O kas tai per liga?
Man paciai yra takichardija. Tik niekaip neprisiruosiu eiti iki galo issitirti. Ypac susirupinau nestumo metu, kuomet prasidejo sirdies smarkus plakimas ir tesesi apie 9 val. O siaip laikas nuo laiko uzeina tokie plakimai ir tesiasi ivairiai, nuo 3 minuciu iki 45 min. Pastebejau, kad tai dazniausiai uzeina, kai esu pervargus, nedamiegojus, po kokio streso ar pan. Kol kas jokiu vaistu negeriu. Bet teks kazkaip kovoti su ta takichardija, gal pades meditacija
O ar vaikiukas paveldejo, dar neaisku. Kai tik gime, daktarai kazka minejo apie tai, bet kol kas tik tiek, reikes pasikonsultuoti su kardiologu.

O ar vaikiukas paveldejo, dar neaisku. Kai tik gime, daktarai kazka minejo apie tai, bet kol kas tik tiek, reikes pasikonsultuoti su kardiologu.
Mano dukrai diagnozuota po trauminio šoko prieš 3 mėn. Gėrem ir vaistus, ir raminančiuosius. Dabar priepuoliai jau retai bepasitaiko, bet galutinai neišnyko.
Man irgi paciai yra paroks. tachikardija. Diagnozas pastatitas budama 13 metu.Padarita daug tyrimu ir t.t. O ka norejei paklausti?
Mūsų vienų metukų ir keturių mėnesių dukrytei neseniai diagnozavo paroksizminę tachikardiją. Priepolio metu pulsas buvo pašokęs iki 280. Jei dar ši tema aktuali, parašyk.
Lime
Lime
Sveikos,
kadangi mūsų priepuoliai vis kartojasi, gydytoja siūlo važiuoti į Santariškes tirtis. Ten parai laiko prijungia prie monitorių ir įrašinėja širdies ritmą.
Gal kas darėte tokius tyrimus, kaip sekėsi? Pasidalinkit įspūdžiais.
kadangi mūsų priepuoliai vis kartojasi, gydytoja siūlo važiuoti į Santariškes tirtis. Ten parai laiko prijungia prie monitorių ir įrašinėja širdies ritmą.
Gal kas darėte tokius tyrimus, kaip sekėsi? Pasidalinkit įspūdžiais.
Labas, Tara,
Nors mums nedarė tokių tyrimų, papasakosiu, ką mums sakė kardiologė. Nenoriu gąsdinti, tačiau skamba baisiai. Jeigu priepuoliai kartotųsi, tektų važiuoti į Santariškes. Ten vaikučiui per kvepavimo takus įveda laidelį, kuris dirbtinai turi sukelti priepuolį. O tada su aparatūra stebi, kas vyksta su širdele.
Kiek teko girdėti iš savo tetos, kuriai darė tokį tyrimą, jausmas tikrai šlykštus.
Bet gal yra ir kitokių tyrimų ir jums nereikes šito. Sekmės ir stiprybės!
Nors mums nedarė tokių tyrimų, papasakosiu, ką mums sakė kardiologė. Nenoriu gąsdinti, tačiau skamba baisiai. Jeigu priepuoliai kartotųsi, tektų važiuoti į Santariškes. Ten vaikučiui per kvepavimo takus įveda laidelį, kuris dirbtinai turi sukelti priepuolį. O tada su aparatūra stebi, kas vyksta su širdele.
Kiek teko girdėti iš savo tetos, kuriai darė tokį tyrimą, jausmas tikrai šlykštus.
QUOTE(Lime @ 2007 01 27, 13:11)
Deja nėra...visi tie priepuolio gaudymai uždedant aparatą..gali sugauti gali ne.. Visiems mažiems vaikams iki 10-12 metų tyrimą, kuris vadinasi perstemplinis elektrofiziologinis tyrimas daro su narkoze- vaikiukas nieko neprisimena.
O iš tikro reikėtų priepuoliuką užrašyti EKG kai jsi kyląa- tda gydytojas gauna daug informacijos ir jam pakakanka jos gydymui paskirti..o ne malonų tyerimą galima atidėti..
Papildyta:
QUOTE(Jurma @ 2006 01 09, 04:05)
Man paciai yra takichardija. Tik niekaip neprisiruosiu eiti iki galo issitirti. Ypac susirupinau nestumo metu, kuomet prasidejo sirdies smarkus plakimas ir tesesi apie 9 val. O siaip laikas nuo laiko uzeina tokie plakimai ir tesiasi ivairiai, nuo 3 minuciu iki 45 min. Pastebejau, kad tai dazniausiai uzeina, kai esu pervargus, nedamiegojus, po kokio streso ar pan. Kol kas jokiu vaistu negeriu. Bet teks kazkaip kovoti su ta takichardija, gal pades meditacija

Išsitirk ir pasigydik..kam rizikuoti savo sveikata ir gyvenimu...užtrukęs priepuolis gali baigtis mirtimi..
Ačiū už info. Gydytoja neminėjo, kaip daromas tyrimas. Matyt, nenorėjo gasdint

Sveikos
Tachikardija pripazinta ir man..... bet tik tiek ir tezinau.... reiketu eit atsinaujint tyrimus is po gimdymo bet vis neprisiruosiu....O dar tos eiles prie kabineto duru, nesvarbu kad uzsiregistraves, siuntinejimai nuo vieno gydytojo prie kito.... ech...

Tachikardija pripazinta ir man..... bet tik tiek ir tezinau.... reiketu eit atsinaujint tyrimus is po gimdymo bet vis neprisiruosiu....O dar tos eiles prie kabineto duru, nesvarbu kad uzsiregistraves, siuntinejimai nuo vieno gydytojo prie kito.... ech...