Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta, IX tema

QUOTE(Kirkė @ 2009 08 05, 14:56)
Sveiki,  4u.gif
Išskrendu ir aš šeštadienį į Kretą.
Norėjom su seseria pailsėti, o kriterijai buvo šilta jūra ir šiltas oras.  biggrin.gif
Pasiskaičiau šią ir senają temas, ir nusprendžiau, kad nieko neplanuosim, o nuvažiavę vietoj susidėliosim ką veikti. Kadangi važiuojam tik 7 d, tai 2-3 dienas skirsim tik poilsiui( išsimiegojimui ir pasikaitinimui), o paskui spręsim ką daryti.
Apsistosim Palladion viešbutyje, netoli Retimno. Skrendam su starholidays. Ėmėm paskutinę minutę, tikiuosi, kad nieko netikėto neįvyks ir viskas bus gerai. Tik, vat skaičiau temelėje, kad su šia agentūra skrydis trunka 6 val blink.gif , nors ir agentė sakė, ir jų tinklapyje žiūrėjau, tai skrydžio trukmė tik 3 val. Tai kuo dabar tikėt? Gal agentūra?  g.gif
Pagal keliavusių į Kretą pasisakymus, manau, kad keliausim į Retimną, pasižmonėsim po turgų, miestelį apžiūrėsim. Kdangi abi vairuojam, tai gal mašiną išsinuomosim ir po apylinkes pasidairysim. O gal autiką pasirinksim - dar nenusprendžiau. Jei apibendrint - važiuojam "aklai", ką veikti - nuspręsim vietoj.
P.S tikiuosi, nenusivilsim ir viskas bus OK.  smile.gif

linkiu pačios geriausios sėkmės, ir tikėjimo , kad viskas bus gerai. Mes taip pat su šia bendrove skridom liepos 4 d......ir viskas buvo labai super.skrydis truko nepinai tris valandas.Keliu min vėlavimas, man nėra tragedija, čia bet kokiai kompanijai gali nutikti, dar skrendant tokiu metu( turiu omeny vasara) kai turistų srautai milžiniški.Jei nesi nusiteikes žmogus kabinėtis prie BET KOKOKIU smulkmenu- tai viskas bus ok. Beje, mes irgi buvom apsistoje netoli Retymno, Aria Village viešbuty.Retymnas gražus, bet Agios Nikolajos - isimylėjau.Jau nekalbu apie Balos laguna, Eluonda miesteli ir kelione laiveliu iš jo i Spinalonga.....O dieve,kai prisimenu, tai taip jums pavydžiu , kad jus tik dabat važiuojat ir visi ispūdžiai priešaky.Mes irgi nuomojomės mašina ir per penkias dienas( iš 7) pralėkėm 1300 km.Linkiu pačių gražiausių ispūdžių, ir nenusiminkit dėl mažų smulkmenų - neverta:-)))
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2009 08 03, 18:52)
Nu ir mes jau pargrizom. Kad nuo siol atostogausime tik Kretoj pasakyti negaliu, bet buvo tikrai neblogai. Bent jau man patiko labiau nei Ispanijoje ar Bulgarijoje.
Trumposios vienos dienos keliones i Santorini mums buvo sociai, gal todel, kad 42 laipsniai buvo, tai tik i autobusa ir norejos greiciau grizti. Nieko labai jau blatno tuose Knoso rumuose nepamaciau. Jeigu dar vaziuosim tai noreciau dar i tarpekli ir isvaziuojant kiti lietuviai papasakojo apie savo dzipu safari, nu tai labai pasigailejau, kad nevaziavom, nes pagal ju pasakojimus tai turejo buti is tikro ispudinga. Be to jie mums tiek papasakojo ir apie paprocius ir apie istorija, tiek net musu gidai nepasake. Zodziu tas dzipu safaris lietuviu kalba is tikro pasirode vertas demesio.
tiesa, senojoj temoj buvo gvildenamas klausimas del puosnaus apsirengimo vakarienei, tai nieko panasaus, kai kurie net su maudymukais ateidavo  biggrin.gif

Aa, as irgi pries du metus buvau, matyt, panasiu metu Santorinyje (liepos antroje puseje). Oi, kaip karsta buvo, oi, oi doh.gif . Vis i autobusa trauke. Grazu, bet kelione nepigi, berods, zmogui po 80-100 euru. Taciau labiausiai Santorini primena karstis mirksiukas.gif
As ka tik is Kroatijos, tai man pasirode, kad Kroatijos gamta daug turtingesne nei Kretos (zaluma ir t.t.)
Atsakyti
QUOTE(Udrius @ 2009 08 05, 16:33)
Tai bilietus į keltą vietoje galite nusipirkti, Herakliono uoste. Aš nežinau kuriame kurorte apsistosite, todėl nesu tikras, kelintą būsite uoste. Dėl viešbučių - nuvykus lygiai taip pat kaip palangoje - stovi chebra su plakatais ir siūlo viešbučius. Taigi, irgi jokių problemų...

taip ir darysim drinks_cheers.gif
Papildyta:
Skaitau senas temas ir vis nesuprantu, tai kaip geriau į Gramvous salą, su automobiliu ar laiveliu keliauti? blush2.gif ai dabar skaitau toliau ir matau kad žmonės maišo pavadinimus ir nesąmones kalba ir kad į salą tai tik laivu ir pateksi.. visai balamutina čia nebuvusius.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liekna: 05 rugpjūčio 2009 - 18:29
QUOTE(liekna @ 2009 08 05, 19:23)
taip ir darysim  drinks_cheers.gif
Papildyta:
Skaitau senas temas ir vis nesuprantu, tai kaip geriau į Gramvous salą, su automobiliu ar laiveliu keliauti?  blush2.gif ai dabar skaitau toliau ir matau kad žmonės maišo pavadinimus ir nesąmones kalba ir kad į salą tai tik laivu ir pateksi.. visai balamutina čia nebuvusius..  doh.gif

Na gi tiesa sako.
Gramvusa - yra sala (buves piratu fortas) tai i ten nuplauksite tik laiveliu.
Balos ilanka - na ta grazioji isliaupsinta - tai i ja patekti galima tiek laiveliu, tiek automobiliu. Tik girdejau kad kelias ten tragiskas zvyrkelis, siauras ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Liviko @ 2009 08 05, 23:14)
Na gi tiesa sako.
Balos ilanka - na ta grazioji isliaupsinta - tai i ja patekti galima tiek laiveliu, tiek automobiliu. Tik girdejau kad kelias ten tragiskas zvyrkelis, siauras ir t.t.

tai kaip suprantu apsimoka plaukti su laiveliu ir į ten ir į ten tada iš karto smile.gif na ką gi, nuo dabar sėdėsim per naktį su draugu ir sudarinėsim kelionės planą doh.gif manėm, kad 10 dienų labai daug, o dabar jau toks jausmas, kad nieko nespėsim pamatyt biggrin.gif

O sakykit, ar būna ten nuomotose mašinose cd grotuvai? įsirašyčiau kelionei bent keletą cd bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liviko @ 2009 08 05, 21:14)
Na gi tiesa sako.

na negasdinkit zmoniu normalus tas kelias...taip neasfaltuotas,bet tikrai ne siaurukas schmoll.gif 4u.gif o vaizdai vaziuojant tuo keliu fantastiski wub.gif
Bet.....jei per pati sezono viduri vaziuot tai geriau laiveliu,nes uzvaziavus su masina dar reikia eiti saulie kepinant,poto lipti laiptukais .I apacia dar nieko,bet atgal i virsu....tad del patogumo geriau laiveliu,bet del vaizdu masina wub.gif
Papildyta:
QUOTE(liekna @ 2009 08 05, 22:26)
tai kaip suprantu apsimoka plaukti su laiveliu ir į ten ir į ten tada iš karto  smile.gif na ką gi, nuo dabar sėdėsim per naktį su draugu ir sudarinėsim kelionės planą  doh.gif manėm, kad 10 dienų labai daug, o dabar jau toks jausmas, kad nieko nespėsim pamatyt  biggrin.gif

bent jau mums tirkai nebuvo daug..mes 12 dienu buvome,bet keletas vietu liko neaplankytu,nors vazinejome intensyviai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(*Anoli* @ 2009 08 05, 18:29)
O mes su dvimeciu tokiu laiku skrisim  unsure.gif Geriau jau popiet butu, bet ka padarysi, gal viskas bus gerai  bigsmile.gif Beje, kylant ir leidziantis lektuvui, vaika reiktu pazadinti? g.gif Nes geriant ar kramtant slegis ausyse sumazeja, bijau, kad vaikas nenubustu klykdamas is skausmo del slegio unsure.gif

aisku,kad viskas bus gerai...mums siais metais 5 ryto kyla lektuvas(ne i Kreta) su vaikais skrisime,bet tikiu,kad viskas bus gerai kitaip ir buti negali biggrin.gif
O del zadinimo,jei miega tai tikrai nezadinkite,ne visi ta skausma ir jaucia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 06 rugpjūčio 2009 - 07:14
aš tai galvoju, kad dėl vaizdo gal užtks man ir elafonisi...
o jau į bali tai laivuku..
Atsakyti
QUOTE(liekna @ 2009 08 06, 00:18)
O sakykit, ar būna ten nuomotose mašinose cd grotuvai? įsirašyčiau kelionei bent keletą cd  bigsmile.gif

pas mus buvo, man atrodo jau buvau cia rasiusi, kad radja ne velnio negaudo, todel geriau tureti cd.

QUOTE(jolita.martyna @ 2009 08 06, 07:17)
na negasdinkit zmoniu normalus tas kelias...taip neasfaltuotas,bet tikrai ne siaurukas schmoll.gif  4u.gif o vaizdai vaziuojant tuo keliu fantastiski wub.gif
Bet.....jei per pati sezono viduri vaziuot tai geriau laiveliu,nes uzvaziavus su masina dar reikia eiti saulie kepinant,poto lipti laiptukais .I apacia dar nieko,bet atgal i virsu....tad del patogumo geriau laiveliu,bet del vaizdu masina wub.gif

o mums i virsu visai lengvai sekesi uzlipti, nors ir per karsti - patogus laiptukai, o va is palm beach kylant, tai tikrai sudetingiau - laiptai status.

o del kelio - man tai buvo baisu pro masinos langa paziurejus, kol matydavai uolas apacioje, tai nieko, bet kai vanduo, tai brrr. matyt turiu tokia baime. o keliukas va toks:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Piktoji Fėja: 06 rugpjūčio 2009 - 07:49
QUOTE(Liviko @ 2009 08 05, 22:14)
Na gi tiesa sako.

Jei į Balos važiuoti mašina, tai dar kalnus kiek girdėjau perlipt reik smile.gif

O ta kelionė laivu Gramvousa - Balos, tai labai faina ir rami, graži rašalo spalvos jūra. Joje labai atsipalaidavome. Laivas plaukia iš uosto prie Chanios, žmogui viena diena lygtais 20 Eurų kainuoja. Nuvažiuoji ir nusiperki ryte ir plauki. 10 val ryto išplaukia - 17 val parplaukia smile.gif Tuo metu dar nuomavomės mašiną, tai po plaukimo galėjome nuvažiuoti ir ramiai pasibastyti po vakarinę Chaniją. Žodžiu man labai patiko plaukti laivu, nes taip sau atsipalaiduoji smile.gif Išgeri laive kokios frape kavos ar dar ko... (už papildomą kainą). Be to jūroje vaizdai gražūs.
http://www.gramvousa.com/ - čia visa info apie tai smile.gif liekna paskaityk
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 06 rugpjūčio 2009 - 08:27
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2009 08 06, 08:39)
aš tai galvoju, kad dėl vaizdo gal užtks man ir elafonisi...
o jau į bali tai laivuku..

Tikrai nemanau, kad Elafonisi paliks tokius ispūdžiusius kaip Balos laguna( jei ta turi galvoje?) mums asmeniškai Elafonisi nepaliko jokio ispūdžio, nei tas rožinis smėlis nėra toks įspūdingas ) mums labiau pasirodė, kad tai tik graažiai skambantis pavadinimas privilioti turistams.Tai tik mano nuomonė.Bet kai pabūni Balos lagūnoje- ji tai SUPER.Truputuka rožinio smėlio matosi ir Balos lagūnoje.Tiesa, Elafonisi paplūdymio vanduo - šaltas kaip spiritas, palyginus su kitais pležais.Bet skaidrumas jo, spalvos kaip ir visur kretoje thumbup.gif thumbup.gif
Primygtynai siūlau- važiuokite i Balos lagūna mašina.Aš irgi bijojau, bet patikėkit ir dabar dar šiurpuliukai nuo pamatyto grožio laksto.Važiuokite ryte - mažiau mašinu, pasiimkite vandens ir ramiai nueisite ir sugryšite.mes ėjome su 8 ir 5 metu vaikais - viskas puikiai gavosi.Iš viršaus - vaizdai fantastiniai, aš net šaukiau kaip kokia laukinė iš džiaugsmo ir nuostabos bigsmile.gif thumbup.gif

turiu pasakyt, kad tas kelias TIKRAI nėra toks baisus kaip pasakojama - TIKRAI.Taip- vienoje pusėje uola i viršų, kitoje- skardis, bet jis ne visur, ir tikrai ne toks ,kad i praraja.Galiu dar padrasinti vairuotojus- važiuojant i viršu, keleivis yra prie skardžio 4u.gif ax.gif , važiuojant atgal, jau kita mašina, kuri važiuoja i viršu - yra prie skardžio ax.gif 4u.gif .Taip, žvyrkelis visai kitoks, nes ten uolos o ne žvyras.Bet pamažu- visai puikiai sekasi judėti.VEEEEEEEEERTA thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ADA @ 2009 08 06, 13:39)

Novaturas rekomendavo Creta Panorama - bet kanda kaina doh.gif

mes ten ilsejomes praeitais metais 4u.gif super viesbutis,maistas,aptarnavimas,didziule ir labai graziai sutvarkyta viesbucio teritorija.
Atsakyti
QUOTE(ADA @ 2009 08 06, 15:14)
Aš nesugebu išsirinkti viešbučio  biggrin.gif  doh.gif

iš patirties galiu patarti rinktis viešbuti per viduri salos.Žinoma patarimas tiks jei žadate daug keliauti.Tada labai patogu važiuot i visas puses nuo viešbučio.
Jei žadate tik mėgautis pliažo, viešbučio malonumais- tada vėl kiti pasirinkimo kriterijai nulemti turėtu mirksiukas.gif
Atsakyti