Dvylikta kelionės diena. Mes mielai lėktumėm kur nors į laukus, bet pasidaro gėda, kad per mažai pamatysim sostinę, todėl sukam į
Lisaboną. Šį kartą važiuojame į Alfama rajoną. Atiduodam duoklę šmikiams. Dar apie juos nepasakojau?
Gerai, kad Lietuvos nabagai tokio biznio kolkas nesugalvojo

Esmė tokia. Mašinų stovėjimo aikštelėse pilna nabagų, kurie užsiima stovėjimo vietą ir jei tu nori ton vieton prisiparkuoti, turi jiems mokėti duoklę

Aikštelė sausakimša, viena vieta laisva, o ten stovi šmikis ir mojuoja rankomis, tipo atvažiuok čia, o už tai pasiima pinigą... Uj kaip man pikta ant tokių dykaduonių. Vieną nuvariau į šoną, tai kaip pradėjo mojuoti rankomis, kinkuoti galva, plūstis portugališkai, jau galvojau gausiu aš į dūdą. Po to drebinau kinkas, kad nesugadintų mašinos...
Taigi, padarę išvadas, sumokame duoklę šmikiui už nieką - aikštelė pustuštė, nabagų būrelis ant lauželio kažką čirškina, mums prisiparkavus prieina, pasiima pinigą ir nueina toliau

Visa tai vyksta miesto centre...
Portugalai garsūs savo turgumis, net ispanai atvažiuoja apsipirkti į pasienio miestų turgelius (nesuprantu kodėl, nes čia brangiau

). Taigi ir aš panorau pasižiūrėti, kaip atrodo portugališkas turgus. Patraukėme į vieną žymiausių Lisabonoje -
Feira da Ladra - vagių turgų. Ir ką, pamatėme diiiidelį Kalvarijų turgų, kuriame parduodama viskas - albumai su šeimų nuotraukomis, senos sienų plytelės, nepilni servizai, sulūžę žaislai, apgadinti rakandai, senos pagalvės ir dar kaži kas.... Tiesa, portugališki suvenyrai čia apie 1-2e pigiau, nei suvenyrų parduotuvėse.