Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios pašalpos UK

Mamytes, gal kuri zinot tiksliai ar Maternity allowance (motinystes pasalpa mokama is job centro) skaitosi kaip income ar ne? g.gif Cia house benefit'ams skaitosi ta pasalpa kaip income ar ne? Nes kai skambinau, vienas darbuotojas pasake, kad tai - ne income (tik jie nori zinot apie tokia gaunama pasalpa), o kitas pasake, kad tai income (nors truputi nelogiska, juk pinigai skirti vaikui) g.gif Kas tiksliai esat su tuo susidurusios, ar priskaiciavo prie income (atitinkamai mazeja house benefitu, ar ne)?. Dekui uz atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2009 11 11, 20:35)
Mamytes, gal kuri zinot tiksliai ar Maternity allowance (motinystes pasalpa mokama is job centro) skaitosi kaip income ar ne?  g.gif Cia house benefit'ams skaitosi ta pasalpa kaip income ar ne? Nes kai skambinau, vienas darbuotojas pasake, kad tai - ne income (tik jie nori zinot apie tokia gaunama pasalpa), o kitas pasake, kad tai income (nors truputi nelogiska, juk pinigai skirti vaikui)  g.gif Kas tiksliai esat su tuo susidurusios, ar priskaiciavo prie income (atitinkamai mazeja house benefitu, ar ne)?. Dekui uz atsakymus.

gal cia be rysio busiu atsakius, bet vis tiek wink.gif

Vaiko pašalpa (Child Benefit) nebus įtraukta į Būsto ir konsulinio mokesčio pašalpos (Housing and Council Tax Benefit) apskaičiavimus.

Papildyta:
oi. tu ne apie tuos pinigelius klausei...
Atsakyti
QUOTE(TiTiJu @ 2009 11 11, 20:54)
Pasiklausiu ir as  ax.gif 
ar siais krizes laikais galima bandyti gauti pasalpa
Pašalpa mažas pajamas gaunantiems asmenims (Income Support)  g.gif 
gyvenate Didžiojoje Britanijoje; - gyvenu nuo siu metu birzelio
turite mažas pajamas; - gaunu tikrai nedaug
nedirbate arba dirbate vidutiniškai mažiau negu 16 valandų per savaitę. - dirbu part time ir kartais i savaite tenka dirbti tik 4val

Gali net nebandyt tikrai negausi reik turet 5 metu rezidenta ir cia tik pradziai.

Gebene negaliu padet nes as jiems aplamai pamirsau pranest,kad gaunu MA tai taip ir liko ax.gif

Tik zinau,kad nuo lapkricio 2 d nebesiskaiciuoja CHB i HB.
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2009 11 11, 23:35)
Mamytes, gal kuri zinot tiksliai ar Maternity allowance (motinystes pasalpa mokama is job centro) skaitosi kaip income ar ne?  g.gif Cia house benefit'ams skaitosi ta pasalpa kaip income ar ne? Nes kai skambinau, vienas darbuotojas pasake, kad tai - ne income (tik jie nori zinot apie tokia gaunama pasalpa), o kitas pasake, kad tai income (nors truputi nelogiska, juk pinigai skirti vaikui)  g.gif Kas tiksliai esat su tuo susidurusios, ar priskaiciavo prie income (atitinkamai mazeja house benefitu, ar ne)?. Dekui uz atsakymus.

as tai kai pildziau, tai savo nuoziura neiskaiciavau biggrin.gif tai sako, kodel cia taip nedaug pas tave algos, sakau cia neiskaiciavau maternity pay, aaa sako, gerai, ir taip ir neprisikabino prie to ir nieko nedadejo prie incomo, tai nzn, ar cia tik tas konsultantas fainas ir praleido pro akis uzdedamas stampa, ar ir nereikia skaiciuot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mazaaudrute @ 2009 11 12, 01:44)
as tai kai pildziau, tai savo nuoziura neiskaiciavau biggrin.gif  tai sako, kodel cia taip nedaug pas tave algos, sakau cia neiskaiciavau maternity pay, aaa sako, gerai, ir taip ir neprisikabino prie to ir nieko nedadejo prie incomo, tai nzn, ar cia tik tas konsultantas fainas ir praleido pro akis uzdedamas stampa, ar ir nereikia skaiciuot  ax.gif

Maternity Pay, tai cia turi omenyje ta SMP, kuria moka darbdavys? O as turiu omeny, ta Maternity allowance, kuria moka job centras, nes maternity pay yra 90% algos (mokama pradzioj maternity leaving is darbdavio), o maternity allowance yra mokama valstybes, kai darbdavys nebeprivalo moket arba kazkaip jei darbdavys negalejo moket SMP. Ta SMP gal ir galetu isiskaiciuot i income, bet va ar sita allowance (pasalpa) ar isiskaiciuoja ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2009 11 11, 23:35)

man tai skaiciavo MA kaip bendras pajamas, tai turejo itakos gaunamiems HB smile.gif be to, kadangi buvau vienisa, tai automatiskai jei negauciau MA, man nemoketu HB, kuri baige moketi is karto po to, kai baigesi MA mokejimas, nes niekur neissidarbinau..tai va, cia buvo pries 1,5 metu, nzn gal dabar kas nors pasikeite, o , kad MA, skirta vaikui tai pasigincyciau, nes vaikas gauna CHB ir CHTC ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Grazia @ 2009 11 12, 09:36)
man tai skaiciavo MA kaip bendras pajamas, tai turejo itakos gaunamiems HB smile.gif be to, kadangi buvau vienisa, tai automatiskai jei negauciau MA, man nemoketu HB, kuri baige moketi is karto po to, kai baigesi MA mokejimas, nes niekur neissidarbinau..tai va, cia buvo pries 1,5 metu, nzn gal dabar kas nors pasikeite, o , kad MA, skirta vaikui tai pasigincyciau, nes vaikas gauna CHB ir CHTC ax.gif

Aisku, dekui 4u.gif Kaip tik ir reikejo tokio atsakymo kas tiksliai, is praktikos su tuo susidure smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes ... Turiu kalsuimuka mamos, kurios dirba part-time ir veda savo vaikucius i nursery ir gauna Working Tax Credit. AR WTC JUMS UZ DARZELI (NURSERY) MOKA TIESIOGIAI I SASKAITA AR TUOS PINIGELIUS PERVEDA TIESIOGIAI I DARZELIO SASKAITA? ACIU LABAI smile.gif
Atsakyti
sveikos mamytes.nelabai as cia moku naudotis siuuo puslapiu.nerandu temu kuriu ieskau.labai noreciau paklausti,jei galesit atsakykit man i AZ. su vaiku ketinu isvaziuoti i londona.esu vienisa mama.kokios man bus skiriamos pasalpos?kokios nuolaidos bustui?ketinu dirbti vakarais po 4 valandas,o diena su savo vaikuciu,ir dar pasiimciau daboti koki vaikeli-sedeciau namie..... aciu labai is anksto. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Versme @ 2009 11 12, 09:20)
Sveikos mamytes ... Turiu kalsuimuka mamos, kurios dirba part-time ir veda savo vaikucius i nursery ir gauna Working Tax Credit. AR WTC JUMS UZ DARZELI (NURSERY) MOKA TIESIOGIAI I SASKAITA AR TUOS PINIGELIUS PERVEDA TIESIOGIAI I DARZELIO SASKAITA? ACIU LABAI  smile.gif

i mano saskaita moka
Atsakyti
QUOTE(Dovile87 @ 2009 11 12, 11:18)
sveikos mamytes.nelabai as cia moku naudotis siuuo puslapiu.nerandu temu kuriu ieskau.labai noreciau paklausti,jei galesit atsakykit man i AZ. su vaiku ketinu isvaziuoti i londona.esu vienisa mama.kokios man bus skiriamos pasalpos?kokios nuolaidos bustui?ketinu dirbti vakarais po 4 valandas,o diena su savo vaikuciu,ir dar pasiimciau daboti koki vaikeli-sedeciau namie..... aciu labai is anksto. 4u.gif

Jeigu dirbsi 4val 5dienas tai gausis 20valandu. O cia darbas su kontraktu ar busi self-employed? Jei self-employed tai gali claiminti Working Tax Credit ir Child tax Credit. Beto Child Benefit - uz vaiko pasalpa. ka tik atvykus i UK, nemanau, kad is karto gausi kokiu nuolaidu bustui. Esu UK ne pirmi metai, dirbu kaip self-employed. Esu vienisa mama ir man niekas jokiu nuolaidu neduoda , kalbant apie nuoma. Housing Benefito ats laukiu jau nuo Vasario men, kassavaite einu ir klausiu ir reikalai nejuda. Pirma pilnus metus patarciau isdirbti, o tada kazkokiu lengvatu tiketis, nors ir tai , kaip matai, nera garntuota kad gausi. Pradejus irbti, galesi WTC , CTC ir CB claimint.
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2009 11 12, 05:51)
Maternity Pay, tai cia turi omenyje ta SMP, kuria moka darbdavys? O as turiu omeny, ta Maternity allowance, kuria moka job centras, nes maternity pay yra 90% algos (mokama pradzioj maternity leaving is darbdavio), o maternity allowance yra mokama valstybes, kai darbdavys nebeprivalo moket arba kazkaip jei darbdavys negalejo moket SMP. Ta SMP gal ir galetu isiskaiciuot i income, bet va ar sita allowance (pasalpa) ar isiskaiciuoja ar ne  g.gif

tai as suprantu, kas yra maternity pay biggrin.gif ir kaiptik tarkim tax credituose i incoma neskaiciuoja maternity allowance, o smp skaiciuoja i pajamas, tik nuo kiekvienos savaites reik numinusuot 100 svaru. o del housing benefitu tai abi tos pasalpos yra daugmaz vienodas dalykas, nes tai dekreto pinigai, todel ir salygos housingui turetu but tos pacios ax.gif

o del to "atvaziuoju i londona, kokias gausiu pasalpas?"... nu taip juokingai skamba, negaliu, naivumas kazkoks doh.gif lotuliukas.gif
mazdaug "atvaziuosiu i bet kuria sali kur pasalpos didesnes negu lietuvoje ir viska gausiu" doh.gif juokingas mastymas biggrin.gif bent nesakyt garsiai ax.gif pirmiausiai padirbt, mokescius pamoket, o tada pradet sukt mintis kas priklauso, o kas ne
Atsakyti