QUOTE(sefys @ 2007 03 04, 08:27)
Aisku liksiu nesuprastas, bet smurtas mokyklose visada buvo, yra ir bus.Tik dar didesnis. Nera jegos, galincios sustabdyti jegos naudojima vaiku santykiuose.
Nesupratau, ka noreta pasakyti. Aisku kad buvo, yra ir bus, niekas nesigincija, kaip ir aisku, kad tevai privalejo, privalo ir privales reaguoti, kai dubasina ju vaikus, kai mato dubasinimus gatveje pakeliui i parduotuve, kalti tiems maziams, kol jie maziai, kad tai visai ne norma, ir kad civilizuoti zmones gyvena kitaip, ir civilizuotame pasaulyje tai netoleruojama.
Dzovi, linkiu sekmes kitoje mokykloje!!
Na va pirma diena jam naujoje mokykloje praėjo gerai.Nors vienas eiti labai bijojo.Palyginimui tos baimės pasakysiu jo žodžius"gal geriau reikėjo ten pasilikti?".O ,kai pamatė klasiokus ir,kai jie jį pasikvietė-savotiškas šokas įvyko.Manau,kad jam tai buvo kažkas tarp "netikėta"arba"neįmanoma".Po pamokų sulaukiau skambučio mobiliu.Seniai nebuvau girdėjusi džiaugsmingo tono su žodžiais"mama,aš jau važiuoju namo".Visuomet šitie žodžiai skambėdavo grėsmingai niūriai.
Neramu tik dėl vieno,-kad pats nesusigadintų visko,nes paskutiniu metu buvo kas minutę pasiruošes gintis.Kad tik netikėtai neišsprūstų koks piktesnis žodis,ar iš džiaugsmo,kad sekasi,neimtų kvailioti.
Neramu tik dėl vieno,-kad pats nesusigadintų visko,nes paskutiniu metu buvo kas minutę pasiruošes gintis.Kad tik netikėtai neišsprūstų koks piktesnis žodis,ar iš džiaugsmo,kad sekasi,neimtų kvailioti.
na,gal paveluotai,bet ir as ikisiu savo trigrasi
turejom ir mes problema,mergaite baige pradine ir perejom i kita m-kla.Atejo keli naujokai,bet mergaite buvo viena,kuo uzkliuvo kitoms negaliu pasakyt,bet skraide jos kuprine,is jos buvo saipomasi ir t.t.,kol ji pradejo bijoti kartu su klase pries pamoka sedeti klaseje ir laukti ateinancio mokytojo.Ivyko konfliktas ir mano vaikas buvo apkaltintas viskuo kuo galima,mus mobiliuoju dukros(tur but kad paciai nekainuotu)issikviete direktore.Gyniau savo vaika kaip liute
,vyras vis spusteldamas man ranka,stengesi pats daugiau kalbeti
Mano isiuti sukele tai,kad is direktores ir aukletojos girdejau tik viena-vaikai sako,kad cia ji(mano dukra) padare ir isvis ji neimanoma ir t.t.,mes praneseme nepilnameciu reikalu inspektorei!! vaikai sako 0 pacios nieko nesistengia issiaiskinti.O i mano klausima aukletojai ar ji zino kas dedasi klaseje ir kodel mano vaikas terorizuojamas nei viena nesugebejo nieko pasakyt!ir isvis man nepriklauso,sako aukletoja,man uz auklejamaja klase nemoka.Tai kodel ja turite?- klausiu.O be to,tai moka-sakau.O ji man-bet mazai!Bet cia jau ne mano problema-as.Bet kai pasake,kad del ivykusio konflikto pranese tai inspektorei,tai visai pasiutau,gerai sakau,as pati nueisiu pas ta inspektore,nueisiu i policija,parasysiu pareiskima,kad mokiniu tevai atlygintu turtine zala.Va sito jos nesitikejo!as isties su vyru nuejau pas nepilnameciu reikalu inspektore,labai malonia moteri,issakiau savo problemas,paprasiau patarimu.O ji savo ruoztu papasakojo apie ta klase ir pasirodo jai tai ne naujiena.kita diena vyras uzejo pas direktore ir pasake kad buvom mes toj policijoj ir daug ka issiaiskinom ir kad inspektore ateis i m-kla ir i klase.Taigi nepagasdino musu,inspektore buvo atejusi,as dar ir su vaikais klaseje kalbejausi,viskas baigesi sekmingai.Noriu pasakyti kad nebijotumet kreiptis i nepilnameciu reikalu inspektores,kai jusu vaikas yra skriaudziamas ir netyletumet,todel visada pritarsiu tokioms mamytems kaip aurushka.

Taip. smurtas mokykloje yra ir jis auga del reklamos, del filmu ir kompiuteriniu zaidimu, bet tai reiskia tik, kad mums kaip tevams yra dar didesne atsakomybe savo vaikams isaiskinti kas yra zmogiskumas, draugyste ir pagarba kitam, gal kitokiam letesniam, ar kitaip atrodanciam vaikui. As savo laiku nugalejau baime, kad bandos nuomone gli mane suzlugdyti ir jai pasiprieisnau, dabar nezinau, kokios drasos ir kokio charakterio reikia buti, kad galetum tam pasipriesinti, nes daugeja ir sumusimu, bet faktas, kad turime pradeti nuo saves, nuo savo vaiku ir jokiu budu nelikti abejingi, kai tai liecia kitus..juk vaikai elgiasi musu pavyzdziu.
kiek teko su kuo diskutuoti paskutiniu metu apie smurtą mokykloje ir šios problemos sprendimo būdus, teko susidūrti su mokytojų ir mokyklos administracijos abejingumu, o tėvai, kurie kelią šią problemą į viršų, bandomi nutildyti įvairiausiais pažadais bei kalbomis, kurie paskui nevykdomi. rezultate - nukentėjęs vaikas turi ieškotis kitos mokyklos, o "senojoje" mokykloje, problema taip ir lieka.
todėl vienos diskusijos metu kilo mintis: gal būt yra reikalingos tarpininkavimo tarp tėvų ir mokyklos atstovų paslaugos (t.y. kad tam tikra organizacija atstovautų tėvus ir vaikus sprendžiant smurto problemą mokyklose). labai dažnai, kai fizinį asmenį atstovauja tam tikra organizacija, mokyklos atstovai yra priversti radikaliau spręsti problemą, o ne padėti visko į stalčių, o taip pat ir emocijos lieka nuošalyje. būtų labai įdomu sužinoti tėvelių nuomonę apie tokias paslaugas.
Papildyta:
tai mitas, pateisinantis smurtautoją ir patį smurtą
todėl vienos diskusijos metu kilo mintis: gal būt yra reikalingos tarpininkavimo tarp tėvų ir mokyklos atstovų paslaugos (t.y. kad tam tikra organizacija atstovautų tėvus ir vaikus sprendžiant smurto problemą mokyklose). labai dažnai, kai fizinį asmenį atstovauja tam tikra organizacija, mokyklos atstovai yra priversti radikaliau spręsti problemą, o ne padėti visko į stalčių, o taip pat ir emocijos lieka nuošalyje. būtų labai įdomu sužinoti tėvelių nuomonę apie tokias paslaugas.
Papildyta:
QUOTE(sefys @ 2007 03 04, 11:27)
Aisku liksiu nesuprastas, bet smurtas mokyklose visada buvo, yra ir bus.Tik dar didesnis. Nera jegos, galincios sustabdyti jegos naudojima vaiku santykiuose.
tai mitas, pateisinantis smurtautoją ir patį smurtą
QUOTE(sefys @ 2007 03 04, 10:27)
nusikalbėjai. taip pat galima pasakyt, kad visuomenėje visada bus kriminalinių nusikaltėlių ir dėl to mums nereikia policijos

As manau reikia gerti o kokius tai paciai reik nusprest nes ju dabar labai didelis pasirinkimas ir sakiti butinai tuos ar anuos nevisai protinga butu. As pati dabar geriu Gamtos namu vitaminus

QUOTE(Mamushiukas @ 2007 03 23, 02:48)
As geriau, tokius pacius kaip ir budama nescia PRENANTAL

Būdama

O dabar PRENANTAL dėka jaučiuosi puikiai. Ir plaukai neslenka ir nagai auga

Būdama
ir dabar maitindama savo auksą gėriau ir tebegeriu Your Life Prenatal Tablets ir Calcigran su vit. D

o kada pradet jau gert betakarotina ruosiantis vasarai?