QUOTE(Elika @ 2009 08 04, 09:36)
Tikrai verta pabandyti  

 ne veltui giriam  
  
  
 
Gal galima tikslesnį receptuką?  
 
Mergaitės, gal galit pasiūlyt kokį juodos duonos receptuką? Aš čia radau nemažai, bet neišsirenku kokią kepti  

  Norisi labiau ruginės, kad būtų kuo mažiau kvietinių miltų, bet kiek paskaičiau, tai kai kur radau, kad tokia duonelė duonkepėje nelabai iškepa  

 Savaitgalį bandysiu ruosti tešlą rankomis ir rauginti jau kaip priklauso ruginei ir kepti duonkepėje, bet iki to norėtųsi bandyt ir kokią greitesnę išssikept paragaut  

  Sakau, gal kuri pasiūlys kažką konkretesnio?  
Elika, as kepu ruginę duonytę,kažkur radau 
 šį receptuką
4v.š salyklo (reikia užplikyti su 80ml  verdančio vandens)
Į duonkepę  supilti 330ml vandens ir atvėsusį salyklą
2 šaukštai medaus
2 v.š. aliejaus
2a.š. druskos
550g miltų (ruginių ir rupių kvietinių, proporcijos gali būti įvairios, aš dedu 250gr ruginių, o likusius kvietinius)
2a.š mielių
linų sėklų,kmynų, kepintų saulėgražų
pagal receptūrą galima dėti kalendrų sėklų, bet aš nededu, nes man jos nepatinka 
 
pirmą kartą  kepiau pagal šį receptą, o antrą kartą ir vėliau dar pridėjau 1v.š. sauso raugo, man skanesnė išėjo 

 labiau iškilo 
 
kepu programa skirta kepti duonai iš rupių miltų, pas mane 3 programa.
Skonis šios duono fantastiškas