Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios pašalpos UK

QUOTE(agnuzele @ 2009 07 11, 12:09)
  schmoll.gif .Nejau visos tokios saziningos?

ne visos,bet stengiames biggrin.gif siaip i prasciausia varianta lengva lygiuotis,bet ar verta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(laurin22 @ 2009 07 09, 20:20)

ir del Tax Return  ax.gif  ar juos galima susigrazint uz praejusius metus, o jei norima uz dar senesnius?  g.gif

kiek zinau galima susigrazinti uz praejusius penkius metus. mirksiukas.gif bent kai as klausiau man taip sake. rolleyes.gif pati bandau susigrazinti uz preejusius tris.dar neseniai issiunciau tai dar laukiu atsakymo rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos mergaites...skaiciau cia viska raset..nujo 2008 metu iki siu dienu...maniau as jau oajudejau i prieki su tais savo dokumentais bet tikrai nesuprantu va tu tax credit?kas jie?uz ka?ir kaip juos galima gaut?o tie child tax credit jous galima gauti tik vaikuciui gimus?kur as galiu gauti tas formas?nes manbuvo sokas zadejau dirbti ir neiti i maternity iki rugpjucio vidurio, bet atsitiko taip kad firma bankrutavo taj teko iseiti...dabar pradejau tavrkytis del MA nes man nieko nemokes firma nes visas uk bankrutavo:( ir man ie keido rinktis ka as noriu gauti JSA ar IS,as [asirinkau income support nes realu kad man darbo 30ies savaiciu jau niekas ir nebutu daves...taj vazineju is jobcentra jau trecia penkatdieni,kazkur skaiciau cia jus saket kad ir je sumoka atgaline data?nes jau as pas juos sistemoj skambinau ir klasiau sako jau esi iki pirmadienio ai iki ryt tureciau gauti laiska jej ne vel reikes skamibnti...toliau del maternity alownce skambinau ir klasuiau sake jie turi manop forma ir dokumentus ir iki 21 liepos atsius laiska bet gavau atgal ta forma ketvirtadienio ryta vel nuvaziavau i jobcentra ir jie liepe skambint i offica ten pasukau ir jie man vel liepe parsiust atgla ta forma nes as jiem [pasakiau lad smp formos negausiu net negausiu savo p45 is tos firmos nes uk nieko nebeliko ju...taj nzn kiek cia mna dbr reikes laukti kol as viska susitvarkysiu,su HB jau susitvarkiau bet dbr laukiu jau pakeitimo kai nunesiau dokumnetus kad netekau darbo,taj gal teko kam ors susidurti su tokia pacia sitacija ir gal zinok kiek laiko truks kol poradesiu betn kazka is valstybs gauti?nes jau kai issiuntus viska esu pries 3 svaites o sistemose visur esu 4 savaites ir vis dar nieko...
Atsakyti
sveikos,norejau paklausti ka reikia siusti su tax credit ir child tax credit forma,ar tik ja viena.
Atsakyti
QUOTE(dangira1984 @ 2009 07 13, 00:14)
sveikos mergaites...skaiciau cia viska raset..nujo 2008 metu iki siu dienu...maniau as jau oajudejau i prieki su tais savo dokumentais bet tikrai nesuprantu va tu tax credit?kas jie?uz ka?ir kaip juos galima gaut?o tie child tax credit jous galima gauti tik vaikuciui gimus?kur as galiu gauti tas formas?nes manbuvo sokas zadejau dirbti ir neiti i maternity iki rugpjucio vidurio, bet atsitiko taip kad firma bankrutavo taj teko iseiti...dabar pradejau tavrkytis del MA nes man nieko nemokes firma nes visas uk bankrutavo:( ir man ie keido rinktis ka as noriu gauti JSA ar IS,as [asirinkau income support nes realu kad man darbo 30ies savaiciu jau niekas ir nebutu daves...taj vazineju is jobcentra jau trecia penkatdieni,kazkur skaiciau cia jus saket kad ir je sumoka atgaline data?nes jau as pas juos sistemoj skambinau ir klasiau sako jau esi iki pirmadienio ai iki ryt tureciau gauti laiska jej ne vel reikes skamibnti...toliau del maternity alownce skambinau ir klasuiau sake jie turi manop forma ir dokumentus ir iki 21 liepos atsius laiska bet gavau atgal ta forma ketvirtadienio ryta vel nuvaziavau i jobcentra ir jie liepe skambint i offica ten pasukau ir jie man vel liepe parsiust atgla ta forma nes as jiem [pasakiau lad smp formos negausiu net negausiu savo p45 is tos firmos nes uk nieko nebeliko ju...taj nzn kiek cia mna dbr reikes laukti kol as viska susitvarkysiu,su HB jau susitvarkiau bet dbr laukiu jau pakeitimo kai nunesiau dokumnetus kad netekau darbo,taj gal teko kam ors susidurti su tokia pacia sitacija ir gal zinok kiek laiko truks kol poradesiu betn kazka is valstybs gauti?nes jau kai issiuntus viska esu pries 3 svaites o sistemose visur esu 4 savaites ir vis dar nieko...

labas smile.gif
labai viska painiai parasei blush2.gif kaip supratau, tai tu dar nepagimdei, o laukiesi, tai nesvarbu ar tavo firma bankrutavus, svabiausia, kad kai pildysi dokus del MA, reikes payslip rodos 13 savaiciu kartu su forma det i voka ir siust, tikiuosi, juos turi blush2.gif tada tau mokes MA, ne darbdavys, o valstybe.suma ta pati
bus mirksiukas.gif
del tax credit, tai kai gims leliukas paskambink jiems i help line ir paprasyk, kad atsiustu forma del child tax credit, geriau skambint kuo anksciau, nes jei tavo pajamos mazos ir spesi susitvarkyt viska iki kol vaikui sueis 3 men, galbut gausi sure start maternity grant(£500) mirksiukas.gif
dabar del JSA ir IS, nelabai supratau, jei tu pildei del IS, tai tada niekur vazinet ir pasirasinet nereikia, tik del JSA reikia, nes turi jiems rodyt, kad intensyviai ieskai darbo.o kiek tu laiko dirbai uk?nes kiek zinau, jei neturi leave to remain, IS nemoka, o ir JSA gali negaut, jei nesumokejai pakankamai mokesciu schmoll.gif
ai, o kada tau gimdyt? blush2.gif
del klausimo, kada kas mokes, tai zinai, jie cia ypatingai neskuba doh.gif as pamenu irgi laukiausi ir buvau be darbo, tai pildziau dokus del JSA, tai man sumokejo po 3 men blink.gif bet uztat atgaline data gavau pinigelius, nu bet cia visiems skirtingai.o paskui man iskart MA pradejo moket, nes jau buvo terminas rolleyes.gif
del HB, tai jeigu tu esi be darbo, ir negauni MA, tai jie tau nemokes, kol negaus patvirtinimo is job centro del IS pasalpos skyrimo...tai va kol jie svarstys duoti tau ar ne, manau, HB nemokes unsure.gif bet jei nuspres, kad tau priklauso IS, gausi viska atgaline data unsure.gif tikiuosi supratai, ka parasiau...nebent turi drauga , kuris dirba, tada gausit HB...zodziu, kad gaut HB, reik arba dirbt, arba gaut JSA,IS, arba MA mirksiukas.gif
Papildyta:

sveikos,norejau paklausti ka reikia siusti su tax credit ir child tax credit forma,ar tik ja viena.

del tax credit nieko nereikia siust, del child benefit reikia siust gimimo liudijima mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=katkuta,2009 07 13, 11:27]
labas smile.gif
labai viska painiai parasei blush2.gif kaip supratau, tai tu dar nepagimdei, o laukiesi, tai nesvarbu ar tavo firma bankrutavus, svabiausia, kad kai pildysi dokus del MA, reikes payslip rodos 13 savaiciu kartu su forma det i voka ir siust, tikiuosi, juos turi blush2.gif tada tau mokes MA, ne darbdavys, o valstybe.suma ta pati
bus mirksiukas.gif
del tax credit, tai kai gims leliukas paskambink jiems i help line ir paprasyk, kad atsiustu forma del child tax credit, geriau skambint kuo anksciau, nes jei tavo pajamos mazos ir spesi susitvarkyt viska iki kol vaikui sueis 3 men, galbut gausi sure start maternity grant(£500) mirksiukas.gif
dabar del JSA ir IS, nelabai supratau, jei tu pildei del IS, tai tada niekur vazinet ir pasirasinet nereikia, tik del JSA reikia, nes turi jiems rodyt, kad intensyviai ieskai darbo.o kiek tu laiko dirbai uk?nes kiek zinau, jei neturi leave to remain, IS nemoka, o ir JSA gali negaut, jei nesumokejai pakankamai mokesciu schmoll.gif
ai, o kada tau gimdyt? blush2.gif
del klausimo, kada kas mokes, tai zinai, jie cia ypatingai neskuba doh.gif as pamenu irgi laukiausi ir buvau be darbo, tai pildziau dokus del JSA, tai man sumokejo po 3 men blink.gif bet uztat atgaline data gavau pinigelius, nu bet cia visiems skirtingai.o paskui man iskart MA pradejo moket, nes jau buvo terminas rolleyes.gif
del HB, tai jeigu tu esi be darbo, ir negauni MA, tai jie tau nemokes, kol negaus patvirtinimo is job centro del IS pasalpos skyrimo...tai va kol jie svarstys duoti tau ar ne, manau, HB nemokes unsure.gif bet jei nuspres, kad tau priklauso IS, gausi viska atgaline data unsure.gif tikiuosi supratai, ka parasiau...nebent turi drauga , kuris dirba, tada gausit HB...zodziu, kad gaut HB, reik arba dirbt, arba gaut JSA,IS, arba MA mirksiukas.gif
labuka;)nium aciu uz atsakyma;)man iki gimdymo liko 8 savaietels...As HB gavau pries taj kai dirbau nes buvo mazos pajamos ir tik man jie oradejo moketi man bankrutavo firma buvau nuejus as as juos praeita savaite bet sake dar jie nikeo neperskaiciavo...as sakiau kad as jau issiunciau dokumentus del IS ir MA,kaip minejau MA parsiunte atgal mano forma nes jiem prireike mano SMP formos nors formoj buvo parasyta kad firma yra bakrutavus...del payslip buvo parasyta ideti tris paskutinius bet as del visa ko idejau 4 paskutnius...op dirbu taj as jau lygiai du metus full-time,tik va vakar paskaiciavau kad dirbu su NIN 17 menesiu jau kai turiu savo,bet NIN moku jau labai senai bet neturejau dar korteles savo...nes ir anksciau cia vasarom atvaziuodavau..o dbr del tos pasalpos 500?ar negalima jos kazkaip pradet tvarktis pries leliui gimstatnt o paskui viska uzbaigt jam gimus?
P.s NE i tema bet gal klas i nestukiu esat dar gimde London royal hospital?jej taip kokia ten patirtis bvo?

Atsakyti
QUOTE(dangira1984 @ 2009 07 13, 12:16)
as sakiau kad as jau issiunciau dokumentus del IS ir MA,kaip minejau MA parsiunte atgal mano forma nes jiem prireike mano SMP formos nors formoj buvo parasyta kad firma yra bakrutavus...

Tuo pat metu negali prasyti Income Support ir MA schmoll.gif
Jei tau priklauso MA aisku geriau ja susitvarkyti, negu kad IS....tik kai baigsis MA mokejimas tada gali kreiptis del IS...Jei susidubliuos pasalpos gausis kad negausi nei vienos, atsargei unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(uk-girl @ 2009 07 13, 15:02)
Tuo pat metu negali prasyti Income Support ir MA  schmoll.gif
Jei tau priklauso MA aisku geriau ja susitvarkyti, negu kad IS....tik kai baigsis MA mokejimas tada gali kreiptis del IS...Jei susidubliuos pasalpos gausis kad negausi nei vienos, atsargei  unsure.gif

bet ar gali taip but?nes man jie taip liepe daryti?nieko jau nebesuprantu;(
Atsakyti
QUOTE(dangira1984 @ 2009 07 13, 13:50)
bet ar gali taip but?nes man jie taip liepe daryti?nieko jau nebesuprantu;(

Taip juk visur aiskei parasyta kad gali gauti tik viena is siu pasaplu mirksiukas.gif
Turbut kaska netaip supratai ar netaip isaiskinai savo padeti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uk-girl: 13 liepos 2009 - 15:35
QUOTE(uk-girl @ 2009 07 13, 16:32)
Taip juk visur aiskei parasyta kad gali gauti tik viena is siu pasaplu  mirksiukas.gif
Turbut kaska netaip supratai ar netaip isaiskinai savo padeti  ax.gif

niu nzn bet ka tik jiem skabinau ir sake viskas geraj nes sake MA ir IS yra du skirtingi dalykai taj nzn vis laukiu dbr atsakymo sake savaites pabaigoj atsius atsakyma...
Atsakyti
QUOTE(dangira1984 @ 2009 07 13, 16:49)
niu nzn bet  ka tik jiem skabinau ir sake viskas geraj nes sake MA ir IS yra du skirtingi dalykai taj nzn vis laukiu dbr atsakymo sake savaites pabaigoj atsius atsakyma...

tai jo, skirtingos cia pasalpos, bet abieju iskart tikrai nemokes mirksiukas.gif arba viena arba kita, be to, tau gi jau greit gimdyt, o MA, gali prasyt likus 11 sav iki gimdymo, tai jei ji tau priklauso, jaa ir mokes.parasyk, koki atsakyma gausi is ju smile.gif
del tu £500, tai galima ir pries gimstant tvarkytis, bet jau nebepamenu kokios salygos ten yra ja gaut, man rodos reik gaudinet IS arba JSA, tiksliai nepamenu g.gif siaip visa info gali gaut savo job centre, reiks jiems paskambint, kad tau forma atsiustu uzpildyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katkuta @ 2009 07 13, 21:30)
tai jo, skirtingos cia pasalpos, bet abieju iskart tikrai nemokes mirksiukas.gif arba viena arba kita, be to, tau gi jau greit gimdyt, o MA, gali prasyt likus 11 sav iki gimdymo, tai jei ji tau priklauso, jaa ir mokes.parasyk, koki atsakyma gausi is ju smile.gif
del tu £500, tai galima ir pries gimstant tvarkytis, bet jau nebepamenu kokios salygos ten yra ja gaut, man rodos reik gaudinet IS arba JSA, tiksliai nepamenu g.gif siaip visa info gali gaut savo job centre, reiks jiems paskambint, kad tau forma atsiustu uzpildyt smile.gif

hmmm,niu suprantu kd nemokes venu metu bet kodl tada jie man nieko neminejo ir liepe paskambinti kai buiu 29 savaiciu nestumo,o as netekau darbo budama 28 ir keletos dienu...taj ta forma as tik gavau ir issiuncisu jiem is karto taj dar vis laukiu atsakymo...taip pat gavau frma del matrnity is H&M Revenue jie irgi ima atsakomybe jej yra bankrutavus firma taj laukiu dar ir is ju...ziuresiu tikiuosi is kur nors ka nors gausiu:))) o del tu 500 tada reikes jau man vel lekt i jobcentra paprasyti tos formeles;))) jej as buvau aplaiinus del IS gal jie ta matys ir nekils problemu nu bet man jau galva ciuozia nuo tu visu popieriu tvarkymo...karatsi norisi viska mesti ir kokia firmai sumoketi pinigus,bet neturiu tam siuo metu pakankamai lesu metyt pinigelius i viena ir i kita puse...smile.gif\aciu merginos jum uz patarimus;)))beja ar jum nera jobcenrtas siules imti paskola jej reikia pinigu extra?idomu kokios ten salygos nes as kai skambinau sako jej reikia pinigu imkit paskola tada...
Atsakyti