Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems Rododendrus

QUOTE(IngridaB @ 2011 05 13, 19:33)
Mano rododendrsu puola grambuoliai.Vieną jau palaidojau,nuėdė šaknis.Vakar pradėjau kapstyti aplinkui,vėl radau pilną grambuolių.Gal blogai darau,kad žiemą apipilu durpėmis?Daugiau nepilsiu,jiems tada būna šilta ir susikrausto jie.Ir žiemą stirnos vis sugeba po du pumpurus nukasti. doh.gif Bet tikiuosi sulaukti žiedų šiemet vistiek. g.gif

Eina sau kaip gaila doh.gif
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 13, 19:45)
Čia galima pasitikslinti savo žinias wink.gif

Ačiū 4u.gif
QUOTE(Stiklinė @ 2011 05 13, 20:08)
Sveiki rododendrų mylėtojai. Įsimylėjau juos visai nesenai ir tiesiog nebegalėjau nepasisodint...kol kas vieną pabandymui pasisodinom..jeigu nenumirs pas mus...  ax.gif  Keliu foto...nežinau ar gerai padarėm apdėdami taip kraštus  g.gif

Ar gerai įžiūriu lens.gif ar ten spalvotas mulčas, jei taip tai nelabai gerai, nes turi būti natūralus. O dėl tų plytelių gražu, tik nežinau, ar jos netrukdys kvėpuoti rododendrų šaknims, juk jos kaip suprantu yra paviršinės. Na čia gal labiau patyrusios galėtų pakomentuoti

Atsakyti
Na mulčas buvo toks rudos spalvos specialiai rododendrams pirkau g.gif o dėl plytelių lauksių, gal kas pakomentuos iš žinovų, nes ir man tokia mintis buvo kilusi...gal galima tuomet padidinti duobę iš šonų labiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 13, 19:45)

jeigu yra įšalas grambuolių lervos sulenda gylyn, kur jo nėra. Niekur toli neiškeliauja, pavasarį ir vėl pakyla į viršų toliau graužti šaknų. Klaidingas įspūdis apie jų dingima susidaro tik todėl, kad žemėje vystosi 3-4 metus, vėliau vabalai išskrenda. Jų atplūdžius galima pastebėti kas 5 metus.

Ir kas blogiausia, kad nėra būdų, kaip jais atsikratyti pievelėje unsure.gif
Atsakyti
sveikos merginos, as cia naujoke gal kaip ir jus susirgau rododendru liga, nes kai pamaciau kruma su ziedais negalejau atsispirti jo groziu ir nusipirkau nezinodama kur sodinsiu, bet prie namo vyksta remontas kaip ir nera labai jam vietos, bet jai as ji paauginciau namie iki kito pavasario nieko nenutiktu ar negalima jo namuose laikyti? o kokia jam vieta tiktu ar rytine saule ar vakarine? g.gif
Atsakyti
kažkaip abejoju ar jums augs ,manau bus persausas oras g.gif
Atsakyti
Sveikos, rododendrų mylėtojos smile.gif

Norėjau paklaust, kada maždaug rododendrai baigia žydėti? Norim nuvažiuot į botanikos sodą pažiūrėt žydinčių ir išsirinkt keletą, tik bijau pavėluot.
Atsakyti
Ledinuke, manau nuo rusies priklauso, sprendziu pagal savus, viena ,mano vargsiuke jau skleidzia pumpurus, o kita vos vos pradeda, dar viena nusipirkau, tai jis jau ir nuzydet baigia
p.s sniego auka, suvarges labai
user posted image

o sita pirkau kaip raudona, bet kai isiskleidzia pasidaro ziedai balti, gaila, bet pastebejau, kad yra nusalusiu pumpuru verysad.gif
user posted image

Atsakyti
QUOTE(toza @ 2011 05 17, 17:36)
Ledinuke, manau nuo rusies priklauso, sprendziu pagal savus, viena ,mano vargsiuke jau skleidzia pumpurus, o kita vos vos pradeda, dar viena nusipirkau, tai jis jau ir nuzydet baigia
p.s sniego auka, suvarges labai
user posted image

o sita pirkau kaip raudona, bet kai isiskleidzia pasidaro ziedai balti, gaila, bet pastebejau, kad yra nusalusiu pumpuru verysad.gif
user posted image

Gaila rododendriuku... Reik juos turbut dengt ziema, ir kad nenusaltu, ir kad sniegas neaplamdytu...
Vienu zodziu, imant viduriuka, tai kaip ir dabar pats zydejimo metas
rolleyes.gif Po 2 sav. turbut jau bus veloka vaziuot? O sita savaitgali kaip tik neiseina...

Atsakyti
Zydejimo metas gal veliau g.gif Baltos jau baigia zydetipas mane ir kaimyne,fioletine zydejo su alyva kartu ,kai turejau schmoll.gif O turgines zydi anksciau,nes ir laikomos,manau,kur silciau....Suspesit,tik ankstyvuju veisliu nematysit.
Atsakyti
pas mane žydi tik žemaūgis raudonas o didesnieji laukia savo eilės ir raudonas ir rožinis ir violetinis ,ko gero pas jūs parinkta vieta šiltesnė ,tai viskas anksčiau,manau botanikos soduose irgi dalis jau turbūt baigia nužydėt,bet pavienių žiedų dar turbūt liks,kad bent jau spalvą pamatytumėt mirksiukas.gif
Atsakyti
sveiki, siandien pasodinau rododendra ir.. ziuriu, kad ji uzpuole daugybe skruzdeliu.. nera tai blogai?
Atsakyti
pas mane irgi kai pasodinau uzpuole skruzdes ir nezinau ka daryti, patarkit 4u.gif
Atsakyti