braškes šiandien skyniau po 8 Lt/Kg
ačiū už pasidalinimą info dėl kavos laikymo.
braškes šiandien skyniau po 8 Lt/Kg
agurkai po 4Lt/Kg. ir turgus tuščias agurkų nėr beveik, sako neauga absoliučiai kai atšalo.. užsiraugiau pagal kažkieno mamos berods išmonę centrifūgoj
nu tikrai patogu - plaukioja sau kiauraindy be žolių
braškes šiandien skyniau po 8 Lt/Kg
o aš tą išmonę praleidau dėl raugintų agurkų centrifūgoj, norėčiau trumpai
pasirodau savo braškinį tortuką su mascarpone:

Biskvitui:
6 kiaušiniai
200 ml cukraus
250 ml miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Baltymus išplakti su cukrumi, po vieną supilti trynius , išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais, permaišyti mentele ir supilti tešlą į Princesės
formą. Kepti apie 40 - 45 min. 175 laipsnių temp.
Biskvitą gerai ataušinti, perpjauti į tris dalis. Lakštus sulaistyti sirupu:
200 ml vandens
100 g cukraus
50 ml citrinos sulčių
užpilti cukrų vandeniu, pavirti 2 - 3 minutes, ataušinti, supilti citrinos sultis.
Pirmą pertepimą dariau iš 250g. Mascarponės ir blenderiuotų braškių piure, cukraus pudra pagal skonį. Ir dėjau 2 šaukštus tirpintos želatinos. Antrą sluoksnį dėjau likusipo mascarponinio kremo , daug daug pjaustytų braškių ir užpyliau plakta grietinėle. uždedam trečią blyną ir puošiam.
Atsiprašau už
nu bet labai skanu ir gaivu
pasirodau savo braškinį tortuką su mascarpone:

Biskvitui:
6 kiaušiniai
200 ml cukraus
250 ml miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Baltymus išplakti su cukrumi, po vieną supilti trynius , išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais, permaišyti mentele ir supilti tešlą į Princesės
Biskvitą gerai ataušinti, perpjauti į tris dalis. Lakštus sulaistyti sirupu:
200 ml vandens
100 g cukraus
50 ml citrinos sulčių
užpilti cukrų vandeniu, pavirti 2 - 3 minutes, ataušinti, supilti citrinos sultis.
Pirmą pertepimą dariau iš 250g. Mascarponės ir blenderiuotų braškių piure, cukraus pudra pagal skonį. Ir dėjau 2 šaukštus tirpintos želatinos. Antrą sluoksnį dėjau likusipo mascarponinio kremo , daug daug pjaustytų braškių ir užpyliau plakta grietinėle. uždedam trečią blyną ir puošiam.
Atsiprašau už
davija, tiesiog į tuščią centrifūgą sumeti visas rauginimo žoles (na standartiškai krapai, krienų lapai, serbentų, vyšnių lapai, jei norisi ir česnako įdedu), užpilu druskinu vandeniu, o tada įdedu kiauraindį kuriame nuplauti agurkai. ir pamerkiu. paprasčiau išimti tiesiog :)nes jie plaukioja tik sūryme, o žolės apačioj lieka, prispaustos kiauraindžiu
QUOTE(nineinchnails @ 2009 06 21, 14:05)
davija, tiesiog į tuščią centrifūgą sumeti visas rauginimo žoles (na standartiškai krapai, krienų lapai, serbentų, vyšnių lapai, jei norisi ir česnako įdedu), užpilu druskinu vandeniu, o tada įdedu kiauraindį kuriame nuplauti agurkai. ir pamerkiu. paprasčiau išimti tiesiog :)nes jie plaukioja tik sūryme, o žolės apačioj lieka, prispaustos kiauraindžiu 
o nepaslegi
Kuri turit torciuko su maskarpone adaptuoto zele ziedui receptuka
QUOTE(Asio @ 2009 06 21, 14:10)
aš niekad neslegiu
nu tik vienas minusas raugimo centrifūgoj - kurį laiką negalėsi jos naudot
na bet aš visą "daržo" derlių susiploviau, susidėjau į indus šaldytuve, tad kurį laiką centrifūgos tikrai neprireiks.
QUOTE(davija @ 2009 06 21, 13:46)
pasirodau savo braškinį tortuką su mascarpone:
Atsiprašau už
DAVIJA torciukas TOBULAS!!!
ir mes cia jau susitarem , kad receptukai ne OFF
QUOTE(Asio @ 2009 06 21, 14:10)
Šis neadaptuotas, bet skanesnis už adaptuotą
Tešlai:
100 g minkšto sviesto
1 valg. šaukštą cukraus
125 g miltų
125 g maltų džiuvėsių
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
Kremui:
15 g želatinos
apelsinų sulčių (želatinai brinkinti)
200 g rikotos sūrio (su maskarponės sūriu skaniau)
150 g natūralaus jogurto
4 valg. šaukštai cukraus
10 g vanilinio cukraus
2 valg. šaukštai citrinų sulčių
200 ml plakamosios grietinėlės
šaukštelis cukraus pudros
Iš sviesto, cukraus, miltų, džiuvėsėlių, druskos, kiaušinių išminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir palaikyti valandą šadytuve. Po to iškočioti lakštą, įkloti į kepimo formą, padaryti kraštus. Kepti 200 laipsnių orkaitėj 20 min. Atvėsinti.
Želatiną užpilti trupučiu apelsinų sulčių ir palikti 10 min., kad išbrinktu.
Rikotą išplakti su jogurtu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis. Išbrinkusią želatiną kaitinti, kol ištirps, atvėsinti ir nuolat maišant plona srovele supilti į sūrio masę. Trumpam padėti į šaldytuvą.
Grietinėlę su cukraus pudra išplakti iki standžių putų. Įmašyti į stingstančią sūrio masę.
Kremą supilti ant iškepusio papločio ir padėti į šaldytuvą bent jau 2 val. Kai sustings, nuimti formos šonus, papušti.
Vietoj tešlos galima naudoti sausainius su sviestu.
Aciu
QUOTE(nineinchnails @ 2009 06 21, 14:05)
davija, tiesiog į tuščią centrifūgą sumeti visas rauginimo žoles (na standartiškai krapai, krienų lapai, serbentų, vyšnių lapai, jei norisi ir česnako įdedu), užpilu druskinu vandeniu, o tada įdedu kiauraindį kuriame nuplauti agurkai. ir pamerkiu. paprasčiau išimti tiesiog :)nes jie plaukioja tik sūryme, o žolės apačioj lieka, prispaustos kiauraindžiu 
Papildyta:
[quote=13liepa,2009 06 20, 17:19]
Man tai patinka Kolumbas kavai laikyti, sandarus, kava nenukvėpusi
Papildyta:
mes visada perkam 500gr.kavos pakuote
QUOTE(Asio @ 2009 06 21, 14:10)
Aš, o tiksliau Šiaulietės, daro tokį supaprastintą Mascarponės tortuką (pas mus yra receptuose prie silikoninių formų)
500g. Mascarponės
700ml apelsinų sulčių, jei ne spaustos, rekomenduojama Elemenhorster
1pakelis žellatinos
cukraus pagal skonį (keli šaukštai)
selga sausainių (kiek norėsit, apie pakleį)
Želė žiede nuklojam vaisiais, braškėm ar kokiais tik norim vaisiais, užpilam želė (vandens tik kokius 200ml) ir kai sustingsta papuošimas užpilam mascarponės kremą: išbrinkinam želatiną su 100ml apelsinų sulčių, paplakam truputį mascarponės sūrį, tada supilam apelsinų sultis, įdedam cukrų - viską gerai išplakam. Gale supilam ištirpintą želatiną (atvėsusią). Ir ant viršaus sutrupinam selga sausainius, kuriuos bulvių trintuve truputį įspaudžiam į kremą. Šis visas tūris želė žiedui be kiaurymės, pilnai formai
QUOTE(nineinchnails @ 2009 06 21, 14:41)
aš niekad neslegiu
prisitraukia sūrymo tie agurkėliai ir taip 
nu tik vienas minusas raugimo centrifūgoj - kurį laiką negalėsi jos naudot
na bet aš visą "daržo" derlių susiploviau, susidėjau į indus šaldytuve, tad kurį laiką centrifūgos tikrai neprireiks.
nu tik vienas minusas raugimo centrifūgoj - kurį laiką negalėsi jos naudot
na bet aš visą "daržo" derlių susiploviau, susidėjau į indus šaldytuve, tad kurį laiką centrifūgos tikrai neprireiks.
va va aš ir apie tą pagalvojau
Klabant apie tortus, visokius želiukus, tai aš neįsivaizduoju jų gamybos be MIKROPLIUSO. Geriau jau nerasi niekur kur ištirpinti želatiną
QUOTE(gwidita @ 2009 06 21, 17:25)
mes visada perkam 500gr.kavos pakuote
tai y kolumba niekaip nesutalpinu
dar neatradau tinkamo tw indelio kavytei laikyti 
O SpaceMaker ar Optimum dėžutės nepavyko pritaikyti?
Labas rytas mergaitės
Na super toms, kurios turi kur tų braškių užsiauginti
Šaunuolės
Aš laikau Spacemaker. Man visai patogu, bėda ta, kad tik mažai ten jų telpa.
Davija, na jau tortas
Ir dar taip gražiai papuošei
Na va, reportuoju apie skustuką, kuris suporuotas su keksiukų forma. Domėjosi Rosse. Pliusai:
1.Labai lengvai skuta, kaip per sviestą.
2.Labai plona žievytė lieka - ekonomiška.
3.Gali būti vertiaklus ir hotrizonatalus, man kažkaip su vertikaliu labiau sekasi. Kitiems gal su horizontaliu.
4.Peiliukas su dantukais arba be jų. Pritaikomas minkštioms ir kietoms daržovėms bei vaisiams.
Minusai:
1.Nėra kuo išimti iš bulvių akių, todėl tenka vėliau pasikviesti pagalbon peilį.
Verdiktas: tikrai pirkčiau
Savaitgalį kepiau keksiukus iš TW katalogo, tik neturėjau nei čiobrelių, nei citrinos, nei aviečių, todėl viena partija buvo su šokoladu, o kita - su aviečių uogiene. Kas nebandė - siūlau išbandyti, labai lengvas receptas ir skanu
Na super toms, kurios turi kur tų braškių užsiauginti
QUOTE(Bijuna @ 2009 06 19, 08:41)
Labas rytas, merginos. Noriu paklausti, kur jus laikote miltus?
Aš laikau Spacemaker. Man visai patogu, bėda ta, kad tik mažai ten jų telpa.
Davija, na jau tortas
Na va, reportuoju apie skustuką, kuris suporuotas su keksiukų forma. Domėjosi Rosse. Pliusai:
1.Labai lengvai skuta, kaip per sviestą.
2.Labai plona žievytė lieka - ekonomiška.
3.Gali būti vertiaklus ir hotrizonatalus, man kažkaip su vertikaliu labiau sekasi. Kitiems gal su horizontaliu.
4.Peiliukas su dantukais arba be jų. Pritaikomas minkštioms ir kietoms daržovėms bei vaisiams.
Minusai:
1.Nėra kuo išimti iš bulvių akių, todėl tenka vėliau pasikviesti pagalbon peilį.
Verdiktas: tikrai pirkčiau
Savaitgalį kepiau keksiukus iš TW katalogo, tik neturėjau nei čiobrelių, nei citrinos, nei aviečių, todėl viena partija buvo su šokoladu, o kita - su aviečių uogiene. Kas nebandė - siūlau išbandyti, labai lengvas receptas ir skanu






