Įkraunama...
Įkraunama...

Tupperware indai

ačiū už pasidalinimą info dėl kavos laikymo. 4u.gif

braškes šiandien skyniau po 8 Lt/Kg blink.gif agurkai po 4Lt/Kg. ir turgus tuščias agurkų nėr beveik, sako neauga absoliučiai kai atšalo.. užsiraugiau pagal kažkieno mamos berods išmonę centrifūgoj biggrin.gif nu tikrai patogu - plaukioja sau kiauraindy be žolių thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nineinchnails: 21 birželio 2009 - 12:37
o aš tą išmonę praleidau dėl raugintų agurkų centrifūgoj, norėčiau trumpai mirksiukas.gif

pasirodau savo braškinį tortuką su mascarpone:
user posted image

Biskvitui:
6 kiaušiniai
200 ml cukraus
250 ml miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Baltymus išplakti su cukrumi, po vieną supilti trynius , išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais, permaišyti mentele ir supilti tešlą į Princesės tongue.gif formą. Kepti apie 40 - 45 min. 175 laipsnių temp.
Biskvitą gerai ataušinti, perpjauti į tris dalis. Lakštus sulaistyti sirupu:
200 ml vandens
100 g cukraus
50 ml citrinos sulčių
užpilti cukrų vandeniu, pavirti 2 - 3 minutes, ataušinti, supilti citrinos sultis.
Pirmą pertepimą dariau iš 250g. Mascarponės ir blenderiuotų braškių piure, cukraus pudra pagal skonį. Ir dėjau 2 šaukštus tirpintos želatinos. Antrą sluoksnį dėjau likusipo mascarponinio kremo , daug daug pjaustytų braškių ir užpyliau plakta grietinėle. uždedam trečią blyną ir puošiam.


Atsiprašau už poster_offtopic.gif nu bet labai skanu ir gaivu bigsmile.gif
Atsakyti
davija, tiesiog į tuščią centrifūgą sumeti visas rauginimo žoles (na standartiškai krapai, krienų lapai, serbentų, vyšnių lapai, jei norisi ir česnako įdedu), užpilu druskinu vandeniu, o tada įdedu kiauraindį kuriame nuplauti agurkai. ir pamerkiu. paprasčiau išimti tiesiog :)nes jie plaukioja tik sūryme, o žolės apačioj lieka, prispaustos kiauraindžiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(nineinchnails @ 2009 06 21, 14:05)
davija, tiesiog į tuščią centrifūgą sumeti visas rauginimo žoles (na standartiškai krapai, krienų lapai, serbentų, vyšnių lapai, jei norisi ir česnako įdedu), užpilu druskinu vandeniu, o tada įdedu kiauraindį kuriame nuplauti agurkai. ir pamerkiu. paprasčiau išimti tiesiog :)nes jie plaukioja tik sūryme, o žolės apačioj lieka, prispaustos kiauraindžiu wink.gif

o nepaslegi g.gif
Kuri turit torciuko su maskarpone adaptuoto zele ziedui receptuka ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asio: 21 birželio 2009 - 13:12
QUOTE(Asio @ 2009 06 21, 14:10)
o nepaslegi  g.gif


aš niekad neslegiu g.gif prisitraukia sūrymo tie agurkėliai ir taip smile.gif

nu tik vienas minusas raugimo centrifūgoj - kurį laiką negalėsi jos naudot doh.gif biggrin.gif
na bet aš visą "daržo" derlių susiploviau, susidėjau į indus šaldytuve, tad kurį laiką centrifūgos tikrai neprireiks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nineinchnails: 21 birželio 2009 - 13:43
QUOTE(davija @ 2009 06 21, 13:46)

pasirodau savo braškinį tortuką su mascarpone:
Atsiprašau už  poster_offtopic.gif nu bet labai skanu ir gaivu bigsmile.gif

DAVIJA torciukas TOBULAS!!! thumbup.gif 4u.gif

ir mes cia jau susitarem , kad receptukai ne OFF drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Asio @ 2009 06 21, 14:10)
o nepaslegi  g.gif
Kuri turit torciuko su maskarpone adaptuoto zele ziedui receptuka  ax.gif

Šis neadaptuotas, bet skanesnis už adaptuotą biggrin.gif
Tešlai:
100 g minkšto sviesto
1 valg. šaukštą cukraus
125 g miltų
125 g maltų džiuvėsių
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos

Kremui:
15 g želatinos
apelsinų sulčių (želatinai brinkinti)
200 g rikotos sūrio (su maskarponės sūriu skaniau)
150 g natūralaus jogurto
4 valg. šaukštai cukraus
10 g vanilinio cukraus
2 valg. šaukštai citrinų sulčių
200 ml plakamosios grietinėlės
šaukštelis cukraus pudros

Iš sviesto, cukraus, miltų, džiuvėsėlių, druskos, kiaušinių išminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir palaikyti valandą šadytuve. Po to iškočioti lakštą, įkloti į kepimo formą, padaryti kraštus. Kepti 200 laipsnių orkaitėj 20 min. Atvėsinti.
Želatiną užpilti trupučiu apelsinų sulčių ir palikti 10 min., kad išbrinktu.
Rikotą išplakti su jogurtu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis. Išbrinkusią želatiną kaitinti, kol ištirps, atvėsinti ir nuolat maišant plona srovele supilti į sūrio masę. Trumpam padėti į šaldytuvą.
Grietinėlę su cukraus pudra išplakti iki standžių putų. Įmašyti į stingstančią sūrio masę.
Kremą supilti ant iškepusio papločio ir padėti į šaldytuvą bent jau 2 val. Kai sustings, nuimti formos šonus, papušti.
Vietoj tešlos galima naudoti sausainius su sviestu.
Atsakyti
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nineinchnails @ 2009 06 21, 14:05)
davija, tiesiog į tuščią centrifūgą sumeti visas rauginimo žoles (na standartiškai krapai, krienų lapai, serbentų, vyšnių lapai, jei norisi ir česnako įdedu), užpilu druskinu vandeniu, o tada įdedu kiauraindį kuriame nuplauti agurkai. ir pamerkiu. paprasčiau išimti tiesiog :)nes jie plaukioja tik sūryme, o žolės apačioj lieka, prispaustos kiauraindžiu wink.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif gera mintis 4u.gif o gal dar yra daugiau geru minciu kaip panaudoti centriuga g.gif
Papildyta:
[quote=13liepa,2009 06 20, 17:19]
Man tai patinka Kolumbas kavai laikyti, sandarus, kava nenukvėpusi smile.gif
Papildyta:

mes visada perkam 500gr.kavos pakuote rolleyes.gif tai y kolumba niekaip nesutalpinu doh.gif dar neatradau tinkamo tw indelio kavytei laikyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Asio @ 2009 06 21, 14:10)
Kuri turit torciuko su maskarpone adaptuoto zele ziedui receptuka  ax.gif

Aš, o tiksliau Šiaulietės, daro tokį supaprastintą Mascarponės tortuką (pas mus yra receptuose prie silikoninių formų) mirksiukas.gif

500g. Mascarponės
700ml apelsinų sulčių, jei ne spaustos, rekomenduojama Elemenhorster
1pakelis žellatinos
cukraus pagal skonį (keli šaukštai)
selga sausainių (kiek norėsit, apie pakleį)

Želė žiede nuklojam vaisiais, braškėm ar kokiais tik norim vaisiais, užpilam želė (vandens tik kokius 200ml) ir kai sustingsta papuošimas užpilam mascarponės kremą: išbrinkinam želatiną su 100ml apelsinų sulčių, paplakam truputį mascarponės sūrį, tada supilam apelsinų sultis, įdedam cukrų - viską gerai išplakam. Gale supilam ištirpintą želatiną (atvėsusią). Ir ant viršaus sutrupinam selga sausainius, kuriuos bulvių trintuve truputį įspaudžiam į kremą. Šis visas tūris želė žiedui be kiaurymės, pilnai formai mirksiukas.gif Labai paprasta, skanu ir greita. (tiesa, recepte reikalauja grietinėlės, bet aš nededu)

QUOTE(nineinchnails @ 2009 06 21, 14:41)
aš niekad neslegiu  g.gif prisitraukia sūrymo tie agurkėliai ir taip  smile.gif

nu tik vienas minusas raugimo centrifūgoj - kurį laiką negalėsi jos naudot  doh.gif  biggrin.gif
na bet aš visą "daržo" derlių susiploviau, susidėjau į indus šaldytuve, tad kurį laiką centrifūgos tikrai neprireiks.


va va aš ir apie tą pagalvojau tongue.gif


Klabant apie tortus, visokius želiukus, tai aš neįsivaizduoju jų gamybos be MIKROPLIUSO. Geriau jau nerasi niekur kur ištirpinti želatiną thumbup.gif čia panašiai kaip ir su mieline tešla tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(gwidita @ 2009 06 21, 17:25)
mes visada perkam 500gr.kavos pakuote rolleyes.gif tai y kolumba niekaip nesutalpinu doh.gif dar neatradau tinkamo tw indelio kavytei laikyti blush2.gif

O SpaceMaker ar Optimum dėžutės nepavyko pritaikyti? g.gif
Atsakyti
Labas rytas mergaitės 4u.gif

Na super toms, kurios turi kur tų braškių užsiauginti thumbup.gif Šaunuolės 4u.gif


QUOTE(Bijuna @ 2009 06 19, 08:41)
Labas rytas, merginos. Noriu paklausti, kur jus laikote miltus?


Aš laikau Spacemaker. Man visai patogu, bėda ta, kad tik mažai ten jų telpa.

Davija, na jau tortas wub.gif Ir dar taip gražiai papuošei wub.gif

Na va, reportuoju apie skustuką, kuris suporuotas su keksiukų forma. Domėjosi Rosse. Pliusai:
1.Labai lengvai skuta, kaip per sviestą.
2.Labai plona žievytė lieka - ekonomiška.
3.Gali būti vertiaklus ir hotrizonatalus, man kažkaip su vertikaliu labiau sekasi. Kitiems gal su horizontaliu.
4.Peiliukas su dantukais arba be jų. Pritaikomas minkštioms ir kietoms daržovėms bei vaisiams.

Minusai:
1.Nėra kuo išimti iš bulvių akių, todėl tenka vėliau pasikviesti pagalbon peilį.

Verdiktas: tikrai pirkčiau bigsmile.gif

Savaitgalį kepiau keksiukus iš TW katalogo, tik neturėjau nei čiobrelių, nei citrinos, nei aviečių, todėl viena partija buvo su šokoladu, o kita - su aviečių uogiene. Kas nebandė - siūlau išbandyti, labai lengvas receptas ir skanu 4u.gif
Atsakyti