Įkraunama...
Įkraunama...

Valgymo bėdos darželyje: vemia nuo streso,

QUOTE(Amarilė.84 @ 2012 01 12, 11:26)
Šiandien sužinojau, beje, iš kitos mamos, vedančios savo mergaitę į tą pačią grupę, kad mano dukrytė 3 m. vemia darželyje.. Auklėtojos nė puse žodžio apie tai neužsiminė. Vyras nuvažiavo į darželį ir tik tada pasakė, kad ir vakar vėmė, ir užpraeitą dieną..  blink.gif  Nuvažiavęs rado mergaitę stovinčią vidury grupės ir žiaugčiojančią nuo verkimo...
Kaip spręsti problemą??? Mums viena auklėtoja taip nepatinka, kad jai dirbant nenori eiti, o dabar ir vemti pradėjo. Nesituština mergaitė darželyje, ir įtariu kad ir sysiu neina daryt, nes vis raudonas dundiukas visur...  verysad.gif

Mano mergaitė irgi vėmė kai pradėjau leisti į lopšelį 2 metų. Isterijos baisios, naktimis verkimai, baimės, dienomis irgi isterijos, pradėjo bijoti, vengti vaikų, o iki tol noriai žaisdavo. Nors ir gerai kalbėjo, bet darželio temą ignoravo, negalėjau sužinoti, kas nutiko pačią pirmą dieną, po kurios daugiau nesugebėjau darželyje palikti. Tais metais daugiau nevedžiau. Šį rudenį jau 3m. vėl ėjom, naujos auklėtojos, jų šiluma ir dėmesys ir papildoma globa padėjo be didelių stresų ir jokių vėmimų apsiprasti. Manau ir jūs jei turite galimybę reik padaryti pertrauką ilgesnę, pakeisti (būtinai) grupę ir prieš tai dar daug daug su mergyte kalbėtis apie darželio naudą, kaip ten visko moko, kiek švenčių, kai visokių gerų dalykų.
Mano merginai dabar kažkas nutiko su valgymu, sakė nevalgys darželyje, nes kartą liepė valgyti saldžią sriubą kurios nemėgsta. Jau nenorėjo ir į darželį eiti, šiandien, kartu ėjom, visos kartu su ja kalbėjomės su auklėtojom, kad leistų nevalgyti jei neskanu ir nenori, šiandien paėmiau iki pietų valgio, kalbu kalbu,kad viskas bus gerai, valgysi kiek norėsi. Žiūrėsiu kaip bus... žinau jei neįkalbėsiu ir liks pietauti, tai tikrai suvalgys kažkiek, pradės verkti ir vemti. Vaikui svarbu patikėti, kad jis saugus, o prie to turi labai ir auklėtojos prisidėti.
Atsakyti
mano sunus kai pradejo eiti i darzeli, vemdavo naktim, kogero ta stresa susikaupusi per diena isvemdavo, bet tai netruko ilgai gal savaite bet neilgiau, su daktare konsultavausi sake kad taip pasireiskia stresas, ir svarbu nenusileisti vaikui, bet ir ziureti kad tai neuzsitestu perilgai, maniskiui viskas praejo, ir dabar i darzeli eina labai noriai, ir issidukes miega labai gerai, siuliciau pasiskambinti seimos daktarei ir tiesiok pasiklausti ka jums daryti, nes ira vaiku kurie taip ir nepripranta, ir negali lankyti darzelio, toks buvo mano vyras, jis taipat vemdavo, alpdavo darzelije, ir daktarai jam uzdraude ji lankyti.
Atsakyti
Mums neurologė perspėjo, jei vaikas įpras dažnai vemti (mūsų merginai ir taip labai lengva apsivemti, stipriau susinervinus, užsigavus ir labai verkiant), tai augdama pradės tuo manipuliuoti ir išmoks specialiai vemti, taip gali pereiti net i bulimiją. Siūlė kuo labiau vengti tokių situacijų, kad kuo rečiau kartotųsi vėmimai, kadangi ji puikiai kalba, tai kuo daugiau susitarti ir išsiaiškinti. Ir tikrai pastebiu, kad padeda susitarimai, aišku, jei ką nors reik daryti per prievartą, tai iš karto gali apsivemti doh.gif Mažesnė vemdavo net pas šeimos gydytoją, kol plaučius paklausydavo ar pasverdavo doh.gif
Kiekviena mama geriau pažįsta savo vaiką, ir jaučia ar gali toliau leisti į darželį ar reik daryti pertrauką. Manau mamos nuojauta daug tikresnė nei dažnai būna gydytojų patarimai.
Atsakyti
Atrodo nesunku kitam patarti, o va pas mus situacija negerėja, taip džiaugiausi, kad gerai daržely vaikui, o dabar blogiau ir blogiau sad.gif vakar namuose vėmė, o šiandien palikau verkiančia sad.gif
Kol kas nepavyksta susitarti ir nuraminti vaiko, kad tikrai niekas nelieps valgyti (nors prieš valgį pasiimt prižadėjau ir tikrai niekas ten nekiša ir nesiūlo)
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2012 02 24, 11:56)
Atrodo nesunku kitam patarti, o va pas mus situacija negerėja, taip džiaugiausi, kad gerai daržely vaikui, o dabar blogiau ir blogiau sad.gif vakar namuose vėmė, o šiandien palikau verkiančia sad.gif
Kol kas nepavyksta susitarti ir nuraminti vaiko, kad tikrai niekas nelieps valgyti (nors prieš valgį pasiimt prižadėjau ir tikrai niekas ten nekiša ir nesiūlo)

O kodėl jūs nenorite padaryti pertrauką su tuo darželiu...? Matau antras vaikelis mažas, tai tikriausiai namie būnate... Kartais ir tie keli mėnesiai pertraukos daro stebuklus... Aš asmeniškai labai stipriai sunerimčiau, kai jau su vėmimais net...
Atsakyti
QUOTE(Nasti @ 2010 04 20, 13:56)
Maniske jau kalba gana neblogai, bet apie darzeli grizusi namo nieko nepasakoja, matyt apie tai kalbeti jai nemalonu. Nieko neimanoma suzinoti kaip jai sekesi, net nesake kad pykina ir vemia.
Siaip mes issiskiriam sunkiai, verkia, o kai lieka su vaikais nezaidzia tik sekioja aukletojoms is paskos verysad.gif jai nei zaislu nereikia, uzsidare savyje verysad.gif
Ir nezinau kiek tai tesis...Sunku zinoti kad darzelyje vaikas kencia ir neuzsimirsta nei minutei...
Ji yra savarankiska, kai reikia apsirengti, pavalgyti,viska nori pati daryti,bet emociskai ji labai pazeidziama, jai reikia globos,kad salia butu zmogus, kuriuo galetu pasitiketi, kuris galetu paaiskinti viska. Vaiku neprisileidzia..
Tikiuosi viskas susitvarkis unsure.gif

Mano panelytė lygiai tokia pati. Jai treji, labai savarnkiška, valgo pati, apsirengia pati, namuose ir į tualetą pati nueina, puikiai kalba. O su darželiu bėdos. Pirmą savaitę vedžiau ir palikdavau tik trumpam, žinoma, verkdavo labai. O dabar, kai atvedu į darželį, visa dreba, kojos linksta, nepastovi - ir ne šiaip kokia isterija, o jai psichologiškai taip sunku, kad net kojytės nenulaiko. Ji labai gera mergytė, labai paklusni, švelni ir jautri, todėl jai nesuprantama, kai kiti vaikai stumdosi, mušasi ar atiminėja žaislus, apsiginti nemoka, nes iš prigimties ji tokia, kur nieko niekada nenuskriaustų. Kelia stresą jai tie smarkesni vaikai.
Liūdniausia yra tai, kai ateinu jos pasiimti (lankome tik po pusę dienos), ji staiga nušvinta, pradeda čiauškėti, atseit kaip jai čia smagu buvo. Bat aš ją žinau - ji pati save apgaudinėja, kad nebuvo taip blogai. Kartais atrodo, kad geriau jau isterikuotų, klyktų, o dabar dar liūdniau, kai matau, kad ji pati save pradeda raminti, taip suprantu, kad jai ten tikrai psichologiškai labai sunku. Graudu darosi.

QUOTE(Nasti @ 2010 04 21, 16:09)
Kalbejau su aukletojom del pertraukos, sako, kad geriau nereikia, jos mato pagerejima, maze jau bando bendrauti su vaikais, nors ir po maza zingsneli, bet einam pagerejimo link bigsmile.gif jau bent taip aukletojos sako,as zinoma pasitikiu jomis...klausiu kiekviena diena kaip valge, sako kad valgo labai mazai, kiek pati nori ir viskas eina tik geryn rolleyes.gif
Nors mazoji ryte baisiai nenori i darzeli, bet kai ateinu jos pasiimti su manim nori pabuti dar grupeje, tada ji dziaugiasi ir tikrai netempia eiti greiciau namo smile.gif skaudziausia jai issiskyrimas su mama, bet tikiu kad viskas bus gerai 4u.gif

Va va, mums taip pat. Bet tai yra tik dar viena streso išraiška.
Atsakyti
o mano vaikui padejo silpni raminamieji lasiukai!!! Jie nieko blogo vaiko sveikatai nepadoro, o atvirksciai. Negerai jei vaikas stresuoja, geriau duoti lasiuoku, vaikas apsiramina ir pamazu pripranta.
Atsakyti
QUOTE(Amarilė.84 @ 2012 01 12, 11:26)
Šiandien sužinojau, beje, iš kitos mamos, vedančios savo mergaitę į tą pačią grupę, kad mano dukrytė 3 m. vemia darželyje.. Auklėtojos nė puse žodžio apie tai neužsiminė. Vyras nuvažiavo į darželį ir tik tada pasakė, kad ir vakar vėmė, ir užpraeitą dieną..  blink.gif  Nuvažiavęs rado mergaitę stovinčią vidury grupės ir žiaugčiojančią nuo verkimo...
Kaip spręsti problemą??? Mums viena auklėtoja taip nepatinka, kad jai dirbant nenori eiti, o dabar ir vemti pradėjo. Nesituština mergaitė darželyje, ir įtariu kad ir sysiu neina daryt, nes vis raudonas dundiukas visur...  verysad.gif

doh.gif doh.gif siaubas kaip baisu!
Irgi manau kad i tokias grupes vesti vaiku negalima! Mano galva tai aukletojos netikusios! Tokius vaizdus tai reikia viesinti, kalbeti su direktore ir aukletojomis!
Mes pradejome lankyti darza kai pusantru metu ne nebuvo, tai baisu gal man labiau buvo,nei jai biggrin.gif bet nei vemimu, nieko nebuvo (na gal savaite kokia naktimis neramesne buvo, bet daktare sake kad normalu).
Manau bandykit kuo greiciau grupe ar darzeli pakeisti
Atsakyti
mano dukra ( virs 5 metu) pusmeti lanko darzeli ir visa pusmeti nieko nevalgo. visiskai nieko... iki vakaro. nuo ryto. nezinau ka su tuo daryt. jei auklytes bando snekinti - tada i asaras. tad sedi valgyklelej, uosto skanius kvapus ir nevalgo. vakare parsivedu isbadejusia - tada jau pilbva skauda, o pavalgius ir miegot jau nori. tad nezinau kiek cia tas badavimas tesis...siaip visa pusmeti dar adaptacijos periodo nepraeinam niekaip verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gintute.j @ 2012 11 22, 10:15)
mano dukra ( virs 5 metu) pusmeti lanko darzeli ir visa pusmeti nieko nevalgo. visiskai nieko... iki vakaro. nuo ryto. nezinau ka su tuo daryt. jei auklytes bando snekinti - tada i asaras. tad sedi valgyklelej, uosto skanius kvapus ir nevalgo. vakare parsivedu isbadejusia - tada jau pilbva skauda, o pavalgius ir miegot jau nori. tad nezinau kiek cia tas badavimas tesis...siaip visa pusmeti dar adaptacijos periodo nepraeinam niekaip verysad.gif

reikia ieskoti priezasties kodel nevalgo, gal buvo subarta, kad letai valgo,ar kad nemoka valgyt ''teisingai'' ir jautresnis vaikas issigasta. Koks drasuolis tai barsi ar nebarsi jam dzin, o jautresni uzsidaro, kencia,cia pedagogu kalte, kad jautresnius ''nuraso'', uzsiima tik su drasuoliais
Atsakyti
QUOTE(letuciukas @ 2012 12 06, 14:11)
reikia ieskoti priezasties kodel nevalgo, gal buvo subarta, kad letai valgo,ar kad nemoka valgyt ''teisingai'' ir jautresnis vaikas issigasta. Koks drasuolis tai barsi ar nebarsi jam dzin, o jautresni uzsidaro, kencia,cia pedagogu kalte, kad jautresnius ''nuraso'', uzsiima tik su drasuoliais

Dažnas vaikas adaptuojantis daželyje nevalgo arba valgo itin mažai.
Atsakyti
Sveikos, pas mus panasi problema, tik va mano mergina nenori eiti i darzeli, nezinau ar tai bijo ar tiesiog jai nepatinka, buvom padare ir pertrauka metus neleidom, dabar jai jau 4.5 metu, bet problema liko, pastoviai ten verkia i tualeta nevaiksto kencia. Namuose tik ir kalba, kad nenori i darzeli , naktim bunda verkia, kad tik i darzeli neiti, buvom padare pertrauka tai apie men laiko neleidom, siandien nuvedziau , tai vaikas klyke maldavo, jog ja pasiimciau kartu pradejo rekt ant aukletojos jog ji bloga, aukletoja pradejo man priekaistauti jog patys kalti reikia kas diena vesti vaika i darzeli pripras, bet jos nesupranta vaikas namo bijo eiti, nes galvoja jog i darzeli mes vesim slepiasi pas senelius, nezinau as pamisime po sios dienos pati sedziu vos neverkiu doh.gif Turbut kalbesiu su vyru , kad atsisakysim darzelio, vaikui psichika taip sulauzysim doh.gif
Atsakyti