QUOTE(Sara @ 2009 06 23, 12:03)
Sveikutės. Tikiuosi pataikiau į temą
Kadangi man gana skubiai reikia užsisakyti virtuvę, o baldninkai pateikė tik vieną projektą, kuris man žiauriai nepatinka, klausiu jūsų (jau patyrusių virtuvių gamyboje) man rūpimų klausimų ir bandau jiems sakyti savo pastabas :
1. kokio aukščio kojelės daromos virtuviniuose komplektuose (kiek nuo žemės prasideda spintelės)
2. mum baldininkai suprojektavo 90 cm nuo žemės esantį stalviršį. man atrodo, bus per aukštai. Kokiame aukštyje jūsų stalviršiai ? Mes su vyru esam nedidukai

175 cm
3. koks tarpas turi būti tarp apatinių ir viršutinių spintelių? Ar jis visada standartinis? Vyras mane durnina, kad noriu didesnio tartp, nei 50 cm, kurį projekte mums nurodo baldininkai.
4. ar gali būti įmontuojamas gartraukis vienoje linijoje su pakabinamų spintelių apačia (kad nebūtų aukščiau?)-galbūt pas ką nors yra tas įmontuojamas gartraukis ir galit iš patirties patarti kažką.
5. virtuvė maža, todėl baldininkai siūlo dėti mikrobanginę tiesiog ant stalviršio (man atrodo gaidiškai-nenoriu taip). Jie tikina, kad montuoti mikrobangę neapsimoka, niekas nemontuoja

Labai lauksiu jūsų žinių šiais klausimais
esu "klientė", bet jau tiek apsišvietusi ir išsiklausinėjusi, tai leisiu sau pakomentuot
1. gali būti įvairiai, dažniausiai 13-15 cm yra kažkoks standartas, tik nepamenu. nors dažniausiai tie standartai skiriasi pas skirtingas įmones.
2. aš esu 177, tai laikau save aukšta

man stalviršis būtinas minimum 93 cm, kitaip turiu dirbti susilenkusi. o kokio aukščio jums patogiausia, tai jums spręsti
3, 4. tarpas taip pat nestandartinis. tiesiog gartraukį privalu kabinti minimum 55 cm virš kaitlentės, kai kuriuos - 60. kai kurie nori, kad spintelės būtų lengviau pasiekiamos (žemesni žmonės ypač), todėl kabina spinteles žemiau, o gartraukį aukščiau. aš pvz kabinsiu viename lygyje, nes man taip gražiau, o aukštis ne problema.
5. nesąmone. pagaliau jie gali po kažkuria iš spintelių padaryti atvirą spintelę (nišą) ir ten padėsi mikrobangę, jei ji neįmonuojama pati iš savęs. aš mikrobangės neturiu, man jos nereikia, maistą pasišildau orkaitėj.
išvada - tavo virtuvininkai yra tokie labiau gamybininkai, bet nėra geri projektuotojai. kai užsiciklina ties kažkuo, tai ir kiša visiems. beje, patikrink, ar tau visokių nesąmoningų kargo ir rankšluostinių neprikišo. aišku, jei tau patinka, tai ok

aš tau siūlau susiprojektuoti virtuvę pas normalų projektuotoją, o tada brėžinius atiduoti baldininkams
Papildyta:
QUOTE(maža mazgė @ 2009 06 23, 13:39)
Susimasciau kokiu man reiktu auksciu, jei ugis 1.56

Nes pvz dabar indus plaunant alkune zemiau rankos, ir vanduo bega per ja
kažkas buvo įdėjęs či informaciją, koks yra idealus stalviršio aukštis: reikia atsistojus laikyti sulenkus alkūnę statmenai ir nuo jos berods 15 cm žemyn ir yra idealus aukštis stalviršiui.