Įkraunama...
Įkraunama...

Galiu patarti siuvančioms

Sveiki. ir man klausimas iskilo. kaip toki kaspineli pritvirtinti graziai prie megztos sukneles, ir dar paskui per krutine ja pasimauti doh.gif
user posted image

ir dar klausimas, ar tinka pasukne is kaprono po megzta suknele, kokia medziaga geriau rinktis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Glidė @ 2010 02 04, 11:32)

Ir dar klausimas, kaip graziai nukirpti ir atlenkti, kad tarkim kampines siules, kur lenkiasi dvigubai  - nebutu tokios storos  g.gif  turbut nelabai cia aiskiai doh.gif
na tarkim patalyne siuvant, jei neapsiuvi krasto atskirai, o lenki dvigubai kad neirtu, tuomet ties kampais gaunasi labai storai.

Siuciau taip: apsiuvas turi būti dvigubas. jei jau supratote kaip apdoroti apsiuvo kampus - tai pabandysiu paaiskinti kaip prisiūti apsiuvą prie staltiesės. Vieną apsiuvo kraštą apmėtykite. pradžioje sudėkite staliesės ir apsiuvo kraštus gerosiomis pusėmis į vidų. Susiūkite. Tada siūlę nulyginkite į apsiuvo pusę. Kitą apsiuvo dalį prisiūkite iš gerosios pusės per apsiuvo prisiuvimo vietą (bet ne per apsiuvą, o 1mm šalia siūlės).
Atsakyti
Sveikos siuvėjos, reikia Jūsų pagalbos dėl audinio pasirinkimo.

Noriu suknelės laisvai krentančios, neįliemenuotos, ilgomis rankovėmis.
Kažkas tokio: rankovės šifonas, o kūno dalis šifonas –uždaresnis kaklas, prie kurio kelios klostelės, po „kūno“ dalies pamušalas.
Įkeliu šiokį tokį pvz. Na, ne kaip čia, bet esme tokia, tik kaklą uždarius ir rankoves pridėjus.
user posted image
user posted image
Klausimas, kokį audinį rinktis pamušalui ir viršui (šifoną, krepą, ar organzą-nužiūrėjau tokią laisvai krentančią, juodos spalvos, vietomis permatomą-vietomis-ne; tai galvoju po tokia pasiuvus pamušalinį audinį kitos spalvos visai gražiai atrodytų).
Kokį audinį rekomenduotumėte tiek pamušaliniam tiek pagrindiniam sluoksniams?
Nežinau ar aš čia suprantamaii nupasakojau viska... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2010 02 04, 20:36)
Siuciau taip: apsiuvas turi būti dvigubas. jei jau supratote  kaip apdoroti apsiuvo kampus - tai pabandysiu paaiskinti kaip prisiūti apsiuvą prie staltiesės. Vieną apsiuvo kraštą apmėtykite. pradžioje sudėkite staliesės ir apsiuvo kraštus gerosiomis pusėmis į vidų. Susiūkite. Tada  siūlę nulyginkite  į apsiuvo pusę. Kitą apsiuvo dalį prisiūkite iš gerosios pusės per apsiuvo prisiuvimo vietą (bet ne per apsiuvą, o 1mm šalia siūlės).

Dekui, bet nevisai viska supratau doh.gif Na ka nors sugalvosiu, blogiausiu atveju bus su siule, arba dar viena minti turiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2010 02 04, 20:36)
Siuciau taip: apsiuvas turi būti dvigubas. jei jau supratote  kaip apdoroti apsiuvo kampus - tai pabandysiu paaiskinti kaip prisiūti apsiuvą prie staltiesės. Vieną apsiuvo kraštą apmėtykite. pradžioje sudėkite staliesės ir apsiuvo kraštus gerosiomis pusėmis į vidų. Susiūkite. Tada  siūlę nulyginkite  į apsiuvo pusę. Kitą apsiuvo dalį prisiūkite iš gerosios pusės per apsiuvo prisiuvimo vietą (bet ne per apsiuvą, o 1mm šalia siūlės).

o man ne visai aisku... Kam tas metymas, niekaip nesuprantu, jei visos siules viduje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svieske: 05 vasario 2010 - 10:07
QUOTE(Serinute @ 2010 02 04, 22:06)
Sveikos siuvėjos, reikia Jūsų pagalbos dėl audinio pasirinkimo.

Noriu suknelės laisvai krentančios, neįliemenuotos, ilgomis rankovėmis.
Kažkas tokio: rankovės šifonas, o kūno dalis šifonas –uždaresnis kaklas, prie kurio kelios klostelės, po „kūno“ dalies pamušalas.

na pasakysiu savo nuomonę
šifonas tas pigusis iš vis man negražu, jis toks skudirėlis, nebent esu mačius tokių standesnių ir ne tokių skystų tuomet gal?

organza man asmeniškai labai graži, nbet tokio lengvo kritumo nelabai išgausi, ji bus tokia puresnė, žiūrint kokio rezultato norėtumėt, bet manau jei išeigai turėtų gražiai žiūrėtis, ji dar turi savotiško blizgesio, wub.gif

na o iš aprašymo rinkčiausi krepą , jis ne per standus ir ne per skystas, tik man tas jo "džeržgėjimas" nelabai, biggrin.gif , bet čia dėl asmeninių mano reikalų , kurie man patinka ir nepatinka

pamušalui net nežinau ką patarti, bet mano mėgstamiausias tokioms plonoms ir prie kūno gulančioms suknelėms yra trikotažinis rolleyes.gif , arba tuomet jei jis persimatys pamušalui galite rinktis medžiagą , nes jei siuvate sau , ir žinote,kad teks ne kartą su ja pasipuošt, tuomet aš nepagailėčiau ir geresnei medžiagai pvz atlasui su elastanu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2010 02 05, 11:17)
na pasakysiu savo nuomonę

Ačiū labai už nuomonę, o su kuriuo audiniu lengviau dirbti- organza ar krepu?
Atsakyti
QUOTE(Serinute @ 2010 02 05, 13:29)

as tai isleistuvem siuvausi is atlaso ir sifono ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Serinute @ 2010 02 05, 12:29)

aš labiau prisijaukinusi esu organzą, bet manau kiekvienas specilaistas žino su kuo jam geriau rolleyes.gif, bet dar tokiai suknelei ir šilkas gražu būtų wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naktibalda: 05 vasario 2010 - 14:23
Mielos siuvejos patarkit .. verysad.gif
Siuvau gal pries simta metu .. Ir nepamenu kas buna negerai padaryta kai apacioje is spulkikes nepaima siulo o lenkia adata.. ?
Siuvancios supras turbut apie ka as... g.gif

Nusipirkau siandien masina ir vargstu nesuprasdama kame bedos ..
Is pradziu paeme siula, tada suvele (turbut ne taip buvau idejus) ir nebeima.. I adata pro sona spules apatines slysta ... 4u.gif

Oi kokia nemoksa jauciuos as su ta teshina. Anksciau siuvau viskas. ir rubus ir siaip.. O dabar nemoku siulo iverti.. blush2.gif
Atsakyti
Labai geras 2007-2009 m. žurnalo "Pačios neriame, mezgame, siuvame" rinkinys. Galima parsisiųsti iš čia:

http://www.failai.lt.../pacios.rar.htm

4u.gif
Atsakyti
Turiu klausima.. ar imanoma su mechanine siuvimo masina siuti silka? kokio plonumo adata turi buti ?
Atsakyti