Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sillwio @ 2009 07 13, 23:33)
Sansara, papasakok ką nors.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
vakar pasakojau, pasakojau, ale nuluzo SM'as ir liko postas neissiustas smile.gif

hasselis jau sekmingai pasieke mane. jau isstudijavau daugmaz kaip naudotis ir t.t. tikrai nera taip sudetinga, kaip maniau tik paemus i rankas blush2.gif
dabar tokia maza depresija apemusi, kad nesu verta to aparato lotuliukas.gif nes ideju nulis, vis baisu kadra vejais paleisti, atrodo niekas neverta but iamzinti juo blush2.gif is viso 4 kadrai per savaitgali (2 jb, 2 spalvoti) ir tie per prievarta isspausti, nes "reikia" kazka nufotografuot, tai seima i taikikli pateko doh.gif
puikiai suprantu, kad tai laikina. tereik susidraugaut su aparaciuku ir nugalet savo kompleksus. o labiausiai supykau, kad mano aguonu laukas, kuri pernai fotkinau, siemet virto rapsu lauku lotuliukas.gif o as su tokia viltimi vaziavau, kaip puikiai jis atrodys mano juostiniuose kadruose lotuliukas.gif
o siaip labai noriu pabandyt patalpoje pafotkinti, papushinti iki 800 nors viena juostele, norisi pabandyti nors viena isryskinti (o tam dar reik viska susipirkti) ir siaip isitikinti, kad backai neleidzia sviesos ir tikrai tas fotikas iki galo "ledinis" smile.gif

P.S. tiesa, su dumplinuku jau isfotkinau juostele, bet ji eksperimentine. spec vakar ant saules fotkinau, kad jei jau kur leidzia sviesa, tegu pasimato. ir siaip, mane nervina, kad pro ieskikli matau ne ta pati, ka mato objektyvas doh.gif tai vis reik galvot, kad reik biiiiski kilsteleti objektyva fotkinant.... o ir labai sunkiai kadrai prasisuka, reik ten laikikli juostos islankstyt normaliai, nes biski sulenktas buvo. nes mozolis baisus nuo vakar ant pirsto doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 14 liepos 2009 - 07:38
QUOTE(andriuska @ 2009 07 13, 21:13)
na vat, vakar baigęs ryškinti juostas, šiandien atėjo eilė plokštelėm. pirmas blynas nemažai žada rolleyes.gif

raudonas 25 ir ND8 filtrai (atima 5 stopus). išlaikymas apie 20 sec.

WoW blink.gif

QUOTE(sillwio @ 2009 07 13, 21:24)
Dabar tik pastebėjau  doh.gif Jo, darbe praktiškai nėra kas veikt. Visa Švedija išėjo atostogų, o aš, kadangi dirbu su rytų Europa, sėdžiu darbe ir sm skaitau smile.gif
Kam pirkt. Gali rast internete http://www.praktica-...b200manual.html

Labai elementariai ten viskas veikia. Gali būti, kad eksponometras meluoja smarkiai. Pabandyk pasitikrint baterijas, kaip rašo instrukcija ir jei viskas tvarkoj, pabandyk palyginti prakticos ir savo skaitmeninio parodymus.
Liuks, andriuska. Aš nd neturiu ir niekaip nenusiperku, o nagai niežti.

Aciu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikas pargrįžęs Andriuska smile.gif nu bet ir paskutinis kadras! Liux!

Sansara, labai lauksim kadrų!

Aš tai šian bei ten važinėju, namie beveik nebūnu, ir vis fotografuoju žoles tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 07 14, 07:27)
vis baisu kadra vejais paleisti, atrodo niekas neverta but iamzinti juo 

su dumplinuku jau isfotkinau juostele, bet ji eksperimentine

smile.gif Isfotografuok tas dvi juostas negalvodama ir perziurek rezultatus. Pirmoj juostoj kazin ar bus dideliu sedevru, uztai greitai pamatysi klaidas. Laukiam nuotrauku.

Dumplinuko nuotrauku irgi laukiam.
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 07 14, 00:05)
Va maniskis senas Leningrad 7 labai puikiai man nurodo smile.gif (na tai sakau tik po paatirties su viena juostele, tai gal fuksas buvo)

pas mane leningrad 6. irgi gerai buvo (kas pamenat kopenhagos ir kitos ankstyvos foto juom matuotos). kol sekonico nenupirkau, nežinojau, kad "meluoja"per 1,5-2 stopus smile.gif

QUOTE(Sansara @ 2009 07 14, 08:27)
nes ideju nulis, vis baisu kadra vejais paleisti, atrodo niekas neverta but iamzinti juo  blush2.gif

atrodo rašiau vieno išminčiaus žodžius: nori suvokti, kad aplink nėra nieko verto fotografavimui - paimk formatinę kamerą (didelio formato) biggrin.gif tai praeina. pas mane dabar plačiajuostis snapšotams buvo naudojamas (aišku, ir rezultatas - iš 5 juostų nelabai yra ką ir parodyti blush2.gif ) o vat su formatine kamera ilgiau pagalvoju. rezultatas kiek geresnis.

p.s. red 25 yra filtro numeris. raudonas (vidutinio raudonumo, bo yra tamsesnis 29). visi spalviniai filtrai turi savo nr. geltonas pvz yra 8 (arba Y2) ir tt. bet įtariu dėl filtro spalvos būsiu apsimelavęs.... ten greičiausiai geltonas buvo. aš į pabaigą pritrukau vokelių, į kuriuos plokšteles dėjau ir raydavau, kas ir kaip. tai po to viską į vieną maišelį dėjau. bet kadrus daugumoje dubliavau. tai jei dar tokį rasiu, galėsiu tiksliai pasakyti, geltonas čia ar raudonas. įtarimus paskatino ne toks tamsus vanduo, kaip turtų būti ir per gera uolos tonacija (be juodų skylių). bet tai esmės nekeičia smile.gif nuotrauka man irgi labai patinka.
Atsakyti
Manau, kad jau atsigavau po kelionės ir galiu pašnekėti. Kelias pastarasias dienas vaikščiojau "priplaukusi" ir net šnd rytą buvau atsibudusi, nesuvokianti kur esu, kur mano fotikas, kuprinė, piniginė biggrin.gif Tai štai... Šiaip šioje kelionėje turėjom nedaug laisvo laiko, per kurį reikėjo ir pavalgyti ir pasidairyti lauktuvių ir pafotkinti, be abejo. Tai tas mane biškį liūdino. Žiauriai norėjau paklaidžioti Paryžiaus gatvelėmis, bet apie tokį malonumą galima pasvajoti, jei važiuoji ne su grupe. Taigi, viską dariau prabėgdama. Tiesiog fiksavau tai, ką mačiau. Taigi, iliuzijų dėl gerų foto neturėjau. Kaip ir rekomendavot, vežiausi visus fotikus lotuliukas.gif Skaitmeną ėmiau tik su ta mintim, kad "jei netyčia sugestų juostinis" biggrin.gif Ačiū Dievui - nesugedo. Ir Seagulo vieną juostelę išfotkinau. Ekspozą Nikone nustačiau ant auto, tai ir nugrybavimų yra nemažai. Dangus perdegęs ir t.t. Bet tokių nedaug.
Tai gal pradėsiu nuo lauktuvių. ms, mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
apie ekspozicija (dar nepraskrolinau su pele adamso biggrin.gif)
na nusistaciau taskine skaitmenoje. ar teisingai gausis, jei ant pagrindinio nuotraukos objekto (pvz. vaiko veido) nutaikius nustatau ekspopora ir ja eksponuoju juosta? ar reik matuot sviesiausia/tamsiausia ir po to kazkoki viduriuka nusistatyt?

off topic.
Puriena, esu vaziavus tuo paciu marsrutu: praha, paryzius, disneilendas, amsterdamas pries 7 metus (velnias kaip laikas bega blink.gif ). labiausiai gaila buvo dienos disneilende - nemegejai mes atrakciju, o vaiku nebuvo dar. tai tusciai prasvaistem diena valkiodamiesi po ji ir gailejom kiekvieno lito bilietui smile.gif o suzavejo amsterdamas, nes ten bent laiko pasivaiksciot turejom ir pajust miesto dvasia. nes paryziu tai lekte aplekem su visokiais luvrais, eifeliais, invalidais ir versaliais, vos kelias valandas po monmartra turejom ir po eliziejaus laukus pasivaikscioti.

gera dovana MSui lotuliukas.gif

Atsakyti
Sansara, Amsterdame buvome labai trumpai, deja. Bet man jis taip pat patiko. Būtinai reiks sugrįžti ir pamatyti tai ko nespėjau smile.gif
Sorry, kad ne į temą.
Atsakyti
O sakykite kur gainate fuji ISO 100? kiek maciau visur tik 200, sake su simtu mazai ir kur buna
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 07 15, 08:54)
Manau, kad jau atsigavau po kelionės ir galiu pašnekėti.

Laukiam daugiau nuotrauku smile.gif

QUOTE(Sansara @ 2009 07 15, 09:00)
apie ekspozicija (dar nepraskrolinau su pele adamso biggrin.gif)
na nusistaciau taskine skaitmenoje. ar teisingai gausis, jei ant pagrindinio nuotraukos objekto (pvz. vaiko veido) nutaikius nustatau ekspopora ir ja eksponuoju juosta? ar reik matuot sviesiausia/tamsiausia ir po to kazkoki viduriuka nusistatyt?

Jeigu matuosi pagal vaiko veida, tada viskas tvarkoj, nes eksponometrai, parazitai, viska mato kaip 18% pilka, o tai pagal adamsa yra zona V. Jeigu matuotum kazkoki tamsu arba kazkoki sviesu objekta, butu bedu su ekspozicija.
Sviesiausius/tamsiausius taskus matuosi, kai prascrolinsi adama smile.gif Anksciau to nedaryk, nes bus per daug nezinomuju. Geriau naudokis ekspokorekcija.
P.S. siaip jei matuosi pagal veida, gali viena stopa pridet. Paeksperimentuok su skaitmena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 15 liepos 2009 - 09:52
Lekiantys vaizdai pro autobuso langą..

user posted image

user posted image
Atsakyti
Na įdedu dar truputį "jb temos" nuspalvinimui, o visa kita kažkada sudėsiu į Flickr.
Ačiū už dėmesį 4u.gif
Liuksmeburgo soduose:
user posted image

Versalyje
user posted image

Ir taip aišku kur smile.gif
user posted image

Luvre:
user posted image

Šiaip nuotaikos:
user posted image

user posted image