Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(s!ma @ 2009 07 16, 20:01)
Sveikos visos  4u.gif

Šiandien belaistant savo oncidiumą pastebėjau, kad jame gyvena skruzdėlės. Laksto tarp lapų ir pan. Čia labai blogai ir reikia griebtis kažkokių chemikalų ar nieko tokio?

Nėra gerai. Bandyk perplauti substratą ir augalą (išberk viską į vonelę). Gal apsieisi be chemikalų. Gerai išmirkyk, keisk vandenį, kol neliks skruzdėlių. Apžiūrėk kitus augalus - gal jie ir yra tikrasis skruzdėlių būstas?
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 07 16, 20:12)
Nėra gerai. Bandyk perplauti substratą ir augalą (išberk viską į vonelę). Gal apsieisi be chemikalų. Gerai išmirkyk, keisk vandenį, kol neliks skruzdėlių. Apžiūrėk kitus augalus - gal jie ir yra tikrasis skruzdėlių būstas?

Matai aš jį balkone laikau, tai skruzdėlės iš lauko ko gero, bet gyvenam trečiam aukšte g.gif O kitų augalų šalia nėra, na dar tavo dovanotas cimbukas 4u.gif Bet jį apžiūrėjau ir nieko, nė vienos skruzdės nebuvo.

Su cimbuku irgi problemą turiu verysad.gif Vienas gumbiukas nudžiūvo, o kitas supuvo. Tai dabar esu pasimetus ką daryti, ar laistyti kaip laisčius, ar nelieti išvis unsure.gif
Atsakyti
Patarkite, ar kai orchideja zydi, ar galima ja persodinti i didesni vazona?Ar palaukti, kol ji nuzydes ir tik tada?Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(s!ma @ 2009 07 16, 21:44)
Matai aš jį balkone laikau, tai skruzdėlės iš lauko ko gero, bet gyvenam trečiam aukšte  g.gif  O kitų augalų šalia nėra, na dar tavo dovanotas cimbukas  4u.gif  Bet jį apžiūrėjau ir nieko, nė vienos skruzdės nebuvo.

Su cimbuku irgi problemą turiu  verysad.gif  Vienas gumbiukas nudžiūvo, o kitas supuvo. Tai dabar esu pasimetus ką daryti, ar laistyti kaip laisčius, ar nelieti išvis  unsure.gif

Keista! blink.gif Aš tau didesnį ir sveikesnį atidaviau, o mano nuosproga jau išvešėjo g.gif gal iškrapštyk jį lauk, pažiūrėk, kaip su šaknimis. O jei ten visas skruzdėlynas įsikūręs paslapčia?
Kitą vertus, kiti gumbeliai sveiki?
Būna, kad cimbas nuo seniausių gumbų meta lapus, palaipsniui ir tie gumbai sunyksta, bet per tikrai ilgą tarpą unsure.gif

QUOTE(kotri_ @ 2009 07 16, 21:58)
Patarkite, ar kai orchideja zydi, ar galima ja persodinti i didesni vazona?Ar palaukti, kol ji nuzydes ir tik tada?Aciu 4u.gif

jei nėra skubaus atvejo (puvinio, kenkėjų), geriau palaukti, kol baigs žydėti mirksiukas.gif skubos atveju sodinam ir žydinčias - vienos meta žiedelius po to, kitos nereaguoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kotri_ @ 2009 07 16, 21:58)

As tam neskiriu dideles reiksmes, jei yra tikras poreikis.
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 07 16, 23:08)
Keista!  blink.gif  Aš tau didesnį ir sveikesnį atidaviau, o mano nuosproga jau išvešėjo  g.gif  gal iškrapštyk jį lauk, pažiūrėk, kaip su šaknimis. O jei ten visas skruzdėlynas įsikūręs paslapčia?
Kitą vertus, kiti gumbeliai sveiki?
Būna, kad cimbas nuo seniausių gumbų meta lapus, palaipsniui ir tie gumbai sunyksta, bet per tikrai ilgą tarpą  unsure.gif
jei nėra skubaus atvejo (puvinio, kenkėjų), geriau palaukti, kol baigs

Vaje verysad.gif labai nenoriu jo išvis numarinti... Net nežinau ką daryti, neturėsiu į ką jo persodinti unsure.gif Dar pagalvosiu, gal ką sumąstysiu.
Atsakyti
sveiki, nusipirkau akcijine orchideja - grazi, zydinti, bet per neapsiziurejima nepamaciau, kad vazonelyje, visas substraktas (ar kaip jis ten vadinasi) visas tokiais baltais taskeliais lyg butu apipelijes ar pan. ir dar saknys, kurios yra islindusios is vazonelio apacios nupuvusios. Zodziu vaizdas tikrai nekoks, o kai buvo suvyniota i ta maisa tai nieko nesimate. verysad.gif Gal galit patart, kaip ja bandyt gaivint? Buvau skaicius, kad kazkaip reanimuot galima?

Manau reikia ja visa iskratyt ir gerai perplaut, dar su cinamonu pabarstyt pazeistas vietas. Ka jus galit patart?

Buvau kazkada skaicius panasia situacije, bet jus labai sparciai jas auginat ir neberandu tos temos kur tai buvo parasyta...
Atsakyti
Kaip manot cia saknis ar ziedstiebis? Niekaip nesuprantu g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 07 16, 08:16)
As tai nieko jai nedaryciau, kol ji gerai jaucias sitame pirktiniame substrate. Saknys jos smulkios, trapios, garantuotai iauge i dabartini substrata. Persodindama isdraskysi ir nusilpninsi ja. Miltonijos aplamai viskam jautrios. Kiek turejau numarinau, nykt pradedavo iskart po persodinimo, nors substratas buvo geras ir atseit turejo tikti. tad tau spresti.

tada tikra dar nepersodinsiu, nes kol kas pumpurėliai skleidžiasi wub.gif ir šiaip viskas lyg gerai atrodo

QUOTE(Šilingė @ 2009 07 16, 10:07)
Įsitikinusi 100 proc., kad tai miltonija  g.gif  g.gif  g.gif  Abejočiau. Ir labai stipriai.

nu neįsitikinusi, žinoma ax.gif prielaidą tokią padariau, skaičiau kad,na, geriau pacituosiu:
"Cambria" - nėra orchidėjos rūšis, tai tik pavadinimas po kuriuo slepiasi net ne vienas orchidėjos hibridas, išvestas iš šių orchidėjų derinio: Odontoglossum, Oncidium, Miltonia, Cochlioda, Brassia" nu ir savarankiška nusprendžiau, kad čia Miltonija lotuliukas.gif
bet čia tema aišku ne apie tai ax.gif

dar norėjau padėkoti, su jūsų pagalba pavyko reanimuoti miltionopsį, kurio visos šaknys buvo nupuvę (tokį nusipirkau). Jau prileido žalių šaknelių, artimiausiu laiku planuoju kišti į substratą, yra pora šaknų apie cm ilgio, kitos trumpesnės, kaip manote, ar jau galima? 4u.gif
Atsakyti
Norejau paklausti, del kiminu. Prisirinkau as ju miske. Ir kokia toliau procedura ? Kaip tuos kiminus paruosti ? Ar reikia perplauti ir isdziovinti, ar uztenka perplauti ir iskart i juos deti orchideja ? Nes turiu viena, kuri su nupuvusiom saknelem, nors lapai dar sveiki, tai noriu ja i kiminus porai savaiciu ideti, kol naujas sakneles isleis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pikciurna_ @ 2009 07 17, 19:07)
Norejau paklausti, del kiminu. Prisirinkau as ju miske. Ir kokia toliau procedura ? Kaip tuos kiminus paruosti ? Ar reikia perplauti ir isdziovinti, ar uztenka perplauti ir iskart i juos deti orchideja ? Nes turiu viena, kuri su nupuvusiom saknelem, nors lapai dar sveiki, tai noriu ja i kiminus porai savaiciu ideti, kol naujas sakneles isleis  ax.gif

nors labai galia, bet juos reiktų apdoroti termiškai, aukštesnėje temperatūroje.
Deja, mano kiminuose gyveno sraigyčių, kurios tik po kelių mėn. suaktyvėjo ir tos mažylės graužė reanimuojamo falenopsio naujai išaugintą lapą doh.gif

Viską, kas iš miško, tiek žieves, tiek kiminus reikia karštai apdoroti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 07 17, 18:40)
nors labai galia, bet ju

os reiktų apdoroti termiškai, aukštesnėje temperatūroje.
Deja, mano kiminuose gyveno sraigyčių, kurios tik po kelių mėn. suaktyvėjo ir tos mažylės graužė reanimuojamo falenopsio naujai išaugintą lapą  doh.gif

Viską, kas iš miško, tiek žieves, tiek kiminus reikia karštai apdoroti  ax.gif

g.gif tinka juos i orkaite idejus siek tiek pakaitinti ? Jie isdziuve vis vien issaugos visas savybes, kaip ir naturaliai nesudziuve ? g.gif
Atsakyti