka jau sutvarkyta, ar didelis sklypas????

sveikute,na mes gyvenam bute,bet turim beveik 7 aru soda(palyginus su jusiskiu 25 aru tai tik trupinelis zemes lotuliukas.gif )turiu sioki toki gelyna,palikimas is senosios seimininkes,tai ten jau tiek visko prigrudus,kad reik normalu gelyna pradet darytis,tik vis neprisiruosiu su maza mergaite.Nes apetitas gelems nezmoniskas,o jau sodint nera kur doh.gif
Papildyta:
QUOTE(daivasen @ 2009 06 24, 14:28)

priimam mielu noru i musu bureli mirksiukas.gif kambariniu ir as turiu nemazai,visos palanges apdetos 3 kambariu bute ir dar viena kita kampuose blush2.gif kazkaip anksciau be proto megau kaktusus,bet dar praejo ta manija,dar orchidejos labai patinka viena ypatingai daug leidzia saku su ziedais ax.gif kadangi turiu metu su trupuciu mergyte,o si jau suzinojo ka reiskia braskes tai vat galvoju irgi ju pasisodint,tik nezinau nuo ko pradet.Gal galit patart kada geriausia jas sodint ir visa kita?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panterixa: 26 birželio 2009 - 17:00
QUOTE(panterixa @ 2009 06 26, 18:00)
sveikute,na mes gyvenam bute,bet turim beveik 7 aru soda(palyginus su jusiskiu 25 aru tai tik trupinelis zemes lotuliukas.gif )turiu sioki toki gelyna,palikimas is senosios seimininkes,tai ten jau tiek visko prigrudus,kad reik normalu gelyna pradet darytis,tik vis neprisiruosiu su maza mergaite.Nes apetitas gelems nezmoniskas,o jau sodint nera kur doh.gif
Papildyta:
pas mane namuose ir maza mergyte 1,5 men ir sunus 5,6 metu tai laiko gelem ir siaip aplinkai truksta. vyras dabar ilgose atostogose tai pats daro pirti o mano aplinka lieka tik vakarui ir tik tada kai geras oras. siemet apleidau ir zolyte...dabar nelabai grazi tai jau griebiuosi bet kokio siaudo kaip ja atstatyti. o idejas gelynui as dar tik renku nes noriu grzaus ir tvarkingo kiemo o priekyje svajoju apie dekoratyvini tvenkineli tai ir ieskau nete kazko sau...cia radau gera nuoroda skyrelyje alpinarioumas ir viena idejusi nuorodas su gelynais anglu kalba...man net akys raibsta ten pamacius grozius  blink.gif

priimam mielu noru i musu bureli mirksiukas.gif kambariniu ir as turiu nemazai,visos palanges apdetos 3 kambariu bute ir dar viena kita kampuose blush2.gif kazkaip anksciau be proto megau kaktusus,bet dar praejo ta manija,dar orchidejos labai patinka viena ypatingai daug leidzia saku su ziedais ax.gif kadangi turiu metu su trupuciu mergyte,o si jau suzinojo ka reiskia braskes tai vat galvoju irgi ju pasisodint,tik nezinau nuo ko pradet.Gal galit patart kada geriausia jas sodint ir visa kita?

Atsakyti
As irgi galvoju galvoju ir niekaip nesugalvoju,vis akis tik ganau i kitu kiemus,o paciai kazkaip nesigalvoja,nes turbut net konkreciai dar nezinau ko noriu.Jusu dukryte dar labai mazute,tai jauciu,kad laiko nelabai lieka aplinkai.Maniske biski ugtelejus,bet tiek reikalauja demesio,kad vos gelyna apsiraviu sode nuvaziavus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(panterixa @ 2009 06 26, 20:39)
As irgi galvoju galvoju ir niekaip nesugalvoju,vis akis tik ganau i kitu kiemus,o paciai kazkaip nesigalvoja,nes turbut net konkreciai dar nezinau ko noriu.Jusu dukryte dar labai mazute,tai jauciu,kad laiko nelabai lieka aplinkai.Maniske biski ugtelejus,bet tiek reikalauja demesio,kad vos gelyna apsiraviu sode nuvaziavus verysad.gif

as ir konkreciai nieko nezinau tik zinau kokiu formu gelynu noriu bet ka i juos sodinsiu dar vis nezinau...manau per ziema apsispresiu ir tada jau kita met sodinsiu. pernai pamenu palei terasa norejau rozyno...paskui apsigalvojau ir dabar ten jo visiskai nenoriu doh.gif zodziu dar vis metausi.
mano lelyte visumoje rami as ja istumiu ant terasos kol ji miega 3 valandas nusipjaunu zole, kita karta kai uzmiega einu kur i darza....aisku jei jos nebutu laiko tureciau tikrai daugiau, atkristu nemazai darbu
o del braskiu tai tu pasiskaitinek skyrelyje apie jas. siaip is patirties galiu pasakyti, kad pagrinde braskes sodina is rudens...tada jos kita met jau veda uogas. as si rudeni naikinsiu braskyna ir darysiu nauja didesni ir manau, kad pasiskaitinejus bandysiu ant lysves tiesti plevele ir is jos iskisiu braskes nes dabar jos nukrite ant zemes susipurvina. o braskes reikia sodinti nuo ankstyvu iki velyvu...tada per visa vasara ju turesi
Atsakyti