QUOTE(Asio @ 2009 06 21, 14:10)
Kuri turit torciuko su maskarpone adaptuoto zele ziedui receptuka
Aš, o tiksliau Šiaulietės, daro tokį supaprastintą Mascarponės tortuką (pas mus yra receptuose prie silikoninių formų)
500g. Mascarponės
700ml apelsinų sulčių, jei ne spaustos, rekomenduojama Elemenhorster
1pakelis žellatinos
cukraus pagal skonį (keli šaukštai)
selga sausainių (kiek norėsit, apie pakleį)
Želė žiede nuklojam vaisiais, braškėm ar kokiais tik norim vaisiais, užpilam želė (vandens tik kokius 200ml) ir kai sustingsta papuošimas užpilam mascarponės kremą: išbrinkinam želatiną su 100ml apelsinų sulčių, paplakam truputį mascarponės sūrį, tada supilam apelsinų sultis, įdedam cukrų - viską gerai išplakam. Gale supilam ištirpintą želatiną (atvėsusią). Ir ant viršaus sutrupinam selga sausainius, kuriuos bulvių trintuve truputį įspaudžiam į kremą. Šis visas tūris želė žiedui be kiaurymės, pilnai formai

Labai paprasta, skanu ir greita. (tiesa, recepte reikalauja grietinėlės, bet aš nededu)
QUOTE(nineinchnails @ 2009 06 21, 14:41)
aš niekad neslegiu

prisitraukia sūrymo tie agurkėliai ir taip
nu tik vienas minusas raugimo centrifūgoj - kurį laiką negalėsi jos naudot
na bet aš visą "daržo" derlių susiploviau, susidėjau į indus šaldytuve, tad kurį laiką centrifūgos tikrai neprireiks.
va va aš ir apie tą pagalvojau
Klabant apie tortus, visokius želiukus, tai aš neįsivaizduoju jų gamybos be MIKROPLIUSO. Geriau jau nerasi niekur kur ištirpinti želatiną

čia panašiai kaip ir su mieline tešla