Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Keikis kur ant ziedstiebio isauges gali dar pabuti manau. Siaip patartina atskirti kai uzsiaugina sakneles netrumpesnes nei 5 cm. Manau dar gali paauginti kol nuzydes, atrodo jis labai gerai ten jauciasi.
O ta vaikeli kur apacioje auga tai as asmeniskai taip ir palikciau, kad augtu su mama kartu. Bus veslesnis krumas, ir ziedeliais gal dazniau dziugins wink.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Jūsų pagalba atgaivinau savo gėlytę aciuks.gif wub.gif Nesenai pastebėjau nedidelius pakitimus.Išlindo va toks dalykėlis bigsmile.gif Čia žiedstiebis,šaknis ar vaikutis?
user posted image

O čia pasirodysim kaip šaknys pradėjo dygti bigsmile.gif Ir tokių visas vazonas pilnas rolleyes.gif
user posted image

O dabar gal dažniau patręšti,kai tos naujos gyvybės pasirodė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*finy* @ 2009 06 24, 14:10)
Sveikos  smile.gif  Jūsų pagalba atgaivinau savo gėlytę  aciuks.gif   wub.gif  Nesenai pastebėjau nedidelius pakitimus.Išlindo va toks dalykėlis  bigsmile.gif Čia žiedstiebis,šaknis ar vaikutis?
O čia pasirodysim kaip šaknys pradėjo dygti  bigsmile.gif  Ir tokių visas vazonas pilnas  rolleyes.gif
O dabar gal dažniau patręšti,kai tos naujos gyvybės pasirodė?  g.gif

Tas "dalykėlis" yra šaknis. Šaunu, kad jos auga, vadinasi gėlytė tikrai atsigavo. O kad pasakyti ar reikia dažniau tręšti, tai pirmiausia reikia žinoti kaip tręši dabar mirksiukas.gif Aš tręšiu maždaug kas antrą laistymą. Augimo metu galima tręšti ir kiekvieną, bet tada reikia sumažinti trąšų normą.
Tikiuosi po fotosesijos iš karto palaistei, net jau tikrai prašosi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaurė: 24 birželio 2009 - 13:20
QUOTE(Gaurė @ 2009 06 24, 14:16)
Tas "dalykėlis" yra šaknis. Šaunu, kad jos auga, vadinasi gėlytė tikrai atsigavo. O kad pasakyti ar reikia dažniau tręšti, tai pirmiausia reikia žinoti kaip tręši dabar  mirksiukas.gif  Aš tręšiu maždaug kas antrą laistymą. Augimo metu galima tręšti ir kiekvieną, bet tada reikia sumažinti trąšų normą.
Tikiuosi po fotosesijos iš karto palaistei, net jau tikrai prašosi  smile.gif

O aš jau vyliausi kad žiedstiebis verysad.gif Na,bet vistiek smagu kad bent kokią gyvybę parodo smile.gif Laistau aš į savaitę vieną kartą,o viršų rytais papurškiu.Matyt jai taip tinka mirksiukas.gif Dėkui už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Jei persodinote gelyte ir reikejo apkarpyti saknis, tai tresti nepatarciau bent pora menesiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2009 06 24, 14:43)
Jei persodinote gelyte ir reikejo apkarpyti saknis, tai tresti nepatarciau bent pora menesiu wink.gif

Tas persodinimas buvo balandžio mėnesį,o toji gyvybė tik dabar pasirodė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*finy* @ 2009 06 24, 14:24)
O aš jau vyliausi kad žiedstiebis  verysad.gif  Na,bet vistiek smagu kad bent kokią gyvybę parodo  smile.gif Laistau aš į savaitę vieną kartą,o viršų rytais papurškiu.Matyt jai taip tinka  mirksiukas.gif Dėkui už atsakymą  4u.gif

Žinoma, kad smagu. O dėl laistymo, tai pati gėlytė labai aiškiai parodo kada laikas ją lieti. Pvz. taviškė rėkte rėkia - PALAISTYK MANE mirksiukas.gif Šaknys pilkos, rasos ant vazono nei lašiuko. Tiesą sakant man nelabai patinka extra substratas, nes reikia labai dažnai laistyti, maždaug du kartus dažniau, nei pasodintas stambiame kokoso čipsų substrate.
Atsakyti
merginos...nusipirkau grazu dendrobiuma...parsiveziau namo ir radau-amaru!
dabar nupurskiau fungicidu kuriuo rozes purskiu nuo amaro...kazi ar nenumirs gelyte?gal orchei negalima tokiu? g.gif paprotinkit... blink.gif
Atsakyti
O aš parsigabenau visai nustekentą orchytę doh.gif Patvarkiau šakneles,bet pamiršau jai naują substratą nupirkti doh.gif Ar nieko tokio jei į tą patį įkiščiau ją? g.gif Pravaliau aš jį,šiukšles visokias išrinkau...
jalka o kaip tie amarai atrodo?Kurioje vietoje jie labiau būna?Žiedas,lapas ar šaknys?Aš kaip išpyliau tą senąją žemę,tai lyg prabėgo kažkoks g.gif O daugiau tai niekur nesimato unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *finy*: 24 birželio 2009 - 18:17
QUOTE(*finy* @ 2009 06 24, 19:07)
O aš parsigabenau visai nustekentą orchytę  doh.gif  Patvarkiau šakneles,bet pamiršau jai naują substratą nupirkti  doh.gif  Ar nieko tokio jei į tą patį įkiščiau ją?  g.gif  Pravaliau aš jį,šiukšles visokias išrinkau...
jalka o kaip tie amarai atrodo?Kurioje vietoje jie labiau būna?Žiedas,lapas ar šaknys?Aš kaip išpyliau tą senąją žemę,tai lyg prabėgo kažkoks  g.gif O daugiau tai niekur nesimato  unsure.gif

amarai tai tokie balksvai -zalsi vabaliukai,buna ant zirdu,ant lapu,ant stiebu.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jalka @ 2009 06 24, 18:40)
merginos...nusipirkau grazu dendrobiuma...parsiveziau namo ir radau-amaru!
dabar nupurskiau fungicidu kuriuo rozes purskiu nuo amaro...kazi ar nenumirs gelyte?gal orchei negalima tokiu? g.gif  paprotinkit... blink.gif

Dendrobium "Anna Green" - gražuolė. Fungicidai šiaip jau yra nuo ligų, nuo amarų jais neišgelbėsi. Nuo amarų reikėtų purkšti insekticidais, pvz. actara.

QUOTE(*finy* @ 2009 06 24, 19:07)
O aš parsigabenau visai nustekentą orchytę  doh.gif  Patvarkiau šakneles,bet pamiršau jai naują substratą nupirkti  doh.gif  Ar nieko tokio jei į tą patį įkiščiau ją?  g.gif  Pravaliau aš jį,šiukšles visokias išrinkau...
jalka o kaip tie amarai atrodo?Kurioje vietoje jie labiau būna?Žiedas,lapas ar šaknys?Aš kaip išpyliau tą senąją žemę,tai lyg prabėgo kažkoks  g.gif O daugiau tai niekur nesimato  unsure.gif

Gal geriau ją palikti plikomis šaknimis, o rytoj, jei yra gaimybė, nupirkti naujo substrato. Jei tokios galimybės nėra, reikėtų dezinfekuoti seną substratą.
Atsakyti
nu as nezinau -fungicidas ar insekticidas tas kuo purskiau...rozes lauke nupurskiau-neliko tu baidykliu amaru,tai gal pades ir orchytei g.gif nu buciau apziurejus dorai,buciau nunesus pardavejai...ale ,kad griebiau,nes tik viena buvo,tai net neziurejau kas ten kaip doh.gif
Atsakyti