QUOTE(serdis @ 2009 06 12, 08:49)
Aš irgi labai pradedantis sodininkas, bet man atrodo, kad prieš pasirenkant augalą reikėtų nuspręsti, kur jis gyvens, nes skirtingi augalai mėgsta arba nemėgsta šviesą. Drėgmę reguliuoti gal lengviau. Žemes irgi gali gal šiek tiek koreguoti. Va tiek šiandienai prisiskaičiau ir išmokgau

Dar būna didesni ir visai mažyčiai augalai. Pernai, kai visai visai buvau pradedantis sodininkas (paruošiamoji klasė), norėjau kažką žydinčio turėti vasarą prie vasarnamio (pavasaris jau buvo nužydėjęs), tai ėjau į gėlių turgelį (ten, kur aš perkuosi, jos sugrupuotos pagal tai, kiek mėgsta šviesos), pasirinkau sau gražiausias gėlytes ir susodinus laisčiau iš širdies (tai šiek tiek moku, nes auginu kambarines gėles) gražiai sau žydėjo, kiti net gyrė gėlyčių grožį. Kai kurios nužydėjo per dvi dienas (dabar išgaravo pavadinimas), tai teko persodinti į naujas, kai kurios tuo metu nežydėjo (kur sodinamos minkštai dangai), tai taip ir nepražydo, nors regis prigijo gerai. Tai tiek ikimokyklinukų patirties. Aš tai skaitau knygas. Vėl važiuosim į vasarnamį, žiūrėsiu, ką šiemet ten iškrėsiu, labai rūpi, kaip laikosi mano pasodintas medelis, ir ar nesugadinau horetenzijų, jos ten buvo peraugusios, tai nušienavau iš peties
aciu uz atsakyma. nemie ir auginu daug, balkone sukomponuot moku, labai graziai ir gerai auga, bet i zeme sodint tik vaikystej bandziau
kur ruosiuos sodint-zeme aplink nama, niekad nieks nieko nera ten sodines, veja kazkokia dobiluota

reiks ant lapo pasipiest, akmenu kazi kur pasirinkt galima

juodzemio is kur gaut
ases patarkit

ka dar galima sodint, kas iki salnu zydes