Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios pašalpos UK

QUOTE(Kuzia @ 2009 11 23, 11:12)
Kokius tax creditus huh.gif . Juk metus isdirbt reikia, kad juos kas duotu.

Tikrai nereikia schmoll.gif Nebent paskutiniais metais kazka pakeite ar sugrieztino tvarka. Kai mes pradejom tvarkytis, buvom UK apie 6 men jau, ne is karto tvarkemes. Vaikelis jau buvo gimes. As buvau dirbusi vos pora menesiu. Vyras, zinoma jau daugiau ir nuolatiniame darbe. Tad gavome ir WTC, ir CTC rolleyes.gif Nezinau, gal mus itakos turejo, kad vaikas jau buvo gimes g.gif Nes juokemes dar, kad vyras gauna pinigu uz tai, kad dirba ir turi maza leliuka, o as - kad nedirbu ir turiu maza leliuka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mazuliux @ 2009 11 23, 15:50)
Tikrai nereikia  schmoll.gif Nebent paskutiniais metais kazka pakeite ar sugrieztino tvarka. Kai mes pradejom tvarkytis, buvom UK apie 6 men jau, ne is karto tvarkemes. Vaikelis jau buvo gimes. As buvau dirbusi vos pora menesiu. Vyras, zinoma jau daugiau ir nuolatiniame darbe. Tad gavome ir WTC, ir CTC  rolleyes.gif Nezinau, gal mus itakos turejo, kad vaikas jau buvo gimes  g.gif Nes juokemes dar, kad vyras gauna pinigu uz tai, kad dirba ir turi maza leliuka, o as - kad nedirbu ir turiu maza leliuka  biggrin.gif

Mazuliux, dabar sugrieztino ir stipriai mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2009 11 23, 13:17)
Mazuliux, dabar sugrieztino ir stipriai  mirksiukas.gif  4u.gif

Nemanau schmoll.gif Mes UK nuo balandzio, tiksliau vyras nuo balandzio,as nuo liepos,o jau susitvarkem ir gaunam pasalpas smile.gif
Papildyta:
Nebent sugrieztino siom dienom,nes mes gaunam apie menesi laiko pasalpas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2009 11 23, 14:17)
Mazuliux, dabar sugrieztino ir stipriai  mirksiukas.gif  4u.gif

Gali buti, nenustebciau. Be to, mes ne Londone juk buvom. Tikriausiai ir tai turejo itakos nemazai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Versme @ 2009 11 23, 12:53)
1.Child Tax Credit negalima claiminti dar vaikeliui negimus, nes su CTC forma siusti reikia tam tikrus dokumentus iskaitant ir vaikelip gimimo liudijima.
2. Jeigu CTC susitvarkai greiciau nei per 3 men nuo vaikelio gimimo, tada skubiai reikia pildyti Sure Start maternity grants forma, nes ja reikia issiusti iki vaikeliui bus 3men.
3. MA is paid by the DWP for a maximum of 39 weeks. Kai as tvarkiausi MA, jeigu vaikas gime iki kovo 1d, tai MA buvo tik uz 24sav, jeigu vaikas gime po balandzio 1d gauni MA uz 39sav.
NOTE: the Government plants to increase the maximum period of payment of MA to 52 weeks. The date for this change has not yet been decided, but it is unlikely it will affect people whose baby is due before April 2010.
4. Jeigu gaunate CTC galite tvarkytis ir Health Start vouchers, bet jei pradetumete + gauti Working Tax Crdit tada tu voucher nebegautumete. 

5. Patarciau visoms paskaityneti ar isigyti WELFARE BENEFITS AND TAX CREDITS HANDBOOK 2009/2010. Gaila, kad jos kaina apie 37svarus ir ji yra isleidziama su atnaujinimais kasmet, BET nors nereiks prisirinkti netikslios ar nepilnos informacijos. Knyga stora 1605psl, bet rasit ten apie viskus benefitus ir pan.
Papildyta:

Uk buvau pradirbusi lygiai 6men ir isejau i dekretines. vaikutis gime po balandzio 1d. ir po jo gimimo susitvarkiau CTC be jokiu vargu .

Vaikui negimus galima tvarkytis WTC tai yra ta pati forma,o kai vaikas gims tada tereiks paskambint ir pranest,perskaiciavima padaro per pora savaiciu.
Atsakyti
QUOTE(renateled @ 2009 11 23, 13:35)
Nemanau schmoll.gif Mes UK nuo balandzio, tiksliau vyras nuo balandzio,as nuo liepos,o jau susitvarkem ir gaunam pasalpas smile.gif
Papildyta:
Nebent sugrieztino siom dienom,nes mes gaunam apie menesi laiko pasalpas smile.gif

Idomu kiek jus gaunat uz vaikuti ax.gif
Atsakyti
daug cia visko moka,tik nelabai suprasi ka,kur ir kada g.gif
Atsakyti
QUOTE(Astulyte28 @ 2009 11 23, 16:49)
Vaikui negimus galima tvarkytis WTC tai yra ta pati forma,o kai vaikas gims tada tereiks paskambint ir pranest,perskaiciavima padaro per pora savaiciu.

tu kaip patyrus man dar papasakok viena eigos dalyka, as dabar suejus 29 savaitem prasau maternity grant, ir as tuos 500 gaunu, nes jau ctc ir wtc sutvarkyti uz paskutiniji reikiama laikotarpi, 2008/2009, ar man dar reikia palaukti vaikelio gimimo ir pertvarkyti paskaiciavimus?
ir dar kaip su child benefitu numeriu, jis islieka tas pats ir vienas, nesvarbu kiek vaiku prisideda, tik daauga imoka uz kiekviena?
Atsakyti
QUOTE(mazaaudrute @ 2009 11 24, 01:59)
tu kaip patyrus man dar papasakok viena eigos dalyka, as dabar suejus 29 savaitem prasau maternity grant, ir as tuos 500 gaunu, nes jau ctc ir wtc sutvarkyti uz paskutiniji reikiama laikotarpi, 2008/2009, ar man dar reikia palaukti vaikelio gimimo ir pertvarkyti paskaiciavimus?
ir dar kaip su child benefitu numeriu, jis islieka tas pats ir vienas, nesvarbu kiek vaiku prisideda, tik daauga imoka uz kiekviena?

Sueis 29 sav ir gali iskart prasyt,jokiu perskaiciavimu nelauki,ctc gauni ir to uztenka.
O CHB tai taip vienas numeris,as kai pagimdziau tai man tereikejo paskambint ir viskas jokio dok net nesiunciau.
Atsakyti
QUOTE(Astulyte28 @ 2009 11 24, 10:51)
Sueis 29 sav ir gali iskart prasyt,jokiu perskaiciavimu nelauki,ctc gauni ir to uztenka.
O CHB tai taip vienas numeris,as kai pagimdziau tai man tereikejo paskambint ir viskas jokio dok net nesiunciau.

o tai gerai tada, kaiptik bus pinigai paneles karietai biggrin.gif dekui 4u.gif
Atsakyti
sveikutes smile.gif as cia su tokiu prasymu smile.gif gal yra mamyciu is siaurines airijos kartais?
gal zinot kas kur kokia nors lietuviu firma siaurinej airijoj kuri padetu susitvarkyti pasalpas? nes su tom pasalpom tamsus miskas man verysad.gif pradejom dabar tvarkytis child benefit,as nedirbu vyras dirba bet pradziai gauna minimuma (kartis daugiau) tai sake dar yr galimybe susitvarkyti child tax credit,ar cia patiem reiki kokia forma susirasti ar ka blush2.gif gal kuri daugiau zinot? sakau jei butu kokia firma nuejai sutvarkei ir ramu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bema21 @ 2009 11 24, 13:02)
sveikutes smile.gif  as cia su tokiu prasymu smile.gif  gal yra mamyciu is siaurines airijos kartais?
gal zinot kas kur kokia nors lietuviu firma siaurinej airijoj kuri padetu susitvarkyti pasalpas? nes su tom pasalpom tamsus miskas man verysad.gif  pradejom dabar tvarkytis child benefit,as nedirbu vyras dirba bet pradziai gauna minimuma (kartis daugiau) tai sake dar yr galimybe susitvarkyti child tax credit,ar cia patiem reiki kokia forma susirasti ar ka blush2.gif  gal kuri daugiau zinot? sakau jei butu kokia firma nuejai sutvarkei ir ramu smile.gif

na as is anglijos, bet child credit gauna cia beveik kiekvienas vaikas, taip kad ziurekites, ir as ir vyras dirbam, ir gaunam, cia ne tik galimybe gauti, cia turit jus gauti ypac jei tik vyras dirba
Atsakyti