
Vakar dariau makaronų apkepą. Idėją pasiskolinau iš vienos forumietės (dabar nebeatsimenu), bet viską padariau savaip. Buvo tikrai labai skanu, MB suvalgė dvigubą porciją ir dar įsidėjo išsinešimui

Reikia:
Pakelis makaronų
Apie 300 gr faršo
2 paprikos (skirtingų spalvų)
1 svogūnas
Prieskoniai (druska, pipirai, kubelis sultinio)
~300 ml pieno
2 kiaušiniai
100 gr sūrio
Bolognese padažo
Paruošimas:
Makaronus išviriame pasūdytame vandenyje. Tada ant keptuvės pakepiname faršą, pagardiname jį prieskoniais (geriausiai tiks kubelis sultinio). Paruošiame kepimo indą aptepame aliejumi, tada dedame pirmą sluoksnį makaronų. Ant to sluoksnio išdedame iškepusį faršą, ant jo uždedame pjaustytus svogūnus. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėme faršą, pakepiname susmulkintas paprikas. Kai jos šiek tiek suminkštėja, įdedame Bolognese padažo, kad jos jame šiek tiek pasitroškintų. Po kokių 10 min troškinimo, išdedame papriką su visu padažu ant mėsos ir svogūno sluoksnio. Ant paprikos sluoksnio išdedame likusius makaronus. Tada atskirame inde suplakame du kiaušinius su pienu, įberiame prieskonių (aš naudojau prieskonius makaronams). Šiuo mišinuku užpilame visus makaronus, pašauname į orkaitę. Po 15 min ištraukiame iš orkaitės ir apibarstome tarkuotu sūriu. Tada laukiame kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Traukiame iš orkaitės ir įdedame į lėkštes, galima papuošti žolelėmis.
