QUOTE(O @ 2009 06 11, 18:19)
Nu zinot, kaltinkit Sillwio, jis leido man uzdavineti klausimus
As nupirkau Ilford delta400 profesional, sakykit, ar ji gera, nes kazkaip nepamaciau ilford hp5

Ir dar, kokias spalvotas juostas perkat? irgi brangias, ar paprastas is fotolaboratoriju, tas, kurias pirkom ir juostinem muilinem(fuji, kodak)
Ir dar del ISO, mano fotikas nuskaito nuo juostos ji, ir perskaiciau kad galima keisti paciai. O kam ji keisti, kas nuo to bus

tiesiog atsiras grudo(kaip skaitmenoje

) ar irgi taip galima pakelti jautruma, o ryskinant nebus kokio "broko". Ir ar galima ta ISO keisti fotografavimo eigoje, kaip skaitmenoje
Manyje auga klausimai ne dienom o valandom

Siandien padariau pirmus kadrus, ir aisku pats keisciausis dalykas buvo, kad negalejau paziureti, kas ten. Antras-kad i 50tuka viskas tilpo beveik.
Kaltinkit mane
Ilfordo juostos visos geros. Gali nesijaudinti. Drąsiai fotografuok, o su laiku atsirinksi. Šiaip pradžiai gal geriau koks kodak tmax. Šita lyg ir atlaidesnė klaidoms.
Tai vadinama push ir pull procesais. Įsivaizduok, kad turi tik iso 400 juostą, o staigiai reikia fotografuot prie iso 800 ar net 1600. Nustatai tokį iso ir pirmyn. Vėliau ryškinant darai korekciją arba, jei ryškinsi, labe pasakai jiems, kad eksponuota kitaip, nei nurodyta ant pakuotės ir kaip. Beja, nemokamo sūrio nebūna, todėl pakėlus iso padidės grūdas. Fotografavimo eigoje keisti iso negalima, nes juostą ryškinsi visą iš karto, o ne dalimis.
Papildyta:
Dėl spalvotų - aš pirkau kelias. Pačias pigiausias. Ale man patinka ryškinti pačiam, taigi jos pas mane neprigijo ir grečiausiai neprigis
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso