QUOTE(strela @ 2010 02 26, 15:49)
Dabar mano katinas ėda Brit care cat castrate,jame baltymų apie 36 %,panašiai kaip ir kituose maistuose,bet jis yra profilaktinis prieš akmenų susidarymą,rezultatų kol kas nežinau,nes tik pirmas mėnuo kaip ėda,bet jeigu tikėti ką rašo gamintojas tai akmenų neturėtų susidaryti.Prieš tai ilgą laiką šėriau Nutra Goldu,kuriame baltymų buvo 45 %,o riebalų tik 10%,jis buvo skirtas palaikyti normalų katės svorį.Šeriant NG katinas papildomo svorio nepriaugo,bet ir nenukrito,kaip buvo 7 kg taip ir liko

,panašu,kad daugelio kastratų problema yra svoris.Maisto aš nenormuoju,bet tikrai nesuėda daugiau negu priklauso,bėda turbūt kita,kad mūsų katinai mažai juda,o be to maniškis labai mažai geria vandens,kas yra blogai dėl akmenų susidarymo.
maniškė gauna ne daugiau 30% baltymų, ji ėda specialų gydomąjų urologiniams susirginams, neleidžia formuotis akmenims ir t.t. bet bėda ta, kad jos akmenys kas pora mėnesių keičiasi iš struvitų į oksalatus ir atvirkščiai, nes vienas maistelis rūgština, jį duodame kai struvitų randa, o kitas šarmina- kai oksalatai, taip ir žaidžiam... veterinarai negali nieko paaiškinti ar patarti, aš pati kiek info randu internete tai dėl visko ir klausiu. Nes gydytojas negalėjo paaiškinti nieko apie akmeni, jų rūšis ir kokio maisto reikėtų...
o dėl gėrimo ems jau išsprendme problemą, mūsiškė irgi nemėgsta gerti, labai mažai, palaižo ir viskas, pastebėjau, akd visą gyvenimą ji taip. Tai dabar ėmiausi griežtų preimonių, nusipirkau didžiausią švirkštą, verdu vandenį, tada atvėsinu, įmetu kelis hoemopatinius žirnelius (hoemopatė skyrė, nes mes patys pas ją gydomės) ir ištirpdau juos tame vandenyje, ir girdydavau, paamčiau, kad ji labai noriai geria iš švirkšto, vanduo teka, ji mėgdavo iš čiaupo lakti, aišku žaidimas gaunasi, bet man geriau taip negu šimtais veterinarui mokėti, pastebėjau, kad katė atsigavo, dabar pati nubėga į vonią ir pamiaukia, čia ji taip visada švirkšto prašosi, aišku jeigu namie nieko nebūna gal ir palaka iš savo indo

ji per dieną tokius 4 švirštus išgeria, sakyčiau labai normaliai.
Jeigu nebūtų moterų,visi pasaulio pinigai netektų prasmės...