[quote=katkuta,2009 07 13, 11:27]
labas
labai viska painiai parasei

kaip supratau, tai tu dar nepagimdei, o laukiesi, tai nesvarbu ar tavo firma bankrutavus, svabiausia, kad kai pildysi dokus del MA, reikes payslip rodos 13 savaiciu kartu su forma det i voka ir siust, tikiuosi, juos turi

tada tau mokes MA, ne darbdavys, o valstybe.suma ta pati
bus
del tax credit, tai kai gims leliukas paskambink jiems i help line ir paprasyk, kad atsiustu forma del child tax credit, geriau skambint kuo anksciau, nes jei tavo pajamos mazos ir spesi susitvarkyt viska iki kol vaikui sueis 3 men, galbut gausi sure start maternity grant(£500)
dabar del JSA ir IS, nelabai supratau, jei tu pildei del IS, tai tada niekur vazinet ir pasirasinet nereikia, tik del JSA reikia, nes turi jiems rodyt, kad intensyviai ieskai darbo.o kiek tu laiko dirbai uk?nes kiek zinau, jei neturi leave to remain, IS nemoka, o ir JSA gali negaut, jei nesumokejai pakankamai mokesciu
ai, o kada tau gimdyt?
del klausimo, kada kas mokes, tai zinai, jie cia ypatingai neskuba

as pamenu irgi laukiausi ir buvau be darbo, tai pildziau dokus del JSA, tai man sumokejo po 3 men

bet uztat atgaline data gavau pinigelius, nu bet cia visiems skirtingai.o paskui man iskart MA pradejo moket, nes jau buvo terminas
del HB, tai jeigu tu esi be darbo, ir negauni MA, tai jie tau nemokes, kol negaus patvirtinimo is job centro del IS pasalpos skyrimo...tai va kol jie svarstys duoti tau ar ne, manau, HB nemokes

bet jei nuspres, kad tau priklauso IS, gausi viska atgaline data

tikiuosi supratai, ka parasiau...nebent turi drauga , kuris dirba, tada gausit HB...zodziu, kad gaut HB, reik arba dirbt, arba gaut JSA,IS, arba MA

labuka;)nium aciu uz atsakyma;)man iki gimdymo liko 8 savaietels...As HB gavau pries taj kai dirbau nes buvo mazos pajamos ir tik man jie oradejo moketi man bankrutavo firma buvau nuejus as as juos praeita savaite bet sake dar jie nikeo neperskaiciavo...as sakiau kad as jau issiunciau dokumentus del IS ir MA,kaip minejau MA parsiunte atgal mano forma nes jiem prireike mano SMP formos nors formoj buvo parasyta kad firma yra bakrutavus...del payslip buvo parasyta ideti tris paskutinius bet as del visa ko idejau 4 paskutnius...op dirbu taj as jau lygiai du metus full-time,tik va vakar paskaiciavau kad dirbu su NIN 17 menesiu jau kai turiu savo,bet NIN moku jau labai senai bet neturejau dar korteles savo...nes ir anksciau cia vasarom atvaziuodavau..o dbr del tos pasalpos 500?ar negalima jos kazkaip pradet tvarktis pries leliui gimstatnt o paskui viska uzbaigt jam gimus?
P.s NE i tema bet gal klas i nestukiu esat dar gimde London royal hospital?jej taip kokia ten patirtis bvo?