Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų virtuvės

Sveiki, gal kas is zinovu galetu patart? 4u.gif
Nenorim saldiklio virtuveje, planuojam statyt tik dideli saldytuva, tada saldiklis keliautu i katiline. Ar galima saldikli statyti ant skalbimo masinos? Nu gal tarp ju lentyna kokia pasidaryt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Julijasha @ 2009 06 23, 11:58)
Cia turbut Schlosser'is  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif tas pats lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Sara @ 2009 06 23, 12:03)
2. mum baldininkai suprojektavo 90 cm nuo žemės esantį stalviršį. man atrodo, bus per aukštai.  Kokiame aukštyje jūsų stalviršiai ? Mes su vyru esam nedidukai smile.gif 175 cm
3. koks tarpas turi būti tarp apatinių ir viršutinių spintelių? Ar jis visada standartinis?  Vyras mane durnina, kad noriu didesnio tartp, nei  50 cm, kurį projekte mums nurodo baldininkai.
5. virtuvė maža, todėl baldininkai siūlo dėti mikrobanginę tiesiog ant stalviršio (man atrodo gaidiškai-nenoriu taip). Jie tikina, kad montuoti mikrobangę neapsimoka, niekas nemontuoja sad.gif

viską surašau taip kaip pas mane yra ax.gif
2. stalviršis 80cm aukštyje (aš irgi prie mažesnių, bet man sakė kad toks yra standartas), o kojelės man rodos 8cm (dėl šito nesu visiškai tikra)
3. tarpas tarp spintelių 60cm
5. o ar ta mikrobangė tikrai mirk-gyvenk reikalinga? man asmeniškai neskanus maistas nei ruoštas, nei šildytas mikrobangėj, ir aš jos visiškai atsisakiau, automatiškai susitaupo vieta...
Atsakyti
As manau viska imanoma imontuoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Matelyk @ 2009 06 23, 11:45)
drinks_cheers.gif tas pats  lotuliukas.gif
Papildyta:

viską surašau taip kaip pas mane yra  ax.gif
2. stalviršis 80cm aukštyje (aš irgi prie mažesnių, bet man sakė kad toks yra standartas), o kojelės man rodos 8cm (dėl šito nesu visiškai tikra)
3. tarpas tarp spintelių 60cm
5. o ar ta mikrobangė tikrai mirk-gyvenk reikalinga? man asmeniškai neskanus maistas nei ruoštas, nei šildytas mikrobangėj, ir aš jos visiškai atsisakiau, automatiškai susitaupo vieta...

Aciu labai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Susimasciau kokiu man reiktu auksciu, jei ugis 1.56 g.gif Nes pvz dabar indus plaunant alkune zemiau rankos, ir vanduo bega per ja lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sara @ 2009 06 23, 12:03)
Sveikutės. Tikiuosi pataikiau į temą smile.gif

Kadangi man gana skubiai reikia užsisakyti virtuvę, o baldninkai pateikė tik vieną projektą, kuris man žiauriai nepatinka, klausiu jūsų (jau patyrusių virtuvių gamyboje) man rūpimų klausimų ir bandau jiems sakyti savo pastabas :
1. kokio aukščio kojelės daromos virtuviniuose komplektuose (kiek nuo žemės prasideda spintelės)
2. mum baldininkai suprojektavo 90 cm nuo žemės esantį stalviršį. man atrodo, bus per aukštai.  Kokiame aukštyje jūsų stalviršiai ? Mes su vyru esam nedidukai smile.gif 175 cm
3. koks tarpas turi būti tarp apatinių ir viršutinių spintelių? Ar jis visada standartinis?  Vyras mane durnina, kad noriu didesnio tartp, nei  50 cm, kurį projekte mums nurodo baldininkai.
4. ar gali būti įmontuojamas gartraukis vienoje linijoje su pakabinamų spintelių apačia (kad nebūtų aukščiau?)-galbūt pas ką nors yra tas įmontuojamas gartraukis ir galit iš patirties patarti kažką.
5. virtuvė maža, todėl baldininkai siūlo dėti mikrobanginę tiesiog ant stalviršio (man atrodo gaidiškai-nenoriu taip). Jie tikina, kad montuoti mikrobangę neapsimoka, niekas nemontuoja sad.gif
Labai lauksiu jūsų žinių šiais klausimais

esu "klientė", bet jau tiek apsišvietusi ir išsiklausinėjusi, tai leisiu sau pakomentuot smile.gif

1. gali būti įvairiai, dažniausiai 13-15 cm yra kažkoks standartas, tik nepamenu. nors dažniausiai tie standartai skiriasi pas skirtingas įmones.
2. aš esu 177, tai laikau save aukšta smile.gif man stalviršis būtinas minimum 93 cm, kitaip turiu dirbti susilenkusi. o kokio aukščio jums patogiausia, tai jums spręsti 4u.gif
3, 4. tarpas taip pat nestandartinis. tiesiog gartraukį privalu kabinti minimum 55 cm virš kaitlentės, kai kuriuos - 60. kai kurie nori, kad spintelės būtų lengviau pasiekiamos (žemesni žmonės ypač), todėl kabina spinteles žemiau, o gartraukį aukščiau. aš pvz kabinsiu viename lygyje, nes man taip gražiau, o aukštis ne problema.
5. nesąmone. pagaliau jie gali po kažkuria iš spintelių padaryti atvirą spintelę (nišą) ir ten padėsi mikrobangę, jei ji neįmonuojama pati iš savęs. aš mikrobangės neturiu, man jos nereikia, maistą pasišildau orkaitėj.

išvada - tavo virtuvininkai yra tokie labiau gamybininkai, bet nėra geri projektuotojai. kai užsiciklina ties kažkuo, tai ir kiša visiems. beje, patikrink, ar tau visokių nesąmoningų kargo ir rankšluostinių neprikišo. aišku, jei tau patinka, tai ok smile.gif
aš tau siūlau susiprojektuoti virtuvę pas normalų projektuotoją, o tada brėžinius atiduoti baldininkams wink.gif

Papildyta:
QUOTE(maža mazgė @ 2009 06 23, 13:39)
Susimasciau kokiu man reiktu auksciu, jei ugis 1.56  g.gif Nes pvz dabar indus plaunant alkune zemiau rankos, ir vanduo bega per ja  lotuliukas.gif

kažkas buvo įdėjęs či informaciją, koks yra idealus stalviršio aukštis: reikia atsistojus laikyti sulenkus alkūnę statmenai ir nuo jos berods 15 cm žemyn ir yra idealus aukštis stalviršiui.
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2009 06 23, 12:48)
esu "klientė", bet jau tiek apsišvietusi ir išsiklausinėjusi, tai leisiu sau pakomentuot smile.gif

išvada - tavo virtuvininkai yra tokie labiau gamybininkai, bet nėra geri projektuotojai. kai užsiciklina ties kažkuo, tai ir kiša visiems. beje, patikrink, ar tau visokių nesąmoningų kargo ir rankšluostinių neprikišo. aišku, jei tau patinka, tai ok smile.gif
aš tau siūlau susiprojektuoti virtuvę pas normalų projektuotoją, o tada brėžinius atiduoti baldininkams wink.gif
Papildyta:

prikiso tu konteineriu ir ranksluostiniu-smile.gif aisku isbraukiau jas. o siaip itariu teks pasinaudot patarimu-darytis projekta pas normalius specus ir duoti po to baldininkams ji
Atsakyti
del aukščio:
skaičiau virtuvininku patarmuose- atsistoji prie stalviršio ir sulenki rankas statmenai per alkunes. nuo delnu apačios iki stalviršio turi buti 25 cm (berods) tada bus idealus variantas.
tikslu skaiciu pasikartosiu, jei dar rasiu kur uzsirasiau si patarima. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2009 06 23, 14:42)
del aukščio:
skaičiau virtuvininku patarmuose- atsistoji prie stalviršio ir sulenki rankas statmenai per alkunes. nuo delnu apačios iki stalviršio turi buti 25 cm (berods) tada bus idealus variantas.
tikslu skaiciu pasikartosiu, jei dar rasiu kur uzsirasiau si patarima.  mirksiukas.gif

aciu uz patarimus, dabar aiskiau, tik kad vyras 1.85.. reiks ieskoti optimalaus varianto biggrin.gif
Atsakyti

QUOTE(maža mazgė @ 2009 06 23, 13:48)
aciu uz patarimus, dabar aiskiau, tik kad vyras 1.85.. reiks ieskoti optimalaus varianto  biggrin.gif

80 cm čia totalus absurdas doh.gif Pastaruoju metu standartai yra 86 ir 91-93 cm (čia kiek man teko susidūrti), aš esu 171 cm ūgio ir 91 cm stalviršis man pats tas, mažesnis jau būtų nepatogus schmoll.gif
Atsakyti
Stalvirsio aukstis nepriklauso nuo kojeliu, ju dydis yra 150mm arba 100mm tai tik skonio reikalas, koks plintusas bus.
Stalvirsio aukstis yra daromas 90cm paklaida nuo grindu neligumo ar dar kitu niuansu.
Spinteles nuo stalvirsio kabinamos 40cm aukstyje, gartraukis auksciau.
Viska galima pagaminti, pagal jusu pageidavima aukscius ir pns, taik jusu noras, o tai nera jokia problema.
Atsakyti
Nedasuto man.. O virtuves baldai butinai turi buti su kojelemis? Kazkaip nepraktiska g.gif
Atsakyti