QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 01:45)
Jus tuos dokumentuotus labai jau aukstai iskeliat, ale ELITAS
Man suo yra suo, o ne kazkas 
reiktu pripazinti, kad tie dokai nera viskas schmoll.gif bet aisku kai toj srity sukiesi, kitaip elgtis neiseina.
Aš nesu veisėja.
Čia diskusija be pradžios ir be pabaigos... Galiu pasakyti, man šuo irgi yra šuo, tikrai, kad ne papūga ir ne aukso luitas.
Kas yra dokumentai? Informacija.
Bet kodėl tie, kurie spjaudosi ant veislių kūrimo principų vis tiek perka
a la veislinį? Ir paskui giedama amžina pasaka - "mums ne dokumentų reikėjo, o šuns", "dokumentai tik pasipelnymo šaltinis", "mano šuo be dokumentų, bet jis tikrai
tokios ar tokios veislės" ir t.t., ir pan., daugiau panašių išsireiškimų galima rasti šitame pačiame forume.
Dažniausiai vis tik norisi veislės atstovo su visomis tai veislei būdingomis savybėmis, bet arba nėra pinigėlių, o taupyti ir laukti niekas nenori, kadangi dažnam šuns reikia čia ir dabar, na panašiai, kaip nusišikt, arba, tiesiog tų pinigėlių gailima, nes, na, nejaugi veisimas - darbas... Viens du, ir va, voila! - štai ir visa vada - dažnas taip įsivaizduoja.
Va, gerbiamasis Petcare, ką aš vadinu
padielkomis - patys šunys visada bus šunys, nesvarbu, turi jie tą veislę ar ne. Bet va tokių augintojų bandymas tą veislę pripaišyti, kai jos nėra, šuns nepadaro veisliniu, o paverčia jį
padielka... Nors bandoma teigti, kad laikantys veislinius šunis per daug myli dokumentus, bet atrodo taip, kad turintiems neveislinį šunį sunku mylėti jį vien todėl, kad jis šuo. Va tada ir ieškoma veislės....
Ir nereikia man klijuoti fašistės etiketės.
Niekas, kas turi šunį su dokumentais, tų dokumentų naktimis nebučiuoja, ant kaklo šuniui pakabinę nenešioja. ir kievienam sutiktam po nosim nekaišioja.